Vodič za postavljanje IPVanish iOS-a

IPVanish iOS tipkaNajnoviju IPVanish iOS aplikaciju možete pronaći na njihovoj stranici za postavljanje. Da biste stigli tamo, jednostavno kliknite vezu “Aplikacije” na vrhu stranice. Ovo će otvoriti stranicu VPN softvera. Kliknite na iOS gumb za početak. Time će se učitati podstranica za postavljanje iOS-a koja sadrži podatke o najnovijoj aplikaciji za iOS i vezu do trgovine aplikacija. Ova stranica također sadrži postupno ručno postavljanje i vizualne vodiče za konfiguriranje vašeg iOS uređaja s L2TP i PPTP.


Da biste preuzeli aplikaciju, kliknite gumb “Preuzmi u App Storeu”. Nakon što postavite iTunes, kliknite gumb za preuzimanje da biste započeli instalaciju aplikacije. Aplikacija IPVanish kompatibilna je s iOS 8.0 i novijim. Kad instalacija započne, vidjet ćete zaslon poput onog prikazanog slijeva dolje. Ovo je iOS upozorenje koje vam govori da sav internetski promet prolazi putem VPN-a. To je slično upozorenju o povjerenju koje izdaju Android uređaji. Morate dopustiti da se instalacija VPN-a nastavi. Slika s lijeve strane prikazuje drugu instalacijsku poruku koja vas pita želite li primati IPVanish obavijesti i upozorenja. Ovo nije obavezno.

Instalacija IPVanish iOS-a

Nakon što proslijedite gornju obavijest, aplikacija će vam unijeti korisničko ime i zaporku za prijavu na IPVanish uslugu. Pod pretpostavkom da ste unijeli korisničko ime i lozinku za svoj IPVanish račun i prijavili se, aplikacija će vas zatražiti da stvorite VPN profil. Ovo će postaviti konfiguraciju IPVanish IKEv2 za vaš iOS uređaj. Nakon instaliranja ovog profila vidjet ćete početni zaslon IPVanish poput onog prikazanog dolje na lijevoj strani. Ovo je glavni zaslon za povezivanje aplikacija u nepovezanom stanju. Pokazuje da je isključen ispod veze, a prekidač je čvrsto bijele boje što znači da je u nepovezanom stanju. IP adresa i prikazana vidljiva lokacija su vaša prava IP adresa i lokacija. Ovaj zaslon također prikazuje status vašeg računa i kada ga trebate obnoviti.

IPVanish iOS VPN veza

Dotaknite zaslon duž linije ispod stanja veze koja prikazuje lokaciju (Atlanta, SAD) na slici iznad, pomaknut će se popis mjesta servera s desne strane. Ovo je prikazano na gornjoj sredini zaslona. Dodirom na poslužitelju na ovom popisu odaberite ga i vratit ćete se na glavni zaslon veze. Dodirom preklopnice prebacit ćete se na odabrani poslužitelj. Zadnji gornji ekran pokazuje ovu vezu s poslužiteljem u Atlanti, SAD-u. Primjetite da stanje veze sada pokazuje spojeno i da je klizački prekidač sada zelene boje. Također prikazana IP adresa je ona koju je dodijelio VPN poslužitelj i prikazuje vidljivo mjesto Atlante, US. Sada ste povezani i sav vaš internetski promet šifriran je protiv iznuđivanja. Isključivanje je jednostavno kao dodirivanje kliznog prekidača. Za promjenu poslužitelja samo trebate odabrati drugi poslužitelj i ponoviti postupak.

Posljednji zasloni koje želimo ispitati za aplikaciju IPVanish iOS su zasloni s postavkama kojima se može pristupiti dodirom na „hamburger“ ili ikonu izbornika (tri vodoravne linije) u gornjem lijevom kutu glavnog zaslona. Zaslon s glavnim postavkama prikazan je s lijeve strane na slici ispod. Podijeljen je u tri odjeljka: opći, napredni i pretplatni. Opći odjeljak samo omogućava ocjenu IPVanish-a dodirom strelice desno i pokazuje trenutnu verziju aplikacije. Napredni odjeljak koji sadrži opcije na zahtjev, o kojem ćemo kasnije raspravljati. Omogućuje vam odabir protokola VPN veze i ponovno instaliranje VPN profila ako je oštećen, što se ponekad događa s VPN profilima. Zadani protokol za iOS aplikaciju je IKEv2, ali možete ga promijeniti u IPSec.

IKEv2 nije samo zadani protokol, već je i onaj koji je najprikladniji za mobilne uređaje poput iPhonea i iPada jer je podrška ugrađena i smatra se da je jednako brza, sigurna i pouzdana kao i OpenVPN protokol. Također njegov dizajn čini ga prikladnim za automatsko ponovno povezivanje i ponovno uspostavljanje VPN veze kada se veza privremeno prekine, kao što se ponekad događa tijekom putovanja. IKEv2 protokol podržava Mobility i Multihoming (MOBIKE) protokole, što ga čini idealnim za mobilne korisnike koji redovito prelaze s vrućih točaka ili one koji prelaze iz kućne Wi-Fi mreže u mobilnu upotrebu podataka kad su vani.

Posljednji odjeljak zaslona s glavnim postavkama prikazuje informacije o pretplati, primjerice, kada se vaš račun obnavlja. Omogućuje vam i obnavljanje istečenih kupovina. Konačno, odavde se možete odjaviti iz VPN usluge.

IPVanish Postavke za iOS

Pogledali smo sve postavke, osim onih koje se nalaze ispod zaslona na zahtjev, a kojima se može pristupiti dodirom strelice okrenute s desne strane od nje. Ovaj je ekran prikazan s desne strane na gornjoj slici. Sadrži opcije VPN veze. Ove su mogućnosti sljedeće:

 • Uvijek na
  • Omogućivanje ove opcije nastojat će vas uvijek održavati povezanom s IPVanish VPN mrežom.
 • Automatski se povežite za sljedeće SSID-ove
  • Omogućavanje ove opcije osigurava da ćete se uvijek pokušati povezati s VPN-om za prikazane SSID-ove.
  • Tu su ugrađeni SSID-ovi poput Panera, attwif, Google Starbucks i drugih.
  • Možete dodati i svoje SSID-ove poput kućne mreže ili drugih.
 • Automatski se povežite za sljedeća web mjesta
  • Omogućavanje ove opcije osigurava da ćete se uvijek pokušati povezati s VPN-om za prikazana web mjesta.
  • Neki su ugrađeni u web stranice poput twitter.com, facebook.com, youtube.com i drugih.
  • Na ovaj popis možete dodati i svoje web stranice.

Ove će opcije pružiti faktički prekidač za ubijanje iOS aplikacije ili odabranih SSID-ova i web stranica.

Kao što vidite, IPVanish iOS aplikacija omogućit će vam da se lako povežete s VPN poslužiteljima u njegovoj mreži uz samo nekoliko dodira zaslona uređaja iOS. Uključuje de facto prekidač za uklanjanje koji vam omogućuje selektivni odabir SSID-ova i web stranica koje želite automatski povezati s VPN uslugom. Konačno, podrazumijeva IKEv2, jedan od najboljih VPN protokola za mobilne uređaje poput iPhonea i iPada zbog njegove podrške za MOBIKE.

Posjetite IPVanish

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map