IstanbulTurki adalah sebuah negara yang terletak di Asia barat dan bersempadan dengan lapan negara yang berbeza. Walaupun negara ini secara rasmi sekular, 98% penduduknya beragama Islam. Apa yang luar biasa mengenai Turki adalah fakta bahawa ia adalah demokrasi dan separuh daripada populasi di bawah 30 tahun. Semuanya mengatakan, negara ini mempunyai beberapa undang-undang yang sangat ketat mengenai penggunaan internet. Sekiranya anda melancong ke negara yang dinamis ini, atau jika anda tinggal di sana, perkhidmatan VPN yang baik akan membantu anda melalui jalan-jalan yang sukar sekiranya kerajaan Turki melarang laman web sosial lagi.

RankVPN ServiceVPN Fan
Pelayan PriceVisit
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75CyberGhost80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 3.25IPVanish76Kotak pilihan

Terdapat beberapa persoalan besar mengenai masa depan yang akan dihadapi oleh warganegara Turki. Soalan pertama datang kerana ketidakstabilan di rantau ini. Untungnya bagi orang Turki, berkat keamanan yang baik, masalahnya dapat dibendung di dalam sempadan negara-negara lain yang bersangkutan.

Ekonomi Turki adalah yang ke-15 terbesar di dunia. Dengan begitu banyak penduduk di bawah usia 30 tahun, bidang teknologi dan syarikat permulaan teknologi mendorong negara ini untuk menjadi kuasa ekonomi utama di rantau ini. Pemerintah juga telah menawarkan banyak insentif dan investasi untuk memperkuat bidang teknologi, termasuk membangun taman perniagaan dan memberi syarikat tersebut status bebas cukai. Orang Turki telah mendorong banyak mesin ekonomi mereka sendiri kerana sebanyak 97% perniagaan di Turki adalah kecil atau sederhana, dan menggunakan 4/5 pekerja.

Masalahnya adalah ketika pemerintah mendorong semua pertumbuhan ini, dasar penyimpanan data mereka menyatakan bahawa data mesti disimpan sekurang-kurangnya dua tahun. Mereka juga memiliki kemampuan untuk menyekat laman web hanya dalam waktu 4 jam. Dengan peraturan ini, pemerintah dapat melarang larangan meluas laman web biasa seperti halnya Youtube tahun lalu, ia dapat menyekat kandungan tertentu di laman web seperti yang dapat dilakukan oleh China. Bahagian terakhir dari peraturan ketat ini terdapat dalam bentuk kebijakan pemeriksaan paket mendalam. Maksudnya ialah mereka memiliki kemampuan untuk mengelilingi alat-alat anonim yang mungkin digunakan orang untuk mengelak blok atau larangan. Semua peraturan ini telah dibuat tanpa adanya pengawasan yang bebas.

Oleh itu, dalam kes ini, daya yang tidak dapat ditahan memenuhi objek yang tidak bergerak. Sulit bagi saya untuk melihat bagaimana sebuah negara yang begitu teknologis dapat, pada masa yang sama, begitu ketat terhadap perkara yang mereka ciptakan. Adakah pemerintah Turki benar-benar mengharapkan untuk menahan ketat penggunaan internet? Terdapat bukti bahawa negara-negara lain telah melakukan perkara itu, jadi idea itu tidak sepenuhnya tanpa preseden. Dengan semua kandungan yang disekat, anda seharusnya dapat menggunakan perkhidmatan VPN yang baik untuk membebaskan semuanya.

VPN penting di Turki kerana dua sebab. Sebab pertama ialah keselamatan internet. Seperti yang anda lihat, pemerintah mempunyai akses ke semua aktiviti dalam talian dan semuanya direkodkan selama minimum dua tahun. Perkhidmatan VPN akan menangguhkan pengumpulan data seperti itu. Sebab kedua datang sebagai cara untuk membebaskan kandungan. Oleh kerana jelas bahawa parlimen Turki akan menyekat laman web dan kandungan tertentu dengan cepat, VPN akan menghentikan sebarang gangguan dan juga membolehkan anda melihat kandungan streaming yang disekat secara geo dengan membolehkan anda menyambung ke negara lain.

Salah satu saluran yang boleh anda akses ialah perkhidmatan streaming premium, Netflix. Walaupun Netflix ingin menjadi perkhidmatan global, mereka telah menyatakan bahawa mereka tidak mempunyai rancangan untuk melancarkan perkhidmatan mereka di Turki. Sekiranya anda ingin mengakses kandungan terhad geo, anda memerlukan langganan Netflix, dan VPN yang bagus. Jangan terlepas persembahan hebat seperti Orange is the New Black, atau House of Cards.

Juga, jika anda berasal dari Turki dan melancong ke luar negara, atau baru-baru ini anda berpindah ke luar negara, pastikan anda tidak terlepas seketika dari rancangan kegemaran anda. Dapatkan perkhidmatan VPN sehingga anda dapat melihat beberapa saluran yang biasanya disekat geo di luar Turki seperti CNN Turk, Beyaz TV, Edessa TV, Star TV, Sky Turk 360, dan Show TV hanya untuk beberapa nama.

Di sana anda memilikinya. Jelas, ada sebab penting untuk menggunakan perkhidmatan VPN di Turki. Persoalannya, mana yang terbaik untuk dipilih? Kami mempunyai beberapa cadangan hebat untuk VPN dan semuanya mempunyai pelanggan tersuai. Berhubung dengan mereka semudah memilih negara, dan menekan butang.

Terdapat beberapa soalan yang perlu dipertimbangkan ketika anda memilih VPN terbaik untuk Turki.

  1. Adakah anda merancang untuk menggunakan perkhidmatan ini terutama untuk privasi? Sekiranya jawapan untuk soalan ini adalah ya, mereka semua mempunyai tahap enkripsi yang hebat, jadi salah satu daripadanya akan berfungsi. Walau bagaimanapun, protokol OpenVPN harus digunakan bila ada.
  2. Adakah anda merancang untuk menggunakan VPN untuk aplikasi P2P / BitTorrent? Sekiranya demikian, saya mencadangkan Akses Internet IPVanish atau Swasta. Kedua-dua penyedia menawarkan no-log dan masing-masing mempunyai fitur kill switch di klien mereka untuk lapisan perlindungan privasi tambahan sekiranya VPN memutuskan sambungan.
  3. Adakah anda akan menstrim perkhidmatan video yang tidak tersedia di Turki seperti Netflix? Untuk jawapannya, saya akan mencadangkan IPVanish atau ExpressVPN. IPVanish mempunyai rangkaian terpantas di Amerika Utara dan seluruh Eropah. ExpressVPN merangkumi SmartDNS dengan VPN mereka yang akan membantu anda membuka blokir saluran tanpa overkripsi penyulitan.

Anda boleh membaca senarai kami di VPN teratas 10 perkhidmatan jika anda mahukan lebih banyak pilihan, tetapi saya rasa anda akan berpuas hati dengan mana-mana VPN dalam siaran ini. Saya memilihnya daripada perkhidmatan VPN terkemuka lain berdasarkan privasi (dasar log dan enkripsi), ketersediaan lokasi pelayan Turki, kelajuan, kebolehpercayaan, dan harga. Saya juga mencari perkhidmatan dengan rangkaian pelayan VPN yang baik di rantau ini. Anda memerlukan penyedia VPN yang boleh dipercayai untuk melindungi privasi dalam talian anda. Anda juga memerlukan rangkaian pantas untuk menstrimkan kandungan HD di negara lain. Perkhidmatan yang dikongsi dalam siaran adalah VPN terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo untuk laman streaming popular seperti Netflix, Hulu, Amazon Instant Video, dan banyak lagi saluran popular.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me