Eugene, OregonEugene, Oregon adalah sebuah bandar bersaiz sederhana yang terletak cukup dekat dengan pantai Oregon. Ia mempunyai populasi hampir 170k orang dan kawasan metro adalah sekitar 370k. Bandar hijau ini mempunyai beberapa perkara yang berbeza untuk menarik pelancong, dengan salah satu yang paling terkenal ialah University of Oregon Ducks. Sekiranya anda melakukan perjalanan menonton pasukan kegemaran anda bermain di Autzen “Zoo” atau alasan lain, anda pasti ingin menggunakan VPN ketika menggunakan WiFi awam. Kami akan memberitahu anda mengapa dalam sekejap. Pertama, lihat senarai VPN terbaik kami untuk Eugene.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75PIA80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 5.20IPVanish76Kotak pilihan

Pada tahun 1846, Eugene F. Skinner tiba di Lembah Willamette (diucapkan wil-lam-ette) bersama 1200 penjajah lain. Orang asli tempatan menasihati Skinner untuk membangun di tanah tinggi untuk mengelakkan banjir. Dia membina kabin Anglo pertama di tempat yang kini bernama Skinner’s Butte. Ia digunakan sebagai pos perdagangan dan didaftarkan sebagai pejabat pos rasmi pada tahun 1850.

Hari ini, terdapat banyak faktor yang mendorong ekonomi. Ia mempunyai banyak industri berteknologi tinggi, muzium, lokasi bersejarah, berdekatan dengan pantai Oregon, sungai Willamette dan Mckenzie yang melintasi kota, Eugene Yacht Club, dan banyak lagi. Walaupun terdapat sekolah lain yang terletak di Eugene atau berdekatan, sekolah yang mendapat banyak akhbar ialah University of Oregon. Sekolah ini mempunyai penggalak dan Alumni yang sangat besar dengan nama Phil Knight. Dia adalah pengasas dan CEO syarikat Nike Apparel, dan dalam wawancara, dia menyatakan bahawa dia menyumbangkan 100 juta juta dolar untuk sekolah.

Tidak kira alasan anda mengunjungi kawasan Eugene, ada kemungkinan anda ingin menggunakan WiFi awam. Sekiranya demikian, anda perlu menggunakan VPN terlebih dahulu. Itu kerana penjahat siber mengintai. Anda tidak perlu pergi jauh untuk mengetahui pelanggaran data dari beberapa syarikat. Walaupun anda tidak dapat berbuat apa-apa, menggunakan VPN akan membantu mengamankan dan menyulitkan maklumat anda daripada mereka yang ingin mencurinya.

Sebab seterusnya untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda menjelajahi sekatan rangkaian dan geo. Dari sekolah, perniagaan, organisasi, hingga beberapa negara, firewall ada di semua tempat. Dengan menggunakan VPN, anda dapat membuat perisian menganggap anda berada di tempat lain. Ia juga bagus kerana maklumat yang dienkripsi dilindungi dari sensor. Dengan cara itu, anda dapat melihat apa yang anda mahu, seperti biasa. Perkara yang sama berlaku sekiranya anda pernah mengalami pemadaman sukan. Anda tidak harus ketinggalan dalam acara sukan kegemaran anda kerana anda kebetulan berada di kawasan yang sama dengan permainan ini.

Di sana anda mempunyai dua alasan terbesar untuk menggunakan VPN semasa berada di Eugene. Walau bagaimanapun, anda mungkin mendapati terdapat lebih banyak lagi. Sama ada anda ingin melindungi diri anda dari penjahat siber atau mengelilingi rangkaian dan sekatan geo, menggunakan VPN adalah idea yang bagus. Dengan semua pilihan protokol yang ada, anda ingin menggunakan protokol penyulitan IKEv2 atau OpenVPN semasa memilihnya. Sekiranya penyedia memberi anda pilihan antara versi OpenVPN, versi UDP adalah yang terpantas. Walau bagaimanapun, versi TCP sangat sesuai untuk mereka yang mempunyai masalah sambungan.

1. VPN terbaik untuk Eugene: ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN mempunyai komponen akses VPN cepat dan MediaStreamer. Bersama-sama, mereka bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Ini juga akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web ExpressVPN.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
94160Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Jose, Santa Monica, Seattle, Tampa, Virginia, Washington, DC

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Sudah tentu, ini berlaku untuk Seattle (kerana ia adalah yang paling dekat). Anda ingin memilih tab “Semua”, buka Amerika, dan kemudian buka Amerika Syarikat. Pada ketika ini, anda boleh memilih lokasi pelayan USA – Seattle. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Portland dan kelajuannya adalah 115.58 Mbps.

Ujian kelajuan ExpressVPN Portland

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan langganan tahunan.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Eugene: IPVanish

IPVanish

Eugene mempunyai pemandangan yang indah dan banyak perkara untuk dilihat dan dilakukan. Walau bagaimanapun, lokasi pelayan terdekat untuk IPVanish adalah Seattle. Itulah sebabnya anda mahu menyambung ke pelayan di sana. Apabila anda melakukannya, anda akan dapati bahawa sambungan di bandar ini cepat dan berfungsi dengan baik untuk keperluan anda. Itu menjadikan IPVanish salah satu pilihan terbaik untuk digunakan semasa berada di Eugene.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonth12 Mo.Refund
60891,200OpenVPN, IKEv2, L2TP, PPTPPerisian VPN$ 7.50$ 58.497 hari

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian secara konsisten menjadi VPN terpantas di AS untuk ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara di seluruh rantau ini. Anda boleh memilih lokasi tertentu atau pelayan individu.

IPVanish menghoskan 41 pelayan di Seattle dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Mereka mempunyai kelajuan yang hebat dan menunjukkan prestasi yang baik Kami menguji pelayan IPVanish di Seattle dan mendapati kelajuannya adalah 126.88 Mbps.

Ujian kelajuan IPVanish Portland

Apabila bernilai, IPVanish sukar dikalahkan. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

3. VPN terbaik untuk Eugene: NordVPN

NordVPNNordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
6180Atlanta, Buffalo, Chicago, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, Salt Lake City, San Jose, Seattle, St. Louis, Washington DC

Anda akan dapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik untuk harganya jika anda melanggan pelan dengan jangka masa panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

NordVPN menghoskan sebilangan pelayan di Seattle (kerana ia adalah lokasi yang paling dekat dengan Eugene). Malangnya, pelanggan tidak menunjukkan bandar pelayan. Cara termudah untuk memilih nombor pelayan tertentu adalah memilih tab “Pelayan” dalam aplikasi dan kemudian menyusun hasilnya mengikut urutan abjad. Anda kemudian boleh menatal ke bawah dan memilih mana-mana nombor pelayan yang telah kami senaraikan di atas. Anda dapat melihat peratusan masa muat dan jarak ke setiap pelayan. Kami menguji pelayan Amerika Syarikat di Seattle dan mendapati prestasi menjadi 126.34 Mbps ketika menguji pelayan di Portland.

Ujian kelajuan NordVPN Portland

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari sekadar $ 3.99 sebulan dengan keahlian 2 tahun.

Lawati NordVPN

4. VPN terbaik untuk Eugene: CyberGhost VPN

CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2017. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonthly18 Mo.Refund
60802960OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSecTingkap$ 11.99$ 49.5045 hari

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau yang lain. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi Wi-Fi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan berhampiran Eugene, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Pilih Pelayan Saya”. Dari sana anda boleh mengembangkan mana-mana negara dan memilih pelayan tertentu. Rangkaian CyberGhost merangkumi sebilangan pelayan di Seattle. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami adalah 120.04 Mbps ketika kami menggunakan lokasi ujian Portland.

Ujian kelajuan CyberGhost Portland

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan hanya $ 3.50 sebulan semasa promosi semasa mereka.

Lawati CyberGhost

5. VPN terbaik untuk Eugene: PIA

Akses Internet PeribadiAkses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 28 negara. Seperti yang anda lihat di bawah, pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Mereka menyenaraikan lokasi pelayan mengikut abjad mengikut negara. Sebaik sahaja anda memilih lokasi, anda boleh berhubung dengan mudah ke lokasi di Seattle (kerana ia adalah yang paling dekat dengan Eugene).

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonthly2 YearsRefund
30473282OpenVPN, PPTP, L2TPTingkap$ 6.45$ 59.957 hari

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

Pelanggan Windows PIA sangat mudah. Anda tidak akan menjumpainya sejauh penggunaan dan penyediaannya. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan dan mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan. Seperti yang anda lihat, ujian kelajuan kami menunjukkan bahawa PIA berjalan pada kecepatan 125.44 Mbps ketika disambungkan ke pelayan Seattle dan menguji dengan lokasi ujian Portland.

Ujian kelajuan PIA Portland

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali di Seattle. Akses Internet Peribadi menawarkan VPN dari sekadar $ 2.50 sebulan.

Lawati Akses Internet Peribadi

Walaupun anda boleh melihat kami VPN teratas 10 senarai perkhidmatan, kami fikir anda akan baik dengan perkhidmatan teratas kami. Kami membuat keputusan berdasarkan kelajuan, kebolehpercayaan, harga, dan keselamatan. Banyak pembekal mempunyai pelayan yang terletak di atau sekitar Eugene. Dengan begitu, anda tidak akan menghadapi masalah kelajuan. Sudah tentu, mereka semua mempunyai rangkaian yang hebat. Kepantasan penting jika anda merancang memuat turun atau mengalirkan kandungan apa pun. Tidak ada yang suka melihat ikon penyangga, jadi anda memerlukan kelajuan yang terbaik. Apabila anda menggunakan panduan kami, anda boleh membuat keputusan yang tepat.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me