Vodič za postavljanje NordVPN za iOS

Softver NordVPN možete preuzeti izravno s Apple iTunes. Aplikaciju iPhone pokrivat ćemo u našem vodiču. Oni također imaju verziju koja dobro funkcionira za iPad. Oni koji više vole ručno konfigurirati iOS uređaje s OpenVPN, L2TP / IPsec ili PPTP, vodiče za postavljanje pronaći će na web mjestu NordVPN.


Započnite posjetom stranici aplikacije NordVPN na Appleu iTunes, odakle možete preuzeti i instalirati iOS aplikaciju na svoj iPhone ili iPad. Za aplikaciju je potreban iOS 8.3 ili noviji. Nakon što instalirate aplikaciju na svoj iOS uređaj, trebat ćete je pokrenuti. Kada se aplikacija prvi put pokrene, morat ćete unijeti svoje NordVPN vjerodajnice. Kada prvi put otvorite aplikaciju, vidjet ćete zaslon poput onog s lijeve strane. Na ovom zaslonu postoji veza za otvaranje računa ako ga još nemate i gumb “Prijava”. Dodirom gumba “Prijava” otvorit će se zaslon poput drugog na kojem možete unijeti “E-mail / korisničko ime” i “Lozinka”.

Prijava za aplikaciju za iOS NordVPN iOS

Nakon što ste ispravno unijeli svoje vjerodajnice, dodirnite gumb “Prijava” kako biste nastavili učitavanje i vidjet ćete zaslon sličan onome iznad. Nakon završetka učitavanja, bit ćete na zaslonu karte poslužitelja kao što je prikazano na snimci zaslona slijeva dolje. Dodirom gumba „Brzo povezivanje“ povezati ćete se s najbržim poslužiteljem u zemlji u kojoj se nalazite. Time ste nas povezali sa Sjedinjenim Državama, kao što je prikazano na drugoj slici ispod.

NordVPN iOS aplikacija za brzo povezivanje i odabir državnog poslužitelja

Doticanjem gumba „Zemlje“ u donjem desnom kutu zaslona prikazat će se zaslon s državama na kojem su prikazane vaše najnovije veze, a zatim će biti naveden popis zemalja na NordVPN mreži po abecednom redu. Ovaj je zaslon prikazan na posljednjoj slici iznad. Sve što je potrebno za povezivanje na VPN poslužitelj s ovog zaslona je dodirnuti prekidač veze s desne strane imena države. Proučit ćemo detaljnije povezivanje sa zaslonom “Karta” kasnije u ovom pregledu.

Sada kada smo ispitali kako se povezati na NordVPN mrežu pomoću gumba “Brzo povezivanje” i “Zemlje”, pogledajmo izbornik iOS-ove aplikacije. To se može pristupiti dodirom na tri vodoravne trake u gornjem desnom dijelu aplikacije kao što se može vidjeti na posljednjoj slici iznad. Izbornik se sastoji od sljedećih stavki:

 • Poslužitelji – Ovaj ćemo ekran detaljnije pogledati u samo jednom trenutku. Za sada samo znajte da će vam to omogućiti povezivanje s određenim poslužiteljem u nekoj zemlji.
 • Moj račun – Ovaj je zaslon prikazan na sredini slike u nastavku. Omogućit će vam da produžite pretplatu ili sigurno promijenite zaporku na web stranici NordVPN.
 • Trebate pomoć? – Ovo je prikazano na zadnjem snimku zaslona u nastavku. Omogućit će vam otvaranje internetskog razgovora s predstavnikom NordVPN-a ili stvaranje e-pošte za složenije probleme.
 • Odjavi se – To će vam omogućiti da se odjavite iz iOS aplikacije, ali morat ćete ponovo unijeti svoje vjerodajnice prilikom ponovnog pokretanja aplikacije.

Račun računa i zasloni pomoći za aplikacije NordVPN za iOS

Sada kada smo pregledali sve stavke izbornika, pogledajmo bliže “Servere”. Zaslon poslužitelja ima dvije kartice: Moji favoriti i Poslužitelji. “Moji favoriti” prikazan na slici s lijeve strane dolje prikazuje sve vaše omiljene poslužitelje prikazane bijelim srcem u crvenom krugu. Kada dodirnete jedno od tih srca, uklonite ga s popisa favorita. Da biste se povezali s poslužiteljem iz svojih favorita, samo dodirnite prekidač pored njega.

Drugi snimak zaslona u nastavku prikazuje karticu “Poslužitelji” koja sadrži svrhe VPN veze, a zatim popis zemalja koje imaju VPN poslužitelje. Ove svrhe uključuju Anti-DDoS, Standard VPN poslužitelje, Ultra brzi TV i druge.

NordVPN iOS poslužitelji aplikacija

Dotaknite jednu od ovih svrha / zemalja otvorit će poslužitelje koji vam mogu pomoći ostvariti vaš cilj. Treći gornji snimak prikazuje popis poslužitelja za Anti-DDoS proširen. S popisa poslužitelja možete odabrati omiljeni poslužitelj u tu svrhu dodirivanjem srca u sivom krugu pored njega koji će krug postati crveni. Na ovom se zaslonu možete povezati s određenim poslužiteljem odabirom sklopke pored njegovog naziva.

Sjetite se kada smo rekli da ćemo kasnije ispitati kako se povezati s VPN serverom pomoću zaslona Map. Prije nego što shvatite kako koristiti zaslon Map za povezivanje s mrežom NordVPN, prvo morate shvatiti što je zaslon Map. Ovaj je zaslon panoramski prikaz karte poslužitelja u NordVPN mreži. Na ovom zaslonu možete kliznuti u svim smjerovima i povećati i smanjivati. NordVPN poslužitelji u svakoj zemlji predstavljeni su plavim iglom za lokaciju u toj zemlji. Kao što je rečeno, sada možemo pogledati kako se povezati s VPN serverom pomoću karte. Prva snimka zaslona dolje ilustrira to. Dodirnite ikonu za lokaciju Francuske zatražit će vas da se “povežete” s njom. Dodirom gumba “Da” započet će se postupak povezivanja. Srednji zaslon ispod pokazuje dovršenu vezu s VPN serverom u Francuskoj.

NordVPN iOS App Map veza s Francuskom

Zadnji gornji ekran ilustrira koliko je lako mijenjati poslužitelje pomoću zaslona Map. Primjetite da ste i dalje povezani s Francuskom. Da biste se prebacili na VPN poslužitelj u Španjolskoj, jednostavno dodirnite pin pin u Španjolskoj, a zatim dodirnite gumb “Da” da biste uspostavili novu vezu. Softver će prekinuti vaš trenutni VPN poslužitelj i povezati vas s jednim u Španjolskoj.

Aplikacija NordVPN za iOS korisnicima iPhonea i iPada olakšava povezivanje s njihovom mrežom. Sve što vam je potrebno za povezivanje na jedan od njihovih VPN poslužitelja je samo nekoliko dodira na ekranu. Jednostavno odaberite mjesto na popisu karte ili poslužitelja, a zatim dodirnite gumb za povezivanje. Ako se želite povezati s najbržim poslužiteljem, jednostavno dodirnite gumb “Brzo povezivanje”. Ne može biti lakše. Nova iOS aplikacija podrazumijeva IKEv2. Zbog svoje podrške za MOBIKE, ovo ga čini odličnim protokolarnim izborom za višestruke uređaje. Također podržava multi-level sigurnost. NordVPN je to implementirao s najnovijim sigurnosnim algoritmima.

Posjetite NordVPN

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
  Like this post? Please share to your friends:
  Adblock
  detector
  map