VPN untuk PermainanPermainan dalam talian adalah perniagaan besar. Dari zaman Sistem Papan Buletin ketika anda masuk ke komputer untuk bermain permainan, ke rangkaian di seluruh dunia yang ada sekarang, permainan dalam talian kini menjadi sebahagian dari budaya popular kami. Oleh kerana grafik, daya pemprosesan, dan perincian permainan video meningkat, aliran permainan langsung dan acara eSports memberi perhatian lebih kepada pemain terbaik. Sama ada anda pemain kasual yang menghadapi masalah ketinggalan atau pemain elit yang mencari perlindungan DDoS, VPN akan membantu dengan permainan.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Pembunuhan Log
TukarSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihanKotak pilihan
Panduan VPN untuk Siaran Terkini
GTA VOverwatchDunia Pemburu Monster

Panduan VPN untuk Permainan Popular (susunan abjad)

GamePriceGenrePublisherRilis
Agar.ioPercumaTindakanMiniplip28 April 2015
ARK$ 29.99TindakanKad Wild StudioAkses awal
Call of Duty$ 29.99FPSPengaktifan4 Nov 2016
CS: PERGI$ 14.99FPSInjap21 Ogos 2012
Jiwa Gelap III$ 59.99TindakanDaripada perisian24 Mac 2016
Kiamat$ 59.99FPSSoftworks Bethesda13 Mei 2016
Dota 2PercumaMMOBAInjap9 Julai 2013
Tatal Penatua dalam talian$ 29.99MMORPGSoftworks Bethesda4 April 2014
Final Fantasy XIVSubMMORPGSquare Enix24 Ogos 2013
Untuk Yang Berhormat$ 59.99TindakanUbisoft14 Februari 2017
Gloria Victis$ 19.99MMORPGPermainan Mata HitamAkses awal
Grand Theft Auto V$ 59.99TindakanPermainan Rockstar17 September 2013
Pahlawan RibutPercumaMMOBABadai salji2 Jun 2015
Liga LegendaPercumaMMOBAPermainan Rusuhan27 Okt 2009
Mario Kart 8$ 59.99BerlumbaNintendo28 April 2017
Minecraft$ 26.95PengembaraanMojang7 Okt 2011
Tiada Langit Manusia$ 59.99PengembaraanPermainan Hello9 Ogos 2016
Overwatch$ 59.99FPSBadai salji24 Mei 2016
PaladinPercumaFPSHi-Rez Studios16 September 2016
Tumbuhan vs Zombi GW2$ 19.99PenembakPermainan PopCap23 Februari 2016
Kejohanan Pokken$ 49.99PejuangBandai Namco16 Julai 2015
Liga Roket$ 19.99SukanPsyonix7 Julai 2015
Bros Super Smash$ 44.99PejuangNintendo21 Nov 2014
SmitePercumaMMOBAHi-Rez Studios25 Mac 2014
Splatoon$ 59.99PenembakNintendo28 Mei 2015
Star Wars Battlefront$ 19.99PenembakSeni Elektronik17 Nov 2015
Street Fighter V$ 39.99PejuangCapcom16 Februari 2016
Benteng Pasukan 2PercumaFPSInjap10 Okt 2007
Bahagian Tom Clancy$ 49.99TindakanUbisoft8 Mac 2016
Bandar SalemPercumaStrategiPermainanMedia kosong15 Disember 2014
Dunia TangkiPercumaTindakanPermainan Perang12 Ogos 2010
Dunia WarcraftSubMMORPGBadai salji23 Nov 2004

Mari kita lihat beberapa alasan yang baik untuk menggunakan VPN untuk permainan. Bagi mereka yang berada di kolej atau jenis sekolah lain, tidak mengejutkan bahawa permainan dalam talian sering disekat di rangkaian sekolah. Mengecewakan bermain permainan kegemaran anda ketika berada di kampus adalah mengecewakan. Dengan menyambung ke VPN, anda dapat melewati sekatan firewall sekolah anda, dan menghentikan pentadbir mengintip lalu lintas anda. Perkara yang sama berlaku bagi mereka yang ingin bermain dari tempat kerja. Banyak rangkaian syarikat menyekat permainan dalam talian yang popular. VPN akan membantu anda mengatasi sekatan tersebut.

Alasan lain yang baik untuk melihat menggunakan VPN adalah perlindungan DDoS. Serangan Denial of Service (DDoS) lebih kerap berlaku kerana pemain profesional semakin terkenal. Itu mungkin bukan masalah besar bagi beberapa orang, tetapi bagi yang lain yang bergantung pada permainan video untuk mencari nafkah, serangan DDoS adalah masalah besar. Pemain profesional akan menghargai perlindungan DDoS yang ditawarkan dengan menggunakan perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai. VPN akan menggantikan alamat IP awam anda dengan IP dari lokasi pelayan VPN pilihan anda. Anda boleh mengubah IP kapan saja yang menjadikannya lebih sukar bagi seseorang untuk memulakan serangan DDoS.

Kelajuan adalah titik lain yang akan kita sebutkan. Kerana VPN menambah enkripsi, pemain menganggap mereka akan mengalami kerugian dalam kelajuan. Sekiranya anda berada di lokasi dengan internet yang cepat dan menyambung ke pelayan VPN yang berdekatan dengan lokasi di mana permainan dihoskan, permainan ini sebenarnya dapat menghasilkan kecepatan yang lebih baik. Mengapa demikian apabila VPN mempunyai overhead untuk penyulitan? Ini semua mengenai laluan yang diambil antara pelayan. Penyedia VPN terkemuka seperti ExpressVPN mempunyai perjanjian peering yang sebenarnya dapat memendekkan laluan yang dilalui lalu lintas anda berbanding hanya melalui ISP anda. Semasa bermain, anda ingin mencapai masa ping terendah dan throughput tertinggi untuk mengelakkan masalah kelewatan dan sambungan pelayan.

Untuk menggunakan contoh, banyak yang biasa dengan permainan, World of Warcraft. Sekiranya anda mengunjungi sebuah negara di tempat seperti Timur Tengah, kerana wilayah tersebut tidak disokong, anda masih boleh berhubung tetapi jalan internet yang diambil komputer anda mungkin kurang daripada yang diinginkan. Dengan menggunakan VPN, Anda dapat menyambung ke pelayan di salah satu wilayah yang didukung dan kecepatan anda sebenarnya dapat meningkat dengan membuat rute yang lebih langsung ke pelayan. Perkara yang sama boleh dikatakan untuk mana-mana permainan. Itulah sebabnya orang di luar kawasan sasaran mempunyai kadar kependaman yang lebih tinggi. VPN juga akan membantu anda mendapatkan akses penuh ke permainan yang sebaliknya akan disensor di kawasan tertentu di dunia.

Beberapa permainan mungkin hanya tersedia di kawasan tertentu. Konsep itu bukan perkara baru, kerana syarikat permainan telah lama membuat permainan untuk pasaran yang berbeza. Sekiranya anda biasa dengan mana-mana konsol permainan yang popular (PS4, Xbox One, Switch), anda dengan cepat menyedari bahawa beberapa permainan terbaik mungkin tidak tersedia di wilayah anda. Dengan VPN, anda akan mendapat akses ke permainan tersebut, seolah-olah anda sedang duduk di negara itu. VPN akan membantu anda mengatasi sekatan geografi.

Mahukan akses ke permainan popular sebelum dilancarkan di negara anda? VPN juga dapat membantu anda mendapatkan akses awal ke permainan dengan menukar IP anda ke wilayah lain. Mari beri contoh. Fallout 4 dilancarkan pada bulan November, 2015. Pemain di seluruh dunia tidak sabar untuk bermain secepat mungkin. Beribu-ribu pemain mencari kaedah untuk mendapatkan akses awal dan mendapati VPN menjadi penyelesaiannya. Mereka bersambung ke pelayan VPN di Australia dan dapat bermain Fallout 4 sehari sebelum dilancarkan di Amerika Syarikat. Anda boleh melakukan perkara yang sama untuk banyak siaran yang akan datang.

Cara Menggunakan VPN untuk Permainan di PC atau Mac

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk permainan. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Lokasi pelayan ExpressVPN

  • Oleh kerana banyak pemain suka menyambung ke pelayan di AS, kami menggunakan negara itu sebagai panduan kami. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh dunia.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh bermain, melayari Internet atau menonton rancangan seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Menyambung ke pelayan di UK akan memberi anda akses penuh ke laman web yang disekat geo di sana juga. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Cara Menggunakan VPN untuk PS4, Xbox One, dan Nintendo

Sekali lagi saya akan menggunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN di konsol permainan anda. Mereka adalah VPN kegemaran saya untuk permainan kerana ExpressVPN menguruskan rangkaian yang sangat besar yang menjadikan perkhidmatan ini pilihan terbaik untuk pemain. Anda juga boleh melihat kami VPN 10 teratas senarai untuk lebih banyak pilihan.

Langkah pertama untuk menyiapkan ExpressVPN biasanya adalah memuat turun perisian klien untuk sistem anda. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android. Jelas itu tidak akan berfungsi untuk PS4, Xbox One, atau Nintendo kerana konsol permainan kekurangan sokongan asli untuk VPN. Nasib baik, masih ada cara untuk mengenkripsi lalu lintas permainan anda dan mengirimkannya melalui VPN. Jawapannya ialah menjalankan VPN melalui penghala anda. Catatan: jika anda tidak memerlukan enkripsi, anda dapat menggunakan fitur ExpressVPN MediaStramer (Smart DNS) tanpa perlu mengkonfigurasi penghala anda. Ia menyokong pelbagai konsol permainan.

Aplikasi penghala ExpressVPN

Bergantung pada jenama dan model penghala yang anda gunakan, ia mungkin menyokong perkhidmatan VPN pihak ketiga. Sekiranya demikian, anda boleh mendapatkan maklumat yang diperlukan dari penyedia VPN anda untuk membuat sambungan melalui penghala anda. Jika tidak, saya sangat mengesyorkan FlashRouters. Pasukan FlashRouters menggunakan penghala nama jenama yang popular dan memancarkannya dengan firmware DD-WRT atau Tomato. Itu membolehkan peranti mempunyai lebih banyak ciri daripada yang dipasang dengan firmware kilang. Semua FlashRouters dilengkapi dengan sokongan untuk VPN.

Nikmati semua kegembiraan semasa anda bermain permainan dalam talian kegemaran anda melalui VPN. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati permainan dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me