Želite preuzeti najnoviju verziju softvera NordVPN Mac. Da biste to učinili, posjetite njihovu web stranicu i kliknite na “Alati & Informacije “u glavnom izborniku. Zatim kliknite na “Download” na rezultirajućem padajućem popisu.

Preuzmi NordVPN

Sada želite kliknuti gumb “Preuzmi” koji se pojavljuje kada pokažete miš preko okvira Mac OS X.

Preuzimanje NordVPN Mac

Ovo će otvoriti dijaloški prozor u kojem ćete spremati instalacijsku datoteku Mac klijenta na svoje računalo. Klijent zahtijeva Mac OS X 10.10 ili noviji. Stranica za postavljanje klijenta također ima vodiče za ručno postavljanje za konfiguriranje Mac OS X s OpenVPN, L2TP / IPsec i PPTP.

Nakon što se klijent preuzme na vaše računalo, otvorite datoteku odakle ste je preuzeli. Pojavit će se skočni prozor koji zahtijeva da povučete ikonu NordVPN u mapu aplikacija. To će instalirati aplikaciju na vaše računalo. Otvorite NordVPN aplikaciju iz ove mape da biste je pokrenuli.

Kad prvi put pokrene klijent, zahtijevaće da unesete svoje NordVPN vjerodajnice kako biste potvrdili da ste ovlašteni za upotrebu. Primijetite da na dnu zaslona piše: “Prijavite se za pristup usluzi NordVPN”. Da biste pristupili zaslonu za prijavu, kliknite ikonu izbornika (tri vodoravne linije) u gornjem lijevom kutu zaslona i ona će se izvući kao što je prikazano na donjem zaslonu.

Klijent NordVPN Mac OS X pri pokretanjuUnesite NordVPN “Korisničko ime” i “Lozinka”, a zatim pritisnite gumb “Prijava”. Aplikacija će ih automatski zapamtiti. Ako ste zaboravili zaporku, ovdje postoji poveznica za pokretanje postupka za ponovno postavljanje. Ovdje postoji i poveznica za stvaranje NordVPN računa ako ga nemate.

Klijent prijavljen za NordVPN Mac OS X

Nakon što ispravno unesete svoje vjerodajnice, vidjet ćete zaslon poput onog prikazanog gore. Imajte na umu da na dnu zaslona sada piše: “Uspješno ste prijavljeni”. Ovo je zaslon karte. Možete povećati i smanjiti prikaz na ovom zaslonu i odabrati mjesto na koje ćete se povezati klikom na pribadaču zemlje.

Prije nego što pogledamo povezivanje s VPN serverom u NordVPN mreži, pogledajmo izbornik postavki koji je sada zamijenio izbornik za prijavu. Kliknite ikonu Izbornik u gornjem lijevom kutu da biste otkrili zaslon postavki koji je prikazan dolje, a nekoliko postavki prošireno je da pokažete kako rade.

Postavke za klijente NordVPN Mac (eksplodirano)

Gornji ekran je podijeljen u tri dijela kako slijedi:

 • Informacije računa – Ovo pokazuje vaše korisničko ime i datum isteka računa.
  • Budući da niste povezani s VPN serverom, on pokazuje vašu pravu javnu IP adresu.
 • Pomozite – Pomoć ima tri različita načina na koja možete dobiti pomoć u vezi s pitanjem ili problemom.
  • Centar za pomoć – Ovo će otvoriti glavnu stranicu s često postavljanim pitanjima i podrškom, tako da možete potražiti odgovore koje tražite.
  • Podrška e-poštom – ovo će otvoriti kartu za podršku za vaš problem.
  • Razgovor uživo – ovo će otvoriti sesiju chata uživo s jednim od osoblja za podršku NordVPN-a. Na temelju odabrane teme mogli biste razgovarati s osobom za naplatu ili tehničkom podrškom.
 • postavke – Ovo sadrži neke postavke koje omogućuju kontrolu nad općim ponašanjem NordVPN klijenta.
  • Smart-Play – Ako uključite ovo, omogućit ćete strujanje nekih od svojih omiljenih streaming medija koji mogu biti ograničeni u vašoj državi s bilo kojeg od NordVPN servera bez potrebe za pristupom poslužitelju u zemlji iz koje struji mediji. To znači da biste se mogli povezati s poslužiteljem u svojoj zemlji i pristupati streaming medijima iz drugih regija bez potrebe za promjenom VPN poslužitelja.
  • Automatsko povezivanje s – Otvorit će se prozor s popisom svih NordVPN poslužitelja koji ćete odabrati za automatsko povezivanje kad se aplikacija pokrene kao što je prikazano na gornjoj slici.
  • Obavijesti – Uključivanje ove opcije omogućit će skočni prozor kad god spojite ili prekinete vezu sa NordVPN poslužiteljem.
  • Start on boot – klijent će se automatski pokrenuti kada pokrenete računalo. Uključivanje ove veze i automatsko povezivanje pomoći će vam da uvijek budete povezani s VPN-om kada koristite svoj uređaj.
  • Odjava – ako kliknete na to, trebat ćete ponovo unijeti svoje vjerodajnice sljedeći put kada se prijavite.

Sada kada smo ispitali neke opće postavke za NordVPN Mac OS X klijent, pogledajmo koliko je lako povezati se na VPN poslužitelj na njihovoj mreži koristeći ga. Sve što je potrebno na zaslonu karte je da kliknete na pin zemlje s kojom se želite povezati kao što je i učinjeno klikom na pin Sjedinjenih Država na slici ispod. Obavijestite da poruka sada kaže: “Uspješno ste se povezali sa Sjedinjenim Državama”.

NordVPN veza zemlje s SAD-om

NordVPN Mac klijent automatski će vas povezati s najbržim VPN serverom u zemlji koju odaberete. Zaslon karte pruža brz i jednostavan način povezivanja na VPN poslužitelj u NordVPN mreži. Ovo također može biti korisno ako želite brzo promijeniti poslužitelje i testirati da vidite koji vam nudi najbolju izvedbu.

Drugi način na koji se možete povezati s NordVPN uslugom je pomoću značajke pretraživanja u gornjem središtu zaslona. Možete pretraživati ​​za određenu svrhu kao što je “stream Hulu” ili određenu zemlju poput Ujedinjenog Kraljevstva. Ako tražite svrhu, pojavit će se brojne zemlje koje će vam pomoći da je ispunite. Trebate samo odabrati zemlju s kojom se želite povezati. Zatim kliknite na prekidač veze pored pretraživanja da biste dovršili vezu.

Značajka pretraživanja za Mac Mac NordVPN

Slika iznad prikazuje snimku padajućeg popisa koji se pojavljuje kada kliknete na okvir za pretraživanje “Želim …”. Ovaj je popis organiziran na sljedeći način:

 • Omiljeni poslužitelji – Pogledat ćemo kako postaviti omiljene poslužitelje kasnije u našoj recenziji.
 • Najnovije veze – Prikazuje zadnjih pet veza koje ste uspostavili s najnovijom vezom koja je prva prikazana.
 • Sve zemlje – Abecedna tablica zemalja u NordVPN mreži.
 • Ostale svrhe – Gledajte Netflix, strujte Hulu, koristite torente i druge specijalne svrhe koje nudi NordVPN.

Slični se rezultati mogu dobiti klikom na gumb Istraživanje, kao što je prikazano na slijedeće tri snimke zaslona. Snimak zaslona u nastavku prikazuje potpuni popis zemalja. Ovo je zadana postavka kada kliknete gumb za istraživanje. Odabirom zemlje, a zatim klikom na preklopnu vezu dovršit ćete vezu s najbržim VPN poslužiteljem u toj zemlji.

NordVPN Mac Istražite sve zemlje

Snimak zaslona u nastavku prikazuje popis “odaberite zemlju” koji je filtrirao P2P. Vaš izbor je sada sveden na samo šest zemalja, Brazil, Kanadu, Njemačku, Luksemburg, Nizozemsku i Švedsku. Čim odaberete jedan od sljedećeg i uključite prekidač za vezu, možete povjerljivo dijeliti datoteke u NordVPN mreži.

NordVPN Mac Istražite P2P Filtrirano

Sljedeći zaslon prikazuje popis “odaberite zemlju” koji je filtrirao Zattoo. Vaš izbor je sada sveden na samo četiri zemlje koje struju Zattoo sadržaje: Francusku, Njemačku, Španjolsku i Švicarsku. Odaberite jedno od ovih, a zatim uključite prekidač za vezu i uživat ćete u svim svojim omiljenim emisijama Zattoo u samo nekoliko sekundi.

NordVPN Mac Istražite Zattoo Filtrirano

Kao što možete vidjeti iz gornjih primjera, povezivanje s najbržim VPN serverom u nekoj zemlji jednostavan je postupak s Mac klijentom. Jednostavno odaberite zemlju s kojom se želite povezati i uključite vezu. Ako želite malo više kontrole nad poslužiteljem na koji se povezujete u određenoj zemlji, možete kliknuti na naočale u gornjem desnom kutu klijentovog zaslona..

Otvorit će se zaslon poslužitelja koji sadrži potpuni popis svih poslužitelja tako da možete odabrati onaj s kojim se želite povezati. Da bi olakšao ovaj izbor, svaki poslužitelj uključuje vrijednost% učitavanja, vrijeme pinga (ms) i udaljenost od vas.

Popis poslužitelja Mac NordVPN

Ovaj zaslon poslužitelja (prikazan gore) također će vam omogućiti da odaberete one favorite koje smo ranije spomenuli u ovom odjeljku. Samo kliknite otvoreno srce desno od imena poslužitelja. Ovo će stvoriti čvrsto crveno srce što ukazuje da je taj poslužitelj sada omiljen. Ekran poslužitelja organiziran je na sljedeći način:

 • Omiljeni poslužitelji – To olakšava pronalaženje i povezivanje s vašim omiljenim poslužiteljima jer su oni na vrhu popisa.
 • Namjena poslužitelja – To uključuje anti DDoS, namjenski IP, dvostruki VPN, Tor preko VPN-a i ultra brze TV poslužitelje.
 • Nedavne veze – Ovo olakšava vezu s poslužiteljem koji ste nedavno koristili ako smatrate da trebate.
 • Kompletan popis poslužitelja – Ovaj je popis sortiran po abecednom redu po zemljama.

Da biste se povezali s poslužiteljem, jednostavno odaberite poslužitelj, a zatim kliknite gumb “Poveži” s desne strane zaslona.

Snimak zaslona u nastavku prikazuje postavke konfiguracije koje klijent ima. Njih su samo tri, a oni su kako slijedi:

 • Sustav mjerenja – Ovo će vam omogućiti da prebacite udaljenosti prikazane između američkog carskog sustava (u miljama) i metričkog sustava (km)
 • Protokol – To će vam omogućiti prebacivanje između dva OpenVPN protokola.
  • TCP – Ovo je Protokol kontrole prijenosa i bolji je za pouzdanost, ali sporiji zbog otkrivanja pogrešaka i ispravljanja prijenosa paketa.
  • UDP – Ovo je korisnički datagram protokol i zadana je za većinu korištenja jer brži je TCP.
 • Omogući DNS – To će vam omogućiti korištenje vlastitog prilagođenog DNS-a. Trebali biste koristiti NordVPN DNS, osim ako nemate razloga da to ne učinite kako biste mogli iskoristiti Smart Play i druge značajke.

Konfiguracija klijenta NordVPN Mac OS X

Primijetit ćete da ovaj zaslon također prikazuje trenutni izbor poslužitelja i njegove parametre. Na ovom se zaslonu možete povezati klikom na zeleni gumb “Poveži”. Posljednja kartica koju ćemo ispitati za Mac klijent je kartica Kill Switch.

NordVPN Kill prekidač

Prekidač kill, kada se aktivira, omogućit će vam odabir aplikacija koje će se zaustaviti kad VPN veza padne. Ovo vam može pomoći da zaštitite svoje osjetljive podatke od slučajnog izlaganja na otvorenom Internetu. Nakon što uključite prekidač kill, vidjet ćete zaslon s popisom aplikacija koje možete dodati njemu. Odabirom aplikacije i njezinim otvaranjem ona će se dodati na popis aplikacija koje će se ubiti ako VPN veza padne.

Odabir aplikacije NordVPN Kill Switch

Naš pregled NordVPN Mac OS X klijenta pronašao je aplikaciju jednostavnu za korištenje u dva klika. Jednostavno odaberite mjesto VPN poslužitelja, a zatim kliknite gumb “Poveži” ili poveži preklopnik da biste dovršili vezu s odabranim poslužiteljem. U načinu karte samo klikom na lokaciju na karti povežete vas s najbržim poslužiteljem u toj zemlji. Ne može se puno lakše od ovoga. Neke neočekivane značajke poput prekidača za uklanjanje VPN aplikacija, izbor između TCP i UDP i Smart-Play također su uključeni.

Posjetite NordVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me