Prvi korak je pretplata na uslugu. CyberGhost tim ljubazno nudi našim gostima neograničen VPN pristup za samo jedan 2,75 dolara mjesečno. Nakon što na web stranicu CyberGhost preuzmete instalacijsku datoteku na svoje računalo, morate je pokrenuti kao administrator da biste započeli postupak instalacije. Ovo će otvoriti upozorenje da program želi izvršiti promjene na vašem računalu. Dopustite i vidjet ćete zaslon s licencama CyberGhost. Prihvatite TOS ugovor i klijentski softver CyberGhost VPN 7 nastavit će se s preuzimanjem.

Instalacija klijenta za Windows CyberGhost VPN Windows1Zatim će kopirati sve potrebne instalacijske datoteke u zadanu mapu i instalirati pogonitelj TAP mreže, a zatim se povezati sa sustavom za prijavu.

Instalacija klijenta za Windows CyberGhost VPN za Windows

Registracija / prijava računa

Nakon kraćeg razdoblja otvorit će se zaslon za otvaranje / prijavu računa. Ako još nemate CyberGhost VPN račun:

 1. Prvo stvorite CyberGhost VPN račun na njihovoj web stranici.
 2. Zatim će vam biti poslana potvrdna poruka od CyberGhosta. Provjerite u pristigloj pošti ovu e-poštu i kliknite na uključenu vezu za potvrdu. Zatim se vratite na aplikaciju CyberGhost.
 3. Nakon što se vratite klijentu, kliknite na “Povratak za prijavu” i unesite novootvoreni račun “Korisničko ime” i “Lozinka”.
 4. Na kraju odaberite “Prijava” za početak korištenja njihove usluge.

CyberGhost VPN jednodnevna besplatna proba za WindowsInače, ako već imate premium pretplatu, samo kliknite “Povratak za prijavu”. Nakon što unesete svoje korisničko ime i lozinku, aktivirat će se gumb “Prijava”. Kliknite na nju da dovršite postupak provjere autentičnosti i otvorite nadzornu ploču CyberGhost VPN klijenta.

CyberGhost VPN Windows App nadzorna ploča

Prije nego što se koristimo za povezivanje s uslugom CyberGhost, detaljnije ćemo ispitati njenu glavnu nadzornu ploču. Ove detalje smo označili od 1-7:

 • Klijentske kontrole (1) koriste se za kontrolu načina prikazivanja softvera. Možete je smanjiti na programsku traku sustava Windows, prikazati cijelu stranicu ili poslati u programsku traku.

Podrška za CyberGhost VPN

 • Ikona podrške (2) – omogućuje vam slanje povratnih informacija ili odgovore na probleme koji imate. Obrazac je prikazan gore.
  • Odaberite podržani jezik i temu (Općenite povratne informacije; izvješće o pogrešci ili prijedlog značajki)
  • Unesite svoje “ime”, “e-poštu” i “predmet”.
  • Ukratko opišite svoj prijedlog ili problem i priložite korisne datoteke.
  • Na kraju, pritisnite gumb “Pošalji povratne informacije”.

Nadzorna ploča klijenta CyberGhost VPN za Windows

 • Spajanje na “Best sever location” ilustrira neke druge detalje: (4) poruka o vezi, (5) prekidač napajanja i najbolji odabir servera (6). Za brzu vezu odaberite svoj poslužitelj klikom na strelicu dolje. Prikazuje se najbolji ili zadnji korišteni poslužitelj iza kojeg slijede razni favoriti. Zatim uključite prekidač. Time se dovršava veza s VPN poslužiteljem.
 • Klikom na karticu pri dnu okvira Connected to ”omogućit ćete da vidite statistiku veze. To uključuje “trenutnu brzinu (kbps)”, “maksimalnu postignutu (kbps)”, “preuzetu količinu (Gb)” i povezano vrijeme (sati: min).
 • Konačno, izbornik klijenta (3) omogućit će vam slanje povratnih informacija, promjenu postavki, pregled podataka o računu, odjava s tekućeg računa i izlaz iz CyberGhost VPN softvera.

CyberGhost VPN najbolja veza s poslužiteljemGore navedene slike izrađene su od neproširene nadzorne ploče. Proširenu nadzornu ploču možemo vidjeti klikom na karticu u njenoj donjoj lijevoj strani.

CyberGhost VPN Windows klijent proširio nadzornu pločuPrije nego što razmotrimo više načina na koje možete odabrati poslužitelj za povezivanje, prvo pogledajmo neke značajke, pravila i postavke softvera.

Značajke, pravila i postavke aplikacije za CyberGhost VPN

Značajke veze

Uključivanjem ovih značajki osigurat ćete dodatni sloj privatnosti i sigurnosti za vaš CyberGhost VPN uslugu. Te značajke uključuju sljedeće:

 • Blokiranje oglasa – omogućit će vam da se vaše web stranice brže učitaju, budu manje prekrivene i jednostavnije za čitanje.
 • Blokirajte zlonamjerne web lokacije – pomoći će vam u zaštiti dok surfate Internetom otkrivajući i blokirajući potencijalno opasne web stranice.
 • Blokiraj mrežno praćenje – sprječava pratitelje da gledaju vaše internetske navike i razvijaju mrežni profil za vas. To će povećati vašu internetsku privatnost.
 • Automatizirano HTTPS preusmjeravanje – To vam može pružiti bolju privatnost i sigurnost prisiljavanjem URL-ova da upotrebljavaju HTTPS veze ako su dostupne. To vam omogućuje krajnje šifriranje tijekom upotrebe CyberGhost VPN usluge.
 • Kompresija podataka – treba odustati ako ne koristite mobilnu vezu koja naplaćuje podatke poput mobilne mreže.
  Vodič za postavljanje ExpressVPN za Windows

Značajke povezivanja s klijentima za CyberGhost VPN za WindowsPo defaultu su sve značajke veze isključene. Za maksimalnu zaštitu privatnosti i sigurnost CyberGhost-a trebali biste uključiti sve osim kompresije podataka.

Pametna pravila

Pametna pravila omogućuju vam postavljanje okidača za potpunu kontrolu internetske privatnosti tijekom korištenja CyberGhost VPN mreže. Oni su podijeljeni u tri glavne vrste pravila: pokretanje, Wi-Fi zaštita i iznimke.

Pametna pravila: pokretanje

Pravila pokretanja omogućuju vam odabir načina i kada se softver otvara. Tu spadaju sljedeće

 • automatsko pokretanje – pokreće CyberGhost klijent kad Windows počne osiguravati da ste uvijek osigurani pri korištenju računala ili tableta.
 • Automatsko povezivanje – automatski će vas povezati s vašom zadnjom poznatom lokacijom kad se otvori softver klijenta.
 • Aplikacija za automatsko pokretanje – kad se povežete na CyberGhost VPN poslužitelju. To je obično vaš zadani preglednik u anonimnom načinu za najbolju privatnost.

Smart pravila CyberGhost VPN-a: pokretanjePrema zadanim postavkama postavljeno je samo automatsko pokretanje. Postavljanje svega navedenog može vam osigurati da ste uvijek zaštićeni dok surfate Internetom. Oni će raditi zajedno s automatskim “prekidačem za isključivanje” koji vam je prema zadanim postavkama omogućen za gotovo kontinuiranu zaštitu.

Pametna pravila: Wi-Fi zaštita za vruće točke

Nakon što se CyberGhost pokrene, može otkriti bilo kakve promjene u WiFi mrežama oko vas. Ova pravila vam omogućuju da odredite način na koji će CyberGhost reagirati na ove promjene. Možete definirati akcije za sljedeće kategorije WiFi mreža:

 • Nova šifrirana Wi-Fi mreža – odnosi se na nove mreže koje su zaštićene lozinkom.
 • Novi otvoreni Wi-Fi – odnosi se na nove mreže bez zaštite.
 • Poznate Wi-Fi mreže – uključuje mreže s kojima ste se prije povezali.

Smart pravila CyberGhost VPN-a: Wi-Fi zaštitaOpcije za svaku vrstu Wi-Fi mreže su iste: Nikada se ne štite, pitajte me što treba učiniti, Uvijek se povežite i isključite VPN. Uvijek nam je draže da nas pita što da radimo tako. Omogućuje nam obavijest o promjeni Wi-Fi mreže i vrsti mreže. Ovo je zadana postavka za sve Wi-Fi žarišne točke. Uvijek ih možete podesiti da se uvijek povezuju kako bi bili sigurni, a kasnije kasnije isključite vezu. Nikada se ne biste trebali služiti za zaštitu prema našem mišljenju.

Pametna pravila: Izuzeci web mjesta

Posljednje pametno pravilo omogućuje vam da izuzete web stranice iz VPN tunela. Izuzeci su prema zadanim postavkama onemogućeni. Stvorite izuzeće unosom URL-a web mjesta i dodavanjem ga na popis izuzeća. Nakon što web mjesto dodate na popis možete prebaciti njegovo aktivno stanje (uključeno, isključeno, ne isključeno). Možete je izbrisati i s popisa za izuzeće. Iznimke rade samo s OpenVPN protokolom, tako da će ga aplikacija zadati ako su omogućene iznimke.

Smart pravila CyberGhost: Izuzeci URL-apostavke

Njihove su dvije vrste postavki u klijentu CyberGhost Windows: Općenito i Veza.

Postavke: Općenito

Dvije su opće postavke koje možete postaviti za upravljanje CyberGhost softverom. Oni su sljedeći:

 • Jezik – omogućuje vam odabir jezika koji koristi Windows softver. Možete birati između engleskog, njemačkog, francuskog, talijanskog, španjolskog, rumunjskog, poljskog, ruskog i portugalskog. Budući da morate ponovno pokrenuti klijent da promijeni jezike, klikom na “Primjeni” ponovo se pokreće softver.
 • Poništi postavke – mijenja sve postavke u CyberGhost aplikaciji na tvorničke postavke. To uključuje one u značajkama povezivanja, pametnim pravilima i postavkama.

Postavke za CyberGhost VPN: Općenito

Postavke: veza

Postavke veze primarno se odnose na VPN protokol koji se koristi ili štiti od propuštanja DNS-a. Postavke veze povezane sa zaštitom vaših podataka uključuju sljedeće:

 • VPN protokol – omogućuje vam odabir VPN protokola s kojim se želite povezati s CyberGhost uslugom. Možete odabrati između sljedećih sigurnih protokola za Windows: OpenVPN, IKEv2 i L2TP L2TP i IKEv2 izvorni su Windows programi i pruža ih Microsoft, dok je OpenVPN besplatni softver (pod GNU GPL) i pruža ga OpenVPN Technologies, Inc. zadani je “Automatski odabir”, a klijent će podrazumijevati IKEv2 (počevši od sustava Windows 7). U slučaju da se ne može uspostaviti uspješna veza, klijent će se prebaciti na OpenVPN. L2TP pruža još jednu sigurnu mogućnost ako imate problema sa vezom. PPTP se više ne uključuje kao izbor jer se više ne može smatrati sigurnim.
 • Koristite TCP umjesto UDP – za veze (Samo OpenVPN). CyberGhost prema zadanim postavkama koristi UDP za svoje veze. UDP je brži zbog ograničene provjere podataka o pogrešci. Loša strana je što se preuzimanja mogu iznenada prekinuti ili oštetiti, a paketi se mogu izgubiti, npr. pri igranju internetskih igara. TCP pruža stabilnije veze zbog povećane provjere pogrešaka. Međutim, ta stabilnost dolazi na štetu brzine.
 • Koristite slučajni priključak – povezivanje (Samo OpenVPN): Ova opcija omogućuje CyberGhost-u da uspostavi svoje veze putem nasumično odabranog porta. Ovaj se port mijenja s svakom novom vezom. To čini teže umjesto fiksnog porta koji dobavljačima sadržaja olakšava usporavanje ili blokiranje CyberGhost veza. Raspon priključaka može se mijenjati u bilo koje vrijeme ako je potrebno i svi su portovi interno osigurani Firewall pravilima.
  Kako se koristi Opera VPN

Postavke za CyberGhost VPN: veza

 • DNS zaštita od curenja – aktivira IPv4 zaštitu od propuštanja pomoću internih CyberGhost DNS poslužitelja umjesto onih vašeg Internet davatelja. Ovo također pomaže u zaštiti od cenzure ili drugih manipulacija putem Interneta.
 • Onemogućite IPv6 veze – kad ste spojeni na VPN uslugu. Ovo se štiti od curenja podataka iz IPv6 prometa koji teče izvan CyberGhost VPN tunela. Aktivirajte ovu opciju kada koristite preglednik koji je ranjiv na propuste WebRTC. Blokira sav IPv6 promet i dopušta samo IPv4 promet.
 • Popravite virtualnu mrežnu karticu – ako popravite originalne softverske upravljačke programe CyberGhost, ako imate problema.

Zaslon s podacima o mom računu

Posljednja stavka izbornika koju želimo pogledati prije nego što uđemo u upotrebu Windows klijenta za povezivanje s mrežom CyberGhost je zaslon Moj račun. Na ovom se zaslonu pojavljuju vaše korisničko ime, adresa e-pošte i informacije o planu.

Podaci o mojem računu CyberGhost VPN-aMožete kliknuti i vezu “Upravljaj mojim računom” da biste se prijavili i unijeli promjene na svoj račun na web lokaciji CyberGhost. Konačno, možete se odjaviti sa svog računa odavde, ali morat ćete ponovo unijeti svoje vjerodajnice za autentifikaciju (“Korisničko ime” i “Lozinka”) ako to učinite.

Povezivanje s mrežom CyberGhost

Njihovo je mnogo različitih načina na koje možete odabrati VPN poslužitelj za spajanje na CyberGhost VPN uslugu. Najbrži i najjednostavniji od njih je odabir favorita i povezivanje s njim. Možete se povezati i po zemlji ili lokalnom poslužitelju. Na kraju, možete odabrati poslužitelj optimiziran za određenu VPN svrhu.

Spajanje na omiljenu VPN lokaciju

Kartica favorita nudi brz i jednostavan način za praćenje korisnih VPN prekida veze. Favorite prikazuje žuta zvijezda pored lokacije zemlje ili poslužitelja. Prikazani favoriti su zadani programi koje je instalirala aplikacija.

Jedan od načina na koji se možete povezati s omiljenom lokacijom jest prvo prekinuti vezu s trenutnog poslužitelja. Zatim klikom na nju odaberite novu omiljenu lokaciju. Na kraju, prebacite prekidač “Uključeno” da biste dovršili novu vezu.

Omiljene lokacije poslužitelja CyberGhost VPNMeđutim, Cyberghost je još olakšao odabir VPN poslužitelja ili promjenu na novi. Jednostavno dvostruko kliknite na omiljeno mjesto koje želite koristiti. Ako odaberete lokaciju neke zemlje poput Sjedinjenih Država, softver će vas povezati s onom najboljom u toj zemlji s vaše lokacije kao što je ovdje učinjeno. Primijetite da odabrani poslužitelj nije omiljen kao što pokazuje bijela zvijezda pored naziva u polju “Connected to”..

Omiljena veza ili ponovna veza poslužitelja CyberGhost VPNNajopćenitiji način na koji se možete povezati na CyberGhost VPN poslužitelj je pomoću kartice “Svi poslužitelji”.

  Gledajte MotoGP Live Online

Spajanje pomoću svih VPN poslužitelja

Kada se povežete pomoću kartice “Svi poslužitelji”, možete odlučiti povezati se s određenom državom ili lokalnim poslužiteljem na određenoj lokaciji. Pogledajmo sada kako to učiniti. Prvo naručite popis zemalja prema: (1) “Ime”, (2) “Udaljenost”, (3) “Učitavanje (%)” ili (4) “Favoriti”. Lokacije su zadane abecedno prema nazivima države. Za svaku je lokaciju prikazan i broj trenutačnih korisnika.

Kartica CyberGhost VPN Svi poslužiteljiFavoriti se biraju klikom na bijelu zvijezdu preko njezinog imena. Ovo će zvijezdu postati žuto. Odabir “>“S desne strane zemlje proširit će ga na popis svojih lokalnih poslužitelja. Odabir “>”At (5) proširuje Albaniju na svoj popis lokalnih poslužitelja za Albaniju.

Ovaj se popis može naručiti prema: (1) “Ime”, (2) “Ping, (3)” Udaljenost “, (4)” Učitavanje (%) “ili (5)” Favoriti “. Klikom na ping stupac preračunat će se vrijednosti pinga (ms). Naziv sada sadrži popis lokalnih albanskih poslužitelja u Tirani. Odabir poslužitelja s niskom kombinacijom vrijednosti ping-a i učitavanja trebao bi osigurati brzi poslužitelj na toj lokaciji.

Tablica CyberGhost VPN svi poslužitelji proširio AlbanijuA sad, omiljeni smo znak “Tirana-S02-i09”, a zatim dvaput kliknite na njegovo ime da biste se povezali. To je sve što je potrebno za povezivanje s lokalnim poslužiteljem.

CyberGhost VPN veza s lokalnim abanskim serverom u TiraniSoftver automatski kopira lokalni poslužitelj na lokaciju i pokreće vezu. Nakon kratkog vremena veza se uspostavlja. Također primijetite da je lokalni poslužitelj postao omiljen kao što je označeno žutom zvijezdom pored naziva u polju “Povezano s”..

Sada se povežemo s najboljim australijskim serverom s našeg mjesta. Odaberite sve poslužitelje ili strelicu za povratak da biste komprimirali lokalne poslužitelje. Ovog puta odaberite Bjelorusiju kao najdražu. Zatim dvaput kliknite na lokaciju u Australiji. Softver će tamo automatski odabrati brzi poslužitelj i dovršiti našu vezu.

Povezivanje s brzim australskim serverom CyberGhost VPNMožete vidjeti da se pomoću popisa “Svi poslužitelji” možete odabrati preciznost veze s VPN poslužiteljem. Možete odabrati poslužitelj na razini države ili određeni lokalni poslužitelj u toj zemlji. Na kraju, možete odabrati poslužitelj koji je optimiziran za VPN svrhu.

Spajanje na poslužitelj optimiziran putem VPN Svrha

Klijent CyberGhost omogućava povezivanje s optimiziranim poslužiteljima u dvije različite svrhe. Možete odabrati zemlju za torrenting datoteka ili jednu za streaming medija kod davatelja sadržaja poput US-Netflix, UK-BBC iPlayer, Germany-Zattoo i drugih.

Odabir CyberGhost VPN servera na torent

Sve što je potrebno za povezivanje na poslužitelj optimiziran za Torrents je odabir popisa “Za Torerenting”. Zatim odaberite mjesto do struje. Napokon, dvaput kliknite na njegovo ime kao što smo to učinili za Nizozemsku u ovom slučaju. U kratkom vremenu bit ćete povezani s brzim poslužiteljem na vašem odabranom mjestu koji dopušta bujice. Idite naprijed i odaberite Nizozemsku kao omiljeno mjesto za bujice.

Spajanje na CyberGhost VPN poslužitelj u Ntherlandsu

Odabir CyberGhost VPN servera za strujanje medija

Odabir pravog poslužitelja za optimiziranje biblioteke sadržaja za strujanje medija uključuje odabir i lokacije za biblioteku i davatelja sadržaja. Primjer za to je US-Netflix ili German-Netflix.

CyberGhost veza s VPN serverom optimizirana za US-NetflixPrvo odaberite popis poslužitelja “Za streaming”. Zatim odaberite davatelja sadržaja sadržaja. Dvaput kliknite na svoj izbor da biste dovršili vezu s poslužiteljem koji je optimiziran za vaš odabrani sadržaj. U ovom primjeru odabrali smo poslužitelj optimiziran za US-Netflix.

Prije nego što pogledamo pokretanje klijenta iz sistemske trake, pogledajmo naš “Favoriti” kako bismo vidjeli kako se prikazuju favoriti koje smo dodali. Pored zadanih “Svi poslužitelji”, sada imamo favorite Belarus i Tirana-S02-i09. Ovo pokazuje da favorite mogu biti i lokacije u zemlji ili lokalni poslužitelji. Također, sada je nova kategorija za preuzimanje koja ima našu Nizozemsku najdražu torrent. Napokon, naši favoriti za pare ostaju nepromijenjeni.

CyberGhost VPN ažurirani favoritiDodavanje favorita za web mjesta koja puno koristite možete olakšati upotrebu aplikacije iz programske trake. Iskorištavanje brzih veza koje omogućuju povezivanje s programske trake lakše uz oslobađanje prostora na radnoj površini.

Pokretanje CyberGhost Windows klijenta iz programske trake

Ako želite smanjiti prostor na radnoj površini koji koristi aplikacija CyberGhost, možete ga pokrenuti iz sistemske trake. Stisnite klijenta u sistemsku traku klikom na “x” u kontrolnom području klijenta na vrhu nadzorne ploče. Klijentu će se prikazati sljedeća ikona koja označava da VPN nije spojen.

Ikona trake sustava CyberGhost: isključenoKlik na ovo privremeno otvara nadzornu ploču. To vam omogućuje otvaranje lokacija za brzo povezivanje klikom na strelicu dolje. U ovom primjeru odaberite najbolji poslužitelj ili omiljeni koji koristite redovito, poput Bjelorusije. Na kraju, prebacite vezu “Uključeno”.

Korištenje Favorita za brzo povezivanje iz programske trakeNakon završetka veze i klijent CyberGhost izgubi fokus, vratit će se na sistemsku traku. To možete provjeriti provjerom njegove ikone “Povezano”.
Ikona trake sustava CyberGhost: povezanaDesnim klikom na ikonu programske trake omogućit ćete izlaz iz CyberGhost VPN Windows klijenta.

Posjetite CyberGhost

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me