Logo Sambungan ChromeSama seperti mesin carian Google, Chrome adalah penyemak imbas web yang paling popular di dunia. Di antara versi desktop dan mudah alih, ia mempunyai pangsa pasar 63%. Salah satu pilihan yang dinikmati oleh banyak pengguna adalah kemampuan menggunakan sambungan. Bagi mereka yang ingin melindungi privasi mereka semasa melayari laman web tanpa mengenkripsi data untuk aplikasi lain, penggunaan pelanjutan VPN sangat sesuai. Masalahnya adalah, terdapat beberapa sambungan VPN. Oleh kerana itu, sukar untuk memilih pilihan terbaik. Itulah sebabnya kami akan membantu anda membuat pilihan yang tepat untuk keperluan anda. Perlu diingat bahawa pada ketika ini anda tidak dapat menambahkan pelanjutan pada versi mudah alih Chrome. Namun, semua VPN yang disenaraikan di bawah ini juga menawarkan aplikasi Android dan iOS.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiDikaji
Tiada TV Log Logan
& Penghala Konsol
Aplikasi
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 52
4 PureVPN $ 2.88 Lebih selamatVPN 180 Kotak pilihan
5 Lebih selamatVPN $ 3.29 Lebih selamatVPN 34

Sebagai tambahan kepada VPN, kami juga menyarankan anda memasang sambungan WebRTC Leak Prevent. Tidak kira VPN mana yang anda pilih, peluasan ini penting. Sekiranya anda memutuskan untuk tidak mendapatkan pelanjutan WebRTC, anda akan mendedahkan alamat IP sebenar anda ke mana-mana laman web yang anda lawati. Sudah tentu, itu mengalahkan tujuan menggunakan pelanjutan penyemak imbas VPN untuk Chrome. Sama ada anda ingin melindungi privasi penyemakan imbas anda atau mengatasi sekatan geo, peluasan VPN akan membantu anda memenuhi matlamat anda. Sekarang mari kita lihat beberapa sambungan VPN kegemaran kami untuk Chrome.

1. Sambungan VPN Terbaik untuk Chrome: ExpressVPN

Halaman Sambungan ExpressVPNWalaupun sambungan ExpressVPN untuk Chrome serupa, anda perlu memuat turun aplikasi terlebih dahulu. Sebelum anda dapat membuat pelanjutan berfungsi, ExpressVPN menghendaki anda memasang klien VPN mereka. Setelah melakukannya, anda pergi ke Kedai Web Chrome atau anda boleh memuat turun pelanjutan dari laman web mereka. Kemudian, klik pada ikon di sudut. Perlu diingat bahawa anda hanya mendapat pilihan untuk menggunakan 10 lokasi jika menggunakan pelanjutan penyemak imbas, tetapi anda dapat dengan mudah menukar di antara mereka dan mengakses semua pelayan dari aplikasi tersuai mereka.

Penggunaan Chrome Expressvpn

Anda biasanya mahukan kelajuan yang baik ketika menggunakan VPN. Itulah sebabnya kami ingin menunjukkan kepada anda hasil ujian prestasi semasa menggunakan sambungan Chrome ExpressVPN. Seperti yang ditunjukkan oleh hasil kami, kelajuannya jauh lebih perlahan ketika disambungkan ke VPN. Perbezaannya menunjukkan kehilangan kelajuan sekitar 60%. Walaupun begitu, anda masih dapat menstrimkan video def tinggi tanpa penyangga.

  VPN terbaik untuk Buku Pantas

Ujian Kelajuan ExpressVPN

Sekali lagi kami menjalankan ujian kebocoran DNS untuk memastikan pelanjutan penyemak imbas tidak membocorkan lokasi sebenar kami dan mendapati bahawa ExpressVPN lulus tanpa masalah.

ExpressVPN Leaktest

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambung ke perkhidmatan dengan sehingga 3 peranti serentak dengan satu akaun VPN dari sekadar $ 6.67 sebulan dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. Sambungan VPN Terbaik untuk Chrome: NordVPN

Halaman Sambungan NordVPNMemasang pelanjutan NordVPN untuk Chrome adalah mudah dilakukan. Sama seperti yang lain, anda boleh mengaksesnya dengan pergi ke Kedai Web Chrome. Setelah siap, klik pada butang yang bertuliskan “Tambahkan ke Chrome” dan kemudian “tambah peluasan”. Sebaik sahaja dipasang, tutup Chrome dan buka semula penyemak imbas web. Anda kini harus melihat ikon NordVPN di bahagian atas. Sekiranya anda mengkliknya, anda akan melihat konsol. Dari sini, anda mempunyai pilihan untuk menyambung atau menukar lokasi secara automatik.

Penggunaan Sambungan Chrome NordVPN

Kelajuan yang baik adalah penting jika anda akan menggunakan NordVPN untuk melepaskan perkhidmatan seperti Netflix atau BBC iPlayer. Pada gambar di bawah, anda melihat hasil ujian kelajuan kami semasa menggunakan pelanjutan Chrome NordVPN. Itu adalah jumlah yang baik untuk penyemakan imbas yang anda rancangkan dan hanya ada sedikit penurunan dalam kelajuan.

Ujian Kelajuan NordVPN

Ujian kebocoran DNS juga penting ketika menggunakan VPN. Gambar di bawah menunjukkan bahawa NordVPN lulus ujian.

Ujian Kebocoran NordVPN

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau Hulu dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk VPN tanpa had hanya dari $ 2.75 sebulan dengan jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Lawati NordVPN

3. Sambungan VPN Terbaik untuk Chrome: PIA

Halaman Sambungan Akses Internet PeribadiSeperti yang anda lihat dalam gambar di atas, anda dapat dengan mudah mendapatkan sambungan Chrome PIA dengan pergi ke Kedai Web Chrome. Setelah siap, klik pada butang yang bertuliskan “Tambahkan ke Chrome” dan kemudian “tambah peluasan”. Sebaik sahaja dipasang, tutup Chrome dan buka semula. Pada gambar pertama di bawah, anak panah menunjukkan ikon PIA merah. Semasa pertama kali mengkliknya, anda perlu memasukkan maklumat log masuk anda. Setelah melakukannya, anak panah hijau menunjukkan di mana anda boleh menukar lokasi pelayan. Seperti yang anda lihat dengan anak panah merah pada gambar kedua, ikon akan bertukar menjadi hijau apabila anda menggerakkan gelangsar dari kiri ke kanan. Ia juga akan memaparkan bendera negara tempat anda memilih untuk berhubung. Seperti yang anda lihat, kami menyambung ke pelayan di Atlanta sehingga kami mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat. Ini akan membantu menyekat perkhidmatan penstriman popular bagi mereka di luar negara.

  VPN terbaik untuk PokerStars

Sambungan Penyemak Imbas PIA

Kelajuan selalu penting semasa menggunakan VPN. Itulah sebabnya kami ingin menunjukkan kepada anda hasil ujian kelajuan semasa menggunakan pelanjutan Chrome PIA. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah, kelajuan kami sangat serupa dengan dan tanpa VPN. Sambungan VPN menunjukkan kehilangan 8% kelajuan. Itu adalah jumlah yang baik untuk penyemakan imbas yang anda rancangkan.

Ujian Kelajuan PIA Pelanjutan

Ujian lain yang ingin kita laksanakan adalah ujian kebocoran. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah, pelanjutan penyemak imbas PIA lulus ujian.

Ujian Kebocoran Sambungan PIA
Anda boleh mengharapkan banyak ciri yang sama seperti yang biasa anda lihat dengan PIA. Selain sambungan Chrome dan Firefox, anda juga dapat memuat turun aplikasi VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Aplikasi ini menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza-beza bergantung pada keperluan anda. Akses Internet Peribadi menawarkan pembaca tanpa had VPN kepada kami $ 2.50 sebulan berserta jaminan wang dikembalikan selama 7 hari.

Lawati Akses Internet Peribadi

4. Sambungan VPN Terbaik untuk Chrome: PureVPN

Halaman Sambungan PureVPN

Nasib baik, anda akan senang memasang lanjutan Chrome PureVPN. Yang mesti anda lakukan ialah pergi ke Kedai Web Chrome. Setelah siap, klik pada butang yang bertuliskan “Tambahkan ke Chrome” dan kemudian “tambah peluasan”. Setelah selesai, tutup Chrome dan buka semula. Anda akan melihat ikon PureVPN di bahagian atas. Setelah mengkliknya, masukkan kelayakan anda dan klik butang sambung. Untuk memutuskan sambungan, tekan lagi.

Penggunaan Sambungan Chrome PureVPN

Sekiranya anda ingin memeriksa kelajuan sambungan ini, tidak sukar. Seperti yang anda lihat dalam hasil kami, angka semasa menggunakan peluasannya lebih tinggi daripada biasa. Kami menguji peluasan menggunakan ujian dan masa yang berbeza dan mendapat hasil yang sama. Oleh itu, kita hanya dapat menyimpulkan bahawa mereka memampatkan data untuk hasil yang lebih cepat.

Ujian Kelajuan PureVPN

Ujian seterusnya adalah ujian kebocoran. Tidak seperti sambungan lain yang kami sebutkan, yang satu ini nampaknya mempunyai masalah dengan kebocoran. Gambar ujian kebocoran di bawah menunjukkan 1 alamat web, tetapi berbeza dengan alamat SSL. Oleh itu, laporan lain mengatakan bahawa terdapat lebih daripada 7 kebocoran permintaan http.

  VPN terbaik untuk Jalur Lebar BT

Leaktest PureVPN

Walaupun ini cepat, kebocoran membuat kita gugup. Yang mengatakan, PureVPN cukup baik dalam kategori harga, tetapi pelanjutan Chrome mereka nampaknya tidak sesuai dengan apa yang kita harapkan. Mereka telah mengurangkan harga lebih dari 50% kerana perkhidmatan ini terus meningkat. Anda boleh mendaftar untuk VPN tanpa had dan mengakses semua lokasi pelayan mereka dari sekadar $ 4.16 sebulan semasa mendaftar selama setahun akses VPN.

Lawati PureVPN

5.Sambungan VPN Terbaik untuk Chrome: Lebih selamatVPN

Halaman Sambungan SaferVPN

Seperti kebanyakan sambungan yang kami senaraikan di sini, mendapatkan pelanjutan Chrome SaferVPN adalah mudah. Yang harus anda lakukan ialah mengaksesnya dengan pergi ke Kedai Web Chrome. Setelah siap, klik pada butang yang bertuliskan “Tambahkan ke Chrome” dan kemudian “tambah peluasan”. Setelah selesai, tutup Chrome dan buka semula. Sekarang, anda akan melihat ikon SaferVPN di sudut atas. Klik padanya dan masukkan kelayakan anda. Seterusnya, pilih wilayah anda dan gerakkan slaid ke kanan untuk disambungkan.

Penggunaan SaferVPN

Kelajuan penting untuk penggunaan VPN, sama ada anda menguji versi penyemak imbas atau versi yang berdiri sendiri. Dalam gambar di bawah, anda dapat melihat hasilnya. Ujian kepantasan ini menunjukkan bahawa sambungan penyemak imbas lebih pantas daripada biasanya. Itu menunjukkan bahawa perkhidmatan mungkin memampatkan data untuk mendapatkan kelajuan yang lebih tinggi.

Ujian Kelajuan SaferVPN

Ujian lain yang kami jalankan adalah ujian kebocoran. Sekiranya perkhidmatan bocor, anda mengalahkan tujuan menggunakan VPN dari awal. Seperti yang anda lihat di sini, SaferVPN sangat bocor. itu bukan perkara yang baik untuk dilihat jika anda ingin melindungi privasi anda.

SaferVPN Leaktest

SaferVPN memberikan nilai yang baik, antara muka yang bagus, dan rangkaian bersaiz yang baik. Anda boleh menyambung ke pelanjutan Chrome dan banyak lagi dengan satu akaun VPN dengan adil $ 3.49 sebulan dengan langganan 2 tahun. Namun kebocoran itu membuat kami tidak mencadangkan pelanjutan Chrome bagi mereka yang memerlukan perlindungan privasi.

Lawati SaferVPN

Terakhir, kami akan menunjukkan kepada anda cara memasang dan menetapkan pelanjutan WebRTC yang telah kami sebutkan sebelumnya. Sekali lagi, anda pasti mahu menambahkannya ke Chrome sama ada anda menggunakan pelanjutan VPN atau tidak. Kembali ke Kedai Web Chrome dan cari Cegah Kebocoran WebRTC.

Halaman Pencegahan Kebocoran WebRTC
Setelah ditambahkan, anda ingin pergi ke bahagian “tetapan” untuk peluasan dan memilih pilihan yang mengatakan “Lumpuhkan UDP yang tidak diproksi (proxy paksa)”. Anda juga mahu mengaktifkan “mod penyamaran”. Tutup Chrome dan buka semula. Anda kini melindungi diri anda daripada kebocoran WebRTC. Sekiranya anda merancang untuk mengujinya, kami sarankan untuk menggunakan doileak.com laman web.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me