Seoul, Korea SelatanSeoul, Korea Selatan adalah ibu kota dan metropolis terbesar di negara ini. Ekonomi dan lokasi strategik yang berkembang telah menjadikan bandar ini dengan lebih dari 10 juta orang sebagai pemimpin dunia. “Keajaiban di Sungai Han” telah mengubah Seoul menjadi ekonomi metro terbesar ke-4 dan penghasilan terbesar ke-4 dalam pelancongan di dunia. Sekiranya anda akan menjadi salah seorang pelancong atau pelancong perniagaan dan perlu menggunakan internet, anda tidak akan mahu melakukannya tanpa VPN. Kami akan memberikan beberapa alasan dalam sekejap. Pertama, lihat cadangan utama kami untuk menggunakan VPN terbaik semasa berada di Seoul.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2IPVanish$ 4.87IPVanish76Kotak pilihan
3VPN HMA Pro$ 4.29HideMyAss280

Sejarah Seoul bermula dari penempatan pertama di daerah ini. Mereka berlaku sekitar 4000 SM. Walau bagaimanapun, bandar ini tidak mendapat nama pertama Wiryeseong sehingga 18 SM. Pada masa itu, penguasa menjadikannya ibu kota Baekje. Sekiranya anda melancong ke bandar, anda masih dapat melihat beberapa tembok yang ada pada jangka masa tersebut. Sejak zaman itu, bandar ini telah bertukar tangan dan nama beberapa kali.

Setelah berasingan selama beratus-ratus tahun, kota ini membuka pintu gerbangnya kepada orang asing. Ketika itulah Seoul mula memodenkan. Rakan dagang utama bandar ini menjadi Perancis dan Amerika. Sebenarnya, Seoul adalah kota pertama di Asia Timur yang memperkenalkan elektrik ke istana kerajaan. Bandar ini mempunyai beberapa bentuk kekuasaan hanya 11 tahun setelah orang Amerika berkat perjanjian dengan Syarikat Edison Illuminating.

Pada zaman moden ini, Seoul adalah kekuatan ekonomi di dunia. Beberapa syarikat Korea mempunyai kehadiran global dan anda mungkin akan menjumpainya di mana sahaja. Itu termasuk syarikat elektronik, Samsung, yang membuat segalanya dari peti sejuk hingga peralatan industri berat hingga telefon pintar dan syarikat motor Hyundai / Kia. Walaupun perniagaan adalah tarikan besar bagi bandar, pelancong juga dapat menikmati perkara lain. Itu merangkumi laman bersejarah, mercu tanda, pusat membeli-belah dan banyak lagi. Ia bahkan mempunyai salah satu jemaat Kristian terbesar di dunia yang mempunyai kira-kira 830k anggota.

Bagi mereka yang melancong ke Seoul, ada beberapa perkara yang perlu anda ingat. Untuk ukurannya, bandar ini hampir dua kali lipat penduduknya padat dengan New York City. Ini bermaksud bahawa anda mungkin merasa sedikit sesak dari semasa ke semasa. Sekiranya anda perlu menggunakan internet semasa anda berada di sana, anda ingin menyambung ke VPN untuk melindungi privasi anda. Oleh kerana bandar ini menerima 10 juta pengunjung setahun, tidak sukar untuk menyedari bahawa penjenayah siber ada di mana-mana. Yang mesti anda buat ialah membuat sambungan yang selamat ke pelayan VPN pilihan anda. Itu menyukarkan pencuri untuk mencuri maklumat sensitif anda.

Alasan lain untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mendapatkan kandungan terhad. Korea Selatan tidak mempunyai banyak undang-undang mengenai penapisan. Walau bagaimanapun, bidang tertentu dilarang. Seperti yang anda dapat meneka, laman web pro Korea Utara dilarang bersama dengan beberapa laman web lain. Walaupun begitu, anda masih memerlukan VPN untuk mengatasi sekatan geo. Dengan menggunakan VPN untuk menyambung ke pelayan di lokasi yang berbeza, anda dapat mengalahkan sekatan geo di kawasan yang ingin anda lihat. Perisian akan menganggap anda berada di tempat lain, jadi anda dapat melihat seperti yang anda mahukan.

Di atas, anda telah mendapat alasan terbaik untuk menggunakan VPN semasa berada di Seoul. Mungkin ada orang lain yang akan anda temui setelah anda mendaftar untuk mendapatkan perkhidmatan. Sama ada matlamat anda adalah untuk melindungi privasi anda dari mata kasar, mendapatkan penapisan dan sekatan geo, atau keduanya, VPN telah anda lindungi.

Mari masuk dan lihat VPN terbaik untuk Seoul.

1. VPN terbaik untuk Seoul: ExpressVPN

ExpressVPN

Daftar selama 12 bulan dan dapatkan 3 BULAN PERCUMA di VPN # 1 kami

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka. Berada di Kepulauan Virgin Britain meletakkan ExpressVPN di luar negara 5 mata dan 14 mata. Mereka mengekalkan kebijakan tanpa log yang telah disahkan melalui permintaan undang-undang berprofil tinggi selama ini.

ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ribuan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton perkhidmatan streaming kegemaran anda dari mana saja.

Ujian kelajuan ExpressVPN Seoul

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak perlu memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan terpantas di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Anda mahu memilih tab “Semua”, buka Asia, dan kemudian buka Korea Selatan, kami menguji pelayan di Seoul dan kelajuannya keluar menjadi 55.85 Mbps.

Mungkin kelebihan terbesar menggunakan ExpressVPN adalah sokongan mereka untuk pelbagai jenis peranti. ExpressVPN menawarkan perisian VPN khusus untuk Windows, Mac, iOS, dan Android. Sambungkan dari desktop dan mudah alih anda pada masa yang sama dengan sehingga 3 sambungan serentak. Anda juga boleh memasang sambungan web ExpressVPN untuk Chrome atau Firefox. Ingin melindungi seluruh rangkaian rumah anda dengan satu akaun VPN? Sekiranya demikian, anda boleh menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk menyiapkan semua. Ciri MediaStreamer menambahkan sokongan DNS Pintar ke peranti seperti konsol permainan (PS4, Xbox One, Nintendo Switch, dll.), Kotak media (Apple TV, Roku, Nvidia Shield TV, dll.), Dan Smart TV.

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN terbaik untuk Seoul: IPVanish

IPVanish

Daftar selama 12 bulan dengan hanya $ 4.87 sebulan (diskaun 60%)

Seoul, Korea Selatan adalah hab utama perniagaan di dunia. Itulah sebabnya kami gembira melihat terdapat pelayan yang terletak di bandar. Anda boleh mengharapkan IPVanish berfungsi dengan baik di sekitar bandar di semua bahagian. Rangkaian mereka secara konsisten menjadi VPN terpantas di Asia dalam ujian kelajuan kami. Anda juga akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara di seluruh Asia dan di setiap benua kecuali Antartika. Itu menjadikan mereka salah satu pilihan utama untuk digunakan semasa berada di Seoul.

Ujian kelajuan IPVanish Seoul

IPVanish menghoskan 4 pelayan di Seoul dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Kami mencadangkan memilih yang bermula dengan “a” dalam nama pelayan. Contohnya sel-a01.ipvanish.com. Dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati pelayan “a” menjadi yang terpantas. Kami menguji pelayan IPVanish di Seoul, sel-a06, dan mendapati kelajuannya adalah 63.22 Mbps.

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu menghasilkan hanya $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

3. VPN terbaik untuk Seoul: HMA

VPN HMA

Daftar selama 36 bulan dengan hanya $ 2.99 sebulan (diskaun 75%)

HideMyAss dihidupkan pada tahun 2005 ketika Jack Cator, seorang pelajar berusia 16 tahun di England, memutuskan bahawa dia ingin membuat perkhidmatan untuk menolong orang menghindari penapisan. Secara khusus, Jack tidak dapat mengakses laman media sosial dan permainan dalam talian kerana disekat di rangkaian sekolah. HMA menambah ratusan ribu pengguna pada bulan pertama dan sejak itu telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia dengan lebih daripada 350 lokasi pelayan. Privax, syarikat induk HMA Pro VPN, menyertai pasukan AVG pada tahun 2015.

Ujian kelajuan HMA Seoul

Sekiranya matlamat anda adalah mencari VPN dengan lokasi pelayan yang paling banyak maka HideMyAss adalah pilihan terbaik anda. Perlu diingat bahawa HMA mencatat aktiviti pengguna yang menjadi perhatian sesetengah pengguna VPN. HMA mengehoskan banyak pelayan VPN di seluruh Asia, termasuk beberapa di Seoul. Untuk menyambung ke pelayan di sana, Anda ingin masuk ke “Lokasi Lokasi” dan pilih “Ubah Lokasi” untuk memulakan. Kemudian klik pada tab “Bandar” dan cari Seoul. Dari sana anda boleh memilih lokasi pelayan Seoul, Korea Selatan. Kami menyambung ke pelayan di sana untuk menguji dan mendapati kelajuannya adalah 8,68 Mbps.

Pada tahun 2016 HMA dan beberapa penyedia VPN terkemuka lain memimpin dalam mempermudah perisian pelanggan tersuai mereka. Hasilnya adalah sekumpulan aplikasi khusus yang memudahkan pengguna menyambung ke rangkaian HMA dan menyulitkan sambungan anda. Mereka mempunyai perisian yang tersedia untuk Windows, Mac, Android, dan iOS. Anda juga boleh menyambung ke HMA melalui penghala anda. HMA menawarkan akses VPN tanpa had dari hanya $ 4,99 sebulan dan menawarkan jaminan wang dikembalikan tanpa risiko selama 30 hari kepada semua pengguna baru.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

Kami merasakan pilihan yang kami sediakan adalah pilihan terbaik untuk digunakan semasa berada di Seoul. Walaupun begitu, anda selalu boleh melihat di 10 VPN teratas senarai untuk pilihan lain. Oleh kerana kami menggunakan harga, kelajuan, keselamatan, dan kebolehpercayaan sebagai faktor, pilihan kami akan memberi anda kelajuan terbaik yang tersedia. Tidak ada pilihan buruk dalam senarai kami, jadi anda tidak boleh salah dengan keputusan anda. Pastikan anda menggunakan panduan kami untuk membantu membuat keputusan terbaik untuk keperluan anda.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me