Naš Phantom VPN pregled započinje primjetom da je riječ o novom proizvodu koje nudi ugledna internetska tvrtka za zaštitu Avira. Avira više od petnaest godina pomaže poboljšati vašu internetsku sigurnost. Njihova najnovija usluga Phantom VPN pružit će vam virtualnu IP adresu i šifrirati sav vaš internetski promet. Ovo će vam pomoći da zaštitite svoju internetsku privatnost i dat će vam duševni mir dok surfate Internetom.

Fantomska VPN

Avira nudi razne proizvode koji će vam pomoći da organizirate i osigurate internetski život. Tu se ubrajaju antivirusni softver, alat za optimizaciju računala i mobilnih uređaja, upravitelj lozinki i drugi. Njihov najnoviji dodatak, Phantom VPN koristi 256-bitnu AES enkripciju za zaštitu svih podataka od znatiželjnih očiju.

Phantom VPN cijene i posebne ponude

Avira nudi besplatnu VPN uslugu, kao i plaćenu koja se zove Phantom VPN Pro. Prodaje se u dva različita terminska paketa, mjesečno i godišnje. Mjesec dana njihove VPN koštao je 9,99 USD. Kao i većina pružatelja usluga, oni nude popust na svoj dugoročni paket. To znači da možete dobiti godinu dana njihove usluge za 35% popusta na mjesečnu cijenu ili 78,00 USD. To se postiže na samo 6,50 dolara mjesečno. Uzbuđeni smo što dijelimo dodatnih 25% popusta na 12-mjesečni plan za naše čitatelje. To smanjuje cijenu na samo 4,70 dolara mjesečno.

Fantomske VPN cijene

Pored samostalne verzije njihove VPN usluge, Avira nudi i svoju VPN uslugu u sklopu svoje Avira Suite za ukupnu sigurnost za 109,99 USD godišnje. Ovaj paket uključuje sljedeće komponente:

 • Avira Antivirus Pro – To će vam pomoći da zaštitite svoje računalo od špijunskog softvera, adwarea i zlonamjernog softvera (Windows 7.0 i noviji ili Mac OS X 10.11 (El Capitan) ili noviji).
 • Ubrzanje sustava – Softver za poboljšanje performansi vašeg računala (samo za Windows).
 • Phantom VPN Pro – VPN usluga koja će vam pomoći čuvati privatnost i biti sigurnija tijekom surfanja Internetom (Windows, Mac OS X, Android i iOS).
 • Upravitelj vatrozida – Softver za lakše upravljanje ugrađenim Windows vatrozidom (samo za Windows).

Kao što vidite, ovaj paket najviše koristi korisnicima Windows-a, iako korisnici Mac OS X-a mogu imati koristi i od antivirusne komponente. Sve komponente sigurnosnog paketa su za jedan uređaj tijekom jedne godine, osim Phantom VPN pro koji se može koristiti na više uređaja istovremeno.

Avira nudi različite načine na koje se možete pretplatiti na njihovu Phantom VPN Pro uslugu. Za svoju uslugu možete platiti pomoću sljedećih kreditnih kartica: Visa, MasterCard, American Express i JCB. Uz to, ako ste tip osobe koja preferira zadržavanje svih vaših mrežnih kupnji na jednom mjestu, oni uzimaju i PayPal. Također možete koristiti svoju PayNearMe karticu na lokalnoj 7-Eleven u vašoj blizini ako je dostupna u vašem području. Konačno, prihvaćaju i plaćanje bankovnim prijenosom.

Posjetite Phantom VPN

Besplatna Phantom VPN usluga

Avira nudi svoju Phantom VPN uslugu besplatno s ograničenjem od 500 MB mjesečno. Za upotrebu njihovog besplatnog VPN-a nije potrebna registracija, ali ako registrirate adresu e-pošte s njima, udvostručit će vašu propusnu širinu na 1GB. Ima većinu značajki njihove plaćene usluge poput zaštite od propuštanja DNS-a i neograničenih istovremenih uređaja. No, ne uključuje besplatnu tehničku podršku, nema prekidač za ubijanje i ne osigurava automatski nepouzdane mreže. To će vjerojatno biti dovoljno za honorarne VPN korisnike, ali ne i za one koji svakodnevno koriste VPN.

Uz besplatnu uslugu, Avira nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za svoje pretplatnike. Mislimo da je prijava na Phantom VPN Pro uslugu bolji izbor za one koji stvarno žele testirati Phantom VPN uslugu. Ovo će vam omogućiti dovoljno vremena da u potpunosti isprobate sve njegove karakteristike i iskoristite besplatnu tehničku podršku koju uključuje da biste zadovoljili bilo kakva pitanja u vezi s tim.

Avira Phantom VPN mreža i poslužitelji

Veličina trenutne Phantom VPN mreže je mala. Sadrži tek 20 lokacija poslužitelja, ali kako je star tek godinu dana, pa se vjerojatno još uvijek proširuje. Trenutne lokacije uključuju sljedeće zemlje:

Australija, Austrija, Brazil, Kanada, Češka, Francuska, Njemačka, Hong Kong, Italija, Japan, Meksiko, Holandija, Poljska, Rumunjska, Singapur, Španjolska, Švedska, Švicarska, Velika Britanija i Sjedinjene Države.

Iako je njihova mreža mala, ona ima lokacije u Aziji, Europi, Oceaniji, Sjevernoj i Južnoj Americi. Oni imaju VPN servere u većini popularnih zemalja. To uključuje Kanadu, Brazil, Njemačku, Francusku, Australiju, SAD i Veliku Britaniju.

Posjetite Phantom VPN

Privatnost, sigurnost i podrška

Avira ima pravila o nezapisivanju kada je u pitanju način na koji koristite njihovu Phantom VPN uslugu. Na pitanje: “Što pratite?” Oni su izjavili sljedeće:

Započnimo riječima da ne pratimo:
• Web stranice koje posjećujete
• Virtualne lokacije (IP adrese) koje ste koristili dok surfate
• Vaša stvarna IP adresa
• Sve informacije koje vas mogu povezati s bilo kojom radnjom, poput preuzimanja datoteke ili posjete određenoj web stranici

Prate neke dijagnostičke podatke, ali ako to želite, možete isključiti isključivanje na sučelju. Uz to oni prate jesu li besplatni ili plaćeni korisnik i koliko propusne širine trošite. Te izjave pokazuju da se vaša privatnost poštuje tijekom korištenja njihove VPN mreže.

Avira koristi Advanced Encryption Standard (AES) s 256-bitnim tipkama da bi šifrirao sav vaš internetski promet. AES-256 jedan je od najboljih algoritama za šifriranje VPN-ova ako se pravilno provodi. Želimo da njihova web stranica ima više informacija o njezinoj provedbi. Konkretno, kako se upravlja rukovanjem i provjerom integriteta podataka.

Avira ima bazu podataka s forumima i mrežnim pitanjima (FAQ) kojima svi korisnici mogu pristupiti kako bi iskušali i riješili probleme i odgovorili na pitanja. Pretplaćeni pretplatnici također dobivaju pristup besplatnoj tehničkoj podršci putem e-pošte koja nije dostupna besplatnim korisnicima. Također imaju blog stranicu i društvene mreže na Facebooku, Twitteru, Google Plusu i drugima.

Hands-on testiranje Phantom VPN-a

Avira je razvila prilagođeni softver koji će vam pomoći da najbolje iskoristite njihovu Phantom VPN uslugu. Imaju klijente za Windows i Mac OS X. Također imaju mobilne aplikacije za iOS i Android. Specifikacije za ove platforme su sljedeće:

 • Phantom VPN za
  • Mac OS X – Mac OS 10.10 (Yosemite) i novije verzije.
  • Windows – Windows 7 i novije verzije.
  • iOS – iOS 8.0 ili noviji.
  • Android – Android 4.0.3 ili noviji.

Sav Avirain prilagođeni VPN softver dizajniran je sa sličnim sučeljima. Ovo će skratiti vašu krivulju učenja za Phantom VPN. Ovo će vam također olakšati upotrebu njihove usluge na više platformi uređaja.

Instaliranje Phantom VPN prilagođenih klijenata i aplikacija

Instalacija njihovog prilagođenog softvera je jednostavna i započinje prvo posjetom njihovoj web stranici i preuzimanjem na svoj uređaj. Web stranica će automatski spremiti odgovarajuću instalacijsku datoteku na vaše računalo. Pokretanje ove datoteke na računalu ili otvaranje aplikacije na računalu Mac dovršit će instalaciju Phantom VPN klijentskog softvera na radnu površinu.

Gumbi za iOS i Android odvest će vas do trgovina, iTunesa ili Google Play trgovine. Zatim možete instalirati aplikaciju Phantom VPN odatle dodirom gumba “Instaliraj”. Da biste ga otvorili, dodirnite gumb za otvaranje. Možete ga otvoriti kasnije dodirivanjem njegove ikone u mapi aplikacija uređaja.

Posjetite Phantom VPN

Korištenje Windows klijenta Phantom VPN

Nakon što je instalacijska datoteka Phantom VPN Windows klijenta spremljena na vaše računalo ili prijenosno računalo, pokrenite je kao administrator da biste dovršili instalaciju. Taj je postupak prikazan u nastavku.

Instalacija Windows Phantom VPN klijenta

Obavezno proučite pravila upotrebe i privatnosti i provjerite jesu li prihvatljiva za vas prije instaliranja softvera. Nakon što je Phantom VPN klijent instaliran, možete ga otvoriti ili pomaknuti se za instaliranje drugog softvera Avira za vaše računalo. Ako odlučite otvoriti Phantom VPN Windows klijent kao i mi, instalacija također instalira Avira Connect, Avira softver za upravljanje računima koji će vam omogućiti kasnije preuzimanje bilo kojeg drugog Avira proizvoda. Evo kako izgleda ovaj softver za upravljanje.

Avira Connect

Svoj Phantom VPN softver možete otvoriti iz Avira Connect ili se iz njega povezati na najbližu lokaciju. Također će vam omogućiti instalaciju ostalih Avira softverskih elemenata. Konačno, možete biti u toku sa svim instaliranim softverom i uređajima koje ste instalirali iz Avira Connect. Ovom softveru možete pristupiti u programskoj traci.

Nakon što instalirate i otvorite Windows Phantom klijent, vidjet ćete zaslon poput prvog prikazanog u nastavku. Ovo je glavni prozor veze za klijenta. Ako se želite povezati s najbližim i najbržim poslužiteljem do vaše lokacije, jednostavno kliknite zeleni gumb veze jer je ovaj poslužitelj odabran prema zadanim postavkama.

Odabirom ikone zupčanika na vrhu glavnog prozora ili trenutne lokacije otvorit će se izbornik s postavkama za klijenta. Ako imate besplatnu verziju klijenta, u ovom ćete prozoru moći učiniti sljedeće:

 • Promijenite Phantom VPN poslužitelj  – Odaberite novu virtualnu lokaciju.
 • Pošaljite dijagnostiku – To im omogućuje da poboljšaju svoju VPN mrežu, ali možete je isključiti. Ako koristite besplatni račun, trebali biste isključiti ovu mogućnost, jer ona troši neki dio svoje propusne širine.
 • Pokretanje pri pokretanju – Provjerite jeste li povezani kad se prijavljujete u Windows.

Postavke fantomske VPN

Zadnje dvije mogućnosti pomažu vam da budu sigurniji kada koristite njihovu mrežu, ali dostupne su samo klijentima koji plaćaju. To su sljedeće:

 • Automatski osigurajte nepouzdane mreže – Ovo automatski osigurava internetsku vezu kada se prijavite na nepouzdanu mrežu.
 • Ubojiti prekidač – Ovo će automatski prekinuti vašu internetsku vezu ako VPN usluga prekine vezu.

Odabirom bilo koje od tih opcija s besplatnog računa odvest ćete se na web mjesto Phantom VPN radi nadogradnje na račun s plaćanjem.

Povezivanje s novim poslužiteljem je jednostavno. Samo kliknite trenutni poslužitelj i popis koji prikazuje sve lokacije VPN poslužitelja bit će prikazan kao gore. Odaberite novu lokaciju s koje ćete se povezati s ovog popisa i kliknite strelicu nazad.

Fantomska VPN veza

To će vas vratiti na glavni zaslon veze kao što prikazuje slika iznad. Svoju novu lokaciju vidjet ćete iznad zelenog gumba za vezu. Kliknite ovaj gumb za dovršetak postupka. Ikona klijenta mijenja se u zelenu što označava da je vaš internetski promet sada osiguran. Da biste prekinuli vezu s Phantom VPN uslugom, kliknite vezu “Disconnect”.

Zatvaranje klijenta samo ga šalje u programsku traku. Odaberite izlaz od tamo da biste u potpunosti napustili klijenta. Phantom VPN jednostavan je za korištenje, ali njegovo sučelje bi moglo biti uglađenije automatiziranjem nekih klikova. Kao što je rečeno, samo nekoliko klikova spojit ćete se na VPN poslužitelj u njihovoj mreži i omogućiti vam da lako promijenite svoju virtualnu lokaciju kako biste prevladali geo-ograničenja.

Posjetite Phantom VPN

Korištenje Android aplikacije Phantom VPN

Na web mjestu Phantom VPN dodirnite gumb za preuzimanje. Ovo će vas odvesti u trgovinu Google Play. Kad tamo, dodirnite gumb za instaliranje da biste instalirali aplikaciju Phantom VPN na svoj Android uređaj. Otvorite aplikaciju nakon što je završite s instalacijom. Ovo će vam otvoriti kratak obilazak kroz koji možete proći. Nakon pomicanja, vidjet ćete stranicu za prijavu poput one koja je prikazana dolje desno.

Stavljanje u pogon Phanton VPN Android

Ako imate plaćeni račun, dodirnite gumb “Prijava” i unesite svoje vjerodajnice. Ako želite registrirati svoju adresu e-pošte kako biste dobili dodatni pojas od 500 MB, tada dodirnite zeleni gumb “Registriraj se”. Ostalo dodirnite vezu “Registriraj kasnije”. Nakon što odaberete svoj račun, vidjet ćete glavni zaslon veze (ispod lijevo) za aplikaciju. Dotaknite ikonu izbornika (tri vodoravne crte) u gornjem lijevom kutu ekrana otvorit će glavni izbornik aplikacije.

Postavke Phantom VPN za Android

Iz ovog je izbornika prikazano nekoliko stvari koje su gore prikazane. Prvo možete odabrati novu lokaciju VPN poslužitelja. To možete učiniti i dodirom na trenutnu lokaciju u glavnom izborniku. Otvorit će se popis lokacija na kojima se možete povezati u Phantom VPN mreži.

Drugo što možete učiniti iz glavnog izbornika je promijeniti nekoliko postavki. Prvo možete isključiti praćenje upotrebe. Aplikacija vas također može zatražiti kad uspostavite vezu s nezaštićenom Wi-Fi mrežom. No to ćete morati dopustiti aplikaciji za dozvolu praćenja lokacije.

Sada, pogledajmo aplikaciju u akciji, povezivanjem s Ujedinjenim Kraljevstvom. Nakon odabira Ujedinjenog Kraljevstva s gornjeg popisa virtualnih veza, aplikacija će vas vratiti na glavni zaslon veze. Dodirnite gumb “Osiguraj moju vezu” za pokretanje postupka.

Phantom VPN Android vezaAko vam je prvi put korištenje aplikacije, morat ćete dopustiti VPN usluzi neka dopuštenja. Nakon toga slijedi zaslon za povezivanje i postupak će biti završen kao što je naznačeno zelenom Phantom VPN ikonom i tekstom. Jednostavno je. Nekoliko taktova i sav vaš internetski promet bit će šifriran. Uz to, virtualnu lokaciju možete promijeniti jednako lako da biste zaobišli cenzuru i geo-ograničenja.

Posjetite Phantom VPN

Phantom VPN test brzine

Performanse besplatne Phantom VPN usluge bile su dobre. Rezultati pokazuju da je njegova brzina mreže prihvatljiva za većinu aplikacija. Došlo je do određenog gubitka brzine pri korištenju njihove usluge. To se može očekivati ​​zbog dodatnih troškova koji nastaju kodiranjem cjelokupnog internetskog prometa.

Phantom VPN test brzine

Ispitivanje brzine pokazuje da je šifrirana veza smanjila brzinu za preuzimanje našeg osnovnog ISP-a s 28,23 Mb / s na 24,10 Mb / s. Ovo je pad od oko 14,6% na serveru u Dallasu, TX. Međutim, mislimo da je ovo prilična pogodnost za dodatnu anonimnost i sigurnost koje vam Phantom VPN usluga može pružiti.

Zaključci

Phantom VPN nova je usluga koju je pružila tvrtka Avira, poznati mrežni pružatelj softvera za sigurnost koji se nalazi u Njemačkoj i Sjedinjenim Državama. Na taj se način primjenjuju odgovarajući zakoni tih zemalja. Pružaju VPN uslugu manje od godinu dana, tako da se još širi. Trenutno imaju samo 20 lokacija, ali traže druge. To znači da imaju malu mrežu, ali imaju pokrivenost na pet od sedam kontinenata, a izuzetak su Antarktika i Afrika..

Njihova usluga koristi AES algoritam s 256 bitnim ključevima za šifriranje koji se smatra jednim od boljih za VPN. Oni su usluga bez evidentiranja, iako sakupljaju mnoštvo osobnih podataka iz nebrojenih proizvoda. Obavezno pročitajte Pravila o privatnosti i EULA da vidite što s tim informacijama čine.

Njihov klijent za Windows uključuje prekidač kill i automatsku vezu prilikom pristupa nezaštićenim Wi-Fi mrežama za svoje kupce koji plaćaju. Korisnička podrška je putem FAQ-a, foruma i društvenih medija. Plaćeni pretplatnici dobivaju pristup podršci putem e-pošte.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Imaju prilagođeni softver za Windows i Mac OS X sustave.
 • Phantom VPN također ima mobilne aplikacije za iOS i Android uređaje.
 • Oni imaju jednostavno sučelje za sav svoj prilagođeni softver s samo malim razlikama.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Dodajte još poslužitelja i lokacija.
 • Popravite područja na njihovoj web stranici koja ponekad mogu izgledati zbunjujuće zbog različitih proizvoda koji nude.
 • Radite na tome kako pružaju podršku svim korisnicima.

Usluga Phantom VPN Pro mogla bi biti za vas. Oni nude 30-dnevno jamstvo povrata novca kako biste bez ikakvog rizika mogli testirati njihovu uslugu. Možete ga testirati na kompatibilnost svojih uređaja upotrebom njihove besplatne VPN usluge, ali zapamtite da 500MB propusnosti može biti ograničavajući. Isprobajte njihovu uslugu za sebe i pogledajte što mislite. Ako vam se sviđa, možete se prijaviti za Phantom VPN već od samo 4,70 USD mjesečno.

Posjetite Phantom VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me