OmanOman adalah sebuah negara yang terletak di Timur Tengah di muara Teluk Parsi. Walaupun tidak kaya seperti beberapa jirannya, Oman dianggap mempunyai ekonomi berpendapatan tinggi. Pemerintahannya adalah monarki mutlak dan dipimpin oleh Sultan Qaboos bin Said al Said. Bagi mereka yang tidak menyedari, monarki mutlak bermaksud tidak ada imbangan dan imbangan, sultan berkuasa mutlak atas segalanya. Mengingat fakta-fakta itu, ada beberapa alasan yang baik untuk menggunakan VPN setiap kali anda menyambung ke Internet di Oman.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2CyberGhost$ 2.75PIA112Kotak pilihanKotak pilihan
3IPVanish$ 5.20IPVanish76Kotak pilihan
4VPN HMA Pro$ 3.99HideMyAss280
5PureVPN$ 2.88Lebih selamatVPN180Kotak pilihanKotak pilihan

Inilah sebabnya mengapa menggunakan VPN di Oman adalah penting. Seperti yang anda ketahui, privasi dalam talian anda tidak menjadi perhatian pemerintah. Apabila anda menyambung ke pelayan VPN, anda membuat sambungan yang selamat dan dienkripsi ke lokasi pilihan anda. Itu menjadikannya lebih sukar bagi sesiapa yang mempunyai mata kasar untuk menjejaskan data peribadi anda. Perlu diingat bahawa jika pemerintah benar-benar mahukan maklumat anda, mereka mempunyai cara untuk mendapatkannya.

Apabila anda menyambung ke pelayan di negara lain, anda boleh mendapatkan akses ke bahan yang disekat geo. Sekatan yang khusus untuk negara mungkin dikenakan oleh pemerintah sebagai bentuk penapisan, atau oleh syarikat yang menyekat akses jika anda berada di luar wilayah yang disasarkan. Sekiranya anda biasa dengan mana-mana alat komunikasi seperti Skype, anda boleh menyambung ke pelayan di negara yang anda panggil dan dapat bercakap dengan orang yang berada di sana. Skype disekat di Oman, jadi perkhidmatan VPN akan masuk akal. Mari lihat aplikasi lain. Kami akan menggunakan Netflix sebagai contoh. Oleh kerana perkhidmatan penstriman belum tersedia di mana pun di Timur Tengah, anda memerlukan langganan berbayar dan VPN. Dengan pemerintah Oman melarang banyak laman web selain melarang suara melalui IP (VoIP) dan Skype, VPN akan membolehkan anda menggunakannya juga. Senarai lengkap barang yang dilarang biasanya tersedia untuk orang ramai.

Dari mencegah mata memandang dari melihat lalu lintas penyemak imbas anda hingga menjelajahi blok geografi dan bahan yang dilarang, menggunakan VPN di Oman adalah idea yang baik. Anda mungkin menemui kegunaan lain untuk perkhidmatan setelah anda mendaftar untuk rancangan anda. Cukup mendaftar untuk melindungi diri anda hari ini. Mudah-mudahan, kami telah menjelaskan mengapa menggunakan VPN itu penting. Sekiranya anda tidak biasa dengan apa yang harus dicari di penyedia, pilihan dan pilihan boleh menjadi sangat banyak. Kami akan mempermudah anda.

Apa VPN terbaik untuk Oman?

Untuk menjawab soalan itu, kita perlu melihat faktor terpenting bagi kawasan tersebut. Berikut adalah yang terbaik untuk menentukan VPN terbaik untuk Oman.

  • Penyulitan kelas tentera yang kuat untuk melindungi privasi pengguna
  • Pelayan yang menunjukkan prestasi yang baik di wilayah Oman
  • Dasar tiada log yang ketat
  • Kestabilan rangkaian yang kukuh untuk mengelakkan gangguan perkhidmatan
  • Keupayaan untuk mengatasi sekatan geo dan kandungan
  • Sokongan pelbagai platform untuk aplikasi mudah alih termasuk Amazon Firestick

Sekarang, masuk ke senarai senarai VPN terbaik kami untuk Oman:

1. VPN terbaik untuk Oman: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Ujian kelajuan ExpressVPN Oman

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak perlu memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan terpantas di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Anda mungkin menemui masalah itu dengan bandar-bandar yang kami sebutkan. Setelah mengklik butang “pilih lokasi”, cukup pilih tab “Semua”, buka Asia Pasifik, dan kemudian buka Pakistan (kerana itu adalah lokasi terdekat). Pada ketika ini, klik butang sambung. Semasa melakukan ujian, kelajuannya adalah 21,70 Mbps.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan dari desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkan semua. Ciri MediaStreamer menambah sokongan DNS Pintar untuk konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang lebih rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Oman: CyberGhost

CyberGhost

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.75 sebulan (diskaun 79%)

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2017. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi WiFi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Ujian kelajuan CyberGhost Oman

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Pakistan (lokasi pelayan terdekat), kami membuka klien Windows dan memperluas antara muka. Dari sana, anda ingin mengklik tab “Semua Pelayan” jika belum aktif. Tatal ke Pakistan dan klik di sebelah kanan bintang. Ini akan memaparkan senarai lengkap pelayan di negara ini. Rangkaian CyberGhost merangkumi beberapa pelayan di Pakistan. Kami menyambung ke pelayan di sana dan kami mendapat kelajuan 17.37 Mbps.

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan jaminan wang dikembalikan selama 45 hari.

Lawati CyberGhost

3. VPN terbaik untuk Oman: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 5.20 sebulan (diskaun 57%)

Dalam kes ini, kami akan menggunakan pelayan yang terletak di Dubai. IPVanish masih akan berfungsi dengan baik untuk anda dan merupakan pilihan tepat ketika mencari perkhidmatan VPN. Mereka mempunyai sejumlah lokasi pelayan di rantau ini dan biasanya merupakan pilihan yang tepat. Ini menjadikan mereka Pilihan VPN yang baik untuk digunakan untuk Oman.

IPVanish menghoskan pelayan di setiap benua selain Antartika. Jaringan ini sentiasa kuat di AS, Eropah, dan Asia dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS, UK, dan lain-lain. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu.

Ujian kelajuan IPVanish Oman

IPVanish menghoskan pelayan di Dubai dan anda boleh menyambung ke server tersebut atau yang lain yang mungkin berdekatan. Kami menguji pelayan IPVanish di Dubai, dxb.c01.ipvanish.com, dan mendapati kelajuannya adalah 13.30 Mbps. Itu sudah tentu mampu menangani kebanyakan perkara yang ingin anda lakukan.

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi. Anda bahkan dapat menyiapkan penghala untuk melindungi setiap peranti di rangkaian anda. Perkhidmatan VPN cukup popular di kalangan pengguna Kodi. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

4. VPN terbaik untuk Oman: HMA

VPN HMA

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 3.99 sebulan (diskaun 67%)

HideMyAss dihidupkan pada tahun 2005 ketika Jack Cator, seorang pelajar berusia 16 tahun di England, memutuskan bahawa dia ingin membuat perkhidmatan untuk menolong orang menghindari penapisan. Secara khusus, Jack tidak dapat mengakses laman media sosial dan permainan dalam talian kerana disekat di rangkaian sekolah. HMA menambah ratusan ribu pengguna pada bulan pertama dan sejak itu telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia dengan lebih daripada 350 lokasi pelayan. Privax, syarikat induk HMA Pro VPN, menyertai pasukan AVG pada tahun 2015.

Ujian kelajuan HMA Oman

Sekiranya matlamat anda adalah mencari VPN dengan lokasi pelayan yang paling banyak, maka HideMyAss adalah pilihan terbaik anda. Perlu diingat bahawa HMA mencatat aktiviti pengguna yang menjadi perhatian sesetengah pengguna VPN. HMA mengehoskan sebilangan pelayan VPN di kawasan itu termasuk beberapa di Salalah, Oman. Untuk menyambung ke pelayan di sana, Anda harus memilih “Mode Lokasi” dan pilih “Ubah Lokasi” untuk memulai. Kemudian klik pada tab “Cities” dan cari Salalah. Dari sana anda boleh memilih lokasi pelayan. Kami menyambung ke pelayan di Salalah untuk menguji dan mendapati kelajuannya adalah 47,42 Mbps.

Pada tahun 2016 HMA dan beberapa penyedia VPN terkemuka lain memimpin dalam mempermudah perisian pelanggan tersuai mereka. Hasilnya adalah sekumpulan aplikasi khusus yang memudahkan pengguna menyambung ke rangkaian HMA dan menyulitkan sambungan anda. Mereka mempunyai perisian yang tersedia untuk Windows, Mac, Android, dan iOS. Anda juga boleh menyambung ke HMA melalui penghala anda. HMA menawarkan akses VPN tanpa had dan semua pengguna baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

5. VPN terbaik untuk Oman: PureVPN

PureVPN

Daftar selama 24 bulan dengan hanya $ 2.88 sebulan (diskaun 74%)

PureVPN telah beroperasi sejak 2007 menjadikan mereka salah satu penyedia VPN tertua di pasaran. Memulakan awal telah membantu mereka berkembang dan berinovasi. PureVPN mempunyai salah satu klien VPN terbaik yang terdapat di pasaran. Mereka juga mempunyai aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Inovasi adalah bidang yang membantu PureVPN menonjol dari pakej. Mereka terus menambah ciri dan tambahan baru ke perkhidmatan. Anda boleh menambahkan firewall NAT, alamat IP khusus, penyemak imbas StealthVPN dan pilihan khas yang dipanggil streaming khusus untuk membantu mempercepat prestasi anda.

Ujian kelajuan PureVPN Oman

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Muscat, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Country Selection Tool”. Dari sana anda dapat mengembangkan negara mana saja dan memilih pelayan tertentu menggunakan tab “Browse All Servers”. Rangkaian PureVPN mempunyai beberapa pelayan yang terletak di kawasan ini. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami ialah 31.28 Mbps.

PureVPN berjaya dalam kategori harga. Mereka telah mengurangkan harga lebih dari 50% kerana perkhidmatan ini terus meningkat. Anda boleh mendaftar untuk VPN tanpa had dan mengakses semua lokasi pelayan mereka di desktop dan mudah alih. PureVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan kepada pelanggan baru selama 31 hari.

Lawati PureVPN

Jadi di sana anda memilikinya. Perkhidmatan VPN memberikan banyak faedah yang baik, terutama jika anda menginginkan akses ke kandungan yang disekat. Anda dialu-alukan untuk melihat kami 10 perkhidmatan VPN teratas senarai pilihan lain, tetapi tidak semestinya ada keperluan untuk melakukannya. Kami menjangkakan anda akan berpuas hati dengan pilihan yang kami sediakan di sini kerana pilihan yang kami sebutkan adalah yang terbaik secara keseluruhan. Pilihan ini dipilih kerana keselamatan, lokasi pelayan, kelajuan, dan harga. Kami juga mencari perkhidmatan dengan rangkaian pelayan VPN yang baik di Timur Tengah, atau di tempat lain yang anda mahu sambungkan.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me