Aplikaciju za Android možete preuzeti tako da se prijavite na stranicu računa ExpressVPN i dodirnete gumb “Postavi ExpressVPN”. Time će se otvoriti veza do njegove stranice u trgovini Google Play. Dodirnite ovo. Kad je tamo, dodirnite za instalaciju i otvorite je na svom Android uređaju.

Instaliranje ExpressVPN aplikacije za Android

Postavljanje aplikacije ExpressVPN za Android

Nakon što se aplikacija otvori, morat ćete postaviti nekoliko opcija prije nego što je otvorite. Zaslon za prijavu omogućit će vam da unesete vjerodajnice vašeg računa (adresa e-pošte i zaporka). Inače možete pokrenuti 7-dnevnu besplatnu probnu inačicu (samo za mobilne aplikacije) unošenjem adrese e-pošte.

Postavljanje aplikacije ExpressVPN za Android

Tada ćete morati konfigurirati VPN uslugu dopuštajući joj dozvole potrebne za uspostavu ExpressVPN usluge na vašem Android tabletu. Konačno, možete naizmjenično odlučiti slati izvještaje o padu, testove brzine, status veze (uspjeh ili neuspjeh), ostale agregirane podatke timu za pomoć kako bi poboljšali svoju mrežu.

Prva veza za aplikaciju ExpressVPN

Nakon provjere autentifikacije aplikacije i postavljanja njenih početnih opcija konfiguracije, otvorit će se prvi put. Nadzorna ploča veze otvara se naputcima kako biste vas upoznali s time koliko je lako spojiti se na uslugu. Prema zadanim postavkama bit će odabrana pametna lokacija. Ovo je mjesto za koje aplikacija smatra da je najbolje za opće surfanje od mjesta na kojem se nalazite. Određuje se korištenjem anonimnih mjernih podataka poput brzine preuzimanja, kašnjenja i udaljenosti između vašeg računala i mrežnog poslužitelja.

Prva veza ExpressVPN za Android

Da biste prvo uspostavili vezu, dodirnite prekidač veze “Isključeno”. Kad se veza završi, zeleni štit obuhvaća preklopnicu “Uključeno”. Budući da se ovo prvi put povezuje, aplikacija će vam zatražiti da ste sada sigurni.

Izbornik aplikacija ExpressVPN za Android

Prije nego što pogledamo aplikaciju na djelu, pogledajmo izbornik značajki i opcija koje su nam na raspolaganju za povezivanje i korištenje usluge. Ovom meniju pristupa se dodirom na ikonu hamburgera (tri vodoravne linije) u gornjem lijevom kutu nadzorne ploče.

Izbornik postavki aplikacije Android ExpressPPN

Prva od ovih stavki je izbornik “Postavke”. Sastoji se od tri VPN postavke i nekoliko informacija. Postavke su sljedeće:

  • VPN protokol – zadane postavke su automatski i trebali biste ih ostaviti ovdje osim ako nemate problema s vezom.
    • UDP – to je OpenVPN na koji aplikacija postavlja zadane postavke jer je najbrži
    • TCP – je pogreška u provjeri OpenVPN protokola koji bolje funkcionira na dugim udaljenostima ili slabim mrežama.
  • Automatsko pokretanje – pokreće aplikaciju kad uključite Android telefon.
  • Pošaljite ExpressVPN podatke – za poboljšanje usluge. Ovo su neosobni agregirani podaci.

Izbornik postavki aplikacije Android ExpressPPNOstale stavke izbornika ExpressVPN za Android aplikacije

Oni su ujedno i zasloni za podatke o vašem računu i za pomoć. Na ekranu računa nalazi se veza za upućivanje prijatelja. Ako se pretplate, i vi i oni dobivaju 30 slobodnih dana VPN pristupa.

Zaslon za pomoć sadrži vezu na njihovoj stranici za podršku na svom web mjestu. Također možete otvoriti obrazac za izradu karte za podršku s ovog zaslona. Ulaznica će vam omogućiti da unesete podatke o svom izdanju ili pitanju i uključiti dijagnostiku ako je riječ o problemu veze. Tada ga možete poslati timu za podršku ExpressVPN-a. Odgovor na naše pitanje dobili smo za oko sat vremena.

Izbornik aplikacije ExpressVPN AndroidUpotreba aplikacije ExpressVPN za Android

Spajanje na “pametnu lokaciju” dobar je izbor za opće surfanje jer omogućuje dobru brzinu i stabilnost. Međutim, postoje slučajevi kad se možda želite povezati s određenom državom kako biste iskoristili prednost određenog resursa ili usluge.

Odabir nove lokacije veze

Možete odabrati određene zemlje ili gradove na koje ćete se povezati dodirom gumba “Odaberi lokaciju”. Otvorit će se zaslon s popisom lokacija. Ovaj zaslon ima tri kartice:

Odabir nove lokacije veze

  • Preporučeni – Sadrži pametnu lokaciju i još devet zemalja koje vam preporučuje aplikacija na temelju vaše lokacije. Dotaknite strelicu desno od zemlje proširit ćete je na razinu grada. Dotaknite zvijezdu desno od lokacije dodajte je na popis favorita. Crvena zvijezda ukazuje da je omiljena. Trebali biste voljeti lokacije koje redovito koristite.
  • svi – potpuni je popis svih lokacija mreže ExpressVPN. Organiziraju ga slijedeće regije: Amerika, Europa, Azija Pacifik i Afrika, Bliski Istok i Indija.
  • nedavni – je popis nedavnih veza s popisom omiljenih lokacija. Da biste se povezali s nekom lokacijom, jednostavno je dodirnite kao što smo učinili za UK-East London.

Pretraživanje lokacije i Ping

Dvije druge značajke koje vam mogu olakšati odabir lokacije s dobrim performansama su pretraživanje i ping. Da biste ih koristili, morate biti isključeni iz mreže ExpressVPN. Dodirnite preklopnik da biste ga prekinuli ako je potrebno. Znat ćete da ste prekinuti vezu jer ćete vidjeti i gumbe “Pametna lokacija” i “Odaberi lokaciju”.

Jednostavniji način odabira lokacije ako znate zemlju s kojom se želite povezati je korištenje brzih pretraživanja. Odaberite ikonu za pretraživanje i započnite tipkati lokaciju. Dok tipkate popis će filtrirati čime se lokaciju dovodi do vrha. To djeluje i sa zemljama i sa gradovima.

Korištenje pretraživanja i pinga lokacije

Posljednja značajka koju želimo pogledati je ping test. Ovaj test mjeri vrijeme u milisekundama koje je potrebno da signal prođe s vašeg računala na poslužitelj na koji ste povezani. Da biste pokrenuli test, dodirnite ikonu brzinomjera u gornjem lijevom kutu lokacije. Niži brojevi uglavnom pokazuju brže lokacije. To su obično mjesta koja su vam bliža. Sjedinjene Države i Kanada bili bi dobar izbor za povezivanje u ovom slučaju.

Možete vidjeti da je aplikacija ExpressVPN jednostavna za instaliranje i upotrebu. Jedan dodir je sve što je potrebno za opće potrebe surfanja zahvaljujući značajki “Pametna lokacija”. Koristi OpenVPN protokol za sigurne veze. Nije potrebno nikakvo tehničko znanje da biste ga koristili za povezivanje s ExpressVPN mrežom. Za odabir novih lokacija potrebno je samo nekoliko dodira. Upotreba značajki pinga i pretraživanja olakšava ovaj postupak. Jedna slavina isključit će vas. Ništa ne može biti jednostavnije.

Posjetite ExpressVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me