Stesen KolejCollege Station, Texas terletak di bahagian timur-tengah negeri di tengah-tengah Lembah Brazos. Untuk memberikan kerangka rujukan, ia terletak 90 batu di barat laut Houston. Kawasan metro menampung 255k orang sementara bandar sebenarnya adalah sekitar 93k. Terdapat beberapa sebab mengapa anda akan mengunjungi bandar. Namun, alasan terbesar untuk mengunjungi bandar ini adalah kerana Texas A&Universiti M. Tidak kira apa alasan anda berkunjung, anda tidak akan mahu menggunakan WiFi awam tanpa menggunakan VPN terlebih dahulu. Sebelum kami menerangkan dengan lebih terperinci, lihat senarai VPN terbaik kami untuk College Station.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75PIA80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 5.20IPVanish76Kotak pilihan

Asal-usul College Station bermula pada tahun 1860. Ketika Kereta Api Houston dan Texas Central mula dibina di rantau ini. 11 tahun kemudian, badan perundangan memilih laman web ini sebagai rumah Pertanian & Kolej Mekanikal Texas. Tidak sampai tahun 1963 sekolah itu menamakan semula Texas A&M. Seperti yang anda sangka, sistem perguruan adalah majikan terbesar di rantau ini.

Sudah tentu, sukan kolej adalah acara utama di kawasan ini. Lebih khusus lagi, bola sepak kolej sangat besar. The Texas A&Stadium M menampung sekitar 102k orang. Sukan ini menarik ramai dan bagus untuk ekonomi bandar. Mereka tidak takut mengeluarkan wang untuk jurulatih bola sepak yang baik.

Tidak kira mengapa anda berkunjung ke bandar, kemungkinan anda akan mengalami waktu rehat. Nasib baik, sebilangan perniagaan menawarkan WiFi percuma. Sebelum anda memanfaatkannya, anda perlu menggunakan VPN. Ini kerana penjenayah juga menyukainya. Anda boleh bertaruh selalu ada orang yang mengintai, hanya menunggu untuk mencari sasaran yang rentan. Dengan menggunakan VPN, anda membuat sambungan selamat dan peribadi ke pelayan pilihan anda. Itu menjadikannya lebih sukar bagi mana-mana penjahat siber untuk mendapatkan data sensitif anda.

Sebab seterusnya untuk menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Katakan anda mahu menonton permainan bola sepak tetapi tidak dapat tiket. Daripada pergi ke bar, anda ingin menontonnya dalam talian. Walau bagaimanapun, anda akan mengalami pemadaman kerana hak pelesenan. Dengan menggunakan VPN dalam kes ini, anda boleh menyambung ke pelayan di kawasan lain. Itu menghentikan perisian pengesanan daripada mengetahui di mana anda berada. Dengan cara itu, anda dapat menikmati permainan seperti biasa.

Ada satu lagi contoh yang boleh kita gunakan. Sekiranya anda cuba menggunakan WiFi di sekolah, mereka biasanya akan menghalang anda daripada mengakses beberapa laman web yang biasanya anda nikmati. Firewall seperti itu biasa berlaku di semua sekolah dan juga perniagaan. VPN akan membantu anda mengatasi sekatan itu juga. Sekarang, kita akan melihat beberapa pilihan terbaik untuk digunakan.

1. VPN Terbaik untuk Stesen Kolej: ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan VPN akan membantu menyulitkan sambungan anda dan membuka blokir acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
94160Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Jose, Santa Monica, Seattle, Tampa, Virginia, Washington, DC

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Ini berlaku untuk Dallas (kerana ia adalah pilihan terdekat ke College Station). Anda mahu memilih tab “Semua”, buka Amerika, dan kemudian buka Amerika Syarikat. Pada ketika ini, anda boleh memilih lokasi pelayan USA – Dallas. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Dallas dan kelajuannya adalah 59.55 Mbps.

Ujian kelajuan ExpressVPN Houston

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN Terbaik untuk Stesen Kolej: IPVanish

IPVanish

Sektor ekonomi College Station terbesar ada kaitannya dengan sukan dan universiti. Walaupun tidak ada pelayan di College Station secara khusus, menghubungkan ke pelayan di Dallas akan memberikan anda kelajuan yang hebat. IPVanish mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat daripada kebanyakan syarikat VPN. Ini menjadikan mereka salah satu pilihan utama kami untuk menggunakan VPN ketika berada di College Station.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
6389Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian ini secara konsisten menjadi VPN terpantas di Amerika Utara dan Eropah dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu.

IPVanish mempunyai 36 pelayan di Dallas dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana yang anda mahukan. Kami mencadangkan memilih yang bermula dengan “a” dalam nama pelayan. Contohnya dal-a01.ipvanish.com. Dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati pelayan “a” menjadi yang terpantas. Kami menguji pelayan IPVanish di Dallas, dal-a26, kerana jaraknya dekat dengan College Station, dan mendapati kelajuannya adalah 63.83 Mbps.

Ujian kelajuan IPVanish Houston

Apabila bernilai, IPVanish sukar dikalahkan. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari merangkumi semua ahli baru.

Lawati IPVanish

3. VPN Terbaik untuk Stesen Kolej: PureVPN

PureVPN

PureVPN telah beroperasi sejak 2007, menjadikannya salah satu penyedia VPN tertua di pasaran. Memulakan awal telah membantu mereka berkembang dan berinovasi. PureVPN mempunyai salah satu klien VPN terbaik yang terdapat di pasaran. Mereka juga mempunyai aplikasi percuma untuk iOS dan Android

Pelayan NegaraProtokol
58750SSTP, PPTP, L2TP, Buka

Inovasi adalah bidang yang membantu PureVPN menonjol dari pakej. Mereka terus menambah ciri dan tambahan baru ke perkhidmatan. Anda boleh menambahkan firewall NAT, alamat IP khusus, penyemak imbas StealthVPN dan pilihan khas yang dipanggil streaming khusus untuk membantu mempercepat prestasi anda.

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan berhampiran College Station, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Country Selection Tool”. Dari sana anda dapat mengembangkan negara mana saja dan memilih pelayan tertentu menggunakan tab “Browse All Servers”. Rangkaian PureVPN mempunyai beberapa pelayan yang terletak di Houston. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami adalah 61.35 Mbps.

Ujian kelajuan PureVPN Houston

PureVPN berjaya dalam kategori harga. Mereka telah mengurangkan harga lebih dari 50% kerana perkhidmatan ini terus meningkat. Anda boleh mendaftar untuk VPN tanpa had dan mengakses semua lokasi pelayan mereka dari sekadar $ 4.99 sebulan. Rancangan tahunan adalah nilai yang besar.

Lawati PureVPN

Walaupun kami merasakan kami telah memberikan anda pilihan terbaik yang tersedia, anda selalu dapat melihatnya VPN teratas 10 senarai perkhidmatan. Kami memilihnya berdasarkan kelajuan, kebolehpercayaan, harga, dan keselamatan. Banyak penyedia mempunyai pelayan yang terletak di atau di sekitar wilayah ini. Dengan cara itu, anda dapat yakin bahawa anda mendapat kelajuan terbaik. Sudah tentu, mereka semua mempunyai rangkaian yang hebat. Kepantasan penting jika anda merancang memuat turun atau menstrim kandungan langsung. Penyedia yang kami nyatakan di atas adalah pilihan terbaik untuk melakukannya, tidak kira perkhidmatan popular mana yang ingin anda gunakan. Dengan menggunakan panduan kami, anda boleh membuat keputusan yang terbaik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me