VPN untuk PermainanPermainan dalam talian adalah perniagaan besar. Dari zaman Sistem Papan Buletin ketika anda masuk ke komputer untuk bermain permainan, ke rangkaian di seluruh dunia yang ada sekarang, permainan dalam talian kini menjadi sebahagian dari budaya popular kami. Oleh kerana grafik, daya pemprosesan, dan perincian permainan video meningkat, aliran permainan langsung dan acara eSports memberi perhatian lebih kepada pemain terbaik. Sama ada anda pemain kasual yang menghadapi masalah ketinggalan atau pemain elit yang mencari perlindungan DDoS, VPN akan membantu dengan permainan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan
4 CyberGhost $ 2.75 CyberGhost 80 Kotak pilihan Kotak pilihan
5 IPVanish $ 3.25 IPVanish 76 Kotak pilihan Kotak pilihan
Panduan VPN untuk Siaran Terkini
GTA V Overwatch Dunia Pemburu Monster

Panduan VPN untuk Permainan Popular (susunan abjad)

GamePriceGenrePublisherRilis
Agar.io Percuma Tindakan Miniplip 28 April 2015
ARK $ 29.99 Tindakan Kad Wild Studio Akses awal
Call of Duty $ 29.99 FPS Pengaktifan 4 Nov 2016
CS: PERGI $ 14.99 FPS Injap 21 Ogos 2012
Jiwa Gelap III $ 59.99 Tindakan Daripada perisian 24 Mac 2016
Kiamat $ 59.99 FPS Softworks Bethesda 13 Mei 2016
Dota 2 Percuma MMOBA Injap 9 Julai 2013
Tatal Penatua dalam talian $ 29.99 MMORPG Softworks Bethesda 4 April 2014
Final Fantasy XIV Sub MMORPG Square Enix 24 Ogos 2013
Untuk Yang Berhormat $ 59.99 Tindakan Ubisoft 14 Februari 2023
Gloria Victis $ 19.99 MMORPG Permainan Mata Hitam Akses awal
Grand Theft Auto V $ 59.99 Tindakan Permainan Rockstar 17 September 2013
Pahlawan Ribut Percuma MMOBA Badai salji 2 Jun 2015
Liga Legenda Percuma MMOBA Permainan Rusuhan 27 Okt 2009
Mario Kart 8 $ 59.99 Berlumba Nintendo 28 April 2023
Minecraft $ 26.95 Pengembaraan Mojang 7 Okt 2011
Tiada Langit Manusia $ 59.99 Pengembaraan Permainan Hello 9 Ogos 2016
Overwatch $ 59.99 FPS Badai salji 24 Mei 2016
Paladin Percuma FPS Hi-Rez Studios 16 September 2016
Tumbuhan vs Zombi GW2 $ 19.99 Penembak Permainan PopCap 23 Februari 2016
Kejohanan Pokken $ 49.99 Pejuang Bandai Namco 16 Julai 2015
Liga Roket $ 19.99 Sukan Psyonix 7 Julai 2015
Bros Super Smash $ 44.99 Pejuang Nintendo 21 Nov 2014
Smite Percuma MMOBA Hi-Rez Studios 25 Mac 2014
Splatoon $ 59.99 Penembak Nintendo 28 Mei 2015
Star Wars Battlefront $ 19.99 Penembak Seni Elektronik 17 Nov 2015
Street Fighter V $ 39.99 Pejuang Capcom 16 Februari 2016
Benteng Pasukan 2 Percuma FPS Injap 10 Okt 2007
Bahagian Tom Clancy $ 49.99 Tindakan Ubisoft 8 Mac 2016
Bandar Salem Percuma Strategi PermainanMedia kosong 15 Disember 2014
Dunia Tangki Percuma Tindakan Permainan Perang 12 Ogos 2010
Dunia Warcraft Sub MMORPG Badai salji 23 Nov 2004

Mari kita lihat beberapa alasan yang baik untuk menggunakan VPN untuk permainan. Bagi mereka yang berada di kolej atau jenis sekolah lain, tidak mengejutkan bahawa permainan dalam talian sering disekat di rangkaian sekolah. Mengecewakan bermain permainan kegemaran anda ketika berada di kampus adalah mengecewakan. Dengan menyambung ke VPN, anda dapat melewati sekatan firewall sekolah anda, dan menghentikan pentadbir mengintip lalu lintas anda. Perkara yang sama berlaku bagi mereka yang ingin bermain dari tempat kerja. Banyak rangkaian syarikat menyekat permainan dalam talian yang popular. VPN akan membantu anda mengatasi sekatan tersebut.

  Addon VPN terbaik untuk Kodi

Alasan lain yang baik untuk melihat menggunakan VPN adalah perlindungan DDoS. Serangan Denial of Service (DDoS) lebih kerap berlaku kerana pemain profesional semakin terkenal. Itu mungkin bukan masalah besar bagi beberapa orang, tetapi bagi yang lain yang bergantung pada permainan video untuk mencari nafkah, serangan DDoS adalah masalah besar. Pemain profesional akan menghargai perlindungan DDoS yang ditawarkan dengan menggunakan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai. VPN akan menggantikan alamat IP awam anda dengan IP dari lokasi pelayan VPN pilihan anda. Anda boleh mengubah IP kapan saja yang menjadikannya lebih sukar bagi seseorang untuk memulakan serangan DDoS.

Kelajuan adalah titik lain yang akan kita sebutkan. Kerana VPN menambah enkripsi, pemain menganggap mereka akan mengalami kerugian dalam kelajuan. Sekiranya anda berada di lokasi dengan internet yang cepat dan menyambung ke pelayan VPN yang berdekatan dengan lokasi di mana permainan dihoskan, permainan ini sebenarnya dapat menghasilkan kecepatan yang lebih baik. Mengapa demikian apabila VPN mempunyai overhead untuk penyulitan? Ini semua mengenai laluan yang diambil antara pelayan. Penyedia VPN terkemuka seperti ExpressVPN mempunyai perjanjian peering yang sebenarnya dapat memendekkan laluan yang dilalui lalu lintas anda berbanding hanya melalui ISP anda. Semasa bermain, anda ingin mencapai masa ping terendah dan throughput tertinggi untuk mengelakkan masalah kelewatan dan sambungan pelayan.

Untuk menggunakan contoh, banyak yang biasa dengan permainan, World of Warcraft. Sekiranya anda mengunjungi sebuah negara di tempat seperti Timur Tengah, kerana wilayah tersebut tidak disokong, anda masih boleh berhubung tetapi jalan internet yang diambil komputer anda mungkin kurang daripada yang diinginkan. Dengan menggunakan VPN, Anda dapat menyambung ke pelayan di salah satu wilayah yang didukung dan kecepatan anda sebenarnya dapat meningkat dengan membuat rute yang lebih langsung ke pelayan. Perkara yang sama boleh dikatakan untuk mana-mana permainan. Itulah sebabnya orang di luar kawasan sasaran mempunyai kadar kependaman yang lebih tinggi. VPN juga akan membantu anda mendapatkan akses penuh ke permainan yang sebaliknya akan disensor di kawasan tertentu di dunia.

Beberapa permainan mungkin hanya tersedia di kawasan tertentu. Konsep itu bukan perkara baru, kerana syarikat permainan telah lama membuat permainan untuk pasaran yang berbeza. Sekiranya anda biasa dengan mana-mana konsol permainan yang popular (PS4, Xbox One, Switch), anda dengan cepat menyedari bahawa beberapa permainan terbaik mungkin tidak tersedia di wilayah anda. Dengan VPN, anda akan mendapat akses ke permainan tersebut, seolah-olah anda sedang duduk di negara itu. VPN akan membantu anda mengatasi sekatan geografi.

  VPN terbaik untuk AT&T Mobile

Mahukan akses ke permainan popular sebelum dilancarkan di negara anda? VPN juga dapat membantu anda mendapatkan akses awal ke permainan dengan menukar IP anda ke wilayah lain. Mari beri contoh. Fallout 4 dilancarkan pada bulan November, 2015. Pemain di seluruh dunia tidak sabar untuk bermain secepat mungkin. Beribu-ribu pemain mencari kaedah untuk mendapatkan akses awal dan mendapati VPN menjadi penyelesaiannya. Mereka bersambung ke pelayan VPN di Australia dan dapat bermain Fallout 4 sehari sebelum dilancarkan di Amerika Syarikat. Anda boleh melakukan perkara yang sama untuk banyak siaran yang akan datang.

Cara Menggunakan VPN untuk Permainan di PC atau Mac

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk permainan. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

  • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

  VPN terbaik untuk Kelab Filem Sepanjang Hayat

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Cara Menggunakan VPN untuk PS4, Xbox One, dan Nintendo

Sekali lagi saya akan menggunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN di konsol permainan anda. Mereka adalah VPN kegemaran saya untuk permainan kerana ExpressVPN menguruskan rangkaian yang sangat besar yang menjadikan perkhidmatan ini pilihan terbaik untuk pemain. Anda juga boleh melihat kami VPN 10 teratas senarai untuk lebih banyak pilihan.

Langkah pertama untuk menyiapkan ExpressVPN biasanya adalah memuat turun perisian klien untuk sistem anda. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android. Jelas itu tidak akan berfungsi untuk PS4, Xbox One, atau Nintendo kerana konsol permainan kekurangan sokongan asli untuk VPN. Nasib baik, masih ada cara untuk mengenkripsi lalu lintas permainan anda dan mengirimkannya melalui VPN. Jawapannya ialah menjalankan VPN melalui penghala anda. Catatan: jika anda tidak memerlukan enkripsi, anda dapat menggunakan fitur ExpressVPN MediaStramer (Smart DNS) tanpa perlu mengkonfigurasi penghala anda. Ia menyokong pelbagai konsol permainan.

Aplikasi penghala ExpressVPN

Bergantung pada jenama dan model penghala yang anda gunakan, ia mungkin menyokong perkhidmatan VPN pihak ketiga. Sekiranya demikian, anda boleh mendapatkan maklumat yang diperlukan dari penyedia VPN anda untuk membuat sambungan melalui penghala anda. Jika tidak, saya sangat mengesyorkan FlashRouters. Pasukan FlashRouters menggunakan penghala nama jenama yang popular dan memancarkannya dengan firmware DD-WRT atau Tomato. Itu membolehkan peranti mempunyai lebih banyak ciri daripada yang dipasang dengan firmware kilang. Semua FlashRouters dilengkapi dengan sokongan untuk VPN.

Nikmati semua kegembiraan semasa anda bermain permainan dalam talian kegemaran anda melalui VPN. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati permainan dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me