Auburn, AlabamaWalaupun ada banyak kota yang berbeda bernama Auburn, kami merujuk kepada Auburn, Alabama, tempat kediaman Universiti Auburn. Bandar ini adalah yang terbesar di timur Alabama dan dianggarkan penduduknya melebihi 63 ribu. Kononnya, kawasan metro menempatkan lebih daripada 500 ribu orang. Pada tahun 2009, U.S. News menduduki tempat dalam senarai sepuluh tempat terbaik untuk tinggal di AS. Terdapat banyak perkara yang dapat anda nikmati jika anda akan mengunjungi kawasan tersebut. Itu termasuk Pusat Raptor Tenggara, Arboretum Davis, Daerah Bersejarah Church Street, pasukan bola sepak Auburn University Tigers, dan lain-lain. Sekiranya anda juga merancang untuk menggunakan WiFi awam, anda pasti ingin menggunakan VPN. Kami akan memberitahu anda lebih banyak mengenai perkara itu selepas senarai VPN terbaik kami untuk Auburn.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 3.33 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 PIA 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 5.20 IPVanish 76 Kotak pilihan

Pada tahun 1832, Perjanjian Cusseta membuka kawasan Auburn untuk diselesaikan. Menjelang tahun 1839, pemimpin yang menggabungkan bandar itu adalah Macon County. Hanya 17 tahun kemudian, badan perundangan negeri menyewa Kolej Lelaki Alabama Timur di Auburn. Kolej ini membuka pintunya pada tahun 1859 dan kemudian menjadi Universiti Auburn.

Seperti banyak bandar kolej, ekonomi Auburn berpusat di sekitar universiti dan menyediakan perkhidmatan yang berkaitan dengan universiti. Walau bagaimanapun, bandar ini juga mempunyai satu taman industri dan 4 taman teknologi. Mereka fokus pada pembuatan mesin kecil, roda mobil, sel bahan bakar, teknologi suntikan plastik, dan perisai kenderaan. Kia dan Hyundai meletakkan kilang pembuatan di kedua-dua belah bandar.

Tidak kira sama ada anda pergi ke Auburn untuk bekerja, tarikan kawasan, atau juga bola sepak Auburn Tigers, anda mungkin akan mengalami waktu henti. Apabila itu berlaku, bandar ini mempunyai banyak tempat yang menyediakan WiFi percuma kepada pelanggan mereka. Walaupun itu mempunyai beberapa kelebihan yang pasti, anda juga dapat mengandalkan penjahat yang bersedia memanfaatkan penggunaannya. Dengan menggunakan VPN untuk mengamankan data anda, sambungan anda yang dienkripsi akan menjadikannya lebih sukar bagi pencuri untuk mencuri data peribadi anda.

Cara kedua VPN membantu anda adalah dengan mengatasi sekatan geo. Itu adalah firewall yang dipasang oleh syarikat, organisasi, dan bahkan beberapa negara untuk menghentikan pengguna melihat beberapa kandungan. Sekiranya anda berada di dalam atau di luar kawasan yang disasarkan, mereka akan menghalang anda daripada melihat sesuatu yang mereka tidak mahu anda lihat. Untuk mengubah peraturan masalah itu, sambungkan ke pelayan VPN di lokasi lain. Itu akan membuat perisian menganggap anda berada di tempat lain. Kemudian, anda dapat melihat semua perkara seperti yang anda mahukan.

Dari sekatan geografi hingga melindungi privasi anda, itulah sebab utama anda ingin menggunakannya semasa di sana. Sekarang, kami akan memberitahu anda apa yang perlu dicari ketika memilih penyedia perkhidmatan. Semua syarikat VPN menggunakan protokol penyulitan untuk melindungi anggotanya. Protokol OpenVPN adalah pilihan terbaik untuk dipilih, dan anda pasti mahu melakukannya bila boleh. Hampir setiap penyedia akan menawarkan pilihan tersebut kepada anda. Sekiranya penyedia menawarkan versi TCP dan UDP, kedua-duanya akan berlaku dengan baik. Dalam kes ini, perbezaannya adalah bahawa UDP adalah yang terpantas. Kelajuan yang baik adalah penting jika anda ingin mengalirkan kandungan apa pun. Sekiranya anda mempunyai masalah sambungan, TCP akan menjadi pilihan yang lebih baik untuk anda.

1. VPN terbaik untuk Auburn: IPVanish

IPVanish

Auburn mempunyai ekonomi yang baik dan merupakan pusat pembuatan, teknologi dan banyak lagi, tetapi ia tidak mempunyai lokasi pelayannya sendiri. Oleh itu, kami akan memilih pelayan di Atlanta (kerana ia adalah bandar utama terdekat). Kami menggunakan pelayan IPVanish di Atlanta sepanjang masa kerana pejabat kami berada di kawasan itu. Kami dapat memberitahu anda dari pengalaman bahawa pelayan di Atlanta cepat dan boleh dipercayai. Anda juga akan mendapati bahawa IPVanish mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat yang hampir sama dengan perkhidmatan VPN lain. Ini menjadikan mereka pilihan yang bagus untuk digunakan.

  VPN terbaik untuk TV Pintar
CountersLocationsUSA Server Lokasi
63 89 Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian ini secara konsisten menjadi VPN terpantas di Amerika Utara dan Eropah dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu.

IPVanish menghoskan 48 pelayan di Atlanta (sekali lagi, kerana ia adalah bandar terdekat) dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Kami mencadangkan memilih yang bermula dengan “a” dalam nama pelayan. Contohnya atl.a01.ipvanish.com. Dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati pelayan “a” menjadi yang terpantas. Kami menguji pelayan IPVanish di Atlanta dan mendapati kelajuannya adalah 63.76 Mbps pada sambungan Internet kabel kami yang mencapai kelajuan yang sama.

Ujian kelajuan IPVanish Atlanta

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

2. VPN terbaik untuk Auburn: ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan ini akan membantu menyulitkan sambungan anda dan menyahsekat acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
94 160 Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Jose, Santa Monica, Seattle, Tampa, Virginia, Washington, DC

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Itu berlaku untuk Atlanta (kerana ia adalah bandar utama terdekat). Anda mahu memilih tab “Semua”, buka Amerika, dan kemudian buka Amerika Syarikat. Pada ketika ini, anda boleh memilih lokasi pelayan USA – Atlanta. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Atlanta dan kelajuannya ialah 58.49 Mbps.

  VPN terbaik untuk Craigslist

Ujian kelajuan ExpressVPN Atlanta

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan langganan tahunan.

Lawati ExpressVPN

3. VPN terbaik untuk Auburn: CyberGhost VPN

CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
60 80 Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Oklahoma City, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Washington DC

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Sebagai contoh, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman, atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi Wi-Fi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Atlanta, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Pilih Pelayan Saya”. Dari sana anda boleh mengembangkan mana-mana negara dan memilih pelayan tertentu. Rangkaian CyberGhost merangkumi 8 pelayan Atlanta. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami adalah 57.65 Mbps yang sesuai dengan perkhidmatan lain dalam senarai kami.

Ujian kelajuan CyberGhost Atlanta

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan hanya $ 3.50 sebulan semasa promosi semasa mereka.

Lawati CyberGhost

4. VPN terbaik untuk Auburn: NordVPN

NordVPNNordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
61 80 Atlanta, Buffalo, Chicago, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, Salt Lake City, San Jose, Seattle, St. Louis, Washington DC

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

  VPN terbaik untuk DoorDash

NordVPN menghoskan 39 pelayan di Atlanta. Malangnya, pelanggan NordVPN tidak menunjukkan bandar pelayan. Namun, mereka telah memberikan nombor pelayan untuk Atlanta kepada kami. Anda ingin menyambung ke salah satu pelayan berikut: 369-372, 561-568, 665-676, 681-684, 940-955. Cara termudah untuk memilih nombor pelayan tertentu adalah memilih tab “Pelayan” dalam aplikasi dan kemudian menyusun hasilnya mengikut urutan abjad. Anda kemudian boleh menatal ke bawah dan memilih mana-mana nombor pelayan yang telah kami senaraikan di atas. Anda dapat melihat peratusan masa muat dan jarak ke setiap pelayan. Kami menguji pelayan Amerika Syarikat # 370 di Atlanta dan mendapati prestasinya cukup baik dengan kelajuan muat turun 60.11 Mbps.

Ujian kelajuan NordVPN

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari sekadar $ 3.99 sebulan dengan keahlian 24 bulan.

Lawati NordVPN

5. VPN terbaik untuk Auburn: StrongVPN

KuatVPN

StrongVPN beribu pejabat di Amerika Syarikat dan mempunyai salah satu rangkaian VPN terbaik di negara ini. Pada masa lalu, syarikat mengenakan bayaran kepada pengguna berdasarkan jumlah lokasi dan protokol pelayan yang mereka gunakan. Itu telah berubah kerana StrongVPN kini menawarkan akses penuh kepada anggota ke rangkaian mereka dengan beratus pelayan di seluruh dunia.

NegaraLokasiLayanPeringkatPelayan ASASoftwareMonthlyYearlyRefund
20 43 600 Atlanta, Chicago, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Francisco, Seattle, Washington DC Tingkap $ 7.50 $ 52.49 7 hari

Tambahan terbaru untuk perkhidmatan StrongVPN adalah ciri StrongDNS. Setiap orang yang mendaftar untuk akaun StrongVPN juga mendapat akses percuma ke StrongDNS yang merupakan perkhidmatan DNS pintar yang digunakan untuk mengelakkan sekatan geo. Ini adalah penyelesaian yang baik bagi mereka yang merancang untuk melancong ke luar AS dan ingin mengakses Netflix.

StrongVPN menghoskan 20 pelayan di Atlanta. Anda tidak boleh memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, anda mahu mengklik menu lungsur turun pelayan dan memilih Amerika Syarikat – Atlanta. Kami memilih OpenVPN UDP untuk prestasi terbaik. Setelah menyambung ke pelayan di Atlanta, kami menguji kelajuan kami dan mendapati ia adalah 59.97 Mbps.

Ujian kelajuan StrongVPN Atlanta

StrongVPN telah memberikan diskaun 25% kepada pengunjung kami. Kupon bertumpu di atas diskaun jangka biasa mereka. Anda boleh menikmati VPN tanpa had dan akses SmartDNS percuma dengan hanya $ 7,50 sebulan atau $ 52,49 setahun. Akaun tahunan hanya berfungsi $ 4.37 sebulan. Pengguna baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan.

KuatVPN

Oleh kerana kami baru sahaja menunjukkan kegemaran kami, anda boleh mencari pilihan lain dengan melihat pilihan kami VPN teratas 10 senarai perkhidmatan. Anda mungkin tidak perlu berbuat demikian. Kami membuat keputusan berdasarkan kelajuan, kebolehpercayaan, harga, keselamatan, dan penyedia yang mempunyai pelayan yang terletak berhampiran kawasan Auburn. Dengan cara itu, anda akan mendapat kelajuan terbaik. Dalam pilihan kami, semua penyedia mempunyai rangkaian yang hebat dan semuanya terkenal. Anda memerlukan kelajuan yang baik jika anda merancang untuk mengalirkan kandungan sama sekali. Tidak ada yang mahu melihat kelewatan kerana penyanggaan. Pastikan anda memilih pembekal dengan reputasi yang baik. Dengan bantuan kami, kami dapat membantu mencari pilihan terbaik untuk keperluan anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me