Safari-pictogramSafari is de ingebouwde webbrowser voor alle Macintosh / Apple-producten. Het is gebaseerd op de WebKit-engine. Apple bracht het in 2003 uit met Mac OS X Panther en het maakt deel uit van iOS-apparaten sinds ze op de markt kwamen. Er was eens een Windows-versie, maar deze was alleen beschikbaar vanaf 2007-2012. Zoals u waarschijnlijk weet, heeft Apple veel aandacht voor privacy. Ze hebben er alles aan gedaan om de privacy van hun gebruikers te beschermen. Er zijn echter extra voorzorgsmaatregelen die u kunt nemen om uw online privacy te beschermen. We zullen er in een minuut meer over praten. Bekijk eerst onze lijst met de beste VPN-extensies voor Safari.

RankVPN ServiceVPN Fan
PriceVisitServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 Selectievakje Selectievakje Selectievakje
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 Selectievakje Selectievakje Selectievakje
3 Privé-internettoegang $ 2,85 PIA 49 Selectievakje Selectievakje
4 CyberGhost $ 2,75 CyberGhost 80 Selectievakje Selectievakje
5 IPVanish $ 3,25 IPVanish 76 Selectievakje

Het maakt niet uit op welk apparaat u zich bevindt, het gebruik van een VPN met Safari is een goed idee. Tegenwoordig lijkt het erop dat je de radio, tv of internet niet kunt inschakelen zonder te horen over een soort datalek. Door een VPN te gebruiken, versleutelt u uw webgegevens. In plaats van uzelf open te stellen voor cybertheft, wordt het voor potentiële criminelen veel moeilijker om uw gevoelige informatie te stelen. Zelfs als u de bestanden op uw computer of iPhone codeert, kan verbinding met internet u kwetsbaar maken zonder een.

Een ander voordeel van het gebruik van een VPN met Safari is de mogelijkheid om geografische beperkingen te omzeilen. Als u de term niet kent, zijn dat de redenen waarom u geen inhoud uit verschillende delen van de wereld kunt zien. Ze kunnen worden geheven door de werkplek (zoals een firewall op de werkplek), een school (of universiteitscampus), een bedrijf voor mediastreaming (zoals Amazon of Netflix), of zelfs door overheden (als het land waar u zich bevindt censuurregels heeft). Wanneer u verbinding maakt met de server van uw keuze, laat u de blokkeersoftware denken dat u zich ergens anders bevindt. Dat betekent dat je geoblokken moet kunnen omzeilen alsof je dat bent.

Nu je het belang van VPN’s bij het gebruik van Safari ziet, is het soms moeilijk om te weten wat de beste VPN is of vind je geweldige opties voor Mac- en iOS-gebruikers. Windows- en Android-gebruikers hebben een gemakkelijkere tijd en meer een selectie. Er zijn honderden VPN-providers die momenteel producten in de community aanbieden. Veel van hen zijn helaas traag of hebben beveiligingsproblemen (zoals informatielekken). Laten we eens kijken naar enkele factoren die zorgen voor een goede VPN-service voor Safari.

  1. Aantal servers – Kijk goed naar het totale aantal VPN-servers en waar ze zich bevinden. Een VPN-provider met slechts een paar servers kan de zaken erg traag maken. Dat komt omdat de servers snel overbelast kunnen raken
  2. Versleutelingsprotocollen – Hoewel veel van de providers verschillende protocollen aanbieden, is degene waar u naar op zoek wilt zijn OpenVPN. Af en toe ziet u nog steeds providers die het PPTP-protocol aanbieden. Als je die ziet, gebruik hem dan niet tenzij je geen andere keus hebt. OpenVPN biedt de beste mix van snelheid en beveiliging, en experts beschouwen het als de gouden standaard. Als ze je de keuze bieden tussen de UDP- en TCP-versie van OpenVPN, is de UDP-versie sneller maar niet zo stabiel.
  3. Betrouwbaarheid en openheid – U wilt zeker weten dat de provider geen DNS-lekken heeft. Anders verslaat u het doel van het gebruik van een VPN. Vanuit privacy-oogpunt wilt u ervoor zorgen dat de provider transparant is met zijn beleid.
  4. Snelle servers – Last but zeker not least, serversnelheid is belangrijk. Als u van plan bent Safari te gebruiken om inhoud te streamen, is het laatste dat u wilt, uw show- of evenementbuffer in het midden.

VPN versus proxy – wat beter is voor Safari-gebruikers?

We houden het heel eenvoudig. Wil je je privacy beschermen of beperkingen voor al je Mac- en iOS-apps deblokkeren? Zo ja, dan wilt u een VPN gebruiken. Als het uw doel is om eenvoudigweg geografische beperkingen te omzeilen op een website die u in Safari wilt bekijken, werkt proxy of VPN. We raden u ten zeerste aan VPN te gebruiken, omdat de codering uw privacy binnen en buiten Safari helpt beschermen. Als u verbinding maakt via de ExpressVPN Safari-extensie, wordt de VPN-client daadwerkelijk geactiveerd, waardoor al uw communicatie wordt beveiligd.

Safari VPN-extensie versus plug-in

Je hoort misschien dat mensen verwijzen naar VPN-extensies en plug-ins voor Safari. Je zult ook zien dat mensen naar VPN- en proxy-extensies verwijzen als hetzelfde. Zij zijn niet. Als u uw gegevens wilt versleutelen en toegang wilt krijgen tot inhoud in andere regio’s op elk apparaat, dan wilt u een VPN gebruiken. ExpressVPN voegt een andere functie toe, MediaStreamer genaamd, die fungeert als een slimme DNS-service om geografische beperkingen te deblokkeren. U downloadt eenvoudig hun VPN-client met een Safari VPN-extensie voor de service. U kunt MediaStreamer ook gebruiken op gameconsoles en mediaspelers, waaronder Apple TV, Roku en Amazon Fire TV-apparaten.

Gezien de factoren die we zojuist noemden, gaan we nu kijken naar de beste VPN’s voor Safari.

3. Beste VPN voor Safari: IPVanish

IPVanish

Helaas heeft IPVanish geen echte browserextensie voor Safari. Met andere woorden, u moet eerst verbinding maken met het programma en dan kunt u beginnen met browsen. Ze hebben snelle servers op een aantal locaties en je mag verwachten dat ze betrouwbaar zijn. Ze hebben ook een van de grootste netwerken in de VS, dus dat maakt ze een goede keuze om dagelijks te gebruiken.

Landen Locaties VS-serverlocaties
63 89 Ashburn, Atlanta, Boston, Chicago, Dallas, Denver, Las Vegas, Los Angeles, Miami, New York City, Phoenix, San Jose. Seattle, Washington DC

Samen met een grote voetafdruk in de Verenigde Staten, kun je verwachten dat je servers vindt op elk continent behalve Antarctica. Ze doen het ook consistent goed op onze snelheidstests in Noord-Amerika en Europa. U vindt meerdere serverlocaties in landen als de VS en het VK. Zodra u er een hebt gekozen, kunt u de stad en zelfs de server selecteren die u wilt gebruiken.

IPVanish host vele servers over de hele wereld en u kunt ervoor kiezen om met een van deze servers verbinding te maken. We raden u aan er een te selecteren die begint met “a” in de servernaam. Bijvoorbeeld atl.a01.ipvanish.com. In de meeste gevallen zult u merken dat de “a” -servers de snelste zijn. We hebben een IPVanish-server in Atlanta getest en vonden dat de snelheid 63,76 Mbps was op onze kabelinternetverbinding die rond dezelfde snelheid uitkomt.

IPVanish Atlanta snelheidstest

We testen ook graag op DNS-lekken om de software te testen. Als u meerdere servers ziet of u ziet er een die niet door het VPN-bedrijf wordt geleverd, duidt dat op een probleem. Zoals u in de onderstaande afbeelding ziet, slaagt IPVanish voor de test.

IPVanish LeakTest voor Safari

Als het op waarde aankomt, is IPVanish moeilijk te verslaan. Ze bieden onbeperkte toegang tot hun VPN-netwerk en aangepaste software voor Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick en meer voor $ 7,50 per maand of $ 58,49 per jaar. Dat komt gewoon goed uit $ 4,87 per maand over het jaarplan. Een 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie geldt voor alle nieuwe leden.

Bezoek IPVanish

2. Beste VPN-extensie voor Safari: ExpressVPN

ExpressVPN is een van de weinige echte VPN-extensies voor de Safari-browser. Om te beginnen, wil je je aanmelden voor ExpressVPN en inloggen op hun website. Van daaruit kunt u de nieuwste ExpressVPN-client voor Mac downloaden, inclusief de Safari-extensie.

ExpressVPN Safari

Met de ExpressVPN Safari-extensie kunt u een serverlocatie tot in de stad selecteren, zoals weergegeven in de afbeelding hierboven. De klant selecteert de snelste server op de door u gekozen locatie. We gingen door en selecteerden de beste server in Safari die de VS – New York was. Zoals je kunt zien, was de server snel met een downloadsnelheid van 59,80 Mbps.

ExpressVPN NYC-snelheidstest

Zoals u hieronder ziet, hebben we een DNS-lektest uitgevoerd om ervoor te zorgen dat de browserextensie onze echte locatie niet lekte en ontdekten dat ExpressVPN zonder problemen slaagde.

ExpressVPN Safari Lektest

Hoewel ExpressVPN wordt verkocht tegen een hogere prijs dan de andere services in onze lijst, is de waarde hoog gezien de grootte van hun netwerk en servicefuncties. U kunt verbinding maken met de service met maximaal 3 apparaten tegelijkertijd met slechts één VPN-account $ 6,67 per maand met een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bezoek ExpressVPN

3. Beste VPN voor Safari: CyberGhost VPN

CyberGhost

CyberGhost is in 2001 opgericht door 7 enthousiaste jonge teamleden in Boekarest, Roemenië. Sinds die tijd is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste VPN-services ter wereld. Het team van meer dan 50 leden is gericht op het beschermen van de privacy van gebruikers. Robert Knapp, mede-oprichter en CEO, blijft het team leiden, zelfs nadat ze in 2023 bij de Crossrider-groep kwamen. Sindsdien is het CyberGhost-netwerk behoorlijk uitgebreid.

Landen Locaties VS-serverlocaties
60 80 Atlanta, Baltimore, Boston, Chicago, Cleveland, Dallas, Denver, Los Angeles, Miami, New York City, Oklahoma City, Philadelphia, San Francisco, Seattle, Washington DC

CyberGhost CyberGhost biedt een mooie mix van serverlocaties, sterke codering en de mogelijkheid om populaire streamingdiensten zoals Apple TV, Netflix, YouTube Red en anderen te deblokkeren. Bij sommige kanalen kun je zelfs geografische beperkingen voor meerdere regio’s deblokkeren. U hebt bijvoorbeeld toegang tot Amazon Prime-video-inhoud in de VS, Duitsland of het VK. De Windows-client biedt u ook de mogelijkheid om anoniem te surfen, Wi-Fi te beschermen, anoniem torrent, basiswebsites (Google, Facebook Instagram, etc.) te deblokkeren en een server te kiezen.

CyberGhost VPN biedt geen echte Safari-extensie. Daarom moet je eerst verbinding maken en dan kun je Safari gaan gebruiken. Als test wilden we zien hoe CyberGhost presteerde bij het gebruik van Safari. We openden de Mac-client (het lijkt erg op de Windows-versie) en kozen voor de optie “Choose My Server”. Nu kunt u uitbreiden naar elk land en een specifieke server kiezen. Het netwerk biedt veel servers op nogal wat verschillende locaties. Voor onze snelheidstest hebben we besloten om een ​​server in Los Angeles te testen. Onze downloadsnelheid was 54,96 Mbps.

CyberGhost LA snelheidstest

Net als voorheen wilden we een lektest doen met de CyberGhost VPN-client voor Safari. In de onderstaande afbeelding ziet u het resultaat van die test. De enige server die ze tonen is de server in New York waarmee we verbinding hebben gemaakt.

CyberHost VPN Leaktest voor Safari

De CyberGhost VPN-client is een van onze favorieten. Het is heel gemakkelijk te gebruiken en bevat een aantal geavanceerde functies om uw online privacy te beschermen. Ze hebben een ontwikkelteam in Duitsland dat voortdurend functies toevoegt aan de client en mobiele apps. U kunt zich aanmelden voor volledige toegang tot het CyberGhost-netwerk vanaf slechts $ 5,99 per maand met hun 30 dagen garantie.

Bezoek CyberGhost

4. Beste VPN voor Safari: NordVPN

NordVPN

Net als bij sommige van de andere providers heeft NordVPN geen echte extensie voor Safari. Daarom moet u eerst verbinding maken met de NordVPN-client. Eenmaal verbonden, kunt u Safari openen en bladeren zoals u verwacht.

Om testredenen hebben we verbinding gemaakt met servers in Atlanta. Helaas toont de NordVPN-client niet de stad van de server. U moet de servernummers kennen voor degenen waarmee u verbinding wilt maken. Als u verbinding wilt maken met Atlanta zoals wij, wilt u verbinding maken met een van de volgende servers: 369-372, 561-568, 665-676, 681-684, 940-955. De eenvoudigste manier om een ​​specifiek servernummer te selecteren, is door het tabblad ‘Servers’ in de app te selecteren en vervolgens de resultaten in alfabetische volgorde te sorteren. U kunt vervolgens naar beneden scrollen en een van de servernummers selecteren die we hierboven hebben vermeld. U kunt het laadtijdpercentage en de afstand tot elke server zien. We hebben een server in Atlanta getest en de downloadsnelheid was 57,49 Mbps.

NordVPN Charlotte snelheidstest

Natuurlijk moeten we de lektest ook op NordVPN uitvoeren. In de afbeelding die u hieronder ziet, vond onze test slechts één server en deze was de juiste voor onze doelen. Dat betekent dat u hier ook geen lekkende problemen mee zult hebben.

NordVPN Leaktest voor Safari

Wilt u overal ter wereld toegang krijgen tot streamingdiensten zoals Netflix, Amazon Prime Video of BBC iPlayer? Dan is NordVPN een goede keuze. Ze zijn een van de weinige VPN-services die Netflix nog steeds kunnen deblokkeren. U kunt zich aanmelden voor onbeperkte VPN- en SmartDNS-service vanaf slechts $ 2,75 per maand met 30 dagen garantie.

Bezoek NordVPN

5. Beste VPN voor Safari: PIA

Privé-internettoegangNet als bij sommige van de andere providers heeft NordVPN geen echte extensie voor Safari. Daarom moet u eerst verbinding maken met de NordVPN-client. Eenmaal verbonden, kunt u Safari openen en bladeren zoals u verwacht. De servers zijn alfabetisch gerangschikt per regio, land en stad. De serverlocaties zijn alfabetisch gerangschikt per land. Nadat u een locatie heeft geselecteerd, kunt u eenvoudig verbinding maken met locaties in de stad die u wilt gebruiken. In dit geval hebben we besloten om te testen met New York City.

PIA’s Windows-client is gestroomlijnd. Dat betekent dat u niet veel zult vinden wat betreft installatie en gebruik. Dat gezegd hebbende, het is allesbehalve eenvoudig. PIA biedt verschillende niveaus van privacybescherming, afhankelijk van uw behoeften. U kunt versleutelingsniveaus beheren en de juiste balans vinden tussen privacy en snelheid. Zoals u kunt zien, bleek uit onze snelheidstest dat PIA op 62,02 Mbps liep.

PIA Philadelphia snelheidstest

Ten slotte wilden we u laten zien dat PIA het ook goed doet met hun lektest. De onderstaande afbeelding toont de enige server die door PIA wordt geleverd. Zoals je kunt zien, zal het je zeker beschermen.

PIA Leaktest voor Safari

Als het gaat om hun client voor Mac, heeft het PIA-team een ​​internet-kill-schakelaar toegevoegd. De kill-schakelaar verbreekt uw internetverbinding wanneer de VPN uitvalt. Dat kan erg handig zijn voor diegenen die anoniem willen blijven over de hele wereld. Private Internet Access biedt VPN vanaf slechts $ 2,50 per maand met een 7 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bezoek Private Internet Access

En daar heb je het. Hoewel er maar één echte browserextensie is voor de Safari-browser, zijn de opties die we zojuist noemden de beste keuzes om ermee te gebruiken. Je beschermt jezelf nu tegen DNS-lekken en gebruikt de beste VPN-opties voor Safari.