VPN test propuštanjaPonekad pružatelji VPN-a namamljuju svoje korisnike u lažni osjećaj sigurnosti. Nedavno istraživanje pokazalo je da će do 84% VPN-a procuriti na vašu IP adresu. Budući da je svrha korištenja VPN-a ostati anonimna, curenja vas ostavljaju izloženim. Drugi problem kod nekih pružatelja usluga dolazi zbog loših značajki. Primjerice, IPv6 zaštita od curenja može stvarno procuriti vaš IP ili prekinuti prekidače zapravo ne sprečava emitirane informacije. Zbog toga biste trebali testirati vezu svog omiljenog VPN davatelja kako biste bili sigurni da je prošao ove testove. Evo nekih od naših favorita koji su prošli testove propuštanja VPN-a.

Provjera za curenje

Jedno od najopsežnijih web stranica za testiranje vašeg VPN pružatelja usluga je https://www.doileak.com stranica. Izgleda da se radi o “sve na jednom mjestu” za sve najčešće propuštanja, kao i za neke neuobičajene.

Ovi će testovi identificirati:

 1. Zatraži IP – Ovaj test pokazuje vašu IP adresu uopće. ako koristite VPN uslugu, trebao bi prikazivati ​​njihovu adresu i lokaciju umjesto vašeg.
 2. Operacijski sustav – Za dobivanje ovih podataka koriste nekoliko različitih alata. To uključuje Javascript, preglednike i otiske prstiju TCP / IP.
 3. Vrsta veze – Iako je to uglavnom identično na svim uređajima, neki se mali parametri različito provode prema vrstama veze. Gledajući te parametre, oni obično mogu otkriti kako je testirani kompjuter povezan s internetom.
 4. preglednik – Ovaj je sličan alatu za otkrivanje OS-a koji smo upravo spomenuli. Otkrivaju to na isti način.
 5. DNS izvor zahtjeva – DNS propuštanja neće sama izložiti IP adresu, ali mogu otkriti da stvari nisu onakve kakve izgledaju. Kao primjer, Netflix koristi takve savjete za sprečavanje geo-podmetanja. Zainteresirani promatrač s pravom ovlaštenja mogao bi prisiliti vašeg davatelja internetskih usluga da otkrije pravu IP adresu. Ako dobijete “zeleni” rezultat, znači da se vaši DNS i HTTP zahtjevi podudaraju i izgleda da dolaze iz istog područja. Međutim, to ne znači da je vaš pravi IP sakriven.
 6. Razlika vremenske zone – Otkrio Javascript, ovo će odrediti što se vaša vremenska zona temelji na vašoj lokaciji. Ako koristite VPN, prikazat će vremensku zonu lokacije.
 7. SSL promet – Ako vaša VPN nema podršku za SSL, vaši podaci mogu prenijeti sve vaše osjetljive podatke u običnom tekstu. Naravno, ovo je loše. Morat ćete biti sigurni da svaki dobavljač kojeg koristite prolazi ovaj test.
 8. WebRTC IP propuštanje – WebRTC zvuči kao dobra ideja. To je zato što omogućuje video chat, videopozive i dijeljenje preglednika P2P. Međutim, ona također omogućuje bilo kojoj web stranici da odmah vidi vašu stvarnu IP adresu. Da biste riješili taj problem, trebat ćete dobiti proširenje za preglednik kao što je WebRTC Leak Prevent (za Chrome).
 9. Torrent IP – Korištenjem ovog testa, možete potvrditi da vaš Torrent klijent koristi vaš VPN za slanje zahtjeva Torrent tracker-u.
 10. Torrent DNS – Ovaj test vam pomaže u otkrivanju DNS poslužitelja koji koristi vaš torrent klijent. Na taj način možete potvrditi da vaš Torrent klijent koristi vaš VPN za slanje zahtjeva Torrent tracker-u.
 11. Flash podrška – Iako upotreba Flasha može biti uobičajena, ovaj test će vidjeti hoće li se automatski pokrenuti u vašem sustavu. Ako je to slučaj, poželjet ćete ga potpuno blokirati ili se barem osigurati da se ne pokrene automatski.
 12. WebGL podrška – Ovaj je više mana nego curenje. Kasnije to može biti sigurnosni rizik.
 13. Kolačići treće strane – Kolačići treće strane tvrtkama olakšavaju praćenje vaše mrežne prisutnosti. Iako vam se mogu svidjeti ciljani oglasi, može pružiti dovoljno informacija da odgovara vašem stvarnom IP-u vašem anonimnom IP-u.

Iako ova web stranica za testiranje možda neće identificirati sve, dat će vam dobro mjesto za početak. Dostupno je još nekoliko web stranica, ali na ovom se nalazi mnoštvo najčešćih testova. Imajte na umu da grupa koja postavlja web lokaciju koristi humor, ali daje vam do znanja da bi potencijalno mogla prikupiti podatke za sebe. Informacije koje prikupljaju mogu biti pomalo uznemirujuće, ali pokazuju vam kako, zašto i koji se podaci mogu prikupljati.

Web mjesto za probne testove

Kao što vidite, testiranje VPN-a može biti jednostavno. Upotrebom ovih testova možete vidjeti je li vaš VPN davatelj dobar izbor. Ako ne, razmislite o jednom od naših omiljenih VPN-ova.

RankVPN uslugaVVN ventilator
PriceVisitServer
LocationsNo
LogsBrowser
ExtensionsSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6,67ExpressVPN160potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
2NordVPN$ 3,49NordVPN87potvrdni okvirpotvrdni okvirpotvrdni okvir
3Privatni pristup internetu$ 2,85PIA49potvrdni okvirpotvrdni okvir
4CyberGhost$ 2,75CyberGhost80potvrdni okvirpotvrdni okvir
5IPVanish$ 3,25IPVanish76potvrdni okvir
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me