VPN terbaik untuk Stanford / Palo Alto / Silicon Valley

Stanford, CaliforniaStanford, California adalah kawasan yang tidak diperbadankan di Santa Clara County. Ia mempunyai populasi sekitar 15k dengan populasi harian 35k. Ia betul-betul di sebelah Palo Alto. Sehinggakan ada yang menganggapnya sebagai sebahagian dari bandar. Terdapat sebilangan alasan untuk mengunjungi kawasan ini termasuk kedekatannya dengan San Jose dan San Francisco serta kawasan yang terkenal, Universiti Stanford. Sama ada anda berada di sana untuk menonton Kardinal Universiti Stanford atau sebab lain, anda tidak mahu menggunakan WiFi awam tanpa VPN. Kami akan memberitahu anda mengapa dalam sekejap. Pertama, lihat senarai VPN terbaik kami untuk senarai Stanford.


RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Surfshark$ 3.49Surfshark68Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75PIA80Kotak pilihanKotak pilihan
5Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA52Kotak pilihanKotak pilihan

Universiti Stanford, Pusat Perubatan Stanford, dan aktiviti sokongan lain merangkumi sebahagian besar kawasan Stanford. Ia terdiri daripada kawasan seluas hampir 2800 batu persegi. Sekolah ini secara rasmi dipanggil Leland Stanford Junior University. Ia adalah universiti penyelidikan swasta dan terkenal dengan kekuatan akademik, kekayaan, dan jaraknya dekat dengan Silicon Valley. Itu menjadikannya salah satu universiti terkemuka di dunia. Sebenarnya, banyak yang menganggapnya setaraf dengan sekolah-sekolah Liga Ivy di timur AS.

Seperti yang anda ketahui, sekolah ini juga mempunyai prestasi yang cukup baik dalam bidang sukan. Sebagai sebahagian daripada Persidangan Atletik Pasifik (Pac 12), sekolah ini pasti merupakan kekuatan yang harus diperhitungkan. Walaupun terdapat banyak penderma kelas atas, pengasas Nike, Phil Knight, menyumbang berjuta-juta dolar kepada Stanford University. Dia adalah salah satu faktor yang menyumbang kepada kejayaan sekolah.

Walaupun terdapat banyak yang harus dilakukan di kawasan ini, jika anda mengunjungi bandar, anda mungkin akan menggunakan WiFi awam. Dengan semua teknologi di seberang jalan, anda dapat menjumpai banyak kelajuan pantas dari tempat-tempat di sana. Walaupun itu bagus untuk pengguna, ia juga bagus untuk penjahat siber. Anda lebih percaya bahawa ada pemangsa yang hanya menunggu untuk mengetahui maklumat sensitif anda. Apabila anda menyambung ke VPN, anda membuat sambungan selamat dan peribadi ke pelayan yang ingin anda gunakan. Dengan kata lain, lebih sukar bagi pencuri untuk mencuri data peribadi anda.

Walaupun kawasan ini bersifat progresif, anda tidak perlu bersusah payah untuk menembusi tembok api. Pemimpin sering meletakkan peranti tersebut untuk menghalang pengguna daripada melihat “kandungan yang tidak sesuai”. Ini sama dengan sekolah, perniagaan, organisasi, dan bahkan beberapa negara. Dengan VPN, anda boleh membuat perisian menganggap anda berada di tempat lain. Selain itu, semua yang akan dikesan adalah penggunaan trafik yang disulitkan. Dengan cara itu, anda masih dapat melihat apa sahaja yang anda mahu lihat. Sudah tentu, jika anda cuba menonton beberapa sukan dalam talian, syarikat media akan menyekat anda kerana lokasinya.

Walaupun anda mungkin menemui sebab lain, kedua-dua titik tersebut adalah sebab terbesar untuk menggunakan VPN semasa berada di kawasan Stanford. Pada masa ini, protokol OpenVPN adalah pilihan terbaik untuk dipilih, dan anda mahu melakukannya bila boleh. Hampir setiap penyedia akan menawarkan pilihan tersebut kepada anda. Sekiranya penyedia menawarkan versi TCP dan UDP, kedua-duanya akan berlaku dengan baik. Dalam kes ini, perbezaannya adalah bahawa UDP adalah yang terpantas. Kelajuan yang baik adalah penting jika anda ingin mengalirkan kandungan apa pun. Sekiranya anda mempunyai masalah sambungan, TCP akan menjadi pilihan yang lebih baik untuk anda.

1. VPN terbaik untuk Stanford: IPVanish

IPVanish

Kerana Stanford begitu dekat dengan sektor teknologi, terdapat banyak pelancong yang berkunjung. Yang mengatakan, ada banyak alasan untuk mengunjungi kawasan tersebut. IPVanish berfungsi dengan baik di bandar dan merupakan pilihan tepat ketika mencari perkhidmatan VPN. Perkhidmatan VPN mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat daripada syarikat lain dalam senarai kami. Ini menjadikan mereka pilihan VPN untuk Stanford.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
6389Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian ini secara konsisten menjadi VPN terpantas di Amerika Utara dan Eropah dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu.

IPVanish menghoskan 20 pelayan di San Jose dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Kami mencadangkan memilih yang bermula dengan “a” dalam nama pelayan. Contohnya sjc-a01.ipvanish.com. Dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati pelayan “a” menjadi yang terpantas. Kami menguji pelayan IPVanish di San Jose, sjc.a14.ipvanish.com, dan mendapati kelajuannya adalah 62.18 Mbps. Sambungan Internet kabel kami melebihi kelajuan yang sama.

Ujian kelajuan IPVanish Stanford

Apabila bernilai, IPVanish sukar dikalahkan. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

2. VPN terbaik untuk Stanford: ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN menawarkan akses VPN pantas dan MediaStreamer. Ini bermaksud bahawa perkhidmatan bertindak seperti perkhidmatan DNS Pintar untuk membantu anda menyekat akses ke kandungan yang disekat geo. Itu akan membantu menyulitkan sambungan anda dan menyahsekat kandungan seperti acara sukan langsung dan lain-lain. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web ExpressVPN.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
94160Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Jose, Santa Monica, Seattle, Tampa, Virginia, Washington, DC

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk membuka blokir penapisan, melindungi privasi anda, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Sudah tentu, ini berlaku untuk Stanford. Anda ingin memilih tab “Semua”, buka Amerika, dan kemudian buka Amerika Syarikat. Pada ketika ini, anda boleh memilih lokasi pelayan USA – San Jose. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di San Jose dan kelajuannya mencapai 59.32 Mbps.

Ujian kelajuan ExpressVPN Stanford

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan langganan tahunan.

Lawati ExpressVPN

3. VPN terbaik untuk Stanford: NordVPN

NordVPNNordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
6180Atlanta, Buffalo, Chicago, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, Salt Lake City, San Jose, Seattle, St. Louis, Washington DC

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

NordVPN menghoskan 33 pelayan di San Jose. Malangnya, pelanggan NordVPN tidak menunjukkan bandar pelayan. Cara termudah untuk memilih nombor pelayan tertentu adalah memilih tab “Pelayan” dalam aplikasi dan kemudian menyusun hasilnya mengikut urutan abjad. Anda kemudian boleh menatal ke bawah dan memilih mana-mana nombor pelayan yang telah kami senaraikan di atas. Anda dapat melihat peratusan masa muat dan jarak ke setiap pelayan. Kami menguji pelayan Amerika Syarikat # 355 di San Jose dan mendapati ia pantas dengan kelajuan muat turun 63.93 Mbps.

Ujian kelajuan NordVPN Stanford

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari sekadar $ 3.99 sebulan dengan keahlian 2 tahun.

Lawati NordVPN

4. VPN terbaik untuk Stanford: PIA

Akses Internet PeribadiAkses Internet Peribadi (PIA) memberi pengguna beberapa pilihan yang berbeza. Tidak seperti masa lalu, anda tidak perlu lagi membuat profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, anda boleh menyambung ke mana-mana lokasi pelayan mereka di 25 negara. Seperti yang anda lihat di bawah, pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Lokasi pelayan disenaraikan mengikut urutan abjad mengikut negara. Setelah memilih lokasi, anda boleh berhubung dengan mudah ke lokasi di San Jose.

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

Kami menggunakan klien Windows PIA dan tidak banyak dari segi penyediaan dan penggunaannya. Kesederhanaannya tidak bermaksud anda harus memandang rendah. PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan dan mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan. Seperti yang anda lihat, ujian kelajuan kami menunjukkan bahawa PIA berjalan pada kecepatan 62.56 Mbps semasa bersambung ke Silicon Valley.

Ujian kelajuan PIA Stanford

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Perkara itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali di Stanford. Akses Internet Peribadi menawarkan VPN dari sekadar $ 2.50 sebulan.

Lawati Akses Internet Peribadi

5. VPN terbaik untuk Stanford: HMA

VPN HMA Pro

HideMyAss dihidupkan pada tahun 2005 ketika berusia 16 tahun ketika Jack Cator, seorang pelajar berusia 16 tahun di England, memutuskan bahawa dia ingin membuat perkhidmatan untuk menolong orang menghindari penapisan. Secara khusus, Jack tidak dapat mengakses laman media sosial dan permainan dalam talian kerana disekat di rangkaian sekolah. HMA menambah ratusan ribu pengguna pada bulan pertama dan sejak itu telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia dengan lebih daripada 350 lokasi pelayan. Privax, syarikat induk HMA Pro VPN, menyertai pasukan AVG pada tahun 2015.

Rangkaian VPN HMA Pro – Lokasi Pelayan USA
Anchorage, Ashburn, Asheville, Atlanta, Baltimore, Bath, Bedford, Billings, Boston, Cheyenne, Chicago, Columbia, Columbus, Dallas, Des Moines, Grand Forks, Honolulu, Idaho Falls, Jacksonville, Lansing, Las Vegas, Los Angeles, Louisville , Madison, Magnolia, Miami, Montgomery, Nashville, New Orleans, New York City, Oklahoma City, Omaha, Philippi, Phoenix, Portland, Providence, Rutland, Saint Paul, Salt Lake City, San Jose, Scranton, Seattle, Souix Falls, South Bend, St Louis, Trimbull, Washington DC, Wichita, Wilmington

Sekiranya matlamat anda adalah mencari VPN dengan lokasi pelayan yang paling banyak maka HideMyAss adalah pilihan terbaik anda. Perlu diingat bahawa HMA mencatat aktiviti pengguna yang menjadi perhatian sesetengah pengguna VPN. HMA menghoskan 175 pelayan VPN di Amerika Syarikat termasuk beberapa pelayan di San Jose. Untuk menyambung ke pelayan di Stanford anda ingin masuk ke “Lokasi Lokasi” dan pilih “Ubah Lokasi” untuk memulakan. Kemudian klik pada tab “Cities” dan cari San Jose. Dari sana anda boleh memilih lokasi pelayan USA, California, San Jose. Semasa kami menyambung ke pelayan di Stanford untuk menguji kelajuan dan mendapati ia adalah 62.05 Mbps.

Ujian kelajuan HMA Stanford

Pada tahun 2016 HMA dan beberapa penyedia VPN terkemuka lain memimpin dalam mempermudah perisian pelanggan tersuai mereka. Hasilnya adalah sekumpulan aplikasi khusus yang memudahkan pengguna menyambung ke rangkaian HMA dan menyulitkan sambungan anda. Mereka mempunyai perisian yang tersedia untuk Windows, Mac, Android, dan iOS. Anda juga boleh menyambung ke HMA melalui penghala anda. HMA menawarkan akses VPN tanpa had dari sekadar $ 6.99 sebulan dan menawarkan jaminan pulangan wang tanpa risiko selama 30 hari kepada semua pengguna baru.

Lawati Sembunyikan Pantat Saya

Sekiranya anda mencari lebih banyak pilihan, sila lihat kami VPN teratas 10 senarai perkhidmatan. Kami rasa anda akan berpuas hati dengan pilihan yang kami berikan di atas. Kami memilihnya berdasarkan kelajuan, kebolehpercayaan, harga, keselamatan, dan penyedia dengan pelayan yang terletak berhampiran Stanford. Dengan cara itu, anda dapat yakin bahawa anda mendapat kelajuan terbaik. Sudah tentu, mereka semua mempunyai rangkaian yang hebat. Kelajuan penting jika anda merancang memuat turun atau mengalirkan kandungan HD. Penyedia yang kami nyatakan di atas adalah pilihan terbaik untuk melakukannya, tidak kira perkhidmatan popular mana yang ingin anda gunakan. Dengan menggunakan panduan kami, anda boleh membuat keputusan yang tepat.

Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
    Like this post? Please share to your friends:
    Adblock
    detector
    map