MacOS CatalinaPengguna Apple boleh memuat turun MacOS terkini Catalina secara percuma. Kami menaik taraf sejurus selepas Apple mengeluarkan Mac OS terbaru. Masa kira-kira satu setengah jam untuk memuat turun dan memasang sistem operasi baru pada MacBook. Kami segera meluangkan masa untuk menguji semua VPN teratas. Mari kita lihat beberapa VPN terbaik untuk MacOS. Oleh kerana banyak pengguna Mac juga mempunyai iPhone atau iPad, kami memilih VPN yang mempunyai aplikasi Mac dan iOS tersuai. Kami menguji setiap klien Mac dan telah menyertakan tangkapan skrin semua aplikasi dalam tindakan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75PIA112Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 5.20IPVanish76Kotak pilihan

Setelah menggunakan OS X Catalina selama beberapa jam, kami sangat menyukai estetika. Kemas kini baru lebih bersih dan memberikan integrasi yang lebih baik dengan peranti iOS. Ciri-ciri baru akan menambahkan produktiviti kerja saya dan keseronokan keseluruhan. Setelah menggunakan PC selama bertahun-tahun, sekarang kami menggunakan produk Apple (iMac, MacBook, iPad, iPhone). Ini menjadikan VPN untuk Mac sebagai keutamaan.

Terdapat ratusan perkhidmatan VPN tetapi hanya sebilangan kecil sahaja yang mempunyai klien Mac yang mudah digunakan. Sebilangan besar VPN memberi anda arahan untuk menetapkan manual sambungan VPN. Itu tidak cukup baik untuk kita. Kami mahukan dan mengharapkan pengalaman yang sama seperti yang kami alami pada PC pada peranti iMac dan MacBook kami. Itu sukar dicapai dengan VPN tetapi ada segelintir perkhidmatan yang kami rasa selesa untuk dicadangkan.

Sebentar lagi kami akan berkongsi senarai penyedia VPN terbaik untuk MacOS. Kriteria itu sederhana. Pertama sekali perkhidmatan harus cepat dan boleh dipercayai. Mereka perlu membina reputasi yang kuat selama ini. Akhirnya mereka mesti menawarkan klien VPN khusus untuk MacOS bersama dengan aplikasi iOS. Kami tidak mengkonfigurasi VPN secara manual di Mac dan anda juga tidak perlu.

Apa VPN terbaik untuk Mac?

Kami memberi tumpuan kepada kriteria berikut untuk menentukan senarai VPN terbaik untuk Mac kami:

 • Kami mencari VPN yang menawarkan kemas kini kerap untuk aplikasi Mac mereka
 • Keutamaan diberikan kepada aplikasi dengan ciri canggih seperti suis kill VPN
 • Kelajuan dan kemampuan pantas untuk menyekat perkhidmatan penstriman popular
 • Penyulitan tahap tinggi untuk melindungi privasi anda di Mac
 • Dasar tanpa log untuk memastikan log penggunaan tidak disimpan untuk privasi
 • Sokongan tambahan untuk peranti iOS dan Amazon Firestick

Tanpa berlengah lagi, berikut adalah senarai perkhidmatan VPN terbaik untuk pengguna Mac:

1. VPN terbaik untuk Mac: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN terkenal dengan reka bentuk perisian yang ramping dan tidak ada platform yang lebih baik untuk menunjukkannya daripada Mac. Seperti yang akan anda lihat sebentar lagi versi terbaru klien ExpressVPN Mac diperkemas sehingga anda hanya perlu mengklik sekali untuk menyambung. Mereka yang mahukan lebih banyak kawalan boleh menukar lokasi dan protokol pelayan. Anda juga boleh menjalankan ujian kelajuan. Walau bagaimanapun, pelanggan tidak mempunyai kemampuan untuk mengatur suis kill atau memutar alamat IP. Mungkin pilihan tersebut akan ditambah pada masa akan datang.

Seperti yang anda lihat dari gambar di bawah. aplikasi ExpressVPN Mac sangat mudah. Tampilan dan nuansa aplikasi dibawa ke versi Windows, iOS, dan Android mereka. Perkara pertama yang anda perhatikan adalah betapa bersihnya reka bentuk antara muka semasa anda melancarkan aplikasi untuk pertama kalinya. Anda boleh menyambung ke pelayan yang dicadangkan atau memilih dari senarai 100+ lokasi pelayan di seluruh dunia.

Sambungan Pelanggan ExpressVPN Mac

Anda juga boleh menjalankan ujian kelajuan untuk mencari lokasi pelayan terpantas. Melakukannya akan mengambil masa beberapa minit tetapi wajar ditunggu sekiranya anda ingin mendapatkan sambungan terpantas. Anda akan melihat bahawa tangkapan skrin di bawah menunjukkan indeks kelajuan, kependaman, dan kelajuan muat turun untuk beberapa pelayan. Setelah ujian selesai, saya cadangkan anda memilih pelayan di negara yang anda inginkan dengan indeks kelajuan tertinggi. Pemain juga ingin memperhatikan kependaman juga kerana ia mempengaruhi ketinggalan. Ujian kelajuan menunjukkan bahawa Atlanta adalah pilihan terbaik kami untuk prestasi pantas.

Ujian Kelajuan Pilihan ExpressVPN

Selain menjalankan ujian kelajuan, anda juga dapat mengubah protokol. Pelanggan Mac menyokong protokol OpenVPN (UDP dan TCP), L2TP / IPSec, dan PPTP. Secara lalai, aplikasi akan memilih protokol secara automatik. Sekiranya anda ingin menetapkannya sendiri, pilih pilihan dan pilih salah satu protokol yang disenaraikan di atas.

Mereka yang baru menggunakan VPN akan sangat menghargai reka bentuk pelanggan ExpressVPN Mac. Antara muka adalah titik dan klik. Pilih lokasi pelayan yang ingin anda sambungkan dan perisian akan menguruskan selebihnya. Saya pasti akan memberi A + perisian dan aplikasi mudah alih klien ExpressVPN untuk kemudahan penggunaan.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Mac: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

Pelanggan Mac NordVPN

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati NordVPN

3. VPN terbaik untuk Mac: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 3.33 sebulan (diskaun 72%)

Akses Internet Peribadi (PIA) terkenal dengan perkhidmatan VPN yang popular di samping sokongan mereka kepada organisasi yang berjuang untuk melindungi hak privasi kami. Mereka mengambil pendekatan yang berbeza dengan perisian mereka. Daripada mempunyai pelanggan yang berdiri sendiri yang berjalan di tetingkapnya sendiri, PIA diakses melalui ikon bar menu. Sebilangan pengguna menghargai pendekatan tersebut sementara yang lain menganggapnya kurang diinginkan. Anda akan menemui tahap enkripsi dan ciri canggih yang sama seperti yang ditawarkan oleh PIA dalam klien Mac mereka di rakan Windows.

Aplikasi PIA Mac VPN

Aplikasi PIA serupa dengan klien OpenVPN sumber terbuka dalam pembentangannya. Anda boleh menyambung ke pelayan mana pun dengan mengklik ikon PIA di bar menu. Ini akan memaparkan senarai dropdown lokasi pelayan. Kami menunjukkan permulaan senarai di atas. Cukup klik pada mana-mana lokasi pelayan untuk menyambung. Anda juga dapat mengkonfigurasi sejumlah tetapan dalam aplikasi atau meninggalkan nilai lalai. PIA sangat popular di kalangan pengguna P2P / torrent. Fitur kill switch mereka serupa dengan yang ditawarkan oleh IPVanish dan VyprVPN. Aplikasi ini juga menyokong pemajuan port dan ciri yang lebih maju.

Terdapat satu aspek lain dari klien PIA Mac yang semestinya perlu diberi perhatian. Anda boleh menetapkan tahap enkripsi data, pengesahan data, dan enkripsi berjabat tangan di klien. Tetapan lalai adalah AES-128 / SHA1 / RSA-2048 yang merupakan kombinasi yang baik untuk kebanyakan pengguna. Anda boleh menetapkan nilai berikut di aplikasi Mac VPN:

 • Penyulitan Data – AES-128 / AES-256 / Blowfish / Tiada
 • Pengesahan Data – SHA1 / SHA256 / Tiada
 • Jabat tangan – RSA-2048 / RSA-3072 / RSA-4096 / ECC-256k1 / ECC-256r1 / ECC-521

Seperti yang anda maklum, PIA memandang serius privasi pengguna. Sama ada anda merancang untuk menyambung melalui Mac, iOS, Windows, atau Android, mereka mempunyai aplikasi tersuai. Rangkaian mereka tidak sebesar mana-mana, jadi pertimbangkan tujuan anda sebelum membuat keputusan. Sekiranya PIA mempunyai pelayan di lokasi yang anda mahukan, maka anda dapat memanfaatkan usaha yang terus dilakukan oleh pasukan mereka dalam perkhidmatan dan ini merupakan pujian penuh dari perisian.

Lawati Akses Internet Peribadi

4. VPN terbaik untuk Mac: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

Akan sukar untuk mencari klien Mac VPN yang dilengkapi dengan lebih baik daripada CyberGhost 7. Pasukan pengembangan telah mengalahkan diri mereka sendiri dengan sejumlah ciri canggih yang disertakan untuk pengguna Mac. Anda akan mendapati reka bentuk perisian menjadi intuitif. Walaupun terdapat beberapa tetapan untuk disesuaikan, anda tidak perlu membuat perubahan untuk menyambung. Pelanggan akan menguruskan penyulitan anda. CyberGhost memperluas antara muka dan fungsi yang sama dengan aplikasi Windows, iOS, dan Android, dan Amazon Fire TV mereka.

Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah, antara muka pengguna CyberGhost bersih. Terdapat dua cara untuk menggunakan aplikasi ini. Yang pertama adalah versi minimum yang ditunjukkan di sebelah kanan pukulan tangkapan skrin. Anda hanya boleh mengklik slaid untuk menyambung ke lokasi terbaik. Sekiranya anda ingin memilih lokasi pelayan yang berbeza, anda boleh membuka tab kuning yang meluaskan klien. Dari sana anda boleh memilih mana-mana negara, bandar, dan juga pelayan individu dari ribuan pilihan. CyberGhost untuk Mac juga mempunyai tab untuk membantu anda mencari pelayan terbaik untuk memuat turun dan streaming. Ini cukup berguna bagi pengguna torrent dan mereka yang ingin menyahsekat perkhidmatan streaming di kawasan lain di dunia.

Aplikasi CyberGhost Mac

Anda juga boleh menetapkan aplikasi CyberGhost untuk menyambung secara automatik pada bila-bila masa anda menggunakan Wi-Fi tanpa jaminan. Ini adalah ciri hebat yang akan membantu melindungi privasi anda semasa dalam perjalanan. Terlalu mudah untuk menyambung ke rangkaian yang tidak selamat dan lupa melancarkan klien VPN anda. Saya cadangkan anda mengaktifkan ciri ini jika anda sering melakukan perjalanan. Anda juga boleh menetapkan klien untuk menyambung semula secara automatik setiap kali ia terputus. Fitur “kill switch” akan melindungi privasi anda bila-bila masa sambungan VPN terputus dengan mematikan Internet anda sehingga sambungan dibuat semula.

Lawati CyberGhost

5. VPN terbaik untuk Mac: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 5.20 sebulan (diskaun 57%)

Kami memilih IPVanish untuk senarai VPN Mac teratas kami berdasarkan kualiti rangkaian peringkat teratas mereka bersama dengan ciri canggih yang ditawarkan dalam klien Mac VPN mereka. Terutama kemampuan untuk mematikan sambungan Internet anda bila-bila masa VPN jatuh. Ciri ini lebih dikenali sebagai suis membunuh VPN dan akan membantu anda tidak dikenali sehingga VPN menyambung semula. Perisian ini juga membolehkan anda menukar alamat IP anda secara berkala.

Mari lihat klien Mac dengan cepat. Anda boleh membaca ulasan IPVanish kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai perkhidmatan tersebut. Ulasan ini sangat mendalam dan merangkumi panduan pengguna untuk setiap versi (Mac, Windows, iOS, Android) aplikasi tersuai mereka. Daripada memperincikan sebegitu banyak, kita hanya akan melihat sepintas lalu antara muka pengguna dan beberapa pilihan dalam siaran ini. Seperti yang anda lihat di bawah, perisian akan membolehkan anda memilih lokasi pelayan dari senarai atau peta. Anda boleh memperluas peta dengan mudah di mana-mana wilayah untuk memilih lokasi pelayan terbaik.

Pemilihan pelayan Mac IPVanish

Selain kemudahan penggunaan, IPVanish menjadikannya titik untuk menawarkan fitur keselamatan canggih kepada pengguna Mac. Itu bagus kerana banyak penyedia ketinggalan dalam menyokong pilihan seperti suis kill VPN dan IP berputar untuk Mac. Seperti yang anda lihat dalam gambar di bawah ini tidak berlaku dengan IPVanish. Kami terus maju dan menyoroti ciri suis membunuh VPN. Cukup centang kotak di sebelah “Bunuh rangkaian jika sambungan VPN terputus” untuk mengaktifkan fitur tersebut. Ini akan membantu memastikan privasi anda sehingga VPN menyambung semula.

Tetapan IPVanish Mac

Terdapat beberapa ciri lain yang patut disebut. Sebagai permulaan, pasukan IPVanish melindungi pengguna Mac VPN dari kebocoran DNS dengan menetapkan DNS anda untuk berjalan melalui pelayan mereka ketika disambungkan ke pelayan VPN mana pun. Anda juga boleh menetapkan pelayan DNS pihak ketiga seperti Google atau OpenDNS dalam klien. Saya cadangkan anda menggunakan IPVanish untuk resolusi DNS ketika menggunakan perkhidmatan mereka tetapi sekiranya anda ingin pergi dengan pihak ketiga yang lain di sini adalah alamat DNS untuk beberapa pilihan teratas. Ini semua pelayan DNS awam sehingga tidak ada caj untuk menggunakannya.

 • Google – 8.8.8.8 dan 8.8.4.4 (IPv4) atau 2001: 4860: 4860 :: 8888 dan 2001: 4860: 4860 :: 8844 (IPv6)
 • OpenDNS – 208.67.222.222 dan 208.67.220.220 (IPv4) atau 2620: 0: ccc :: 2 dan 2620: 0: ccd :: 2 (IPv6)
 • Comodo – 8.26.56.26 dan 8.20.247.20 (IPv4)

Sebagai tambahan kepada pelanggan Mac mereka, anda akan mendapat penampilan dan nuansa yang serupa dalam perisian Windows mereka. Pasukan IPVanish juga telah mengembangkan aplikasi mudah alih yang bagus untuk iOS dan Android. Apa yang mungkin anda mengejutkan ialah mereka mengembangkan suis membunuh VPN untuk Mac sebelum Windows. Itu menunjukkan mereka berdedikasi untuk pengguna Mac dan menyegarkan bagi kita yang berjuang untuk mencari perisian VPN berkualiti untuk Mac selama bertahun-tahun.

Lawati IPVanish

6. VPN terbaik untuk Mac: Surfshark

Surfshark

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 1.99 sebulan (diskaun 83%)

Surfshark melancarkan perkhidmatan VPN mereka pada tahun 2018. Sejak masa itu, syarikat ini telah membuat percikan dalam masyarakat. Pasukan ini terus berkembang dan menambah lokasi pelayan ke rangkaian berkelajuan tinggi mereka. Mereka telah memberi tumpuan kepada privasi dan nilai. Perkhidmatan ini merangkumi ciri tambahan seperti CleanWeb (blok iklan dan malware), Whitelister (split tunneling), MultiHop double VPN, kill switch, DNS peribadi dan perlindungan kebocoran.

Dengan rangkaian pelayan yang besar di seluruh dunia, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk menyekat perkhidmatan streaming popular seperti Netflix, YouTube Premium, dan Amazon Prime, terdapat banyak peluang untuk menikmati perkhidmatan tersebut. Anda boleh mengakses Amazon Prime Video di beberapa wilayah termasuk AS, Jerman, dan UK. Pelanggan Windows memberi anda pilihan untuk menyambung ke lokasi pelayan fizikal, pelayan maya (paling sesuai untuk menyekat sekatan geo), pelayan yang menyokong penggunaan P2P, dan pelayan MultiHop.

Pelanggan Surfshark Mac

Untuk nilai dan ciri-ciri, Surfshark adalah pilihan terbaik bagi mereka yang ingin melindungi privasi mereka dan membuka sekatan. Semua aplikasi VPN mereka direka dengan antara muka pengguna yang serupa dan mudah digunakan. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akaun VPN tanpa risiko tanpa risiko kerana Surfshark menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati Surfshark

7. VPN terbaik untuk Mac: StrongVPN

KuatVPN

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 4.37 sebulan (diskaun 41%)

StrongVPN adalah pelopor dalam ruang VPN peribadi. Mereka menawarkan akses VPN bertahun-tahun sebelum beberapa jenama terkenal lain dalam industri ini. Sama ada anda ingin melindungi privasi anda di rangkaian Wi-Fi atau membebaskan kandungan di negara lain, StrongVPN telah anda lindungi. Mereka mempunyai rangkaian perisian klien yang lengkap termasuk aplikasi yang bagus untuk pengguna Mac. Sebenarnya saya lebih suka klien Mac mereka daripada Windows. Ia mempunyai reka bentuk yang lebih bersih dan beberapa ciri tambahan untuk membantu anda memilih pelayan terpantas. Mari masuk dan lihat apa yang mereka tawarkan kepada peminat Mac.

Apa yang anda cari dalam perkhidmatan VPN? Sekiranya kesederhanaan tinggi dalam senarai anda, kami sangat mengesyorkan StrongVPN. Pelanggan Mac mereka tidak mempunyai beberapa ciri canggih yang ditawarkan oleh IPVanish tetapi ia menebusnya dengan menawarkan antara muka pengguna yang bersih dan mudah dinavigasi. Seperti yang anda lihat dari gambar kami di bawah, StrongVPN telah merancang aplikasi Mac mereka untuk kemudahan penggunaan. Mereka yang tahu dengan tepat di mana mereka mahu boleh memilih lokasi pelayan dan klik sambung. Itu sahaja. Tidak ada penjelasan lagi. Sekiranya anda ingin menggali lebih banyak di sebalik tabir, anda boleh tetapi anda tidak perlu melakukannya. Cukup klik sekali untuk menyambung, dan sekali lagi untuk memutuskan sambungan. Ia tidak boleh menjadi lebih mudah. Itulah sebabnya StrongVPN adalah salah satu perkhidmatan VPN kegemaran kami untuk pengguna Mac dan iOS.

Pelanggan Mac StrongVPN

Ingin menggali pelanggan dengan lebih mendalam? Mari kita lihat beberapa pilihan yang tersedia bagi mereka yang menginginkan lebih banyak kawalan terhadap sambungan VPN mereka. Sebagai permulaan, anda boleh menggunakan pengalih pelayan mereka untuk menguji kelajuan setiap lokasi pelayan. Antara muka membolehkan anda memilih satu pelayan atau beberapa pelayan untuk mengujinya pada masa yang sama. Anda dapat melihat hasilnya di bawah. Fokus pada kedua-dua masa ping dan kelajuan muat turun (DL). Semakin rendah masa ping semakin baik. Ujian menunjukkan bahawa kami dapat menjangkakan latensi rendah, sambungan cepat ke Atlanta dan itulah yang kami dapat.

Anda juga boleh menetapkan sebilangan pilihan dalam aplikasi. Beberapa skrin agak teknikal dan memberi anda lebih banyak kelonggaran dalam menggunakan aplikasi. Kami merangkumi asas-asasnya. Anda boleh mengklik tab lanjutan untuk menukar protokol. Anda boleh memilih antara PPTP, L2TP, SSTP, IPSec, dan OpenVPN. Kami mencadangkan anda menggunakan OpenVPN (UDP) seboleh-bolehnya untuk gabungan kelajuan dan kebolehpercayaan terbaik.

StrongVPN Mac - pilihan

StrongVPN tidak berhenti dengan Mac tetapi kami pasti menghargai tumpuan mereka terhadap pengguna Apple. Anda boleh mengharapkan tahap kualiti yang sama setiap kali anda menghubungi pasukan sokongan mereka. Ketika itulah pengalaman tahun tambahan menunjukkan paling banyak. Ahli StrongVPN boleh memuat turun aplikasi tersuai untuk Mac, Windows, iOS dan Android. Anda juga dapat menggunakan panduan mereka untuk mengatur layanan VPN untuk berjalan melalui penghala Anda. Melakukannya akan melindungi seluruh rangkaian anda dengan satu akaun VPN yang memperluas sokongan ke konsol permainan dan peranti lain yang bersambung.

Lawati StrongVPN

Industri VPN sangat kompetitif dan syarikat mula memberi tumpuan lebih kepada pengguna Mac. Mereka tahu perinciannya penting dan menghabiskan masa dan sumber yang diperlukan untuk dibangunkan untuk Mac dan iOS. Adakah perkhidmatan VPN kegemaran anda tidak ada dalam senarai kami? Sekiranya ada, sila kongsikan kepada kami @VPNFan jadi kami dapat mengujinya dan mempertimbangkannya untuk kemas kini suku tahunan kami yang seterusnya.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me