Vodič za postavljanje OverPlay Windowsa

OverPlay Windows DownloadPreuzmite Windows OverPlay Windows klijent sa stranice za postavljanje VPN-a na njihovom web mjestu odabirom „Setup -> VPN Postavljanje ”iz glavnog izbornika web mjesta. Nakon što stignete na ovu stranicu, kliknite gumb Windows. Time će se učitati stranica koja sadrži vezu na stranicu za preuzimanje sustava Windows. Kliknite vezu “Setup OverPlay VPN: Windows PC (OverPlay Client)” da biste nastavili postavljanje. Na ovoj stranici imaju i vezu za konfiguriranje VPN-a s prilagođenom verzijom OpenVPN-a koja se ažurira svojim trenutnim popisima poslužitelja kada se izvodi. Konačno, ova stranica također sadrži veze do korak po korak postavljanja i vizualne vodiče za ručnu konfiguraciju sustava Windows s PPTP, L2TP i OpenVPN.


Kliknite vezu “Setup OverPlay VPN: Windows PC (OverPlay Client)” da biste nastavili postavljanje. Na sljedećoj stranici kliknite vezu “OverPlay Client za Windows ovdje se može preuzeti”.

OverPlay - Prečac za radnu površinu sustava WindowsSpremite datoteku overplay_vpn_setup.exe u svoj sustav, a zatim je pokrenite kako biste dovršili instalaciju OverPlay Windows klijenta na svoje računalo. Instalacija traje samo oko minutu. Nakon dovršetka primijetit ćete novu ikonu na radnoj površini poput one prikazanu s desne strane. Možete dvaput kliknuti ikonu u bilo kojem trenutku kad želite pokrenuti aplikaciju. Prvi put kad uđete u OverPlay Windows klijent, dočekat će vas sljedeći ekran:

OverPlay - Prijava na Windows

Klikom na gumb “Registriraj” odvest ćete se na web stranicu OverPlay da biste kupili račun. Pod pretpostavkom da ste se već prijavili korištenjem našeg popusta, jednostavno ćete htjeti unijeti svoje korisničko ime i lozinku, a zatim kliknuti na gumb “prijava”. Aplikacija će zapamtiti vašu lozinku tako da nećete morati ponovno unositi vjerodajnice svaki put kada se povežete s mrežom OverPlay. Međutim, ne morate ostati prijavljeni. Ovisno o situaciji, možda ćete se morati odjaviti kada završite s OverPlayom. To je vrlo lako napraviti, a mi ćemo vam pokazati točno kako u trenu. Prvo pogledajmo početni zaslon koji će se prikazivati ​​svaki put kada otvorite klijent Windows OverPlay.

OverPlay Windows App

To možete smatrati početnim zaslonom ili zaslonom veze za aplikaciju. Ovo je glavni zaslon koji ćete koristiti za povezivanje s mrežom OverPlay. Na ovom zaslonu imate nekoliko opcija. Mi ćemo ih u trenu detaljnije pregledati, ali ne morate ih mijenjati. Ako ste zadovoljni s položajem poslužitelja navedenim u okviru “Promijeni svoju vidljivu lokaciju”, tada možete nastaviti i kliknite zeleni gumb “Poveži”. Zaslon će se promijeniti nakon što se povežete s poslužiteljem.

Povezano s mrežom OverPlay

Kao što možete vidjeti, klijent pokazuje da smo povezani sa serverom u Atlanti u državi Georgia. Zamaglili smo IP adresu, ali kad povežete OverPlay, pružit će vam novi virtualni IP na istom mjestu kao i poslužitelj. To će vam omogućiti da pregledavate Internet kao da ste stvarno u tom gradu. Na ovom se zaslonu ne može puno više pretraživati. Jednostavno možete kliknuti gumb “Prekini vezu” kada završite s korištenjem VPN-a. Nakon toga možete kliknuti “X” u gornjem desnom kutu da biste zatvorili aplikaciju ili kliknite “Odjava” pri vrhu ako ne želite da klijent pamti vaše podatke za prijavu sljedeći put kada ga otvorite..

U klijentu OverPlay postoji još nekoliko opcija. Za početak morate biti u mogućnosti promijeniti lokaciju poslužitelja i tim OverPlay-a je to jednostavno učinio. Pogledajte na trenutak sliku našeg početnog zaslona. Onaj s velikim zelenim gumbom “Poveži”. U okviru “Promijeni svoju vidljivu lokaciju” primijetit ćete ikonu pribadača pored Sjedinjenih Država, Atlante. Klikom na ikonu prikazat će se zaslon za odabir poslužitelja kao što je prikazano u nastavku.

Zaslon za odabir poslužitelja OverPlay

Ako pažljivo pogledate sliku, primijetit ćete da ona prikazuje zemlju, grad i ping za svaku lokaciju poslužitelja. Možete sortirati prema bilo kojem stupcu. Jedna od naših omiljenih značajki u klijentu OverPlay je ta da pingira sve servere za vas. Ako sortirate po pingu, kao što smo gore napravili, prikazat će vam se najniža vremena pinga koja će obično biti najbrži poslužitelji na temelju vaše trenutne lokacije. Jednom kada pronađete lokaciju na koju se želite povezati, jednostavno kliknite naziv, a zatim kliknite gumb “U redu” pri dnu zaslona. To će vas vratiti na početni zaslon gdje ćete kliknuti na zeleni gumb “Poveži” da biste odmah uspostavili sigurnu vezu s odabranom lokacijom poslužitelja..

Postoji još jedan klijentski funkcijski element koji želimo pokriti i to su mogućnosti koje imate u pogledu šifriranja. To će biti lakše objasniti pokazujući vam početni zaslon još jednom.

OverPlay Windows App

Na ovom se zaslonu nalazi još jedan okvir koji još nismo obuhvatili. Nazvan je “Odaberite svoju postavku veze” i nudi vam klizač s tri mogućnosti u rasponu od brzine do sigurnosti. Svaka kriptira vašu vezu s OpenVPN-om tako da su svi sigurni. Razlika je u tome što klijent koristi AES 256-bitne ili AES 128-bitne šifrirajuće šifre. Želimo da stvari budu što jednostavnije, ukratko, bilo koja od tri mogućnosti šifrirat će vaše podatke i pomoći u zaštiti vaše privatnosti na mreži. Preferiramo postavku “Balanced” koja je u sredini klizača prikazanog gore.

Željeli smo vidjeti koliki će utjecaj svaka preferencija šifriranja imati na brzinu, pa smo se povezali s njihovim položajem poslužitelja u Atlanti koristeći svaku od tri opcije i zabilježili našu brzinu. To još nije savršen eksperiment, ali dat će vam neku ideju o onome što smo iskusili prilikom prebacivanja između “Brzina”, “Uravnotežen” i “Sigurna” u aplikaciji. Evo naše brzine za svaku od tri razine šifriranja.

OverPlay razine šifriranja sustava Windows

Opcija “Brzina” bila je najbrža pri 60,93 Mbps, a “Balanced” je došao od 60,48 Mbps, a “Security” je i dalje pri impresivnih 58,97 Mbps. Kao što vidite naša brzina nije se toliko promijenila između opcija protokola. U stvari se razlikovala s manje od 2 Mbps. To stvarno ovisi o brzini vaše internetske veze i o tome što namjeravate raditi dok ste povezani na VPN. Preporučujemo postavku “Balansirano” za većinu korisnika, ali možete testirati svaku postavku da biste vidjeli koja je najbolja i u bilo kojem trenutku prelaziti između njih.

Posjetite OverPlay

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map