StrongVPN Vodič za postavljanje sustava Windows

SnažanVPN Windows DownloadSoftver StrongVPN Windows možete preuzeti sa stranice za postavljanje na njihovom web mjestu odabirom „Postavljanje“ iz glavnog izbornika web mjesta. Zatim kliknite gumb “StrongVPN for Windows”. Ovo će otvoriti dijaloški prozor koji će vam omogućiti spremanje instalacijske datoteke Windows klijenta na računalo. Klijent zahtijeva Windows XP ili noviji. Stranica za postavljanje klijenta također ima vodiče za ručno postavljanje za konfiguriranje sustava Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8 i Windows 10 za korištenje njihove usluge s OpenVPN, IPSec, SSTP, L2TP i PPTP.


Snažna VPN ikona radne površine za WindowsNakon što se klijent preuzme na vaše računalo, desnom tipkom miša kliknite datoteku i odaberite “Pokreni kao administrator”. Postavljanje će prvo odabrati jezik i prihvatiti StrongVPN TOS. Tada ćete morati odabrati odredišno mjesto, mapu izbornika Start i provjeriti da biste stvorili ikonu radne površine. To će rezultirati instalacijskim prozorom poput onog ispod lijevo. Klikom na gumb “Instaliraj” započet će se instalacija koja će se završiti stvaranjem ikone radne površine poput one prikazane na desnoj strani. Nakon što ovo završi, od vas će se zatražiti da instalirate TAP pogonitelj. Nakon što je instaliran TAP pogon, vidjet ćete zaslon poput onoga prikazanog dolje desno. Kliknite na gumb “Završi” da biste prvi put pokrenuli StrongVPN klijent.

Instalacija snažnog VPN Windows klijenta

Kad prvi put otvorite klijenta, vidjet ćete stranicu za potvrdu i prijavu sličnu onoj prikazanoj na lijevoj strani. Postoje mogućnosti za stvaranje računa ili resetiranje zaporke ako ste je zaboravili. Imate podatke iz dobrodošlice, unesite u nju “E-poštu” i “Lozinku”. Oni su uneseni i uređeni sa slike s desne strane.

SnažanVPN Windows Client Login

Nakon što unesete svoje vjerodajnice, potvrdite “Spremi prijavu” tako da klijent pamti vaše podatke za prijavu i neće vam morati ponovno unositi podatke. Zatim kliknite gumb “Prijava”. Pojavit će se glavni zaslon veze s klijentom kao što je prikazano dolje lijevo. Ovaj zaslon prikazuje sljedeće:

 • Vaša trenutna IP adresa koje smo redigovali.
 • Status VPN-a: isključen praćen crvenim logotipom StrongVPN
 • Logotip klijenta StrongVPN
 • Izbornik Opcije
  • Promjena lokacije – ovo vam omogućuje ručni odabir pojedinačnog poslužitelja za povezivanje o kojem ćemo raspravljati u ovom pregledu.
  • Napredno – Napredne opcije dostupne onima koji žele veću kontrolu nad svojim VPN vezama o kojima ćemo također raspravljati kasnije.
  • Pomoć – Ovo će vas odvesti na stranicu za podršku web stranice StrongVPN.
  • Odjava – Time ćete se odjaviti sa klijenta i svesti ga na ladicu. neće zatvoriti klijenta. Ako se odjavite, morat ćete vam ponovo unijeti „e-poštu“ i „lozinku“ kada se povežete s drugom lokacijom. Ovo bi moglo biti korisno ako koristite zajedničko računalo.
  • Izlaz – ovo će zatvoriti Windows StrongVPN klijent.
 • Vaša posljednja povezana lokacija – U ovom slučaju Oslo, Norveška.
 • Vaša odabrana lokacija za povezivanje na koju je odabran s padajućeg popisa, kao što smo pokazali, eksplodirala je s desne strane na slici ispod.
 • Protokol koji će se koristiti za vezu
  • OpenVPN TCP – Ovo je OpenVPN protokol za kontrolu transporta i uključuje otkrivanje i ispravljanje pogrešaka za odbačene pakete i redoslijed paketa. Zbog toga može biti malo sporiji, ali može biti i pouzdaniji u ruralnim područjima ili na velike udaljenosti.
  • OpenVPN UDP – Ovo je OpenVPN korisnički datagram protokol i ne uključuje režijske troškove TCP-a i samim tim je brži i zadani je StrongVPN klijent.
  • OpenVPN proxy – ovo je korisno za skrivanje vaše IP adrese i omogućuje vam da odaberete koje će se aplikacije pokretati putem VPN-a.
 • Gumb “Connect” koji će vas povezati s odabranim VPN serverom.

Klijent StongVPN Windows nije povezan

Posljednja komponenta zaslona je veza “Više informacija” koja će vas odvesti na blog StrongVPN. Sada kada smo pregledali komponente glavnog zaslona veze, kliknite gumb “Connect” kako biste dovršili vezu s lokacijom u Los Angelesu. Pojavit će se zaslon poput dolje prikazanog. Primijetite sljedeće promjene između povezanog zaslona i isključenog:

 • Vaša kućna IP adresa zamijenjena je virtualnom s LA VPN poslužitelja koji je preuređen sa slike.
 • Status VPN-a: sada je “povezan” a ikona StrongVPN sada je zelena.
 • Prethodna veza zamijenjena je vašom trenutnom u Los Angelesu.
 • Gumb “Poveži” sada je zamijenjen gumbom “Prekini vezu”.

Klijent snažnog VPN-a za Windows spojen na LA

Kao što vidite ako prihvaćate zadane postavke koje nudi klijent, povezivanje na StrongVPN mrežu zahtijeva samo nekoliko klikova mišem i ne zahtijeva posebno tehničko znanje. Prema zadanim postavkama povezat će vas s najbržim poslužiteljem u vašem gradu s trenutne lokacije. Sada ćemo pogledati kako mijenjate lokacije u StrongVPN klijentu. Da biste promijenili lokacije, prvo morate prekinuti vezu s mrežom. Na slici ispod prikazane su programske poruke na traci sustava koje pokazuju da ste prvo povezani na LA poslužitelj, a zatim isključeni. Imajte na umu da se ikona mijenja iz povezane boje (zelene) u isključene (crvene).

Poruke snažne VPN sistemske trake

Za one od vas koji žele veću kontrolu nad VPN vezom, StrongVPN ima stavku izbornika “Promijeni lokaciju” koja će vam omogućiti da promijenite svoj protokol kao i svoju lokaciju. Kada kliknete na stavku izbornika “Promijeni lokaciju”, vidjet ćete zaslon poput dolje prikazanog.

StrongVPN Switcher SwitcherOvaj zaslon ima dvije mogućnosti na njemu: “Prema državi” i “Prema poslužitelju”. Ta dva odabira prikazana su na slici ispod. Prvo prikazuje izbor po državi, a drugo prema poslužitelju.

Prvi snimka zaslona u nastavku prikazuje kako djeluje preporučena opcija po zemljama. Prvo odaberite zemlju s padajućeg popisa. Zatim odaberite vrstu protokola. PPTP je odabran u donjem primjeru. Tada morate kliknuti gumb “Testiraj sve poslužitelje” i pričekati. Imajte na umu da vam ovaj test može trebati i do 20 minuta, ovisno o broju VPN servera koje provjerava u određenoj zemlji. Nakon što ovo završi, najbolji se poslužitelj prikazuje upravo ispod gumba “Testiraj sve poslužitelje”. Izmijenili smo imena poslužitelja iz ove recenzije. Tada biste kliknuli gumb “Dalje” za pokretanje prekidača poslužitelja.

StrongVPN Client Switcher

Druga gornja slika prikazuje uzorak odabira poslužitelja. Najprije ćete morati odabrati zemlju i grad s njihovih padajućih popisa. Zatim odaberite vrstu protokola. U ovom je primjeru odabran PPTP. Zatim možete odlučiti da testirate određeni poslužitelj ili sve poslužitelje klikom na gumb “Test Selected Server” ili gumb “Test All”. Potom možete sortirati rezultate prema ping vremenu (ms) i protoku (KB / s). Ispitujući gornji primjer, možda ćete htjeti odabrati drugi poslužitelj koji ima malo duže vrijeme pinga, ali mnogo bolju propusnost od ostalih poslužitelja. Jednom kada istaknete izbor vašeg poslužitelja, kliknite gumb “Dalje” za prikaz prekidačkog zaslona.

Ekran prekidača koji je prikazan dolje lijevo isti je bez obzira na metodu koju odaberete za promjenu VPN poslužitelja. Kliknite gumb “Prebaci” na ovom zaslonu kako biste pokrenuli postupak promjene poslužitelja i promijenili se na odabrani poslužitelj. Ovaj postupak je prikazan na slici dolje desno. Imena poslužitelja su preinačena. Posljednja slika kaže “Promjena računa ###### sa servera1 na server2 kao primjer prototipa.

Promjena snažne VPN Windows klijentskog poslužitelja

Nakon dovršetka postupka promjene poslužitelja računa, vidjet ćete poruku koja govori da je promjena poslužitelja bila uspješna, a zatim će se prikazati glavni zaslon za povezivanje klijenta kao što je dolje prikazano. Poslužitelj koji je automatski odabran odabirom države prikazan je kao poslužitelj na koji ćete se povezati kad kliknete gumb “Poveži”. Klijent će se prema zadanim postavkama povezati putem SSTP protokola, ali možete ga promijeniti u PPTP ili L2TP ako želite pomoću padajućeg popisa kao što je prikazano u nastavku. Jednom kada se smjestite na protokol koji želite koristiti, a zatim kliknite gumb “Poveži” da biste dovršili vezu s novim poslužiteljem.

Dovršen snažni VPN prekidač poslužitelja

Sada ćemo pogledati stavku Napredni izbornik. Klikom na “Advanced” otvorit će se izbornik Options s pet kartica kao što je prikazano u nastavku. Pet kartica je sljedeće:

 • Informacija – Sadrži podatke o računu, sustavu i sesiji za trenutnu sesiju.
 • Opcije – Ovo ima sve mogućnosti povezivanja za klijenta.
 • Prijava – Ovo je zapisnik proceduralnih koraka veze i može vam biti od koristi za dijagnosticiranje problema s vezom. Kopija dokumenta trebala bi biti uključena u karte koje stvorite zbog problema sa vezom kako bi zaposlenici StrongVPN-a brže dijagnosticirali i riješili vaš problem..
 • Port Port – Ovo je popis svih portova koje klijent može koristiti uz mogućnost dodavanja vlastitih. Pristup višestrukim portovima omogućava VPN usluzi da zaobiđe blokirane ili ograničene portove i dalje prenese sav svoj promet.
  • Port 53 – zadani ulaz usluge DNS (DNS).
  • Luka 123 – Mrežni protokol vremenskog protokola (NTP) koji se koristi za vremensku sinkronizaciju
  • Luka 268 – luka dodijeljena Tobitu Davidu Replici.
  • Port 443 – Ovo je zadani priključak za HTTPS, sigurni Internet.
  • Luka 500 – Port 500 koristi internetska razmjena ključeva (IKE) koja se događa tijekom uspostavljanja sigurnih VPN tunela.
  • Port 518 – Ovo je port Ntalk ili New Talk koji omogućuje prijenos datagram poruke s jednog računala na aplikaciju koja radi na drugom računalu.
  • Luka 547 – ovo je ulaz DHCP poslužitelja za IPv6 i omogućava prijenos datagramske poruke (UDP) s jednog računala na drugo.
  • Luka 812 – ovo je ne dodijeljeni port.
  • Port 1029 – ovaj je port namijenjen za dinamičku dodjelu sustava Windows.
  • Luka 1289 – ovo je JWalkServer port.
  • Port 2672 – ovo je nhserver priključak koji se koristi s UDP-om omogućava slanje datagram poruka između računala.
  • Port 8181 – Ovo je uglavnom port koji TCP protokol koristi za dvosmjerne poruke nakon uspostavljanja veze između uređaja.
  • Luka 8292 – Ovo je registrirana luka tvrtke Bloomberg Professional.
  • Luka 5522 – ovo je neprijavljeni port.
  • Port 3306 – ovo je port koji koristi MySQL i koristi TCP.
 • licence – Ovo sadrži StrongVPN Ugovor o licenci za krajnjeg korisnika i ostale licence koje klijent koristi.

Opcije klijenta za StongVPN Windows

Sada ćemo detaljnije istražiti karticu Opcije. Slika iznad prikazuje kako izgleda kartica s karticama ovisno o preferenci odabranog protokola. Prvi prikazuje opcije kada je PPTP / L2TP / SSTP odabrani protokol. Napominjemo, tretira se kao da ne postoji OpenVPN račun. Druga slika prikazuje opcije koje su dostupne ako je OpenVPN vaš protokol. Opcije su podijeljene u sljedeće odjeljke:

 • Općenito – Sadrže opće postavke pokretanja i vašu protokol.
  • Prikažite obavijesti na traci zadataka – Ovo vam je omogućilo da vidite poruke za spajanje i prekid veze koje smo vidjeli u ovom odjeljku.
  • Automatski provjerite ažuriranja – ovo može osigurati da uvijek imate najnoviju verziju klijenta.
  • Pokrenite kad se pokrene Windows – Pokrenite klijenta kada se prijavljuje u Windows.
  • Povežite se pri pokretanju – Ako se pokrene kada se pokrene sustav Windows, to vam omogućava da se automatski povežete na zadnju vezu ili nemate vezu. Ovo će pokušati biti uvijek povezano s VPN-om kada se koristi Internet, osim ako veza ne ispadne.
  • Preferencija protokola – To vam omogućuje ručni odabir protokola VPN veze. Napominjemo da prvo morate primijeniti, a zatim spremiti ove nove postavke. Primjenjivat će se sljedeći put kada koristite klijent za uspostavljanje veze.
   • Razina paketa – ovo će prema zadanom sada biti OpenVPN, s novim pojedinačnim slojem.
   • OpenVPN – Ovo će vam omogućiti odabir između ove tri postavke veze.
    • OpenVPN TCP – Ovo je Protokol kontrole prijenosa i dobar je za povezivanje s velikim kašnjenjem i one koje ne mogu podnijeti gubitak paketa. Omogućuje provjeru pogrešaka za redoslijed i gubitak paketa i ponovno šalje pakete na ispravak. To je obično sporije zbog dodatnih troškova koji su uključeni u ovaj postupak. Ne bi bio idealan za strujanje.
    • OpenVPN UDP – Ovo je User Datagram Protocol koji se koristi s vezama s malim kašnjenjem i onima s toleriranjem gubitaka. Ovo je zadani OpenVPN protokol za klijenta i najbolje za većinu korisnika. Ne mora provjeriti narudžbu ili gubitak paketa.
    • OpenVPN proxy – primarno se koristi za korisnike u Kini i Iranu, ali također može pružiti brže brzine streaminga, ovisno o drugim postavkama OpenVPN.
   • PPTP / L2TP / SSTP – Ovo će vam omogućiti da koristite ove druge protokole za povezivanje na StrongVPN mrežu pomoću klijenta.
    • PPTP – Nije siguran kao OpenVPN, ali može biti brži i mogao bi biti dobar izbor za strujanje medija.
    • L2TP – Ovo omogućava dobar alternativni izbor OpenVPN-u ako SSTP ne radi, ali može biti sporiji zbog dvostruke enkapsulacije.
    • SSTP – vlasnički Microsoftov protokol osmišljen uglavnom za sustav Windows. To je brz, siguran i pouzdan. Ovo je zadani klijentski protokol ako je vaša preferencija PPTP / L2TP / SSTP.
 • OpenVPN (globalno) – Sadrži globalne OpenVPN parametre. Preporučujemo da ne mijenjate postavke Max MSS, Timeout, Compression ili Log Verbosity ako ih ne zatraži osoblje tehničke podrške StrongVPN..
  • Dopustite izravan promet tijekom ponovnog povezivanja
   • Ako je to potvrđeno, omogućit će se normalan internetski promet ako VPN veza padne. To može biti prikladno, ali imajte na umu da će vaša istinska IP adresa biti izložena Internetu.
   • Onemogućivanjem će se ubiti normalan internetski promet ako padne OpenVPN veza. Ovo je implementacija tvrtke StrongVPN Internetska sklopka za ubijanje za OpenVPN protokol.
 • OpenVPN (specifično za račun) – Ovo sadrži postavke OpenVPN-a za vaš određeni broj računa. Preporučujemo da ne mijenjate broj svog računa, fragmenta, Mssfix-a ili MTU-a, osim ako vam StrongVPN osoblje za tehničku podršku ne naloži. Ti kasniji parametri imaju veze s fragmentacijom paketa koja može usporiti VPN vezu.
  • jagma – Mogućnost kodiranja dodaje dodatni sloj složenosti VPN vezi između OpenVPN klijenta i OpenVPN poslužitelja, čineći vjerojatnijim da VPN neometano prolazi kroz mrežu. Ovo može pomoći u zaustavljanju tehnika inspekcije dubokih paketa koje se koriste za cenzuru.
   • Onemogućeno – Ne brbljajte se.
   • Lozinka – Niz (riječ) upotrijebit će se za izvođenje jednostavnih XOR operacija na korisnom opterećenju paketa.
   • Xorptrpos – Ovo obavlja XOR operaciju, koristeći trenutni položaj u korisnom opterećenju paketa.
   • Obrnuti – Ovo ukida sve pakete podataka.
   • Obfuscate – koristi mješavinu sve tri metode iznad i najsigurnija je.
  • Protokol – To vam omogućuje da odaberete bilo TCP ili UDP kao svoj zadani IP transportni protokol o kojem smo gore raspravljali u preferencijama protokola.
  • Šifriranje – Ovo će vam omogućiti odabir algoritma i snage enkripcije koja se koristi za vaše VPN veze.
   • Onemogućeno – Nema enkripcije koja bi mogla biti dobra za strujanje medija gdje je vaša glavna briga brzina, a ne sigurnost.
   • BF CBC – koristi se lančano blokadno šifrirano punjenje (CBC) kao zamjena za AES. Ovo je siguran algoritam i bio je jedan od pokretača natjecanja u Nacionalnom institutu za norme i tehnologiju (NIST).
   • AES-128 CBC – napredni standard šifriranja (AES) je protokol šifriranja koji je odabran NIST i onaj koji američka vlada koristi za tajne dokumente. Ovaj koristi AES-128 CBC sa 128 bitnim ključem i pružit će najbolje performanse za većinu korištenja.
   • AES-192 CBC – Ovaj koristi AES-192 CBC sa 192 bitnim ključem za veću sigurnost.
   • AES-256 CBC – Ovaj koristi AES-256 CBC sa 256 bitnim ključem za postizanje najveće sigurnosti, ali na štetu brzine.
 • PPTP / L2TP / SSTP (globalno) – Sadrži globalne postavke za ovu prednost protokola.
  • Dopustite izravan promet tijekom ponovnog povezivanja
   • Ako je to potvrđeno, omogućit će se normalan internetski promet ako VPN veza padne. To može biti prikladno, ali imajte na umu da će vaša istinska IP adresa biti izložena Internetu.
   • Onemogućivanjem će se ubiti normalan internetski promet ako padne OpenVPN veza. Ovo je implementirana od strane StrongVPN-a VPN prekidač za ove protokole povezivanja.
  • HMAC provjera autentičnosti (TSL-auth) – Ako ovo omogućite, zaštitit ćete se od aktivnih napada poput takozvanih napada Man-in-the-Middle (MitM), jer osigurava da zapravo razgovarate sa StrongVPN serverom, a ne s uljezom. Preporučujemo da ovo ostane omogućeno.
 • Dijagnostika
  • Gumb “Ponovno instaliraj upravljački program za dodir” – omogućuje vam popravljanje oštećenih upravljačkih programa koji se povremeno pojavljuju kada koristite VPN-ove..
  • Gumb “Prisilna provjera ažuriranja” – Omogućuje vam da odmah provjerite postoje li ažuriranja.

Posljednje komponente kartice Opcije su gumbi za primjenu, otkazivanje ili spremanje novih postavki

Ovdje su neke postavke šifriranja krajnje točke, kao i komentari na njih.

 • Maksimalna zaštita – AES-256 / HMAC omogućen: ovo je za one koji žele maksimalnu sigurnost svojih podataka i mogu prihvatiti dodatni gubitak brzine.
 • Preporučena preporučena zaštita – Omogućen AES-128 / HMAC: To omogućava najbolju ravnotežu brzine i zaštite, a time i željenu postavku za većinu korisnika.
 • rizičan – AES-128 / HMAC onemogućen: Ova je konfiguracija podložna aktivnim MitM napadima.
 • Sva brzina bez sigurnosti – None / HMAC onesposobljeno: ovo je podložno aktivnim i pasivnim napadima izvana trećih strana (hakera). Možda nećete imati VPN jer je samo vaš IP skriven. To bi se trebalo koristiti samo za zaobilaženje geo-ograničenja.

Klijent StrongVPN Windows ima ugrađeni prekidač za one koji se žele zaštititi od svojeg stvarnog IP-a koji se pojavljuje na Internetu ako padne VPN veza. Ovo je lijepa osobina koja nije uključena u softver većine pružatelja usluga. Instalacija je jednostavna za one koji imaju manje tehničkog znanja. Zadane postavke snažne veze na VPN omogućit će vam da koristite njihovu VPN mrežu poslužitelja sa samo nekoliko klikova mišem.

Oni koji žele veću kontrolu nad njihovim VPN vezama također će biti sretni jer imaju ručne opcije za općenito pokretanje klijenta, protokole povezivanja i algoritme i snagu šifriranja. Za one koji žele još veću kontrolu, možete čak i izmijeniti VPN pakete kako bi se zaštitili od fragmentacije paketa što može usporiti vašu vezu. Sve što je potrebno za spajanje na jedan od njihovih VPN servera je odabir lokacije s padajućeg popisa i klik na gumb za spajanje..

StrongVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map