Hong KongHong Kong adalah sebuah negara autonomi China, terletak kira-kira 12 batu dari daratan. Walaupun berada di bawah pemerintahan Cina, ia jelas berbeza. Itu berpunca dari pajakan 99 tahun yang dipegang oleh Britain dari tahun 1898 hingga 1997. Wilayah misteri ini terkenal dengan timurnya yang memenuhi barat, dan kerana mempunyai kebebasan ekonomi yang tinggi. Juga terkenal bahawa ia adalah pusat eksport semula terbesar di dunia. Sekiranya anda bercadang untuk mengunjungi kota / negara liar ini, anda pasti ingin menggunakan VPN. Terdapat beberapa alasan yang baik untuk itu, tetapi kita akan membincangkannya dengan lebih segera. Sekarang, kami mencadangkan anda melihat senarai kami untuk VPN terbaik untuk Hong Kong.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2IPVanish$ 4.87IPVanish76Kotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA52Kotak pilihanKotak pilihan
4KuatVPN$ 4.37KuatVPN46Kotak pilihanKotak pilihan
5VyprVPN$ 3.75VyprVPN73Kotak pilihan

Hong Kong adalah salah satu pusat perniagaan terbesar di dunia. Oleh kerana itu, tidak mengherankan jika negara ini mempunyai bahagian perniagaan dan perjalanan percutian. Sebilangan besar sektor ekonomi terdiri daripada perdagangan borong dan runcit, restoran, dan hotel. Kerajaan HK tidak mempunyai dasar pengekalan wajib tetapi China akan memantau laman web untuk kandungan politik yang sensitif. Maksudnya adalah selagi anda tidak menentang Kerajaan China, anda biasanya akan dibiarkan begitu sahaja.

Nampaknya terdapat paradoks yang menarik berkaitan dengan kegiatan cetak rompak di HK. Sekiranya mahkamah mengeluarkan notis penghapusan, tidak ada maklumat untuk diberikan. Hasil akhirnya bermaksud bahawa pemberitahuan penghapusan diabaikan dan tidak banyak yang dapat dilakukan untuk mengawalnya. Seperti sekarang, Hong Kong sepertinya hidup mengikut peraturannya sendiri. Ini membawa kepada alasan kami menggunakan VPN semasa berada di Hong Kong.

Hanya kerana kerajaan China biasanya tidak mengganggu pengunjung ke Hong Kong, tidak bermaksud bahawa dasar itu akan berterusan. Sekiranya mereka merasakannya, mereka boleh mendapatkan maklumat anda. Selain itu, anda boleh bertaruh ada penjenayah siber di mana-mana yang menunggu untuk memanfaatkan pelancong. Sekiranya anda menggunakan WiFi awam, anda boleh diserang. Apabila anda menyambung ke pelayan pilihan anda, anda membuat sambungan yang disulitkan. Itu akan membantu melindungi anda daripada sesiapa sahaja yang ingin mencuri maklumat anda.

Alasan lain yang baik adalah membebaskan kandungan dari pelbagai kawasan. Sebagai contoh, beberapa perkhidmatan penstriman mempunyai perpustakaan yang berbeza berdasarkan tempat anda berada sekarang. Dengan menyambung ke pelayan di wilayah yang anda mahukan, anda boleh mendapatkan akses ke wilayah tersebut, sama seperti anda sebenarnya berada di sana. Jangan hadkan diri anda ke lokasi fizikal anda.

Dari melindungi maklumat peribadi anda dari pencuri hingga mengelilingi blok geo, menggunakan VPN akan membantu anda mencapai tujuan tersebut. Namun, setelah anda mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan, anda mungkin akan menemui kegunaan lain. Setelah anda mengetahui mengapa VPN penting di Hong Kong, kami akan berkongsi apa yang perlu dicari apabila anda memilih. Mari bercakap mengenai protokol.

Terdapat banyak protokol yang tersedia di komuniti. Walau bagaimanapun, anda mahu memilih OpenVPN bila-bila masa anda boleh. Itu berdasarkan kelajuan dan keselamatannya. Struktur sumber terbuka menjadikannya yang terbaik. Sekiranya anda dapat memilih antara versi TCP dan UDP, kedua-duanya berfungsi dengan baik. Perbezaannya ialah UDP lebih cepat, tetapi TCP membantu jika anda mempunyai masalah sambungan.

Mari kita masuk dan lihat VPN terbaik untuk Hong Kong.

1. VPN terbaik untuk Hong Kong: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Ujian kelajuan ExpressVPN China

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar. Untuk memulakan, anda ingin memilih tab “Semua” dan taip di Hong Kong di medan carian. Pada ketika ini, anda boleh memilih pelayan yang terdapat di sana. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Hong Kong dan kelajuannya mencapai 57.33 Mbps.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan dari desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkan semua. Ciri MediaStreamer menambahkan sokongan DNS Pintar ke peranti seperti konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Hong Kong: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 4.87 sebulan (diskaun 60%)

Hong Kong adalah bandar yang indah dan sebahagian daripada wilayah ekonomi khas. Di sinilah kebanyakan jika tidak semua pelayan Cina berada. Itulah sebabnya anda harus menyambung ke pelayan di sana. Apabila anda melakukannya, anda akan dapati bahawa sambungan di bandar ini cepat dan berfungsi dengan baik untuk keperluan anda. Itu menjadikan IPVanish salah satu pilihan terbaik untuk digunakan semasa berada di Hong Kong.

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian ini secara konsisten menjadi VPN terpantas di AS dan Asia untuk ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara di seluruh rantau ini. Anda boleh memilih lokasi tertentu atau pelayan individu.

Ujian kelajuan IPVanish Hong Kong

IPVanish menghoskan 19 pelayan di Hong Kong (pelayan terdekat di rantau ini) dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Anehnya, mereka menyenaraikan pelayan di Hong Kong dengan 2 cara yang berbeza. Walaupun anda dapat mencarinya dengan memilih China dan kemudian Hong Kong, anda juga dapat mencari set lain jika memilih Hong Kong sebagai negara. Kami menguji pelayan IPVanish di Hong Kong, hkg-c18, dan mendapati kelajuannya adalah 55.06 Mbps.

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu menghasilkan hanya $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

3. VPN terbaik untuk Hong Kong: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 65%)

Akses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 33 negara. Seperti yang anda lihat di bawah, pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Lokasi pelayan disenaraikan mengikut urutan abjad mengikut negara.

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

Ujian kelajuan PIA Chengdu

Pelanggan Windows PIA sangat mudah. Anda tidak akan menjumpainya sejauh penggunaan dan penyediaannya. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan dan mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan. Seperti yang anda lihat, ujian kelajuan kami menunjukkan bahawa PIA berjalan pada 58.57 Mbps semasa bersambung ke Hong Kong.

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali. Akses Internet Peribadi menawarkan VPN dari hanya $ 3,49 sebulan.

Lawati Akses Internet Peribadi

4. VPN terbaik untuk Hong Kong: StrongVPN

KuatVPN

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 4.37 sebulan (diskaun 41%)

StrongVPN beribu pejabat di Amerika Syarikat dan mempunyai salah satu rangkaian VPN terbaik di negara ini. Pada masa lalu syarikat mengenakan bayaran kepada pengguna berdasarkan jumlah lokasi dan protokol pelayan yang mereka gunakan. Itu telah berubah kerana StrongVPN kini menawarkan akses penuh kepada anggota ke rangkaian mereka dengan beratus pelayan di seluruh dunia.

Tambahan terbaru untuk perkhidmatan StrongVPN adalah ciri StrongDNS. Setiap orang yang mendaftar untuk akaun StrongVPN juga mendapat akses percuma ke StrongDNS yang merupakan perkhidmatan DNS pintar yang digunakan untuk mengelakkan sekatan geo. Ini adalah penyelesaian yang baik bagi mereka yang merancang untuk melancong ke luar AS dan ingin mengakses Netflix.

Ujian kelajuan StrongVPN Guangzhou

StrongVPN menghoskan sebilangan pelayan di Hong Kong (kerana ia adalah wilayah terdekat). Anda tidak boleh memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, anda mahu mengklik menu lungsur turun pelayan dan memilih Hong Kong – Hong Kong. Kami memilih OpenVPN UDP untuk prestasi terbaik. Setelah menyambung ke pelayan di Hong Kong, kami menguji kelajuan kami dan mendapati ia adalah 61.36 Mbps.

StrongVPN telah memberikan diskaun 25% kepada pengunjung kami. Kupon bertumpu di atas diskaun jangka biasa mereka. Anda boleh menikmati VPN tanpa had dan akses SmartDNS percuma dengan hanya $ 7,50 sebulan atau $ 52,49 setahun. Akaun tahunan menghasilkan hanya $ 4,37 sebulan. Pengguna baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan 7 hari.

Lawati StrongVPN

5. VPN terbaik untuk Hong Kong: VyprVPN

VyprVPN

Pasukan VyprVPN berpusat di Austin, Texas dan mempunyai sejarah panjang memperjuangkan privasi Internet pengguna. Mereka telah menjadi tuan rumah panel privasi tahunan di SXSW selama beberapa tahun dan bahkan menghabiskan masa di Washington, DC melobi reformasi privasi. Anda akan mendapati perkhidmatan VPN sesuai dengan nilai mereka.

Anda akan melihat beberapa ciri tambahan dengan VyprVPN bergantung pada akaun mana yang anda pilih. Pelan VyprVPN Premium merangkumi 5 sambungan serentak, VyprVPN Cloud, dan protokol Chameleon. Ciri VyprVPN Cloud membolehkan anda mengawal pelayan VPN anda sendiri di awan sementara protokol Chameleon membantu pengguna di negara-negara seperti China untuk mendapatkan penapisan pemerintah.

Ujian kelajuan VyprVPN Wuhan

Pelanggan VyprVPN membolehkan anda memilih bandar raya yang ingin anda gunakan. Sudah tentu, anda ingin memilih yang terletak di Hong Kong. Dari sana. pelanggan akan menghubungkan anda secara automatik ke pelayan VPN terbaik di Hong Kong. Oleh kerana anda dapat memilih protokol tertentu, mereka mencadangkan menggunakan protokol proprietari mereka yang mereka panggil Bunglon. Kami berjaya mencapai kelajuan muat turun 19.68 Mbps setelah menyambung ke pelayan di Hong Kong.

VyprVPN telah memberikan diskaun 25% kepada pengunjung kami. Kupon bertumpu di atas diskaun jangka biasa mereka. Anda boleh menikmati VPN dan VyprVPN Cloud tanpa had dengan hanya $ 12.95 sebulan atau $ 60 setahun. Akaun tahunan menghasilkan hanya $ 5.00 sebulan. Pengguna baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Lawati VyprVPN

Inilah kami 10 perkhidmatan VPN teratas untuk pilihan yang berbeza, tetapi kami rasa anda akan paling berpuas hati dengan pilihan yang telah kami sebutkan. Kami telah memilih pilihan ini daripada yang lain berdasarkan keselamatan, lokasi wilayah, kelajuan, dan harga. Kami juga mencari perkhidmatan dengan rangkaian pelayan VPN yang baik yang mungkin ingin anda sambungkan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me