Ikon SafariSafari adalah penyemak imbas web terbina dalam untuk semua produk Macintosh / Apple. Ia berdasarkan enjin WebKit. Apple meluncurkannya pada tahun 2003 dengan Mac OS X Panther dan telah menjadi sebahagian daripada peranti iOS sejak mereka memasuki pasaran. Pada satu masa, ada versi Windows, tetapi hanya tersedia dari 2007-2012. Seperti yang mungkin anda ketahui, Apple mempunyai tumpuan besar terhadap privasi. Mereka telah melakukan apa sahaja untuk melindungi privasi pengguna mereka. Walau bagaimanapun, terdapat langkah berjaga-jaga tambahan yang boleh anda lakukan untuk melindungi privasi dalam talian anda. Kami akan bercakap lebih banyak mengenai mereka dalam satu minit. Walaupun begitu, sila lihat senarai sambungan VPN terbaik kami untuk Safari.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan

Tidak kira apa peranti yang anda gunakan, menggunakan VPN dengan Safari adalah idea yang baik. Hari-hari ini, nampaknya anda tidak dapat menghidupkan radio, TV, atau melihat web tanpa mendengar tentang pelanggaran data. Dengan menggunakan VPN, anda akan mengenkripsi data web anda. Daripada membiarkan diri anda terbuka untuk cybertheft, akan menjadikan lebih sukar bagi calon penjenayah untuk mencuri maklumat sensitif anda. Walaupun anda menyulitkan fail di komputer atau iPhone anda, menyambung ke internet boleh menyebabkan anda mudah dilindungi tanpa satu pun.

Manfaat lain menggunakan VPN dengan Safari adalah kemampuannya untuk mengatasi sekatan geo. Sekiranya anda tidak biasa dengan istilah tersebut, itulah yang menghalang anda daripada melihat kandungan dari pelbagai tempat di dunia. Mereka mungkin dikenakan oleh tempat kerja (seperti firewall tempat kerja), sekolah (atau kampus perguruan tinggi), syarikat penstriman media (seperti Amazon atau Netflix), atau bahkan oleh pemerintah (jika negara tempat anda berada mempunyai peraturan penapisan). Apabila anda menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat perisian menyekat menganggap anda berada di tempat lain. Ini bermaksud anda seharusnya dapat mengelilingi blok geo sama seperti anda.

Sekarang setelah anda melihat pentingnya VPN ketika menggunakan Safari, kadang-kadang sukar untuk mengetahui apa VPN terbaik atau mencari pilihan hebat untuk pengguna Mac dan iOS. Pengguna Windows dan Android mempunyai masa yang lebih mudah dan lebih banyak pilihan. Terdapat ratusan penyedia VPN yang menawarkan produk dalam komuniti pada masa ini. Malangnya, kebanyakan dari mereka lambat atau mempunyai masalah keselamatan (seperti kebocoran maklumat). Mari kita lihat beberapa faktor yang menjadikan perkhidmatan VPN yang baik untuk Safari.

  1. Bilangan pelayan – Perhatikan dengan teliti jumlah pelayan VPN dan di mana mereka berada. Penyedia VPN yang hanya mempunyai beberapa pelayan dapat membuat keadaan menjadi sangat perlahan. Ini kerana pelayan dapat dibebani dengan cepat
  2. Protokol penyulitan – Walaupun banyak penyedia menawarkan beberapa protokol, protokol yang anda ingin cari adalah OpenVPN. Kadang-kadang, anda masih akan melihat penyedia yang menawarkan protokol PPTP. Sekiranya anda melihatnya, jangan gunakannya melainkan anda tidak mempunyai pilihan lain. OpenVPN memberikan gabungan kelajuan dan keselamatan terbaik, dan pakar menganggapnya sebagai standard emas. Sekiranya mereka menawarkan pilihan antara versi UDP dan TCP OpenVPN, versi UDP lebih cepat tetapi tidak stabil.
  3. Kebolehpercayaan dan keterbukaan – Anda ingin memastikan bahawa penyedia tidak mengalami kebocoran DNS. Jika tidak, anda mengalahkan tujuan menggunakan VPN. Dari aspek privasi, anda ingin memastikan bahawa penyedia telus mengikut dasarnya.
  4. Pelayan pantas – Yang terakhir tetapi yang pasti, kelajuan pelayan adalah penting. Sekiranya anda merancang untuk menggunakan Safari untuk mengalirkan kandungan, perkara terakhir yang anda mahukan adalah dengan mengadakan pertunjukan atau acara penyangga anda di tengah.

VPN vs Proksi – Mana Yang Lebih Baik untuk Pengguna Safari?

Kami akan menjaga perkara-perkara yang sangat mudah. Adakah anda ingin melindungi privasi anda atau melepaskan sekatan di semua aplikasi Mac dan iOS anda? Sekiranya demikian, anda akan mahu menggunakan VPN. Sekiranya tujuan anda hanyalah untuk mengelakkan sekatan geo di laman web yang anda rancangkan untuk dilihat di Safari, proksi atau VPN akan berfungsi. Kami sangat menyarankan anda menggunakan VPN kerana enkripsi akan membantu melindungi privasi anda di dalam dan di luar Safari. Sekiranya anda menyambung menggunakan sambungan ExpressVPN Safari, ia sebenarnya akan mengaktifkan klien VPN mereka yang melindungi semua komunikasi anda.

  VPN terbaik untuk Buku Pantas

Sambungan VPN Safari vs Plugin

Anda mungkin mendengar orang merujuk kepada pelanjutan dan pemalam VPN untuk Safari. Anda juga akan melihat orang merujuk kepada sambungan VPN dan proksi sebagai perkara yang sama. Mereka tidak. Sekiranya anda ingin mengenkripsi data anda dan mendapatkan akses ke kandungan di kawasan lain di mana-mana peranti, maka anda ingin menggunakan VPN. ExpressVPN menambah ciri lain yang disebut MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan sekatan geo. Anda hanya memuat turun klien VPN mereka yang merangkumi sambungan VPN Safari untuk perkhidmatan tersebut. Anda juga boleh menggunakan MediaStreamer pada konsol permainan dan pemain media termasuk peranti Apple TV, Roku, dan Amazon Fire TV.

Memandangkan faktor-faktor yang baru kami sebutkan, kami sekarang akan melihat VPN terbaik untuk Safari.

3. VPN terbaik untuk Safari: IPVanish

IPVanish

Malangnya, IPVanish tidak mempunyai pelanjutan penyemak imbas sebenar untuk Safari. Dengan kata lain, anda perlu menyambung ke program terlebih dahulu dan kemudian anda boleh mula menyemak imbas. Mereka mempunyai pelayan pantas di sejumlah lokasi dan anda boleh mengharapkan mereka dapat dipercayai. Mereka juga mempunyai salah satu rangkaian terbesar di AS, sehingga menjadikannya pilihan yang baik untuk digunakan setiap hari.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
63 89 Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC

Seiring dengan jejak besar di AS, anda boleh mencari pelayan di setiap benua selain Antartika. Mereka juga melakukan ujian kelajuan kami secara konsisten di Amerika Utara dan Eropah. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Sebaik sahaja anda memilihnya, anda boleh memilih bandar dan juga pelayan yang ingin anda gunakan.

IPVanish menghoskan banyak pelayan di seluruh dunia dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Kami mencadangkan memilih yang bermula dengan “a” dalam nama pelayan. Contohnya atl.a01.ipvanish.com. Dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati pelayan “a” menjadi yang terpantas. Kami menguji pelayan IPVanish di Atlanta dan mendapati kelajuannya adalah 63.76 Mbps pada sambungan Internet kabel kami yang mencapai kelajuan yang sama.

Ujian kelajuan IPVanish Atlanta

Kami juga ingin menguji kebocoran DNS untuk menguji perisian. Sekiranya anda melihat berbilang pelayan atau anda melihat satu yang tidak disediakan oleh syarikat VPN, itu menunjukkan masalah. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah, IPVanish lulus ujian.

IPVanish LeakTest untuk Safari

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

  VPN terbaik untuk Clemson

Lawati IPVanish

2. Sambungan VPN Terbaik untuk Safari: ExpressVPN

ExpressVPN adalah satu-satunya sambungan VPN sebenar untuk penyemak imbas Safari. Untuk memulakan, anda ingin mendaftar ke ExpressVPN dan log masuk ke laman web mereka. Dari sana anda boleh memuat turun klien ExpressVPN terbaru untuk Mac yang merangkumi sambungan Safari.

Safari ExpressVPN

Sambungan ExpressVPN Safari membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar seperti yang ditunjukkan dalam gambar di atas. Pelanggan akan memilih pelayan terpantas di lokasi pilihan anda. Kami terus maju dan memilih pelayan teratas yang tersenarai di Safari yang merupakan USA – New York. Seperti yang anda lihat, pelayan pantas dengan kelajuan muat turun 59.80 Mbps.

Ujian kelajuan ExpressVPN NYC

Seperti yang anda lihat di bawah, kami menjalankan ujian kebocoran DNS untuk memastikan pelanjutan penyemak imbas tidak membocorkan lokasi sebenar kami dan mendapati bahawa ExpressVPN lulus tanpa masalah.

ExpressVPN Safari Leaktest

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambung ke perkhidmatan dengan sehingga 3 peranti serentak dengan satu akaun VPN dari sekadar $ 6.67 sebulan dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

3. VPN Terbaik untuk Safari: CyberGhost VPN

CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan ini walaupun mereka bergabung dengan kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang cukup banyak.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
60 80 Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Oklahoma City, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Washington DC

CyberGhost CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan keupayaan untuk menyekat penyekat perkhidmatan popular seperti Apple TV, Netflix, YouTube Red, dan lain-lain. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi Wi-Fi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

CyberGhost VPN tidak menawarkan pelanjutan Safari yang sebenar. Oleh kerana itu, anda perlu berhubung terlebih dahulu dan kemudian anda boleh mula menggunakan Safari. Sebagai ujian, kami ingin melihat bagaimana prestasi CyberGhost ketika menggunakan Safari. Kami membuka klien Mac (nampak sangat mirip dengan versi Windows) dan memilih pilihan “Pilih Pelayan Saya”. Sekarang, anda boleh berkembang ke mana-mana negara dan memilih pelayan tertentu. Rangkaian ini menawarkan banyak pelayan di beberapa lokasi yang berbeza. Untuk ujian kelajuan kami, kami memutuskan untuk menguji pelayan di Los Angeles. Kelajuan muat turun kami ialah 54.96 Mbps.

Ujian kelajuan CyberGhost LA

Sama seperti sebelumnya, kami ingin melakukan ujian kebocoran dengan pelanggan VPN CyberGhost untuk Safari. Dalam gambar di bawah, anda melihat hasil ujian itu. Satu-satunya pelayan yang mereka tunjukkan adalah pelayan New York yang kami sambungkan.

CyberHost VPN Leaktest untuk Safari

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan hanya $ 5.99 sebulan dengan jaminan 30 hari mereka.

  VPN terbaik untuk Chatroulette

Lawati CyberGhost

4. VPN terbaik untuk Safari: NordVPN

NordVPN

Seperti beberapa penyedia lain, NordVPN tidak mempunyai peluasan sebenar untuk Safari. Kerana itu, anda perlu menyambung ke klien NordVPN terlebih dahulu. Setelah disambungkan, anda boleh membuka Safari dan menyemak imbas seperti yang anda harapkan.

Atas sebab ujian, kami menyambung ke pelayan di Atlanta. Malangnya, pelanggan NordVPN tidak menunjukkan bandar pelayan. Anda mesti mengetahui nombor pelayan untuk yang anda mahu sambungkan. Sekiranya anda ingin menyambung ke Atlanta seperti kami, anda ingin menyambung ke salah satu pelayan berikut: 369-372, 561-568, 665-676, 681-684, 940-955. Cara termudah untuk memilih nombor pelayan tertentu adalah memilih tab “Pelayan” dalam aplikasi dan kemudian menyusun hasilnya mengikut urutan abjad. Anda kemudian boleh menatal ke bawah dan memilih mana-mana nombor pelayan yang telah kami senaraikan di atas. Anda dapat melihat peratusan masa muat dan jarak ke setiap pelayan. Kami menguji pelayan di Atlanta dan kelajuan muat turun adalah 57.49 Mbps.

Ujian kelajuan Charlotte NordVPN

Sudah tentu, kita juga harus melakukan ujian kebocoran di NordVPN. Dalam gambar yang anda lihat di bawah, ujian kami hanya menemui satu pelayan dan itu adalah yang tepat untuk tujuan kami. Ini bermakna anda tidak akan menghadapi masalah kebocoran dengan masalah ini.

NordVPN Leaktest untuk Safari

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari sekadar $ 2.75 sebulan dengan jaminan 30 hari.

Lawati NordVPN

5. VPN terbaik untuk Safari: PIA

Akses Internet PeribadiSeperti beberapa penyedia lain, NordVPN tidak mempunyai peluasan sebenar untuk Safari. Kerana itu, anda perlu menyambung ke klien NordVPN terlebih dahulu. Setelah disambungkan, anda boleh membuka Safari dan menyemak imbas seperti yang anda harapkan. Pelayan disusun mengikut abjad mengikut wilayah, negara dan bandar. Lokasi pelayan disenaraikan mengikut urutan abjad mengikut negara. Setelah memilih lokasi, anda boleh berhubung dengan mudah ke lokasi di bandar yang ingin anda gunakan. Dalam kes ini, kami memutuskan untuk menguji menggunakan New York City.

Pelanggan Windows PIA diperkemas. Ini bermakna anda tidak akan mendapat banyak maklumat sejauh penyediaan dan penggunaannya. Yang mengatakan, ia hanyalah sesuatu yang sederhana. PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan dan mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan. Seperti yang anda lihat, ujian kelajuan kami menunjukkan bahawa PIA berjalan pada kecepatan 62.02 Mbps.

Ujian kelajuan PIA Philadelphia

Terakhir, kami ingin menunjukkan bahawa PIA juga berjaya dengan ujian kebocoran mereka. Gambar di bawah menunjukkan satu pelayan yang disediakan oleh PIA. Seperti yang anda lihat, ia pasti akan membuat anda selamat.

PIA Leaktest untuk Safari

Ketika datang ke pelanggan mereka untuk Mac, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Perkara itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali di seluruh dunia. Akses Internet Peribadi menawarkan VPN dari sekadar $ 2.50 sebulan dengan jaminan wang dikembalikan selama 7 hari.

Lawati Akses Internet Peribadi

Dan di sana anda memilikinya. Walaupun hanya ada satu pelanjutan penyemak imbas yang benar untuk penyemak imbas Safari, pilihan yang baru kami sebutkan adalah pilihan terbaik untuk menggunakannya. Anda kini melindungi diri anda dari kebocoran DNS dan menggunakan pilihan VPN terbaik untuk Safari.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me