Tuscaloosa, AlabamaTuscaloosa, Alabama adalah bandar kelima terbesar di negeri ini. Ia mempunyai populasi lebih dari 100k, tetapi kawasan metro lebih dari 200k. Bandar ini merupakan hab serantau untuk industri, perdagangan, penjagaan kesihatan, dan pendidikan. Ini bermakna terdapat banyak perkara yang perlu dilakukan di kawasan ini. Bandar ini juga merupakan kediaman Universiti Alabama. Sekiranya anda akan mengunjungi bandar dengan alasan apa pun, anda mungkin menggunakan WiFi awam. Sekiranya demikian, pastikan anda menyambung ke VPN terlebih dahulu. Sebelum kami memberitahu anda mengapa, lihat kegemaran kami untuk VPN terbaik untuk Tuscaloosa.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 3.33PIA49Kotak pilihanKotak pilihan
4CyberGhost$ 2.75PIA80Kotak pilihanKotak pilihan
5IPVanish$ 5.20IPVanish76Kotak pilihan

Selama beribu-ribu tahun, Orang Asli Amerika menetap kawasan yang kini dikenali sebagai Tuscaloosa. Selepas perang tahun 1812, peneroka Eropah ke daerah itu menamakannya sebagai penghormatan kepada Ketua Tuskaloosa, pemimpin abad ke-16 suku berbahasa Muskogean. Ketika Alabama menjadi negara pada tahun 1817, badan perundangan menggabungkan kota Tuscaloosa.

Hari-hari ini, terdapat beberapa perkara yang perlu dilakukan semasa berada di bandar. Itu termasuk mengunjungi Muzium Sejarah Alam Alabama, Muzium Tuscaloosa Childen’s Hands-On, Pusat Pelawat Antarabangsa dan Kilang Mercedes-Benz AS, Riverwalk, Danau Lurleen (dinamakan sebagai bekas gabenor Lurleen Wallace), acara sukan di universiti, dan banyak lagi. Kecuali jika anda hidup di bawah batu, anda tahu bahawa menonton permainan bola sepak Alabama adalah pengalaman.

Walaupun terdapat semua aktiviti yang terdapat di bandar, kemungkinan anda akan meluangkan masa untuk menggunakan WiFi awam. Nasib baik, banyak pertubuhan menawarkan WiFi percuma kepada pelanggan mereka. Walaupun itu adalah perkara yang baik bagi mereka, ia juga merupakan perkara yang baik bagi penjenayah siber. Dengan menggunakan VPN untuk melindungi privasi anda, anda membuat sambungan yang selamat dan dienkripsi ke pelayan yang ingin anda gunakan. Ini bermakna anda menjadikannya lebih sukar bagi mereka untuk membahayakan data sensitif anda.

Sebab seterusnya anda mungkin ingin menggunakan VPN adalah untuk membantu anda mengatasi sekatan geo. Bagi mereka yang tidak pasti apa itu, kami akan menerangkan. Adakah anda pernah disekat untuk melihat laman web, berdasarkan di mana anda berada? Sudah biasa bagi sekolah, perniagaan, organisasi, dan bahkan beberapa negara untuk menyekat pengguna mereka daripada melihat kandungan dengan menggunakan firewall. Apabila anda menggunakan VPN, anda membuat perisian menganggap anda berada di tempat lain. Dengan cara itu, anda boleh melihat-lihat seperti biasa.

Itulah sebab terbaik untuk menggunakan VPN, namun, anda mungkin menemui penggunaan lain seiring berjalannya waktu. Sama ada anda ingin melindungi privasi anda atau mengatasi sekatan geografi dan sekatan, menggunakan VPN adalah idea yang baik. Tidak kira perkhidmatan mana yang anda pilih, ada beberapa perkara yang perlu anda pertimbangkan sebelum memilih.

Sebagai permulaan, VPN menggunakan protokol penyulitan untuk melindungi anggotanya. Protokol OpenVPN adalah pilihan terbaik untuk dipilih, dan anda pasti mahu melakukannya bila boleh. Hampir setiap penyedia akan menawarkan pilihan tersebut kepada anda. Walaupun beberapa penyedia akan menawarkan pilihan TCP dan versi UDP, kedua-duanya akan melakukan tugas seperti yang diharapkan. Perbezaannya adalah bahawa UDP adalah yang terpantas. Perkara itu penting jika anda cuba mengalirkan kandungan yang lebih tinggi. Sekiranya anda mempunyai masalah sambungan, TCP adalah pilihan yang lebih baik untuk anda.

1. VPN terbaik untuk Tuscaloosa: IPVanish

IPVanish

Tuscaloosa mempunyai ekonomi yang baik dan merupakan pusat perubatan, teknologi, dan banyak lagi, tetapi ia tidak mempunyai lokasi pelayannya sendiri. Oleh itu, kami akan memilih pelayan di Atlanta (kerana ia adalah bandar utama terdekat). Kami menggunakan pelayan IPVanish di Atlanta sepanjang masa kerana pejabat kami berada di kawasan itu. Kami dapat memberitahu anda dari pengalaman bahawa pelayan di Atlanta cepat dan boleh dipercayai. Anda juga akan mendapati bahawa IPVanish mempunyai lebih banyak lokasi pelayan di Amerika Syarikat yang hampir sama dengan perkhidmatan VPN lain. Ini menjadikan mereka pilihan yang bagus untuk digunakan.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
6389Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC

Seiring dengan jejak besar di AS, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian ini secara konsisten menjadi VPN terpantas di Amerika Utara dan Eropah dalam ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan UK. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu.

IPVanish menghoskan 48 pelayan di Atlanta (sekali lagi, kerana ia adalah bandar terdekat) dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Kami mencadangkan memilih yang bermula dengan “a” dalam nama pelayan. Contohnya atl.a01.ipvanish.com. Dalam kebanyakan kes, anda akan mendapati pelayan “a” menjadi yang terpantas. Kami menguji pelayan IPVanish di Atlanta dan mendapati kelajuannya adalah 63.76 Mbps pada sambungan Internet kabel kami yang mencapai kelajuan yang sama.

Ujian kelajuan IPVanish Atlanta

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan pada rancangan tahunan. Ahli dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan selama 7 hari.

Lawati IPVanish

2. VPN terbaik untuk Tuscaloosa: ExpressVPN

ExpressVPN

ExpressVPN menyatukan akses VPN cepat dengan MediaStreamer yang bertindak sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membebaskan akses ke kandungan terhad geo. Perkhidmatan ini akan membantu menyulitkan sambungan anda dan menyahsekat acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
94160Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Kansas City, Los Angeles, Miami, Minneapolis, New Jersey, New York, Phoenix, Salt Lake City, San Francisco, San Jose, Santa Monica, Seattle, Tampa, Virginia, Washington, DC

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Itu berlaku untuk Atlanta (kerana ia adalah bandar utama terdekat). Anda mahu memilih tab “Semua”, buka Amerika, dan kemudian buka Amerika Syarikat. Pada ketika ini, anda boleh memilih lokasi pelayan USA – Atlanta. Seperti yang anda lihat, kami menguji pelayan di Atlanta dan kelajuannya ialah 58.49 Mbps.

Ujian kelajuan ExpressVPN Atlanta

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan langganan tahunan.

Lawati ExpressVPN

3. VPN terbaik untuk Tuscaloosa: CyberGhost VPN

CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2017. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
6080Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Oklahoma City, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Washington DC

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Sebagai contoh, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman, atau UK. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi Wi-Fi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Oleh kerana kami ingin menguji pelayan di Atlanta, kami membuka klien Windows dan mengklik pilihan “Pilih Pelayan Saya”. Dari sana anda boleh mengembangkan mana-mana negara dan memilih pelayan tertentu. Rangkaian CyberGhost merangkumi 8 pelayan Atlanta. Kami berhubung dengan salah satu daripadanya dan menguji prestasinya. Seperti yang anda lihat, kelajuan muat turun kami adalah 57.65 Mbps yang sesuai dengan perkhidmatan lain dalam senarai kami.

Ujian kelajuan CyberGhost Atlanta

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan hanya $ 3.50 sebulan semasa promosi semasa mereka.

Lawati CyberGhost

4. VPN terbaik untuk Tuscaloosa: NordVPN

NordVPNNordVPN berpusat di Panama yang mana beberapa pengguna lebih suka menggunakan syarikat VPN yang sebenarnya beribu pejabat di Amerika Syarikat. Anda akan mendapati bahawa NordVPN mempunyai kehadiran yang kuat di AS dengan pelayan yang terdapat di seluruh negara. Anggota mempunyai akses penuh ke rangkaian mereka di AS dan seterusnya dengan harga yang sangat baik.

CountersLocationsUSA Server Lokasi
6180Atlanta, Buffalo, Chicago, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, Salt Lake City, San Jose, Seattle, St. Louis, Washington DC

Anda akan mendapati bahawa NordVPN mungkin mempunyai gabungan perkhidmatan terbaik dengan harga jika anda melanggan akaun jangka panjang. Semua pengguna mempunyai akses penuh ke rangkaian dan perisian khusus mereka. Anda boleh berhubung menggunakan klien VPN untuk Windows atau Mac. Mereka juga mempunyai aplikasi mudah alih yang mudah digunakan untuk kedua-dua peranti Android dan iOS (iPhone, iPad).

NordVPN menghoskan 39 pelayan di Atlanta. Malangnya, pelanggan NordVPN tidak menunjukkan bandar pelayan. Namun, mereka telah memberikan nombor pelayan untuk Atlanta kepada kami. Anda ingin menyambung ke salah satu pelayan berikut: 369-372, 561-568, 665-676, 681-684, 940-955. Cara termudah untuk memilih nombor pelayan tertentu adalah memilih tab “Pelayan” dalam aplikasi dan kemudian menyusun hasilnya mengikut urutan abjad. Anda kemudian boleh menatal ke bawah dan memilih mana-mana nombor pelayan yang telah kami senaraikan di atas. Anda dapat melihat peratusan masa muat dan jarak ke setiap pelayan. Kami menguji pelayan Amerika Syarikat # 370 di Atlanta dan mendapati prestasinya cukup baik dengan kelajuan muat turun 60.11 Mbps.

Ujian kelajuan NordVPN

Ingin mengakses perkhidmatan streaming seperti Netflix, Amazon Prime Video, atau BBC iPlayer dari mana sahaja di dunia? Sekiranya demikian, NordVPN adalah pilihan yang tepat. Mereka adalah satu-satunya perkhidmatan VPN yang masih dapat menyahsekat Netflix. Anda boleh mendaftar untuk perkhidmatan VPN dan SmartDNS tanpa had dari sekadar $ 3.99 sebulan dengan keahlian 24 bulan.

Lawati NordVPN

5. VPN terbaik untuk Tuscaloosa: StrongVPN

KuatVPN

StrongVPN beribu pejabat di Amerika Syarikat dan mempunyai salah satu rangkaian VPN terbaik di negara ini. Pada masa lalu, syarikat mengenakan bayaran kepada pengguna berdasarkan jumlah lokasi dan protokol pelayan yang mereka gunakan. Itu telah berubah kerana StrongVPN kini menawarkan akses penuh kepada anggota ke rangkaian mereka dengan beratus pelayan di seluruh dunia.

NegaraLokasiLayanPeringkat Pelayan ASASoftwareMonthlyYearlyRefund
2043600Atlanta, Chicago, Dallas, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Francisco, Seattle, Washington DCTingkap$ 7.50$ 52.497 hari

Tambahan terbaru untuk perkhidmatan StrongVPN adalah ciri StrongDNS. Setiap orang yang mendaftar untuk akaun StrongVPN juga mendapat akses percuma ke StrongDNS yang merupakan perkhidmatan DNS pintar yang digunakan untuk mengelakkan sekatan geo. Ini adalah penyelesaian yang baik bagi mereka yang merancang untuk melancong ke luar AS dan ingin mengakses Netflix.

StrongVPN menghoskan 20 pelayan di Atlanta. Anda tidak boleh memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, anda mahu mengklik menu lungsur turun pelayan dan memilih Amerika Syarikat – Atlanta. Kami memilih OpenVPN UDP untuk prestasi terbaik. Setelah menyambung ke pelayan di Atlanta, kami menguji kelajuan kami dan mendapati ia adalah 59.97 Mbps.

Ujian kelajuan StrongVPN Atlanta

StrongVPN telah memberikan diskaun 25% kepada pengunjung kami. Kupon bertumpu di atas diskaun jangka biasa mereka. Anda boleh menikmati VPN tanpa had dan akses SmartDNS percuma dengan hanya $ 7,50 sebulan atau $ 52,49 setahun. Akaun tahunan hanya berfungsi $ 4.37 sebulan. Pengguna baru dilindungi oleh jaminan pengembalian wang tanpa pembuka.

KuatVPN

Anda sentiasa dapat mencari pilihan lain jika anda melihat pilihan kami VPN teratas 10 senarai perkhidmatan. Anda mungkin tidak perlu berbuat demikian. Kami memilih pilihan berdasarkan kelajuan, kebolehpercayaan, harga, dan keselamatan. Kami membuat pilihan kerana penyedia yang mempunyai pelayan yang terletak berhampiran kawasan Tuscaloosa. Dengan cara itu, anda akan mendapat kelajuan terbaik. Dalam pilihan kami, semua penyedia mempunyai rangkaian yang hebat dan semuanya terkenal. Anda memerlukan kelajuan yang baik jika anda merancang streaming kandungan sama sekali. Tidak ada yang mahu melihat kelewatan kerana penyanggaan. Pastikan anda memilih pembekal dengan reputasi yang baik. Dengan bantuan kami, kami dapat membantu memberitahu anda mengenai pilihan terbaik.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me