StrongVPN Mac Setup Guide

Preuzimanje snažnog VPN MacintoshaPreuzmite StrongVPN Mac klijent sa stranice za postavljanje na njihovom web mjestu. Odaberite “Postavljanje” iz glavnog izbornika web mjesta, a zatim pritisnite gumb “StrongVPN za Macintosh”. Ovo će otvoriti dijaloški prozor u kojem ćete spremati instalacijsku datoteku Mac klijenta na svoje računalo. Klijent je kompatibilan s Yosemiteom ili El Capitanom. Ova stranica također uključuje vezu do naslijeđenog klijenta za korisnike Snow Leoparda, Liona, Mountain Liona i Mavericksa. Stranica za postavljanje klijenta također ima vodiče za ručno postavljanje za konfiguriranje različitih verzija Mac OS X za korištenje njihove usluge s L2T i PPTP.


Nakon što se klijent preuzme na vaše računalo, kliknite ikonu aplikacije StrongVPN da biste je otvorili. Ako primite upozorenje, kliknite gumb “Otvori” da pokažete da vjerujete ovoj aplikaciji. Ovisno o mjestu na kojem ste preuzeli aplikaciju, od vas će se možda tražiti da je premjestite u mapu aplikacija. Ako vas to zatraži, kliknite gumb “Premjesti previše mape aplikacija”.

Sada će vam se prikazati stranica za prijavu i potvrdu. Unesite svoju adresu e-pošte i zaporku koje ste koristili kada ste stvorili račun. To bi trebali biti pronađeni i u vašoj e-pošti od tvrtke StrongVPN. Nakon što ste ih ispravno unijeli, pritisnite gumb “Prijava”. U ovom trenutku, možda ćete morati unijeti svoje vjerodajnice za Mac kako biste aplikaciji omogućili da instalira svoje pomoćne alate. U tom slučaju unesite svoje vjerodajnice i kliknite na gumb “Instaliraj pomoćnika”. Sada ćete vidjeti Prozor klijenta StrongVPN kao onaj prikazan na slikama u nastavku.

Prvi snimak zaslona u nastavku prikazuje klijenta u nepovezanom stanju. Zaslon se sastoji od sljedećih komponenti:

 • Plavi gumb “Poveži” – Kliknite na ovu kako biste se povezali s odabranom VPN lokacijom.
 • Ikona odabira lokacije – Klikom na ovo otvorit će se prozor za prebacivanje poslužitelja. (pribadajte ikonu globusa)
 • Mjesto – Trenutno odabrana lokacija za povezivanje (Atlanta, Sjedinjene Države)
 • Status veze – Isključeno
 • Trenutni IP – Vaša trenutna IP adresa (preusmjereno)
 • Vrijeme je proslo – Vrijeme od kada je sesija započela (nije povezano)
 • Broj računa – Legacy
 • VPN poslužitelj i protokol – Trenutno odabrano ime VPN poslužitelja (uređeno) i protokol koji se koristi za povezivanje s njim (OpenVPN UDP)
 • Dijagnostika – Datoteka dnevnika veze

StrongVPN Mac klijent

Drugi gore navedeni snimak prikazuje klijenta kada se povezuje. Primijetite da je plavi gumb “Poveži” zamijenjen crvenim gumbom “Odustani”, ikona odabira lokacije je nestala, a status i vrijeme koje su protekli sada govore “Povezivanje”. Posljednji gornji ekran prikazuje klijenta nakon što je spojen na StrongVPN mrežu. Crveni gumb “Otkaži” zamijenjen je crvenim gumbom “Prekini vezu”, status sada kaže: “Povezano”, trenutni IP promijenjen je u onaj koji je dodijelio VPN poslužitelj, a vrijeme sesije je sada prikazano. Također, ikona u izborniku za pokretanje postat će zelena.

Pritiskom na gumb “Prekini vezu” vratit ćete se na prvi zaslon na kojem možete odabrati drugi poslužitelj na koji ćete se prebaciti. Klikom na ikonu prekidača poslužitelja (prstom preko globusa pored gumba “Connect”) na prvoj slici ispod prikazat će se zaslon poput onoga prikazanog na drugoj slici. Ovo je ekran StrongVPN Switcher Switcher.

StrongVPN Switcher Switcher

Ovdje možete prijeći s trenutnog poslužitelja i na novi. Može se naručiti abecednim redom prema zemlji ili gradu i numerički prema vremenu pinga (ms) ili brzini preuzimanja (KB / s). Ako odaberete nisko ping poslužitelj s dobrom brzinom preuzimanja, imat ćete željenu izvedbu. Ali želite se promijeniti s poslužitelja Atlanta u drugi. Gledajući popis i uspoređujući brzine ping-a i brzine preuzimanja, čini se da je Miami server najbolji izbor. Označite liniju poslužitelja u Miamiju i kliknite na gumb “Switch”. Ovo će vaš trenutni poslužitelj promijeniti u Miamiju i vratiti vas na glavni ekran klijenta StrongVPN gdje možete dovršiti vezu.

Klikom na liniju “VPN poslužitelj i protokol” na prvoj slici iznad otvorit će se zaslon postavki s odabranom naprednom karticom. Na ovoj se kartici nalaze strogi protokoli koje možete odabrati za svoje VPN veze. Protokoli poslužitelja koje možete izabrati su sljedeći:

 • PPTP – Ovaj protokol može biti malo brži od nekih drugih protokola, ali nije toliko siguran. Ako vam je brzina primarni cilj, ovo bi bio dobar izbor za vas. Streaming mediji su dobar primjer za ovaj protokol.
 • L2TP – Ovo je sigurniji protokol od PPTP-a. To bi moglo biti malo sporije od nekih drugih protokola zbog dvostruke enkapsulacije koju koristi.
 • SSTP – Riječ je o Microsoftovom dizajniranom protokolu koji je u početku bio samo za Windows, ali je sad prenesen na druge operativne sustave. Pruža izvrsnu sigurnost i koristan je za skaliranje vatrozida koje koriste neke zemlje poput Kine i Irana kako bi se cenzurirao njihov internetski promet.
 • jaPsec – To omogućava dobru ravnotežu između brzine i sigurnosti i može biti brže od VPN-a.
 • OpenVPN – Ovo je zadani protokol za StrongVPN klijent i pruža najbolju sigurnost. Također je dobro za zaobilaženje pravila vatrozida.
  • TCP – Ovo je Protokol kontrole prijenosa i dobar je za povezivanje s velikim kašnjenjem i one koje ne mogu podnijeti gubitak paketa. Omogućuje provjeru pogrešaka za redoslijed i gubitak paketa i ponovno šalje pakete na ispravak. To je obično sporije zbog dodatnih troškova koji su uključeni u ovaj postupak. Ne bi bio idealan za strujanje.
  • UDP – Ovo je User Datagram Protocol koji se koristi s vezama s malim kašnjenjem. Ovo je zadani OpenVPN protokol za klijenta i najbolje za većinu korisnika. Ne mora provjeriti da li postoji narudžba ili gubitak paketa. OpenVPN (UDP) je zadani klijentski protokol.

StrongVPN Mac OS X postavke klijenta

Postoje tri druge kartice postavki koje uključuju općenito, račune i OpenVPN. Kartica Računi namijenjena je za naslijeđene StrongVPN račune. Prva kartica, općenita kartica koja je prikazana na slici gore desno, sadrži nekoliko postavki koje kontroliraju opće ponašanje klijenta. Postavke su sljedeće:

 • Prikaži obavijesti – Prikazuje se veza, prekid veze i ostale poruke u izborniku za pokretanje blizu ikone.
 • Prijavite se na konzolu – Dijagnostika će se unijeti na konzolu kako bi se mogli koristiti za rješavanje problema s vezom.
 • Automatsko ažuriranje – Ovo će osigurati da ćete uvijek imati najnoviju verziju klijenta StrongVPN Mac OS X.

Posljednja stvar na kartici Općenito je gumb za provjeru trenutnog ažuriranja, umjesto da čekate dok ponovno pokrenete klijent.

Posljednja kartica na izborniku postavki je kartica OpenVPN. Ova kartica sadrži portove koje OpenVPN klijent koristi. Zadani portovi koje OpenVPN koristi za Mac klijent su sljedeći:

 • Luka 443 – Ovo je zadani ulaz za HTTPS, siguran Internet a kao takav gotovo nikada nije blokiran jer će to narušiti trgovinu.
 • Luka 500 – Ovo je priključak koji koristi internetska razmjena ključeva (IKE) koji se događa tijekom uspostavljanja sigurnih VPN tunela.
 • Luka 550 – Ovo je port koji je označen kako ga koristi novi rwho Unix-ov demon.
 • Luka 1289 – Ovo je JWalkServer port.
 • Luka 2207 – Ovo je priključak koji koristi HP status i usluge.
 • Luka 3155 – Ovo je Jpeg / Mpeg i port koji se koristi u nekim igrama.

Na ovaj popis možete dodati i druge portove. Također možete ukloniti portove ako vam trebaju za druge namjene.

Kao što možete vidjeti, StrongVPN Mac OS X klijenta je jednostavno instalirati. Mac korisnicima olakšava brzo povezivanje i isključenje s StrongVPN mreže. Sve što je potrebno za spajanje na VPN poslužitelj je odabir lokacije i klikanje na gumb “Poveži”. Klijent podrazumijeva OpenVPN (UDP), što je najbolji protokol za brzinu i sigurnost većine korisnika. To znači da je za uporabu njihove usluge potrebno malo tehničkog znanja.

StrongVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map