Naš SwitchVPN pregled započinje primjedbom da su u prostoru VPN-a od 2010. Prvobitno su sa sjedištem u Indiji, ali zbog vjerojatnog širenja nepovoljnih pravila o čuvanju podataka, preselili su svoje sjedište u Sjedinjene Države 2016. Njihova trenutna ponuda usluge pristup do 35 lokacija širom svijeta putem mreže od 145+ brzih (više gigabitnih) poslužitelja. Razvili su prilagođeni softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android uređaje. Na taj se način svi lako mogu povezati na svoju VPN mrežu. SwitchVPN je poboljšao njihovu mrežnu sigurnost tijekom godina i sada koriste neke od najboljih protokola industrije. Iskorištavanje njihove mreže pomoći će vam da osigurate sav svoj internetski promet od znatiželjnih očiju, svladate cenzuru i poboljšate cjelokupno mrežno iskustvo.

SwitchVPN pregled

Cijene SwitchVPN-a

SwitchVPN je tijekom godina pojednostavio i cijene usluga. Trenutno nude samo jedan VPN paket. To uključuje sve značajke koje pruža njihova usluga. Usluga se plasira na dva terminska plana. Ovi su pojmovi mjesec i dvanaest mjeseci. Mjesečni plan može se dobiti za 9,99 USD mjesečno. Međutim, ako želite dobiti najbolju ponudu za svoj novac, uštedite 33% na njihovom mjesečnom planu pretplatom na plan od 12 mjeseci. To znači da možete dobiti njihovu kompletnu uslugu od samo 6,66 USD mjesečno.

Cijene SwitchVPN-aMožete platiti SwitchVPN kreditnom karticom. Kartice koje su osim Visa, MasterCard, American Express i Discover. Ako ste tip osobe koja voli sve svoje internetske isplate centralizirati na jednom mjestu, oni prihvaćaju PayPal. Konačno, ako želite pokušati povećati anonimnost na mreži, oni također prihvaćaju plaćanja putem Bitcoina.

Značajke usluge SwitchVPN

Usluga SwitchVPN uključuje sljedeće značajke:

 • Neograničen pristup – Usluga nema ograničenja u korištenju propusne širine.
 • Izvrsna enkripcija – Omogućuju 256 bitnu enkripciju podataka za većinu protokola.
 • Spojite do 5 uređaja – Možete koristiti SwitchVPN na bilo kojem broju uređaja i istovremeno spojiti do 5 uređaja.
 • Gigabitne brzine – Poslužitelji korisnicima pružaju gigabitne veze.
 • Nema pohranjenih zapisnika – SwitchVPN ne vodi evidenciju upotrebe vaše VPN.
 • Zaštita Wi-Fi-ja – Šifrira sav vaš internetski promet radi zaštite od nepozvanih trećih strana.
 • Prevladajte online cenzuru – Njihova usluga može vam pomoći pri pristupu vašim omiljenim web mjestima poput YouTubea, Facebooka i drugih web lokacija društvenih medija.
 • Torrent i P2P podrška – P2P nije zabranjen na bilo kojem od njihovih poslužitelja i na nekim je optimiziran.
 • Pojačana struja – Emitirajte TV emisije i filmove s bilo kojeg mjesta s manjim ograničenjima.
 • Čuvajte vam mrežne lozinke – Šifriranje sprečava hakere da vam ukradu lozinku.
 • Otvoreniji Internet – SwitchVPN vam daje manje restriktivno internetsko iskustvo.

Njihova usluga također ima prilagođeni softver kako bi vam bilo lakše povezati se sa svim svojim uređajima. Stoga mu možete pristupiti s gotovo bilo kojeg mjesta putem Wi-Fi ili mobilne mreže.

SwitchVPN Besplatna usluga i posebne ponude

SwitchVPN trenutno nudi besplatno 3-dnevno probno razdoblje. Ovo je ograničena ponuda i možda neće biti dostupna kasnije. Možete provjeriti njegovu dostupnost putem chata na njihovoj web stranici ili poslati e-poštu svom osoblju za podršku. Ova besplatna proba zahtijeva samo da unesete svoju adresu e-pošte i stvorite lozinku za svoj račun.

SwitchVPN trodnevna proba

SwitchVPN će vam poslati e-poštu za potvrdu. Nakon što potvrdite račun, pomoću njega možete se prijaviti na portal za korisnike kako biste dobili korisničko ime i lozinku. Ovdje možete promijeniti i svoje podatke.

SwitchVPN portal za korisnikeOvdje također kontrolirate svoju pretplatu. Možete automatski isključiti obnovu odavde. Ovdje otkazujete i pretplatu ako odlučite da SwitchVPN usluga nije za vas. Odabirom gumba “Vodič za postavljanje” otvorit će se stranica vodiča pomoću kojih možete instalirati SwitchVPN softver na svoj uređaj.

Uz sve to, svim novim korisnicima nude 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ovo je jamstvo bez pitanja. Da biste to zatražili, jednostavno otkažite pretplatu u roku od 30 dana od kupnje. Zatim se obratite korisničkoj podršci SwitchVPN (putem web chata ili e-pošte) i zatražite povrat novca. Opcionalno možete navesti razlog otkaza.

Posjetite SwitchVPN

SwitchVPN mreže i lokacije poslužitelja

Usluga SwitchVPN raste s godinama. Sada imaju mrežu srednje veličine. Izgrađen je na mreži od 145+ brzih (gigabitnih) poslužitelja na 35 lokacija širom svijeta. To znači da možete pristupiti njihovoj VPN mreži s gotovo bilo kojeg mjesta na svijetu. Poslužitelji imaju u Sjevernoj i Južnoj Americi, Europi, Aziji i Oceaniji. Njihova mreža uključuje sljedeće lokacije:

 • Azija: Hong Kong, Japan, Malezija, Singapur
 • Europa: Belgija, Češka, Danska, Finska, Francuska, Njemačka, Irska, Italija, Luksemburg, Nizozemska, Norveška, Rusija, Španjolska, Švedska, Švicarska, Ujedinjeno Kraljevstvo (London, Maidenhead, Gosport)
 • Sjeverna Amerika
  • Kanada – Toronto
  • Sjedinjene Američke Države – Atlanta, Chicago, Dallas, Los Angeles, Miami, New Jersey, New York, Phoenix, Washington, D.C
 • Okeanija: Australija
 • Južna Amerika: Brazil

SwitchVPN mreža koristi zajedničko IP adresa kako bi pomogla anonimizaciji korisničkog prometa. To znači da više korisnika prima istu IP adresu. Oni se IP-ovi povremeno izmjenjuju kako bi ih bilo teže blokirati.

SwitchVPN Network Security

Usluga SwitchVPN ozbiljno shvaća sigurnost vašeg internetskog prometa. Njihov prilagođeni softver korisnicima omogućuje pristup nekim od najboljih protokola u industriji. Konkretno, oni koriste sljedeće protokole i algoritme:

 • OpenVPN – podržana je maksimalna šifra AES-256-CBC, autorizacija SHA512 PFS (savršena tajna naprijed).
 • L2TP / IPSec – AES-256-CBC enkripcija s PFS podrškom.
 • iKev2 – AES 256-bitna enkripcija.
 • SSTP – koristi 256-bitnu SSL enkripciju s AES-256.
 • PPTP – koristi 128-bitnu enkripciju.

Za početno rukovanje između klijenta i poslužitelja koristi se DH Key + RSA + SHA512 2048-bit. Željeli bismo zahvaliti pomoćnom osoblju za dijeljenje ovih podataka s nama. Neke od tih detalja možete vidjeti i u zapisnicima veza. Primjer algoritma preuzet izravno iz dnevnika za vezu protokola OpenVPN-UDP sa Švedskom za kontrolne i podatkovne kanale slijedi:

 • Upravljački kanal: TLSv1.2, šifra TLSv1 / SSLv3 DHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 2048 bitni RSA
  Autentifikacija upravljačkog kanala: Upotreba 512 bitnog hash-a poruke “SHA512” za HMAC provjeru autentičnosti
 • Šifriranje podatkovnog kanala: Šifra “AES-128-CBC” inicijalizirana sa 128 bitnim ključem
  Šifriranje podatkovnog kanala: Upotreba 512 bitnog hash-a poruke “SHA512” za HMAC provjeru autentičnosti

SwitchVPN također koristi sigurne protokole i algoritme za šifriranje za sve svoje prilagođene klijentske programe i aplikacije. Stoga, bez obzira na uređaj koji koristite za spajanje na SwitchVPN mrežu, možete biti sigurni da je vaš mrežni promet zaštićen od znatiželjnih očiju. Mi ćemo pogledati posebne protokole koje koristi svaki OS u praktičnom dijelu našeg pregleda.

Posjetite SwitchVPN

SwitchVPN i vaša osobna privatnost

Prvo što treba napomenuti o SwitchVPN-u jest da je to usluga nulte evidencije u odnosu na njene VPN korisnike. Prema VPN usluzi ne bilježe ništa o VPN sesijama svojih korisnika. Ovaj izvadak iz njihove Politike privatnosti navodi sljedeće:

SwitchVPN ne prikuplja i ne bilježi bilo kakav promet niti koristi svoju virtualnu privatnu mrežu.
Ispunićemo samo sve valjane zahtjeve za pozive koji slijede slovo zakona. Ne možemo pružiti podatke koje nemamo. SwitchVPN neće sudjelovati u bilo kojem zahtjevu koji je neustavan.

Uz to, oni koriste zajedničko IP adresiranje tako da će svi korisnici na određenoj lokaciji tijekom određenog razdoblja dobiti istu IP adresu. Zbog toga je teže odvojiti bilo koju određenu korisničku aktivnost tijekom korištenja usluge. Ove se IP adrese periodično zakreću kako bi ih bilo teže blokirati. To bi vam trebalo pružiti osobnu privatnost koju žele dok surfate Internetom pomoću SwitchVPN mreže. Također prihvaćaju plaćanja od strane Bitcoina za one koji imaju još više privatnosti.

Kao i većina web lokacija danas, oni skupljaju neke podatke od posjetitelja web mjesta koristeći analitiku, društvene medije i druge interakcije s web mjesta. Kao i uvijek, trebali biste sami ispitati njihove TOS i pravila o privatnosti kako biste bili sigurni da su njihovi uvjeti za vas prihvatljivi.

SwitchVPN podrška

SwitchVPN nudi 24/7 chat podršku na svojoj web stranici. To zajedno s njihovom malom bazom podataka FAQ pruža glavnu podršku usluge. Bili smo impresionirani brzim odazivom njihove chat usluge. Na većinu naših pitanja odgovoreno je u samo nekoliko minuta. Sadržaj je bio jasan, naprijed i na temu. Uspjeli smo razjasniti pitanja koja smo imali o sigurnosti i privatnosti koju pruža usluga. Ako napustite chat nakon otvaranja sesije, osoblje za podršku će odgovoriti na vaše pitanje e-poštom ako ste ga unijeli. Također, za razliku od nekih VPN usluga, SwitchVPN odgovarat će na pitanja kako pretplatnika, tako i onih koji samo gledaju njihove usluge.

Posjetite SwitchVPN

Hands-on testiranje SwitchVPN-a

Naše se testiranje započinje primjenom da SwitchVPN ima prilagođene softverske klijente za Windows i Mac OS X. Također imaju aplikacije za korisnike iOS-a i Android-a. Protokoli podržani odgovarajućim softverom su sljedeći:

 • Windows – OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP i PPTP.
 • Mac OS X – OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP
 • Android – OpenVPN UDP
 • iOS – IKEv2

Kad se pretplatite na SwitchVPN, ona će stvoriti korisničko ime i lozinku za vaš račun u sklopu postupka, kao što smo ilustrirali ranije u našoj recenziji. Možete se prijaviti na portal za korisnike i odabrati vodič za instaliranje softvera SwitchVPN za vaš uređaj. Inače možete preuzeti odgovarajući softver za svoj uređaj klikom na vezu pod “Preuzimanja” u podnožju njihove web stranice.

Preuzimanje SwitchVPN softvera na vaš uređajNa rezultatskoj stranici odaberite gumb “Preuzmi”. Za Windows i Mac OS X, to će na vaše računalo preuzeti instalacijsku datoteku. Za mobilne uređaje otvorit će se odgovarajuća trgovina (iTunes ili Google Play). Nakon toga na svoj uređaj možete instalirati odgovarajuću aplikaciju SwitchVPN i otvoriti je.

SwitchVPN klijent za Windows

Instaliranje SwitchVPN klijenta za Windows.

Nakon preuzimanja odgovarajuće datoteke na vaše računalo, morate je “pokrenuti kao administrator” da biste dovršili postupak instalacije. Prvo će vam se prikazati ekran dobrodošlice.

Dobrodošli na SwtchVPNKlikom na gumb “Postavke” otvorit će se zaslon za postavljanje proxyja koji se koristi s SwitchVPN-om. Prema zadanim postavkama neće se koristiti proxy. Možete ga postaviti i da koristi proxy sustava. Konačno, možete ručno postaviti proxy unosom IP adrese i priključka koji koristi.

Korištenje proxyja s SwitchVPN-omNakon što ste odabrali svoje postavke proxyja i spremili ih klikom na gumb “OK”, odaberite sljedeći gumb za nastavak postupka instalacije. Bit će vam prikazane neke stranice za postavljanje. Prihvatite zadane vrijednosti i kliknite gumb “Dalje” ili postavite svoje. Nakon što su pripremljeni dijelovi riješeni, instalacija će započeti.

SwitchVPN Windows Client InstallKada se postupak instalacije završi, vidjet ćete zaslon završetka na kojem možete odlučiti otvoriti klijent nakon što čarobnjak dovrši. Kliknite “Završi” da biste dovršili postupak.

Otvorite SwitchVPN za Windows prvi put.Otvorit će se zaslon za prijavu na koji možete unijeti svoje korisničko ime i lozinku SwitchVPN koje ste dobili od portala računa. Također možete odlučiti spremiti lozinku tako da je ne morate ponovno umetati svaki put kada pokrenete klijenta. Konačno, možete odabrati pokretanje SwitchVPN-a kada Windows počne biti siguran da ćete uvijek biti zaštićeni dok surfate Internetom. Na kraju, ako još niste stvorili SwtchVPN račun, možete to kliknuti na vezu.

Prijava u SwitchVPN klijent

Zaslon za prijavu SwitchVPN-a

Nakon što unesete autorizaciju, kliknite gumb “Prijava” i otvorit će se glavni zaslon nadzorne ploče.

Glavna SwitchVPN nadzorna ploča

Sada je u svom nepovezanom stanju. U tom je stanju zaslon siv i prikazan je istinski IP.

Promjena postavki za SwitchVPN

Prije nego što počnemo koristiti klijent, prvo pogledajmo njegov izbornik “Settings”. Ovom izborniku možete pristupiti klikom na ikonu zupčanika u gornjem desnom dijelu nadzorne ploče (prikazano na gornjoj slici). Ovaj izbornik ima pet kartica. Oni su kako slijedi:

 • Općenito – sadrži postavke pokretanja i “kill switch”.
 • Protokol – omogućuje vam izmjenu protokola: OpenVPN UDP, OpenVPN TCP, L2TP / IPsec i PPTP.
 • Napredna – ovdje možete promijeniti proxy.
 • Pretplata – prikazuje sve vaše podatke o pretplati, postavke ažuriranja, omogućava vam odjava iz klijenta.
 • Dijagnostički – prikazuje dnevnik i opcionalno slanje anonimnih podataka održavanja na SwitchVPN.

Prva od kartica na izborniku postavki kontrolira kako klijent radi. Podijeljen je u dvije regije:

 • Stavljanje u pogon – Ovo sadrži postavke koje utječu na pokretanje klijenta
  • Pokretanje pri pokretanju sustava Windows – osigurava da ćete uvijek biti povezani s uslugom SwitchVPN putem vašeg računala
  • Spajanje na zadnju korištenu lokaciju kada se pokrene SwitchVPN – ovo može biti korisno ako obično koristite određeno VPN mjesto za većinu Internet surfanja.
  • Ponovno uspostavite VPN vezu ako slučajno ispadnete – ovo vam pomaže da ostanete povezani bez ručne ponovne veze.
 • Zaključavanje mreže – SwitchVPN-ova verzija VPN prekidača. Ako veza slučajno ispadne, to će zaustaviti sav internetski promet dok se veza ne obnovi. To može pomoći u održavanju vaše mrežne sigurnosti i privatnosti. Možete također dopustiti LAN promet na lokalnim mrežama.

SwitchVPN General Settings

Druga kartica izbornika postavki omogućuje vam izmjenu protokola veze koji se koristi za SwitchVPN mrežu. Postoje četiri protokola za biranje između:

 • OpenVPN (UDP) – ovo je zadani protokol i onaj koji ćete htjeti upotrijebiti za većinu svojih potreba za surfanjem Internetom, kao što su tok medija i VoIP. Pruža najbolju brzinu veze jer koristi 128-bitni AES ili BF za šifriranje podataka.
 • OpenVPN (TCP) – koristite ovaj protokol ako vam je sigurnost podataka osnovni cilj jer koristi 256-bitni AES za šifriranje podataka. Imajte na umu da bi to moglo biti znatno sporije da je OpenVPN (UDP) protokol zbog korištenja dodatne provjere pogrešaka i visoke razine enkripcije podataka. Također je stabilnija i može vam pomoći pri povezivanju na velike udaljenosti ili slabe internetske veze ako je stabilnost problem.
 • L2TP / IPsec – To koristi dvostruku enkapsulaciju i može pružiti još jedan siguran protokol ako ostali ne rade, ali može se lako blokirati.
 • PPTP – Koristite ovaj protokol samo ako drugi ne rade.

Također treba napomenuti da će neki protokoli osigurati pristup samo podskupini poslužitelja u SwitchVPN mreži.

Odabir SwitchVPN Connection Protocol

Treća kartica izbornika postavki omogućuje vam postavljanje čarapa ili HTTP proxyja za upotrebu s SwitchVPN uslugom. Jednostavno unesite IP adresu i priključak koji koristi proxy te ga postavite. Trebate mijenjati veličinu MTU-a samo ako vam na to pošalje SwitchVPN podrška jer to može utjecati na stabilnost veze klijenta.

Napredne postavke SwtchVPNU nastavku ćemo pregledati karticu Pretplata u našem pregledu SwitchVPN-a kada pogledamo kako pravilno izaći iz klijenta. Peta i posljednja kartica na izborniku postavki može vam pomoći u rješavanju problema s vezom. Omogućuje vam opcionalno dijeljenje anonimnih podataka radi poboljšanja usluge SwitchVPN. Možete uključiti i automatska ažuriranja kako biste osigurali da ćete uvijek imati najnovije značajke klijenta. I na kraju, pregled dnevnika može vam pomoći u rješavanju mogućih problema s vezom.

SwitchVPN Dijagnostika

Posjetite SwitchVPN

Korištenje SwitchVPN Windows klijenta

Primijetit ćete da je odabran “Automatski odabir poslužitelja”. Da biste se povezali na SwitchVPN mrežu, jednostavno kliknite gumb napajanja. Aplikacija će vas povezati s onim što misli da je najbolje (najbrže) mjesto na poslužitelju. To nam se ponekad činilo slučajnim.

Jednom kada se povežete, gumb za uključivanje proširit će se i ograničiti zelenim krugom, a trajanje sesije će se prikazati u središtu. Prikazat će se i vaš novi virtualni IP i lokacija. Na kraju, vaš VPN status će pokazati zeleno “Connected”. Da biste prekinuli vezu s SwitchVPN mrežom, morate kliknuti crvenu ikonu napajanja na povezanom ekranu. To će vratiti nadzornu ploču u njeno nepovezano stanje.

Spajanje na SwitchVPN mrežu prvi putAko želite odabrati lokaciju za povezivanje kako biste iskoristili određenu virtualnu lokaciju za streaming ili trgovinu, prvo morate isključiti “Automatski odaberite poslužitelj”. To će vam omogućiti da odaberete novu lokaciju na koju ćete se povezati klikom na vezu “odaberite poslužitelj”. Potom će se prikazati popis svih poslužitelja na kojima se možete povezati. Obojeni krug pored naziva lokacije označava njegovo opterećenje korištenja. Raspon je od svijetlo zelene (malo opterećenje) do crvene (pune).

Ručni odabir lokacije SwitchVPN veze

Pored popisa svih poslužitelja, SwitchVPN klijent ima i kartice za preporučene i omiljene poslužitelje. Preporučeni popis uklanja prenapučene i visoke ping servere s popisa povezljivih lokacija. Popis favorita kreirate sami. Ako kliknete na zvijezdu pored lokacije, postat će zeleno i dodati tu lokaciju na popis favorita.

Izrada popisa omiljenih poslužitelja

Stvaranje popisa poslužitelja favorita olakšava vam pronalaženje poslužitelja na koje se redovno povezujete bez potrebe da svaki put prelistavate cijeli popis. Spajanje na novi poslužitelj ostvaruje se odabirom nove lokacije. Zatim klikom na gumb za napajanje dovršite vezu s vašim novim poslužiteljem.

Odabir lokacije vezeKad ste spremni zatvoriti klijent, najprije zatvorite trenutnu vezu. Zatim otvorite izbornik postavki i odaberite karticu pretplate. Ova kartica sadrži sve vaše trenutne podatke o pretplati i omogućava vam da obnovite svoju pretplatu. Kliknite vezu “Odjava” za povratak na ekran za prijavu. Kad tamo stignete, možete zatvoriti prozor klijenta.

Izlaz iz klijenta thge SwitchVPN WindowsKao što vidite, SwitchVPN klijent za Windows je jednostavan za instaliranje i upotrebu. Nije potrebna tehnička stručnost da biste se povezali s njihovom mrežom i osigurali internetsku sigurnost i privatnost. Ima prekidač za uklanjanje koji će vam zaštititi internetsku privatnost ako slučajno ispadne. Postoje postavke koje će vam osigurati da uvijek budete zaštićeni dok koristite Internet. Možete ga postaviti da koristi proxy ako trebate. Samo ćete nekoliko klikova koristiti uslugu na računalu ili prijenosnom računalu.

SwitchVPN klijent za Mac OS X

SwitchVPN klijent za Mac OS X jednako je jednostavan za instaliranje i upotrebu kao i njegov Windows kolega. Ima većinu istih značajki kao Windows klijent. To uključuje prekidač za zaustavljanje internetskog prometa ako VPN veza slučajno padne. Mac klijent podržava OpenVPN (UDP), OpenVPN (TCP) i L2TP / IPsec protokole. Korištenje Mac klijenta omogućit će se da se Mac korisnici povežu na SwitchVPN mrežu sa samo nekoliko klikova.

Posjetite SwitchVPN

Aplikacija SwitchVPN za Android

Instaliranje SwitchVPN Android aplikacije

Da biste instalirali aplikaciju SwitchVPN za Android, prvo otvorite preuzimanje na njihovoj web stranici. Ovo će otvoriti instalaciju aplikacije u trgovini Google Play. Dodirnite gumb “Instaliraj” da biste ga instalirali na svoj Android uređaj. Jednom kada je instaliran, otvorite je. Tu će se prikazati njegov zaslon za prijavu na koji možete unijeti svoje korisničko ime i lozinku SwitchVPN koje ste dobili od svog korisničkog portala nakon što ste stvorili račun. Ako se još niste pretplatili na uslugu ili pogrešno dodali svoje autorizacije, dobit ćete upit o pogrešci.

Postupak instalacije Android SwitchVPN

Korištenje SwitchVPN Android aplikacije

Da biste se povezali s SwitchVPN uslugom, najprije morate odabrati mjesto na koje ćete se povezati. Dodirnite vezu “Odaberi poslužitelj” na glavnom zaslonu nadzorne ploče. Otvorit će se popis svih lokacija na koje se možete povezati koristeći njihovu uslugu. Postoje dvije dodatne kartice za odabir: preporučena i omiljena.

Preporučeni popis trenutno se provodi. Kartica favorita u početku je prazna, ali unosi se dodaju kad odaberete nove omiljene lokacije. Nove favorite možete dodati dodirom na zvijezdu pokraj lokacije koja će je požutjeti i dodati na popis favorita. Kada ponovno dodirnete zvijezdu, uklonit ćete je iz favorita. Odabirom lokacije poput Nizozemske br. 1 vratit ćete se na glavni zaslon nadzorne ploče.

Odabir lokacije za povezivanje pomoću aplikacije SwitchVPN Android

Nakon što smo se neko vrijeme pokušali povezati s lokacijom broj 1 na Nizozemskoj, odlučili smo promijeniti lokaciju veze u Italiju. Pristup Windows softveru pokazao je da je poslužitelj na Nizozemskoj lokaciji pun, ali to nismo mogli reći u Androidovoj aplikaciji. Da biste pokrenuli vezu s poslužiteljem u Italiji, dodirnite gumb za uključivanje.

Kad se prvi put povežete putem SwitchVPN Android aplikacije, morat ćete mu dopustiti nekoliko dopuštenja. Prvi od njih je pristup lokaciji uređaja. Dopustite to tako da aplikacija pravilno ažurira vašu trenutnu IP adresu. Morate mu dopustiti i da uspostavi VPN uslugu na vašem Android uređaju kako bi SwitchVPN mogao raditi.

Nakon što dopustite ta dopuštenja, veza s talijanskim poslužiteljem bit će uspostavljena. Tada će veza pokazati vašu trenutnu zemlju kao Italiju. Zeleni krug sada pokazuje da ste povezani na SwitchVPN mrežu i prikazat će se vrijeme sesije. Da biste prekinuli vezu s uslugom, dodirnite mali crveni prekidač za napajanje. To će vratiti nadzornu ploču u njeno nepovezano stanje.

Prvo SwitchVPN Android veza

Posjetite SwitchVPN

SwitchVPN izbornik Android postavki

Postoji samo nekoliko postavki za Android aplikaciju. Dodirnite ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu da biste otvorili izbornik postavki. Aplikacija Android koristi OpenVPN (UDP) protokol sa AES-128-CBC za šifriranje podataka i dešifriranje za maksimalnu brzinu. Izbornik postavki sadrži veze na Pravila o privatnosti i TOS. Dodirom na “Pomoć i podrška” otvorit ćete SwitchVPN chat unutar aplikacije. Ako odaberete “Odjava”, vratit ćete se na zaslon za prijavu. Tada možete zatvoriti aplikaciju.

Izbornik postavki aplikacije Android SwitchVPN AppKao što vidite, aplikacija za Android pojednostavljena je automatiziranjem njenih značajki. Lako je instalirati i koristiti. Jedini protokol koji koristi je OpenVPN (UDP). Ako veza padne, automatski će se pokušati ponovno uspostaviti. Odabirom SwitchVPN servera potrebno je samo nekoliko taktova. Jedan dodir je sve što je potrebno za spajanje ili prekid veze s SwitchVPN uslugom.

Aplikacija SwitchVPN za iOS

SwitchVPN također ima iOS aplikaciju koja se može instalirati iz iTunes trgovine. Izgleda slično i ima slične značajke kao i njegov Android kolega. Potreban je iOS 8.0 ili noviji. Aplikacija za iOS koristi IKEv2 protokol koji mu omogućuje održavanje VPN veze prilikom promjene mreže. Pomoću njega korisnici iPhonea i iPada mogu se lako povezati s SwitchVPN mrežom sa samo nekoliko dodira.

SwitchVPN test brzine

Koristili smo SwitchVPN Windows klijent za testiranje brzine njihove mreže. Veza s mrežom uspostavljena je zadanim protokolom OpenVPN (UDP). Bili smo zadovoljni cjelokupnom izvedbom njihove mreže. Naišli smo na neke lokacije koje su imale poteškoće u povezivanju zbog prenapučenosti. Općenito, njihova brzina mreže bila je dobra. Kao što se očekivalo, došlo je do određenog gubitka brzine dok ste bili povezani na VPN poslužitelje. To je zbog troškova koji šifriraju sve vaše internetske prometne informacije. Međutim, taj se gubitak nalazio unutar prihvatljivog raspona.

SwitchVPN test brzine

Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, šifrirana veza smanjila je brzinu učitavanja naše baze ISP-a s 30,51 Mb / s na 27,76 Mb / s. Ovo je pad od nešto više od 9% na server u Atlanti. Ostali testovi brzine pokazali su gubitke u performansama koji su se kretali između 8% i 15%. Dodatna zaštita pružena korištenjem njihove usluge vrijedi ovog malog gubitka u brzini veze.

Posjetite SwitchVPN

Zaključak

SwitchVPN nalazi se na prostoru VPN-a od 2010. godine. Prvobitno je sjedište u Indiji, no preseljeno je u Sjedinjene Države 2016. SwitchVPN domaćin je srednje veličine mreže s oko 145+ poslužitelja raspoređenih među 35 lokacija širom svijeta. Imaju više lokacija u popularnim zemljama poput Sjedinjenih Država, Velike Britanije i Nizozemske. Njihov servis koristi samo fizičke servere s gigabitnim brzinama. Ne bilježe nikakvu korisničku aktivnost. SwitchVPN je bujica i P2P prijateljski. Neki su njihovi poslužitelji optimizirani za P2P promet, ali svi ga prihvaćaju.

SwitchVPN je dizajnirao prilagođene softverske aplikacije za Windows, Mac OS X, Android i iOS. Te se aplikacije lako instaliraju i omogućuju korisnicima da se povežu s njihovom mrežom s samo nekoliko klikova mišem ili dodirom na zaslonu..

Sve SwitchVPN aplikacije pružaju sigurno šifriranje. Njihovi Windows, Mac OS X i Android softver zadani su za OpenVPN (TCP / UDP) sa 128-bitnom AES enkripcijom podataka. Odlučili su koristiti 128-bitnu umjesto 256-bitnu iz razloga brzine mreže.

Njihovi Windows i Mac OS X klijenti podržavaju OpenVPN (TCP) s 256-bitnom enkripcijom podataka za one koji žele veću sigurnost, ali gubitak performansi bit će veći. Oni također uključuju prekidače kill za zaštitu vaše internetske privatnosti. Također podržavaju ostale protokole i povezivanje putem proxyja.

Zadane aplikacije za iOS imaju IKEv2 koji je siguran, brz i pouzdan. Također, njegova podrška MOBIKE-u čini ga idealnim izborom za multi-home uređaje poput iPhonea i iPada. To olakšava ponovno uspostavljanje veze s VPN-om pri promjeni Wi-Fi žarišnih točaka ili iz jedne mreže u drugu. Njihova Android aplikacija također se pokušava automatski ponovno povezati ako veza slučajno ispadne.

Podrška za SwitchVPN uslugu prvenstveno je putem internetskog chatanja. Ovaj je chat dostupan 24/7. Naše iskustvo s njim pokazalo je da su odgovori bili i brzi i korisni. Također imaju malu bazu podataka s FAQ-om koja sadrži vodiče za postavljanje njihovog softvera i neke opće probleme i probleme rješavanja problema. Možete im se obratiti i putem e-pošte.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • SwitchVPN ima klijente za Windows i Mac OS X.
 • Imaju mobilne aplikacije za iOS i Android.
 • Oni vas štite od dolaznih napada pružajući NAT zaštitni zid.
 • Njihova usluga omogućuje pet istodobnih prijava.
 • Njihov Windows i Mac OS X softver imaju ugrađene preklopnike.
 • SwitchVPN ima 30-dnevno jamstvo povrata novca.
 • Mrežna brzina dobra je za VPN uslugu srednje veličine.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Dodajte mrežne poslužitelje na neke lokacije poput Nizozemske kako biste ublažili probleme pretrpanosti.
 • Dodajte način za određivanje učitavanja poslužitelja u mobilnim aplikacijama.

Iako mala, SwitchVPN mreža pokriva većinu kontinenata. Njihova mreža u cjelini ima dobre performanse. Oni nude 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da ćete imati dovoljno vremena da testirate njihovu uslugu i provjerite odgovara li vašim potrebama. Dajte SwichVPN test za sebe. Možete se prijaviti za njihovu neograničenu VPN uslugu već od 6,66 USD mjesečno.

Posjetite SwitchVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me