ColombiaColombia adalah negara ke-25 terbesar di dunia dan terletak di bahagian utara Amerika Selatan. Sama seperti beberapa negara lain di benua ini, ia mempunyai masa lalu yang penuh warna. Walaupun menyentuh khatulistiwa, negara ini mempunyai sedikit kepelbagaian iklim. Sekiranya anda perlu melancong ke negara yang indah ini, sama ada untuk perniagaan atau percutian, anda perlu membungkus pelindung matahari. Anda juga ingin menyambung ke VPN jika anda merancang untuk menggunakan WiFi selama mana-mana bahagian perjalanan. Ini akan membantu melindungi privasi anda.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihan

Pertama kali dijajah pada tahun 1499 oleh orang Sepanyol, Colombia tidak mendapat kemerdekaan sehingga tahun 1819. Walaupun terdapat bukti peradaban yang bermula pada tahun 18,000 SM, penjajahan Sepanyol telah menyebabkan susunan demografi yang tidak biasa di negara ini. Hampir separuh penduduk terdiri daripada Mestizo Colombians (campuran Eropah dan Amerindian). Pada masa sekarang, negara ini memiliki republik perlembagaan presiden yang bersatu dan mempunyai ekonomi yang sangat aktif dan berkembang.

Sekiranya anda berada di negara ini untuk menikmati keindahan, anda bernasib baik. Anda mempunyai 6 kawasan semula jadi di sana termasuk salji dan ais Pergunungan Andes, hutan hujan tropika, padang pasir, pantai, savana, dan banyak lagi. Seperti yang anda lihat, anda boleh menemui iklim yang ingin anda lawati dalam jarak 440k batu persegi. Di mana sahaja anda pergi, terdapat banyak perkara yang dapat dilihat dan dilakukan.

Akses dan Privasi Internet di Colombia

Walaupun dengan banyak yang dapat dilihat dan dilakukan, anda mungkin perlu menggunakan internet untuk pelbagai perkara. Kerana jalur lebar telah tersedia di Colombia selama lebih dari 20 tahun, anda dapat mengharapkan kelajuannya cukup baik ketika menyambung. Dalam beberapa tahun terakhir, sejumlah tempat mula menawarkan WiFi percuma. Walaupun itu bagus, itu membawa kita kepada alasan pertama kita menggunakan VPN.

Dengan jumlah orang di Colombia, anda dapat membayangkan selalu ada seseorang yang mencari jalan untuk mencuri data sensitif anda. Pencuri boleh berada di mana sahaja dan hanya mencari peluang yang baik. Selain itu, agensi perisikan didapati melakukan pemantauan di luar hakim dari semasa ke semasa. Semua ISP di Colombia diminta untuk memantau kandungan lalu lintas mereka dan melaporkan sebarang kegiatan haram kepada pemerintah.

Walaupun tidak ada peraturan rasmi mengenai penapisan internet, kadang-kadang terdapat penyekat laman web secara selektif. Jenis blok tersebut lebih berdasarkan penapisan tetapi anda juga akan mengalami sekatan geo. Menggunakan VPN akan membantu anda menjalaninya. Sekiranya anda mempunyai laman streaming kegemaran yang hanya tersedia di tempat tinggal anda, anda akan dihalangi menggunakannya tanpa menggunakan VPN.

Cara Memilih VPN untuk Colombia

Dan di sana anda memilikinya. Itulah dua sebab terbaik untuk menggunakan VPN. Sama ada anda ingin melindungi privasi anda dari mata kasar atau mengatasi sekatan, menggunakannya adalah penting jika anda berada di Colombia. Soalan seterusnya, yang mana satu? Cara VPN melindungi privasi anda adalah dengan menggunakan enkripsi. Sebilangan besar penyedia akan memberi anda pilihan untuk memilih antara beberapa protokol. Yang harus anda pilih bila-bila masa anda boleh ialah OpenVPN. Itu dianggap sebagai pilihan utama dalam masyarakat. Jika anda diberi pilihan antara versi UDP dan TCP, keduanya akan berfungsi sebagaimana mestinya. Bezanya, UDP lebih pantas. Sekiranya anda mempunyai masalah sambungan, anda mesti melihat versi TCP. Walaupun lebih lambat, anda mempunyai peluang yang lebih baik untuk menjaga hubungan anda.

Sekiranya anda mencari lebih banyak pilihan, sila lihat kami VPN teratas 10 senarai perkhidmatan. Kami rasa anda akan berpuas hati dengan pilihan yang kami berikan di atas. Mereka dipilih berdasarkan keamanan, kepantasan, kebolehpercayaan, dan harga. Kami juga mencari penyedia dengan rangkaian pelayan VPN yang baik di rantau ini. Dengan cara itu, anda dapat memperoleh kelajuan terbaik. Sudah tentu, mereka semua mempunyai rangkaian yang hebat. Kepantasan penting jika anda merancang untuk mengakses kandungan. Penyedia yang kami nyatakan di atas adalah pilihan terbaik untuk melakukannya, tidak kira perkhidmatan popular mana yang ingin anda gunakan. Semoga panduan kami dapat membantu anda membuat keputusan sebaik mungkin dan menjimatkan wang juga.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me