Piala Dunia 2023Sejauh ini, acara sukan yang paling popular di dunia adalah Piala Dunia FIFA. Dianggarkan hampir 25% populasi dunia akan menyaksikan kejohanan ini. Pada tahun 2023, Piala Dunia akan bermula pada hari Khamis, 14 Jun dan berlangsung pada hari Ahad, 15 Julai. Selama masa itu, pasukan kegemaran anda akan memainkan sebahagian daripada 64 perlawanan yang ada. Peminat bola sepak (bola sepak bagi mereka di AS) lebih bersedia untuk memulakan Piala Dunia. Tahun ini anda dapat menonton setiap pertandingan Piala Dunia di sejumlah saluran di seluruh dunia dengan menggunakan VPN.

VPN terbaik untuk Piala Dunia

Statistik RankProviderPriceVisitVPN
Pilihan Penyunting ExpressVPN Harga ExpressVPN Lawati Laman web
Baca Ulasan
Statistik ExpressVPN
2 IPVanish Harga IPVanish Lawati Laman web
Baca Ulasan
Statistik IPVanish
3 CyberGhost Harga CyberGhost Lawati Laman web
Baca Ulasan
Statistik CyberGhost
4 VyprVPN Harga VyprVPN Lawati Laman web
Baca Ulasan
Statistik VyprVPN
5 Akses Internet Peribadi Harga PIA Lawati Laman web
Baca Ulasan
Statistik PIA

Penyedia VPN seperti pelayan host IPVanish dan ExpressVPN di negara-negara di seluruh dunia. Sambungkan ke mana-mana lokasi dan menonton perlawanan seolah-olah anda sedang duduk di kedai kopi tempatan atau kafe internet kegemaran anda. Dengan cara itu, anda dapat menikmati liputan khusus yang ingin anda lihat.

Dengan lebih daripada 250 juta pemain di lebih dari 200 negara, bola sepak adalah sukan paling popular di dunia. Terdapat bukti bahawa versi permainan dimainkan di Yunani kuno, sebelum 400 SM. Versi bola sepak yang lebih moden disebutkan dalam kesusasteraan Inggeris pada abad ke-12. Pada masa itu, permainan ini dimainkan terutamanya semasa perayaan keagamaan utama seperti Krismas dan Paskah. Rujukan paling awal untuk permainan yang disebut bola sepak bermula pada tahun 1314. Jelas untuk melihat mengapa sukan ini menjadi begitu popular di hampir semua negara besar di dunia.

Berikut adalah beberapa saluran streaming teratas di seluruh dunia di kawasan tertentu untuk Piala Dunia 2023.

Langganan WilayahChannel
Bahasa yang Diperlukan
Amerika Syarikat ESPN, FOX, FS1, NBC Ya Bahasa Inggeris
Telemundo Ya Sepanyol
Inggeris BBC Tidak Bahasa Inggeris
ITV Ya Bahasa Inggeris
Amerika Selatan Langit Ya Sepanyol
Afrika Sukan Super Ya Inggeris, Afrikaans, Xhosa, Sotho, Zulu
Australia SBS Tidak Bahasa Inggeris
Kanada TSN Ya Bahasa Inggeris
Denmark DR Langsung Tidak Bahasa Denmark
Perancis TF1 Ya Bahasa Perancis
Jerman ZDF Tidak Bahasa Jerman
Langit Ya Bahasa Jerman
Timur Tengah / Afrika Utara Sukan BeIN Ya Pelbagai
New Zealand Langit Ya Bahasa Inggeris
Norway Sumo TV2 Ya Orang Norway
Portugal RTP Ya Portugis
Rusia Padankan TV Ya Orang Rusia
Sweden Main SVT Ya Bahasa Sweden
Switzerland SRF Zwei Tidak Bahasa Jerman
Turki TRT Spor Ya Orang Turki

Walaupun dengan populariti permainan, beberapa negara lebih memfokuskannya daripada yang lain. Beberapa negara telah kuat dalam pertandingan Piala Dunia FIFA untuk beberapa waktu. Sejak Piala Dunia bermula pada tahun 1930, hanya 8 pasukan yang berjaya merangkul kejuaraan. Pasukan tersebut adalah Brazil, Jerman, Itali, Argentina, Uruguay, Perancis, England, dan Sepanyol. Sekiranya pasukan kegemaran anda tidak termasuk dalam senarai itu, anda masih boleh menonton perlawanan. Mari kita lihat beberapa pasukan yang kuat di Piala Dunia tahun ini.

Pasukan pertama yang akan kami sebutkan adalah Jerman. Pasukan itu memenangkan semuanya pada tahun 2014. Sebelum itu, kali terakhir Jerman memenangi Piala Dunia, Tembok Berlin jatuh 7 bulan sebelumnya, dan pasukan bola sepak masih dipanggil Jerman Barat. Walaupun kekuatan pasukan sekarang, kejuaraan terakhir mereka menang sebelum memenangi semuanya pada tahun 2014 datang pada tahun 1990. Pasukan Jerman mempertahankan kejuaraan Piala Dunia mereka, jadi anda boleh bertaruh mereka akan menjadi pesaing sengit dalam pertandingan tahun ini.

Satu lagi pasukan yang sangat digemari dalam Piala Dunia FIFA 2023 ialah Argentina. Mereka akan menjadi pasukan yang sangat sukar untuk dikalahkan kerana seluruh pasukan dipenuhi dengan pemain yang sangat kuat. Sama seperti Sukan Olimpik, pemain profesional boleh bermain di pasukan negara asalnya. Nasib baik untuk Argentina, pemain bola sepak teratas di dunia (Lionel Messi) kebetulan berasal dari Rosario (Argentina). Walaupun satu pemain tidak menjamin kejayaan keseluruhan pasukan, sukar untuk dinafikan bahawa dia akan memberi kesan besar pada permainan. Selagi Messi sihat, mana-mana pasukan yang bermain di Argentina akan sukar menang.

Itu membawa kita ke pasukan Brazil. Walaupun kemenangan terakhir Piala Dunia mereka muncul pada tahun 2002, sukar untuk menafikan dominasi mereka. Sehingga kini, mereka adalah pasukan yang paling berjaya dalam sejarah Piala Dunia. Dengan lima kemenangan, Brazil kemungkinan akan bermain dengan baik, terutamanya kerana mereka bermain di tanah air.

Tahun ini, Rusia menjadi tuan rumah Piala Dunia 2023. Ini akan menandakan pertama kalinya Eropah menjadi tuan rumah Piala Dunia sejak 2006. Mari kita lihat kumpulan yang akan menyertai kejohanan.

Kumpulan Kumpulan Kumpulan Kumpulan Kumpulan DG Kumpulan Kumpulan Kumpulan Kumpulan Kumpulan H
Rusia Sepanyol Perancis Argentina Brazil Jerman Belgium Colombia
Mesir Portugal Peru Croatia Costa rica Korea Inggeris Jepun
Arab Saudi Iran Denmark Iceland Switzerland Mexico Tunisia Poland
Uruguay Maghribi Australia Nigeria Serbia Sweden Panama Senegal

Berikut adalah jadual untuk beberapa hari berikutnya dalam Piala Dunia 2023.

Selasa, 10 Julai Rabu, 11 Julai
Perancis lwn Belgium Croatia lwn England

Untuk senarai penuh permainan dan waktu, anda boleh melihatnya di sini. Harap maklum bahawa waktu yang kami berikan adalah dalam Waktu Piawai Timur (EST), jadi anda mungkin perlu membuat penyesuaian.

Mari kita lihat lebih dekat VPN terbaik untuk menyiarkan Piala Dunia FIFA 2023.

1. VPN Terbaik untuk Piala Dunia: ExpressVPN

Piala Dunia ExpressVPN

ExpressVPN menyatukan akses VPN yang cepat dengan MediaStreamer yang berfungsi sebagai perkhidmatan DNS Pintar untuk membantu menyekat akses ke beberapa kandungan terhad geo. Perkhidmatan ini akan membantu menyulitkan sambungan anda dan menyahsekat acara sukan langsung. Anda juga akan mendapat senarai acara hiburan dan sukan langsung terkini di laman web mereka.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonth15 Mo.Refund
94 160 3.000 orang OpenVPN, SSTP, L2TP, PPTP Perisian VPN $ 12.95 $ 99.95 30 hari

Seperti yang anda lihat dalam jadual di atas, ExpressVPN menguruskan rangkaian VPN yang sangat besar. Di luar Amerika Syarikat dan Kanada, rangkaian ExpressVPN mempunyai ratusan pelayan di lokasi utama untuk melindungi privasi pengguna mereka. Anda boleh menggunakan rangkaian mereka untuk melindungi privasi anda, membuka blokir penapisan, dan menonton pasukan kegemaran anda dari mana saja.

Aplikasi ExpressVPN membolehkan anda memilih lokasi pelayan ke bandar tetapi anda tidak dapat memilih pelayan tertentu. Sebaliknya, pelanggan akan memilih pelayan di lokasi pilihan anda. Anda juga perlu tahu bahawa beberapa bandar tidak ditunjukkan pada tab yang disarankan di dalam klien. Anda mungkin menemui masalah itu dengan bandar-bandar yang kami sebutkan. Cukup pilih tab “Semua”, buka Amerika Utara, dan kemudian buka Kanada. Pada ketika ini, anda boleh memilih lokasi pelayan Montreal, Toronto, dan Vancouver.

Ujian kelajuan ExpressVPN Canada

Walaupun ExpressVPN dijual pada harga yang lebih tinggi daripada perkhidmatan lain dalam senarai kami, nilainya tinggi memandangkan ukuran ciri rangkaian dan perkhidmatan mereka. Anda boleh menyambungkan komputer, peranti genggam, penghala, dan konsol permainan (SmartDNS) dengan satu akaun VPN hanya untuk $ 6.67 sebulan dengan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Lawati ExpressVPN

2. VPN Terbaik untuk Piala Dunia 2023: IPVanish

IPVanish

IPVanish mempunyai pelayan yang cepat dan sangat stabil di London dan Manchester. Ini bermakna anda boleh mengharapkan perkhidmatan yang pantas dan boleh dipercayai. Anda juga mungkin menyedari bahawa mereka mempunyai lebih banyak pelayan di kedua-dua bandar tersebut daripada perkhidmatan apa pun, jadi kesesakan pelayan tidak akan menjadi masalah. IPVanish menghoskan pelayan di London, Manchester, Nottingham, dan Glasgow. Dengan alasan tersebut, mereka mengambil tempat teratas untuk digunakan di wilayah ini.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonth12 Mo.Refund
60 89 1,200 OpenVPN, IKEv2, L2TP, PPTP Perisian VPN $ 7.50 $ 58.49 7 hari

Selain sedikit liputan di UK, IPVanish menjadi tuan rumah pelayan di setiap benua selain Antartika. Rangkaian biasanya VPN terpantas di Amerika Utara dan Eropah ketika kami melakukan ujian kelajuan kami. Anda akan menemui beberapa lokasi pelayan di negara-negara seperti AS dan beberapa di UK. Anda boleh memilih lokasi atau pelayan individu dari menu lungsur turun.

IPVanish menghoskan lebih daripada 75 pelayan yang tersebar di seluruh UK dan anda boleh memilih untuk menyambung ke mana-mana dari mereka. Kami mencadangkan memilih yang bermula dengan “a” dalam nama pelayan. Contohnya, anda akan mencari label yang serupa dengan lon-a01.ipvanish.com. Dalam kebanyakan kes, anda akan melihat bahawa pelayan “a” adalah yang terpantas. Kami menguji pelayan IPVanish di London dan Manchester dan mendapati kelajuannya cukup pantas. Mereka menawarkan jumlah yang besar walaupun semasa ujian dari Amerika Syarikat.

Ujian kelajuan IPVanish UK

Apabila nilai IPVanish sukar ditandingi. Mereka menawarkan akses tanpa had ke rangkaian VPN dan perisian khusus mereka untuk Windows, Mac, iOS, Android, Amazon Firestick dan banyak lagi dengan harga $ 7,50 sebulan atau $ 58,49 setahun. Itu hanya berlaku $ 4.87 sebulan. Jaminan wang dikembalikan selama 7 hari akan melindungi anda sebagai ahli baru.

Lawati IPVanish

3. VPN Piala Dunia Terbaik: CyberGhost VPN

CyberGhost

CyberGhost ditubuhkan pada tahun 2001 oleh 7 ahli pasukan muda yang bersemangat di Bucharest, Romania. Sejak masa itu syarikat telah berkembang menjadi salah satu perkhidmatan VPN terbesar di dunia. Pasukan yang terdiri daripada 50+ ahli memberi tumpuan untuk melindungi privasi pengguna. Robert Knapp, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif, terus menerajui pasukan walaupun mereka menyertai kumpulan Crossrider pada tahun 2023. Sejak masa itu, rangkaian CyberGhost telah berkembang dengan cukup.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonthly18 Mo.Refund
60 80 2960 OpenVPN, PPTP, L2TP / IPSec Tingkap $ 11.99 $ 49.50 45 hari

CyberGhost menawarkan gabungan lokasi pelayan yang bagus, penyulitan yang kuat, dan kemampuan untuk membuka blokir perkhidmatan penstriman popular seperti Netflix, YouTube Red, dan Amazon Prime. Beberapa saluran bahkan membolehkan anda membebaskan sekatan geo untuk beberapa wilayah. Contohnya, anda boleh mengakses kandungan video Amazon Prime di AS, Jerman atau yang lain. Pelanggan Windows juga memberi anda pilihan untuk melayari tanpa nama, melindungi Wi-Fi, torrent tanpa nama, membuka blokir laman web asas (Google, Facebook Instagram, dll.), Dan memilih pelayan.

Dalam kes ini, kami memutuskan untuk menguji pelayan di London dan Manchester. Anda akan memulakan dengan mengklik pilihan “Pilih Pelayan Saya”. Dari sana, anda boleh mengembangkan mana-mana negara dan memilih pelayan tertentu. Rangkaian CyberGhost merangkumi sebilangan pelayan di London di Manchester. Ketika kami berhubung dengan mereka untuk menguji prestasi mereka dan hasilnya seperti yang diharapkan.

Ujian kelajuan CyberGhost UK

Pelanggan VPN CyberGhost adalah salah satu kegemaran kami. Sangat mudah digunakan dan merangkumi sejumlah ciri canggih untuk membantu melindungi privasi dalam talian anda. Mereka mempunyai pasukan pengembangan di Jerman yang terus menambahkan ciri ke aplikasi pelanggan dan mudah alih. Anda boleh mendaftar untuk mendapatkan akses penuh ke rangkaian CyberGhost dengan hanya $ 2.75 sebulan semasa promosi semasa mereka.

Lawati CyberGhost

4. VPN Terbaik untuk Piala Dunia: VyprVPN

VyprVPN

Pasukan VyprVPN berpusat di Austin, Texas dan mempunyai sejarah panjang memperjuangkan privasi Internet pengguna. Mereka telah menjadi tuan rumah panel privasi tahunan di SXSW selama beberapa tahun dan bahkan menghabiskan masa di Washington, DC melobi reformasi privasi. Anda akan mendapati perkhidmatan VPN sesuai dengan nilai mereka.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonthlyYearlyRefund
47 57 700 OpenVPN, PPTP, L2TP Tingkap $ 14.99 $ 74.99 30 hari

Anda akan melihat beberapa ciri tambahan dengan VyprVPN bergantung pada akaun mana yang anda pilih. Pelan VyprVPN Premium merangkumi 5 sambungan serentak, VyprVPN Cloud, dan protokol Chameleon. Ciri awan membolehkan anda mengawal pelayan VPN anda sendiri di awan sementara protokol Bunglon membantu pengguna di negara-negara seperti China untuk menapis sensor kerajaan.

Pelanggan VyprVPN tidak memberi anda kemampuan untuk memilih nombor pelayan tertentu di Miami. Sebaliknya anda ingin menukar lokasi ke Miami. Dari sana pelanggan secara automatik akan menghubungkan anda ke pelayan VPN terbaik di Chicago. Anda dapat melihat keputusan atau ujian kelajuan di bawah. Kami berjaya mencapai kelajuan muat turun 25.64 Mbps setelah menyambung ke pelayan di Miami.

Ujian kelajuan VyprVPN Miami

VyprVPN telah memberikan diskaun 40% kepada pengunjung kami. Kupon bertumpu di atas diskaun jangka biasa mereka. Anda boleh menikmati VPN tanpa had dan VyprVPN Cloud dengan hanya $ 12.95 sebulan atau $ 48 setahun. Akaun tahunan hanya berfungsi $ 4.00 sebulan. Pengguna baru dilindungi oleh jaminan wang dikembalikan 30 hari.

Lawati VyprVPN

5. VPN Terbaik untuk Piala Dunia: PIA

Akses Internet PeribadiSebagai pengguna, Akses Internet Peribadi (PIA) memberi anda beberapa pilihan yang berbeza. Sebelum ini, anda harus menyediakan profil untuk setiap pelayan VPN. Sekarang, menyambung ke pelayan mana pun di 30 negara lokasi mereka adalah mudah. Seperti yang anda lihat di bawah, pasukan PIA telah mengatur pelayan mereka mengikut wilayah, negara, dan bandar. Lokasi pelayan disenaraikan mengikut urutan abjad mengikut negara. Setelah memilih lokasi, anda boleh berhubung dengan mudah ke lokasi di London, Manchester, Southampton, dan Glasgow.

NegaraLokasiServisProtokolSoftwareMonthly2 YearsRefund
30 47 3282 OpenVPN, PPTP, L2TP Tingkap $ 6.45 $ 59.95 7 hari

Terdapat banyak pengguna torrent yang menggemari Akses Internet Peribadi. Perkhidmatan ini merangkumi ciri yang akan menghentikan sistem anda daripada berkomunikasi sekiranya sambungan ke perkhidmatan mereka terputus. Maksudnya jika akses VPN yang dienkripsi anda dijatuhkan atas sebab apa pun ia akan membuat anda selamat.

PIA menawarkan klien Windows dan aplikasi lain yang mudah dan senang digunakan. Walau bagaimanapun, anda tidak mahu memandang rendah PIA menawarkan tahap perlindungan privasi yang berbeza bergantung pada keperluan anda. Anda boleh mengawal tahap penyulitan untuk membantu anda mencari keseimbangan yang betul antara privasi dan kelajuan. Seperti yang anda lihat, ujian kelajuan kami menunjukkan bahawa PIA menunjukkan prestasi yang baik di London, Manchester, dan Southampton.

Ujian kelajuan PIA UK

Ketika datang ke klien Windows mereka, pasukan PIA telah memasukkan suis membunuh Internet. Suis kill akan mematikan sambungan Internet anda pada bila-bila masa VPN gagal. Perkara itu sangat berguna bagi mereka yang ingin memastikan namanya tidak dikenali di London. Akses Internet Peribadi menawarkan VPN dari sekadar $ 2.50 sebulan.

Lawati Akses Internet Peribadi

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Piala Dunia Secara Langsung

Kami akan menggunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton Piala Dunia. Pertama, anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien untuk Windows, Mac, dan Linux. Pengguna mudah alih boleh memuat turun aplikasi untuk iOS dan Android. Anda bahkan dapat menggunakan aplikasi penghala ExpressVPN untuk mengamankan setiap peranti di rangkaian anda. Ini akan menghantar semua komunikasi anda melalui VPN yang memberikan sokongan ke peranti seperti konsol permainan dan kotak streaming. Mereka bahkan mempunyai aplikasi untuk peranti Amazon Fire TV.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian, inilah masanya untuk berhubung. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka. Anda juga boleh menonton di peranti mudah alih atau penstriman kegemaran anda.

Lokasi pelayan ExpressVPN

  • ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar di seluruh dunia. Pilih negara di mana anda ingin menonton liputan. Beberapa pilihan popular termasuk AS, UK, dan Jerman.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.

Cukup mudah untuk dilakukan. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di AS, anda boleh melayari Internet atau menonton Piala Dunia seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara, jadi sambungkan ke UK untuk liputan BBC.

Seperti yang mungkin anda ketahui sekarang, VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Untuk penggunaan di luar AS, perkhidmatan ini dapat membantu anda menyekat perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu, dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan dan filem Amerika di Netflix seolah-olah anda berada di sana secara fizikal atau di kawasan lain yang anda ingin akses.

Ikuti perkembangan terkini dalam pertandingan Piala Dunia. Anda boleh merujuk jadual kami di atas untuk senarai perlawanan yang akan datang. Kongsi catatan ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati Piala Dunia dari mana sahaja di dunia dengan VPN. Anda juga boleh mengikuti kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.