kedai epalPembebasan iOS 9 membawa kemampuan pengguna iPhone dan iPad untuk menyekat iklan. Ini adalah ciri yang dinanti-nantikan seperti yang ditunjukkan oleh populariti aplikasi penyekat iklan sejak iOS tersedia pada bulan September. Terdapat banyak penyekat iklan di pasaran dan lebih banyak lagi yang datang ke kedai aplikasi hampir setiap hari. Tujuan saya adalah untuk membantu anda mencari aplikasi terbaik dan memahami bagaimana masing-masing menyekat iklan. Anda mungkin terkejut mengetahui bahawa ada yang menerima pembayaran dari pengiklan termasuk Google dan Microsoft untuk membolehkan iklan mereka ditampilkan.

Inilah senarai penyekat iklan terbaik kami untuk iOS. Harap maklum bahawa kami tidak mengesyorkan aplikasi AdBlock Plus atau Crystal kerana mereka memberi senarai putih kepada pengiklan utama sebagai pertukaran untuk pembayaran. Anda boleh membuat keputusan sama ada anda baik atau tidak tetapi kami tidak dan tidak akan mempromosikan aplikasinya.

Aplikasi RankAd BlockerPriceGet
1 Bersuci $ 1.99 Bersuci
2 1 Penyekat $ 2.99 1 Penyekat
3 Sekatan $ 0.99 Sekatan
4 BlockBear $ 0.99 BlockBear
5 Silentium $ 1.99 Silentium

Eyeo, syarikat di belakang perisian AdBlock Plus yang popular bekerjasama dengan pengiklan besar termasuk Google, Microsoft, dan Amazon untuk membolehkan iklan mereka dimasukkan ke dalam senarai putih sehingga tidak disekat. Saya minta maaf tetapi itu mengalahkan tujuan menggunakan penyekat iklan pada peranti mudah alih. Ini bukan sekadar melindungi diri anda dari iklan jahat. Pengguna mudah alih akan melihat halaman web dimuat lebih cepat dan menggunakan lebar jalur yang lebih rendah menggunakan penyekat iklan. Saya secara peribadi menggunakan Bersuci untuk iOS dan menghargai pendirian mereka dalam isu tersebut.

Bersihkan Tweet

Eyeo menjangkau pembangun aplikasi untuk menggunakan sistem mereka untuk memasukkan iklan dari senarai rakan kongsi mereka yang “diluluskan”. Sukar untuk mengatakan berapa banyak pembangun yang menerima tawaran itu tetapi kami tahu bahawa Crystal telah bersetuju untuk memasukkan senarai putih Eyeo dan mengaktifkannya secara lalai. Tidak perlu dikatakan bahawa kami tidak mengesyorkan AdBlock Plus atau Crystal.

  Cara Melakukan Cast ke Audio Chromecast dengan VPN

Seperti yang anda lihat, tidak semua penyekat iklan dibuat sama. Sekiranya anda melihat aplikasi penyekat iklan percuma, tanyakan pada diri anda bagaimana mereka menjana wang. Kemungkinan melalui perjanjian untuk memasukkan pengiklan ke dalam senarai putih. Untuk wang saya, bernilai beberapa dolar untuk memastikan saya dapat mengawal iklan mana yang disekat di Safari dan menyokong pembangun aplikasi seperti Purify kerana tidak laku.

Oleh kerana Purify adalah penyekat iklan kegemaran saya dan yang saya percayai untuk menyekat iklan di iPhone saya, saya ingin berkongsi panduan tentang cara menyiapkannya. Ia tidak sukar tetapi anda perlu menukar beberapa tetapan agar penyekat iklan berjalan di Safari. Apple membuka akses untuk menyekat iklan tetapi anda harus memberitahu Safari untuk menggunakan aplikasinya.

Cara Menyekat Iklan di iPhone atau iPad menggunakan Purify

Perkara pertama yang anda ingin lakukan ialah memuat turun Purify dari Apple stor aplikasi.  Aplikasi ini berharga $ 1,99 dan termasuk kemas kini pada masa akan datang. Selepas memuat turun Purify, anda boleh melalui panduan ringkas untuk aplikasi. Walaupun panduannya bagus, kami akan memandu Anda melalui layar proses penyiapan demi layar.

 • Langkah 1 – Ketik pada Tetapan

Tetapan iOS

 • Langkah 2 – Tatal ke bawah dan ketik Safari

Tetapan Safari iOS

 • Langkah 3 – Tatal ke bawah dan ketik Penyekat Kandungan

Penyekat Kandungan iOS

 • Langkah 4 – Leret gelangsar ke kanan untuk mengaktifkan Purify

Dayakan Purify Ad Blocker

 • Langkah 5 – Ketuk Safari dan buka laman web
 • Langkah 6 – Ketuk butang Kongsi seperti yang ditunjukkan di bahagian bawah gambar di bawah

Safari

 • Langkah 7 – Ketik butang Lagi

Safari - Bersuci

 • Langkah 8 – Anda akan melihat bahawa Tindakan Bersihkan disenaraikan di bahagian bawah. Ketik, tahan, dan seret ke bahagian atas
 • Langkah 9 – Leret gelangsar ke kanan untuk mengaktifkan Tindakan Bersihkan
  Aplikasi Pemblokiran Iklan Terbaik untuk iOS

Sucikan Tindakan

 • Langkah 10 – Anda kini boleh melayari laman web tanpa iklan

Itu sahaja yang ada. Seperti yang anda lihat ada beberapa langkah yang perlu anda lakukan untuk mengaktifkan Purify. Perkara yang sama berlaku untuk mana-mana penyekat iklan. Bersorak Apple kerana membenarkan penyekat iklan di iOS 9 tetapi masih ada beberapa pendidikan yang perlu dilakukan mengenai cara mengaktifkan aplikasinya. Purify melakukan pekerjaan yang cukup baik tetapi sebilangan pembangun aplikasi lupa memberikan cukup maklumat untuk benar-benar membantu anda memulakannya. Saya mengesyaki prosesnya akan menjadi lebih mudah pada masa akan datang. Walau apa pun setelah anda siapkan semuanya, Purify berfungsi dengan baik.

Inilah ringkasan 5 penyekat iklan teratas kami untuk iOS. Kesemuanya memerlukan iOS 9 atau lebih baru dan menyokong iPhone dan iPad.

 1. Bersuci – $ 1.99
 2. 1 Penyekat – $ 2.99
 3. Sekatan – $ 0.99
 4. BlockBear – $ 0.99
 5. Silentium – $ 1.99

Saya tidak mempertimbangkan harga ketika mempertimbangkan aplikasi untuk senarai tersebut. Saya memberi jaminan bahawa menyekat iklan bernilai beberapa dolar. Anda akan melihat peningkatan kelajuan serta-merta semasa melayari laman web dengan Safari. Anda juga akan melihat penggunaan lebar jalur anda menurun ketika iklan dan pelacak disekat. Walaupun aplikasinya bagus untuk menyekat iklan di Safari, aplikasi tersebut tidak akan menyekat iklan di aplikasi. Mudah-mudahan kita dapat melihat kemampuan untuk menyekat iklan di aplikasi pada masa akan datang. Saya yakin pembangun aplikasi seperti Purify dengan senang hati akan menambahkan ciri tersebut pada masa akan datang jika mungkin.

Adakah anda mempunyai penyekat iklan lain yang anda fikir perlu kita tambahkan ke dalam senarai? Sekiranya ada, sila hantarkan tweet kepada kami @VPNFan.  Kami juga ingin mendengar mengenai topik berkaitan privasi lain yang anda minati.

  Keamanan Cyber ​​untuk Kendaraan Modern
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me