BlackberryBlackberry adalah barisan peranti tanpa wayar yang dibina oleh syarikat Kanada bernama Research In Motion (RIM). Peranti pertama mereka dibina pada tahun 1996 sebagai pager interaktif dua hala. Pada tahun 1998, Blackberry menjadi peranti genggam pertama yang mengintegrasikan e-mel juga. Ciri telefon juga ditambahkan ke perangkat. Tidak seperti telefon hari ini, Blackberry adalah salah satu peranti pertama yang menampilkan papan kekunci penuh untuk pemesejan yang lebih mudah. Sejak itu RIM telah menukar nama mereka menjadi Blackberry Limited, dan telah bergabung dengan barisan syarikat Smartphone yang lain. Sekiranya anda mempunyai Blackberry dan melayari laman web, kami mencadangkan anda menggunakan VPN.

RankVPN ServicePriceLawat TapakVPN Skor
1IPVanish$ 4.87Lawati Laman webStatistik IPVanish
2ExpressVPN$ 6.67Lawati Laman webStatistik ExpressVPN
3CyberGhost$ 3.50Lawati Laman webStatistik CyberGhost
4NordVPN$ 3.99Lawati Laman webStatistik NordVPN
5Akses Internet Peribadi$ 2.50Lawati Laman webStatistik PIA

Walaupun sistem operasi Blackberry disebut Blackberry OS, diumumkan pada bulan September 2015 bahawa versi baru perangkat akan berpindah ke sistem operasi berasaskan Android yang disebut Priv. Langkah itu adalah pilihan yang menarik, kerana 85% telefon pintar dunia beroperasi di Android. Dengan melakukan langkah ini, Blackberry berpotensi untuk merebut kembali sebagian pangsa pasar mereka yang hilang, dan memiliki akses ke aplikasi yang sebelumnya tidak dapat diakses.

Salah satu ciri Blackberry yang lebih terkenal, dipanggil Blackberry Messenger (BBM). Itu adalah program yang sangat popular pada pertengahan tahun 2000-an, dan dapat digunakan sebagai alat komunikasi antara pengguna Blackberry. Setelah utusan lintas platform mula menjadi popular, banyak yang mula menjauhinya. Pada tahun 2013, Blackberry Limited melancarkan versi BBM merentas platform, dan telah memperoleh lebih daripada 1/4 daripada satu bilion pengguna setakat ini. BBM menawarkan banyak ciri yang terdapat dalam aplikasi sembang moden seperti panggilan video, menukar ikon pengguna, dan membuat panggilan dengan menggunakan sistem VoIP. BBM percuma dimuat turun, tetapi perkhidmatan bermula pada $ 23.88 setahun untuk versi biasa, atau $ 29.99 untuk versi yang dilindungi. Yang terakhir menawarkan enkripsi hujung ke hujung penuh, serta perlindungan tambahan.

Serta BBM berfungsi untuk pemesejan yang selamat, melayari laman web membuat anda terdedah, kecuali anda menggunakan VPN. Sekiranya anda menggunakan sistem operasi Priv, anda mempunyai banyak pilihan untuk Blackberry anda. Khususnya, anda ingin mencari protokol OpenVPN, kerana ia adalah yang terpantas dan paling selamat. Sekiranya peranti Blackberry anda agak lama dan menggunakan Blackberry OS, anda mungkin perlu menggunakan protokol yang dipanggil IKEv2. Terdapat beberapa kelebihan menggunakan VPN ketika menjalankan perniagaan, atau bahkan melayari laman web.

Kelebihan pertama adalah privasi. Perkara terakhir yang diperlukan oleh pengguna adalah agar data mereka terdedah kepada pencurian atau bahaya, tidak kira apa yang mereka pilih untuk dilakukan dalam talian. Dengan menggunakan VPN, anda akan menambahkan lapisan tambahan dari enkripsi end-to-end. Adakah anda pernah mencari produk dalam talian dan mula melihat iklan untuk produk tersebut atau yang serupa? Itu kerana penjejakan yang sedang digunakan. Perkhidmatan VPN yang baik akan menghentikannya daripada berlaku.

Kedua, dengan VPN, anda mempunyai kemampuan untuk membuka blokir kandungan. Sekiranya anda melancong ke atau tinggal di negara yang mempunyai dasar internet yang ketat, VPN boleh menjadi alat penting. Di negara-negara seperti China misalnya, sukar untuk menjalankan perniagaan apa pun tanpa menggunakannya. Jenis penyekat kandungan yang lain juga akan dikalahkan dengan menggunakan VPN. Bayangkan anda mahu menstrim video dari negara lain. Sekiranya anda tidak berada di negara itu, kemungkinan anda akan menerima pesanan yang baik yang memberitahu bahawa kandungannya terhad kecuali anda berada di sana. Yang harus anda lakukan hanyalah menyambung ke pelayan di negara itu, dan VPN akan membantu anda mendapatkan akses.

Dengan sedikit kejayaan, anda dapat melihat kelebihan mencari pembekal yang baik untuk digunakan dengan Blackberry anda. Mungkin kami telah menunjukkan kemungkinan penggunaan yang tidak berlaku kepada anda. Penyedia VPN yang kami senaraikan di sini adalah pilihan terbaik keseluruhan untuk Blackberry, berdasarkan keselamatan, kelajuan, harga, dan jumlah pelayan. Mereka semua adalah syarikat terkenal di ruang privasi, dan telah bersetuju untuk memberikan banyak kebaikan kepada pembaca kami. Sekiranya privasi anda penting bagi anda, kami meminta anda untuk memanfaatkan harga kami dengan penyedia di sana. Terdapat pilihan lain yang boleh anda buat dari kami Senarai 10 teratas VPN, tetapi anda tidak semestinya. Kami merasakan anda akan mendapat hasil yang hebat dari salah satu yang kami sebutkan di sini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me