PCL2TP / IPsec adalah protokol tunneling yang digunakan oleh penyedia VPN untuk menawarkan enkripsi. Walaupun kaedahnya sangat selamat, umumnya bukan protokol pilihan untuk digunakan jika OpenVPN tersedia. Walau bagaimanapun, ia boleh digunakan secara meluas oleh hampir semua perkara yang disambungkan ke internet, tetapi mungkin disekat dengan mudah kerana mesti menggunakan port UDP. Oleh kerana ia dibina, ia tidak memerlukan perisian pihak ketiga. Sebaliknya, OpenVPN mungkin menggunakan port UDP atau TCP, tetapi tidak memiliki platform asli.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihan

Nama itu mewakili 2 protokol yang berfungsi bersama-sama, Layer 2 Tunneling Protocol, dan IPsecure. Itu kerana L2TP tidak mempunyai enkripsi secara semula jadi, tetapi menyebarkan data melalui bahagian IPsec untuk memberikan keamanan. Ini pada awalnya diusulkan pada tahun 1999 oleh masyarakat internet, dan dirancang untuk menjadi pendahulu dari 2 protokol lama, yang merupakan PPTP Microsoft, dan L2F Cisco Systems. Sejak itu, terdapat beberapa versi, termasuk yang terbaru bernama L2TPv3. Dibangunkan pada tahun 2005, versi tersebut menawarkan peningkatan keamanan, dan kemampuan untuk membawa data melalui ethernet. Dengan kata lain, ia menyediakan blok bangunan yang digunakan dalam piawai penyulitan hari ini.

Seperti yang kami sebutkan, protokol L2TP dapat digunakan tanpa perisian pihak ketiga. Walau bagaimanapun, persediaan mungkin agak rumit jika anda tidak mengetahui dengan tepat apa yang anda lakukan. Walaupun begitu, kami mempunyai beberapa cadangan sekiranya anda menjalankan peranti yang agak lama. Sehingga baru-baru ini, sistem operasi mudah alih tidak menyokong protokol OpenVPN, tetapi pilihan kami dalam senarai di atas menyokong OpenVPN dan juga L2TP. Penyediaan dan operasi mudah dilakukan dengan perisian mereka, jadi setelah anda memasang, anda akan terus berjalan.

Mari kita lihat mengapa anda mahu menggunakan VPN. Sudah tentu, alasan pertama adalah untuk keselamatan. Sama ada anda memutuskan untuk menggunakan L2TP / IPsec atau OpenVPN, menggunakan satu akan memberi anda lapisan perlindungan. Terdapat protokol standard lain, tetapi pada ketika ini, kedua-duanya adalah yang paling selamat. Walaupun pada peranti yang lebih lama, anda tidak mahu membiarkan diri anda dilindungi, jadi menggunakan VPN masuk akal. Perkara terakhir yang anda perlukan adalah membuat data sensitif anda dikompromikan kerana anda tidak menggunakan VPN.

Sebab seterusnya untuk menggunakan VPN adalah kerana potensi penyekatnya. Walaupun L2TP / IPsec mungkin disekat dalam beberapa keadaan, ia mungkin tidak disekat pada yang lain. VPN akan membantu anda mengatasi sekatan geo. Itulah teknologi yang menentukan di mana anda berada berdasarkan alamat IP anda, dan jika anda tidak berada di kawasan yang disasarkan, anda akan dilarang melihat laman web tersebut. Sebagai contoh, jika anda adalah warganegara UK dan anda melancong ke luar negara, menonton TV yang tidak asing lagi kepada anda dalam talian akan menghasilkan mesej yang menyatakan bahawa ia tidak tersedia di kawasan anda. Dengan memilih pelayan di UK, teknologi menganggap anda berada di sana, dan anda dapat melihat kandungan apa pun, sama seperti anda. Perkara yang sama boleh dikatakan untuk sesiapa sahaja yang tinggal di luar UK, atau mana-mana negara lain yang ingin anda sambungkan.

Terakhir, jika anda bekerja dari lokasi yang tidak berada di tempat pejabat, anda perlu menggunakan VPN. Beberapa dokumen dan program hanya boleh dilihat atau digunakan di pelayan syarikat. Anda tidak akan dapat mengakses item tersebut tanpa menggunakan VPN, kerana itu membolehkan anda menyambung dari jauh memerlukannya.

Anda seharusnya dapat melihat manfaat yang berkaitan dengan penggunaan protokol L2TP / IPsec, dan juga VPN secara umum. Tidak kira sama ada anda perlu melindungi privasi anda pada peranti lama, atau jika anda ingin menyahsekat kandungan, VPN akan membantu anda mencapai matlamat anda. Kembali ke penyedia yang kami sebutkan, semuanya mempunyai reputasi yang baik, dan terkenal di ruang privasi. Kami memilihnya berdasarkan kriteria keamanan, harga, kemudahan penggunaan, kecepatan, dan lokasi pelayan. Kami yakin bahawa anda akan berjaya dengan mana-mana yang ada dalam jadual. Sekiranya anda menggunakan peranti lama atau yang lebih baru, anda tidak boleh menggunakannya tanpa menggunakan VPN.

Mari kita lihat lebih mendalam mengenai VPN terbaik untuk digunakan dengan DraftKings.

1. VPN terbaik untuk L2TP / IPSec: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna. Anda boleh menyambung ke rangkaian VPN mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkannya. Ciri MediaStreamer menambahkan sokongan DNS Pintar ke peranti seperti konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk L2TP / IPSec: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik untuk harganya jika anda melanggan akaun untuk jangka masa yang lebih lama. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk peranti Android dan iOS (iPhone, iPad). Anda boleh menggunakan pelanjutan penyemak imbas NordVPN untuk Chrome, Firefox, atau Safari. NordVPN menawarkan beberapa ciri privasi lanjutan seperti VPN berganda, pelayan P2P, dan IP khusus yang sangat membantu perkhidmatan ini menonjol.

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati NordVPN

3. VPN terbaik untuk L2TP / IPSec: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 3.33 sebulan (diskaun 72%)

Akses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 29 negara. Pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Anda akan mendapat kelajuan yang pantas sepanjang masa.

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

PIA menawarkan klien Windows dan aplikasi lain yang mudah dan senang digunakan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan untuk membantu anda mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan.

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali. Akses Internet Peribadi memberikan jaminan wang dikembalikan kepada ahli selama 30 hari.

Lawati Akses Internet Peribadi

4. VPN terbaik untuk L2TP / IPSec: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2017. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Sebagai contoh, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman, atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari.

Lawati CyberGhost

5. VPN terbaik untuk L2TP / IPSec: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 5.20 sebulan (diskaun 57%)

Amerika Syarikat adalah rumah bagi beberapa perkhidmatan VPN yang popular, tetapi tidak lebih cepat daripada IPVanish. Kami tahu dari pengalaman peribadi bahawa IPVanish akan berfungsi dengan baik tidak kira di wilayah negara mana anda berada. Pelayan mereka cepat dan perkhidmatan VPN mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat daripada kebanyakan penyedia VPN.

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian VPN mereka secara konsisten menjadi yang terpantas di Amerika Utara dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau mendapatkan yang lebih spesifik dengan memilih pelayan individu. IPVanish sangat baik untuk permainan tetapi boleh dilewati kerana tidak dapat menyekat perkhidmatan streaming popular.

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi. Anda bahkan dapat menyiapkan penghala untuk melindungi setiap peranti di rangkaian anda. Perkhidmatan VPN cukup popular di kalangan pengguna Kodi. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me