Netflix

Netflix melancarkan perkhidmatan penstriman dalam talian mereka di Amerika Syarikat pada tahun 2008 dan sejak itu tidak menoleh ke belakang. Netflix kini tersedia di 21 negara dengan rancangan untuk meneruskan pengembangan. Mereka memberi pelanggan akses ke ribuan rancangan tv, filem, dan program asal. Namun, anda akan dapati dengan cepat bahawa kandungan yang anda dapat akses sangat berbeza bergantung pada negara mana anda berada pada masa itu. Di situlah VPN dimainkan. Anda boleh menggunakan VPN untuk beralih antara kawasan Netflix dengan mudah yang akan membantu anda menikmati kandungan dari mana-mana kawasan.

RankVPN ServicePriceVisitServer
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihanKotak pilihan

Netflix menawarkan semua jenis filem seperti Men In Black 2, Top Gun, dan Hunger Games Catching Fire. Ia juga mempunyai banyak rancangan popular di Amerika Syarikat seperti The Office, Family Guy, Futurama, Raising Hope, Jessie, beberapa siri Pokemon dan Power Ranger, Parks and Recreation, Dr. Who, dan Sherlock. Di UK mereka mempunyai filem popular termasuk Cinderella, Happy Gilmore, Star Trek into Darkness, dan Wreck it Ralph. Di UK mereka mempunyai rancangan popular seperti Suits, DareDevil, dan Derek. Di Kanada Netflix membawa filem seperti Pulp Fiction, Old Boy, dan Battle Royal. Beberapa rancangan popular untuk Kanada ialah Dexter, Breaking Bad, dan Dragons Den. Netflix kadang-kadang ketinggalan adalah musim untuk rancangan popular yang masih berlangsung hari ini, tetapi mereka mempunyai banyak tayangan dan filem untuk memenuhi keperluan tontonan ahli.

Seperti yang saya nyatakan sebentar tadi, Netflix kini berada di 21 negara dengan rancangan untuk terus berkembang ke lebih banyak wilayah. Caranya ialah mendapatkan akses ke kandungan di mana sahaja kawasan yang ingin anda tonton. Anda dapat menikmati semua yang ditawarkan Netflix dalam langganan all-in-one. Keahlian akan membolehkan anda menonton di Roku, Apple TV, Chromecast, PS3, PS4, Wii U, Wii, Xbox one, Xbox360, PC, Mac, Mobile, Tablet dan banyak lagi. Netflix adalah perkhidmatan streaming kegemaran saya kerana pilihannya yang banyak dan saya harap anda menikmatinya juga.

Apabila anda mempertimbangkan perkhidmatan VPN mana yang akan digunakan untuk Netflix terdapat beberapa faktor penting untuk dipertimbangkan:

  1. Adakah penyedia VPN mempunyai pelayan di wilayah yang anda rancangkan untuk menonton kandungan Netflix? Contohnya jika anda ingin menonton kandungan di AS, UK, Kanada, Brazil, dan Ireland, maka anda ingin memastikan VPN menawarkan pelayan di negara-negara tersebut.
  2. Prestasi adalah penting semasa mengalirkan kandungan HD dari negara lain. Anda boleh mengharapkan VPN untuk melambatkan sambungan anda tetapi hasilnya dapat sangat berbeza antara penyedia. Senarai kami di atas merangkumi beberapa perkhidmatan terpantas. Baca ulasan kami untuk melihat keputusan ujian kelajuan bagi setiap penyedia.
  3. Kebolehpercayaan juga penting. Perkara terakhir yang anda mahukan adalah memutuskan hubungan anda sambil menikmati filem, rancangan tv, atau siri asal Netflix kegemaran anda. Kami mengambil kira perkara itu semasa membuat senarai. Anda boleh mengharapkan akses VPN yang pantas dan boleh dipercayai dari mana-mana syarikat yang ditunjukkan di atas.
  4. Keserasian peranti – pastikan perkhidmatan VPN yang anda pilih menyokong semua peranti yang anda rancangkan untuk menonton Netflix. Kami memilih syarikat yang menawarkan pelanggan dan aplikasi mudah alih tersuai. Mereka juga telah menyediakan panduan untuk penghala sehingga anda dapat menikmati Netflix pada peranti lain yang berjalan melalui rangkaian anda.
  5. Ciri tambahan – ini adalah kriteria terakhir dalam senarai kami. Anda akan menjumpai VPN terbaik selalunya merangkumi ciri tambahan. Contohnya ExpressVPN mempunyai suis kill VPN yang akan mematikan sambungan anda sekiranya VPN jatuh. Itu akan membantu melindungi privasi anda sehingga ia menyambung semula. ExpressVPN juga menyertakan MediaStreamer (SmartDNS) dengan perkhidmatan VPN mereka. Smart DNS akan membantu anda menyahsekat Netflix di beberapa kawasan tanpa overkripsi.

1. VPN terbaik untuk Netflix: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna. Anda boleh menyambung ke rangkaian VPN mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 5 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkannya. Ciri MediaStreamer menambahkan sokongan DNS Pintar ke peranti seperti konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Netflix: NordVPN

NordVPN

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.49 sebulan (diskaun 70%)

NordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik untuk harganya jika anda melanggan akaun untuk jangka masa yang lebih lama. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk peranti Android dan iOS (iPhone, iPad). Anda boleh menggunakan pelanjutan penyemak imbas NordVPN untuk Chrome, Firefox, atau Safari. NordVPN menawarkan beberapa ciri privasi lanjutan seperti VPN berganda, pelayan P2P, dan IP khusus yang sangat membantu perkhidmatan ini menonjol.

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati NordVPN

3. VPN terbaik untuk Netflix: PIA

Akses Internet Peribadi

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 3.33 sebulan (diskaun 72%)

Akses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 29 negara. Pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Anda akan mendapat kelajuan yang pantas sepanjang masa.

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

PIA menawarkan klien Windows dan aplikasi lain yang mudah dan senang digunakan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan untuk membantu anda mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan.

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali. Akses Internet Peribadi memberikan jaminan wang dikembalikan kepada ahli selama 30 hari.

Lawati Akses Internet Peribadi

4. VPN terbaik untuk Netflix: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2017. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Sebagai contoh, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman, atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari.

Lawati CyberGhost

5. VPN terbaik untuk Netflix: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 5.20 sebulan (diskaun 57%)

Amerika Syarikat adalah rumah bagi beberapa perkhidmatan VPN yang popular, tetapi tidak lebih cepat daripada IPVanish. Kami tahu dari pengalaman peribadi bahawa IPVanish akan berfungsi dengan baik tidak kira di wilayah negara mana anda berada. Pelayan mereka cepat dan perkhidmatan VPN mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat daripada kebanyakan penyedia VPN.

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian VPN mereka secara konsisten menjadi yang terpantas di Amerika Utara dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau mendapatkan yang lebih spesifik dengan memilih pelayan individu. IPVanish sangat baik untuk permainan tetapi boleh dilewati kerana tidak dapat menyekat perkhidmatan streaming popular.

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi. Anda bahkan dapat menyiapkan penghala untuk melindungi setiap peranti di rangkaian anda. Perkhidmatan VPN cukup popular di kalangan pengguna Kodi. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

Kandungan Netflix mengikut Negara / Wilayah

Masih banyak orang yang tidak menyedari bahawa Netflix menawarkan kandungan yang berbeza mengikut wilayah. Apa maksudnya? Ini bermaksud bahawa pelanggan di Amerika Syarikat mempunyai akses ke lebih banyak filem, rancangan tv, dan program asli Netflix daripada orang lain di dunia. Dengan menggunakan VPN, anda dapat menikmati kandungan yang sama dengan yang diakses oleh Amerika Syarikat untuk ditonton. Hal yang sama berlaku untuk setiap negara lain di mana mereka menawarkan perkhidmatan streaming. Sebentar lagi kita akan melihat jumlah tajuk Netflix mengikut wilayah.

Saya ingin berkongsi yang pertama VPN akan menyahsekat akses ke setiap wilayah Netflix tidak kira di mana anda berada pada masa itu. Anda hanya menyambung ke pelayan VPN di wilayah yang ingin anda tonton.

USANetflix Amerika Syarikat – 7,400 Judul

Amerika Syarikat adalah grail suci bagi peminat Netflix. Sebagai permulaan, AS merangkumi perpustakaan kandungan terbesar sejauh ini dengan lebih daripada 7,400 judul dan jumlahnya. Perkhidmatan ini berharga $ 8.99 sebulan yang cukup bernilai dibandingkan dengan negara lain, terutamanya apabila anda mempertimbangkan jumlah kandungan yang ada di AS. Pelanggan Netflix dari seluruh dunia menyambung ke pelayan VPN di Amerika Syarikat untuk menikmati rancangan tv, filem, dan siri asal kegemaran mereka.

Tidak ada wilayah yang lebih baik untuk melihat Netflix daripada Amerika Syarikat. Ia merangkumi pilihan program terbesar. Namun ada kalanya penonton AS akan bersambung ke wilayah lain termasuk Kanada (Dragon’s Den), UK (BBC, ITV, Channel 4), dan Jerman (Big Bang Theory) untuk menonton rancangan yang tidak tersedia di AS. VPN yang pantas dan boleh dipercayai memberikan yang terbaik bagi kedua-dua dunia. Nikmati perpustakaan Netflix tempatan anda bersama tajuk dari wilayah lain.

UKNetflix United Kingdom – 2,800 Judul

Apabila saya memikirkan perkhidmatan streaming di UK, perkara pertama yang terlintas di fikiran adalah BBC iPlayer. Netflix pastinya tidak mahu meninggalkan UK daripada percampuran. Mereka berkembang ke United Kingdom sebagai tawaran Eropah pertama mereka pada 4 Januari 2012. Netflix memastikan melihat ahli melihat tabiat untuk mengetahui suka dan tidak suka mereka. Ini membolehkan mereka keluar dan mencari penambahan yang sesuai untuk perkhidmatan ini. Pada tahun 2013 Netflix menambahkan kandungan dari BBC, ITV, dan Saluran 4. Pada akhir tahun 2014 Netflix mempunyai lebih dari 3 juta pelanggan di UK. Perkhidmatan ini berharga £ 6,99 untuk sebulan untuk HD atau 8,99 £ sebulan untuk streaming kandungan 4K.

Saya akan menduga bahawa Inggeris akan mempunyai perpustakaan kandungan kedua atau ketiga terbesar. Sebagai gantinya mereka berada di kedudukan ke-7 di belakang AS, Kanada, Brazil, Mexico, Argentina, dan Colombia dengan hanya kurang dari 2,800 gelaran untuk dipilih. Itu lebih dari sepertiga jumlah AS. Seperti yang saya nyatakan, penonton UK mempunyai akses ke kandungan yang disesuaikan dengan rantau ini termasuk BBC, ITV, dan Saluran 4. Ini adalah wilayah Netflix yang popular untuk pengguna VPN di seluruh dunia yang ingin melihat rancangan UK yang popular.

KanadaNetflix Kanada – 3,700 Judul

Penonton Kanada secara rasmi mendapat akses ke Netflix pada 22 September 2010. Mereka mempunyai perpustakaan kedua terbesar dengan lebih dari 3,700 judul. Itu termasuk rancangan eksklusif seperti Dragon’s Den. Seperti kawasan lain, orang Kanada dapat menonton beberapa filem dan rancangan yang tidak terdapat di tempat lain. Namun, mereka kekurangan kandungan yang ada di wilayah lain. VPN yang baik akan membolehkan anda beralih ke mana-mana wilayah Netflix dan menikmati tajuk tersebut tanpa sekatan geo.

ArgentinaNetflix Argentina – 2.900 Tajuk

Netflix berkembang ke Argentina pada bulan September 2011. Wilayah ini mempunyai sekitar 2.900 judul dengan program Amerika Latin dari CBS, Showtime, dan Miramax. Perpustakaan 2,900 judul Argentina jauh lebih rendah daripada 7,500 judul yang ditawarkan di AS dan bahkan 3,600 judul yang terdapat di Brazil. Tidak hairanlah pelanggan terus menggunakan VPN untuk menonton kandungan di kawasan lain.

AustraliaNetflix Australia – 1,500 Judul

Orang Australia mendapat akses ke Netflix pada bulan Mac, 2015. Pada hakikatnya sudah ada ratusan ribu orang Australia yang menggunakan VPN untuk menonton di wilayah lain. Walaupun Netflix tersedia di Australia, perpustakaan kandungannya kecil. Mereka mempunyai sekitar 1,500 judul. Itu tidak dapat dibandingkan dengan 7.500 judul yang terdapat di Amerika Syarikat. Perkhidmatan ini juga lebih mahal di Australia dengan rancangan antara $ 8.99 hingga $ 14.99 sebulan. Harganya di bawah pesaing mereka di wilayah itu – Stan, Presto, dan Quickflix.

AustriaNetflix Austria – 1,600 Judul

Mereka yang berada di Austria mendapat akses ke Netflix pada bulan September 2014. Pelancaran ini bertepatan dengan segelintir negara di Eropah. Austria mempunyai perpustakaan kandungan yang agak kecil dengan hanya 1.600 judul. Harga untuk Netflix Austria bermula dari € 8,99 sebulan dan naik hingga € 11,99 sebulan bagi mereka yang ingin melakukan streaming dalam 4K. Perkhidmatan ini lebih mahal daripada rakannya di AS dan hanya merangkumi sekitar 20% kandungan. VPN yang baik akan mengatasi masalah itu.

BelgiumNetflix Belgium – 1,800 Judul

Belgia adalah negara Eropah yang lain untuk mendapatkan Netflix pada bulan September 2014. Mereka mempunyai perpustakaan yang sedikit lebih besar daripada Austria dengan hampir 1.800 judul. Itu masih jauh di bawah 7.500 yang terdapat di Amerika Syarikat. Sekali lagi harganya adalah € 8,99 hingga € 11,99 sebulan bergantung kepada sama ada anda merancang untuk menonton kandungan 4K. Pelan yang lebih tinggi juga memberi anda sambungan yang lebih serentak.

BrazilNetflix Brazil – 3,600 Judul

Brazil adalah negara pertama di Amerika Latin yang menikmati perpustakaan Netflix mereka sendiri. Perkhidmatan ini dilancarkan pada 5 September 2011 dan berharga $ BR14.99 sebulan. Brazil mempunyai perpustakaan kandungan yang lebih besar daripada kebanyakan negara dengan lebih daripada 3,600 judul. Itu jauh lebih kecil daripada perpustakaan AS tetapi hampir dua kali judul yang terdapat di kebanyakan negara Eropah. Mereka mempunyai perpustakaan terbesar di Amerika Selatan dan jumlah tertinggi ketiga di mana-mana wilayah.

ColombiaNetflix Colombia – 2,900 Judul

Colombia bergabung dengan siri negara-negara Amerika Latin ketika Netflix dilancarkan pada 9 September 2011. Wilayah ini merangkumi sekitar 2,900 judul yang sesuai dengan Argentina. Brazil mempunyai jumlah kandungan tertinggi di rantau ini dengan lebih daripada 3,600 judul. Seperti kawasan Netflix yang lain, orang Colombia tidak mempunyai akses ke rancangan dan filem popular yang terdapat di Amerika Syarikat. Ramai ahli terus menggunakan VPN untuk menikmati kandungan kegemaran mereka.

DenmarkNetflix Denmark – 2,2 Judul

Netflix meluaskan perkhidmatan penstriman mereka ke Denmark pada bulan September 2012. Tidak banyak yang perlu ditambahkan mengenai Denmark yang tidak berlaku untuk negara-negara Eropah yang lain. Perpustakaan Netflix untuk Denmark merangkumi 2.200 judul. Harga perkhidmatan adalah 75 DKR yang setara dengan sekitar $ 12 sebulan. Harganya agak tinggi berbanding versi AS dengan perpustakaan filem dan rancangan televisyen yang lebih kecil untuk dipilih.

FinlandNetflix Finland – 2,100 Judul

Netflex Finland juga dilancarkan pada bulan September 2012. Perpustakaan serantau merangkumi 2,100 judul. Itu sangat serupa dengan negara Eropah yang lain. Perkhidmatan ini berharga € 7,99 sebulan. Ia kurang dari € 1 berbanding Austria dan Belgium. Untuk masa yang singkat pada bulan Oktober 2012 Netflix mempunyai peminat Andromeda tetapi mereka dengan cepat menariknya dari perpustakaan. Jika tidak, tidak banyak yang terkenal mengenai kandungannya berbanding dengan kawasan berdekatan yang lain.

PerancisNetflix Perancis – 1,650 Judul

Perancis juga menyertai liputan Netflix pada bulan September 2012. Mereka mempunyai perpustakaan yang lebih kecil daripada beberapa negara Eropah dengan sekitar 1.650 judul. Pada mulanya Perancis bimbang bahawa memperkenalkan Netflix akan merosakkan negara-negara yang fokus pada budaya. Sebagai tindak balas, Netflix mengembangkan karya asli yang disebut Marseille yang merupakan pembuatan semula dari siri House of Cards yang popular. Netflix Perancis berharga € 7.99 sebulan. Bukan harga yang buruk tetapi perpustakaan kandungan mereka kurang dibandingkan dengan hampir lima kali judul di AS.

JermanNetflix Jerman – 1,600 Judul

Penonton Jerman mendapat akses ke perpustakaan Netflix mereka sendiri pada bulan September 2012 bersama dengan lima negara lain di Eropah. Perpustakaan Netflix Jerman mengandungi sekitar 1.600 judul. Perkhidmatan ini berharga € 7,99 sebulan. Netflix berdaya saing dengan Amazon Instant Video dengan harga yang sama. Pesaing Jerman mereka yang lain, Watchever, berharga € 8,99 sebulan. Seperti negara Eropah yang lain, Netflix tidak menawarkan banyak pilihan.

IrelandNetflix Ireland – 2,400 Judul

Netflix dilancarkan di Ireland pada masa yang sama dengan UK. Penonton Ireland dapat menyertai Netflix bermula pada 4 Januari 2012. Perpustakaan kandungan mereka lebih dekat dengan UK daripada negara-negara Eropah lain dengan lebih dari 2,400 judul. Harganya lebih tinggi pada € 9 sebulan. Mereka juga mempunyai rancangan anggaran untuk € 8 sebulan yang tidak termasuk aliran definisi tinggi dan hanya membenarkan satu sambungan. Ini bermakna anda tidak dapat menonton pada dua peranti secara serentak.

LuxembourgNetflix Luxembourg – 1,500 Judul

Luxembourg menyertai pengalaman Netflix pada 19 September 2014. Seperti banyak negara Eropah yang lain, mereka mempunyai pustaka kandungan yang kecil berbanding kawasan lain di dunia. Ahli mempunyai akses kepada 1,500 filem dan rancangan tv. Perkhidmatan ini berharga € 8,99 sebulan. Mereka juga mempunyai rancangan untuk € 11,99 sebulan yang merangkumi streaming 4K. Anggota di Luxembourg pasti mendapat manfaat menggunakan VPN untuk menonton kandungan di wilayah lain.

MexicoNetflix Mexico – 3,000 Judul

Mexico adalah tambahan awal untuk senarai Netflix. Peminat perkhidmatan ini dapat bergabung secara rasmi pada 12 September 2011. Mexico mempunyai salah satu perpustakaan kandungan terbesar dengan lebih daripada 3,000 judul. Mereka hanya beberapa ratus gelaran di belakang Brazil dan Kanada. Mexico mempunyai lebih kurang 200 judul daripada penonton UK. Sudah tentu mereka masih ketinggalan di belakang AS dengan kurang daripada separuh tayangan dan filem yang ada. Perkhidmatan ini berharga 99 peso sebulan.

BelandaNetflix Belanda – 1,950 Judul

Pada 11 September 2013 Netflix dilancarkan di Belanda. Netflix mengambil pendekatan yang sangat bijak dalam melihat rangkaian BitTorrent untuk mencari rancangan dan filem paling popular yang dimuat turun. Mereka tahu bahawa menawarkan alternatif yang sah akan menguntungkan pelanggan dan mereka bertaruh besar dengan membayar lebih dari $ 3 bilion untuk kandungan tambahan tahun itu. Pada suku berikutnya Netflix mengembangkan pangkalan pelanggan Eropah mereka lebih cepat daripada AS untuk pertama kalinya. Pertaruhan mereka harus terus terbayar selama bertahun-tahun akan datang.

New ZealandNetflix New Zealand – 1,450 Judul

Pengguna Netflix di Australia dan New Zeland telah menggunakan VPN untuk mengakses perkhidmatan selama bertahun-tahun. Netflix akhirnya melancarkan perkhidmatan mereka di New Zealand pada 24 Mac 2015. Perkhidmatan ini berharga $ 9.99 sebulan untuk SD dan $ 12.99 sebulan untuk kandungan HD. Satu-satunya masalah ialah kandungan mereka adalah yang terkecil dari mana-mana wilayah dengan hanya sekitar 1.450 judul. Itu lima kali lebih kecil daripada Amerika Syarikat. Saya rasa selamat untuk meneka bahawa Kiwi akan terus menggunakan VPN untuk menikmati rancangan kegemaran mereka.

NorwayNetflix Norway – 2,2 Judul

Norway menyertai liputan Netflix pada bulan September 2012. Mereka melancarkan bersama dengan Denmark, Finland, dan Sweden. Seperti rakan sejawat mereka di Eropah, anggota Norway mempunyai akses ke perpustakaan dengan lebih kurang 2,200 judul. Perkhidmatan ini berharga 79 NOK yang bernilai sekitar $ 14 sebulan. Itu nampaknya agak mahal memandangkan kekurangan kandungan di rantau ini. Nasib baik pengguna di Norway dapat menggunakan VPN untuk mengakses kandungan popular di wilayah Netflix yang lain.

SwedenNetflix Sweden – 2,2 Judul

Netflix memulakan pengembangan Eropah di UK pada Januari 2012 dan pada 18 September mereka melancarkan di Sweden bersama dengan Denmark, Finland, dan Norway. Anggota Netflix Norway boleh memilih dari perpustakaan mereka dengan 2,200 judul di rantau ini. Pelanggan Sweden boleh membayar 79 SEK yang setara dengan $ 12 sebulan. Lagi mahal harganya berbanding versi Amerika perkhidmatan streaming dalam talian yang popular.

SwitzerlandNetflix Switzerland – 1,700 Judul

Netflix membuka pintu kepada Swiss pada bulan September 2014. Switzerland bergabung dengan senarai negara-negara Eropah yang mendapat akses ke Netflix pada hari yang sama. Malangnya perpustakaan Switzerland sangat kecil dengan hanya 1,700 judul. Pelanggan boleh membayar premium berbanding rakan sejawat mereka di Eropah. Netflix berharga 11,90 franc sebulan di Switzerland. Itu menjana hampir $ 13 sebulan yang cukup premium berbanding wilayah lain.

Anda boleh melihat senarai kami di VPN teratas 10 perkhidmatan untuk lebih banyak pilihan. Saya rasa anda akan berpuas hati dengan pilihan yang tertera di atas. Saya memilihnya berbanding penyedia VPN terkemuka lain berdasarkan kelajuan, kebolehpercayaan dan harga. Saya juga mencari perkhidmatan dengan rangkaian pelayan VPN yang baik di Amerika Syarikat dan wilayah Netflix lain yang popular. Anda memerlukan penyedia VPN yang pantas untuk menstrim rancangan dan filem Netflix. Terutama jika anda gemar menonton kandungan HD atau bahkan 4K. Perkhidmatan yang dikongsi dalam siaran juga merupakan VPN terbaik untuk perkhidmatan streaming popular lain seperti Hulu, Amazon Instant, HBO Now, BBC iPlayer, Spotify, dan Pandora.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me