MotoGPMotoGP adalah siri 19 perlumbaan motosikal yang berlaku di banyak negara di seluruh dunia. Pada tahun 2019, musim berlangsung antara 10 Mac dan 17 November. Sama seperti sukan permotoran lain, sukan ini berjalan dengan sistem mata terkumpul, jadi ada tekanan untuk melakukannya dengan baik, tetapi tidak perlu memenangi setiap perlumbaan. Dengan populariti sukan yang semakin meningkat, tidak perlu mengejutkan kerana terdapat sedikit liputan TV. Namun, untuk menonton semua perlumbaan secara langsung dalam talian, anda perlu menggunakan VPN.

VPN terbaik untuk Stream Musim MotoGP

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1ExpressVPN$ 6.67ExpressVPN160Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
2NordVPN$ 3.49NordVPN87Kotak pilihanKotak pilihanKotak pilihan
3Akses Internet Peribadi$ 2.85PIA49Kotak pilihanKotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton MotoGP Races

Saya akan gunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk menonton perlumbaan MotoGP. Mula-mula anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien percuma untuk Windows, Mac dan Linux. Selain aplikasi percuma untuk iOS dan Android.

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka.

Pelayan ExpressVPN Australia

  • Pilih lokasi pelayan. Untuk liputan perlumbaan 10 berani secara percuma, anda mesti menggunakan pelayan VPN di Australia. Seperti yang kami sebutkan, itu kerana anda akan disekat secara geo di luar wilayah. Oleh kerana itu, anda dapat melihat kami memilih pelayan di London.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di UK, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di wilayah yang berbeza.

Dan semudah itu. Menonton perlumbaan di 10 Bold adalah mudah, menggunakan kaedah ini. Sekiranya anda mempunyai langganan, anda juga boleh menyambung ke pelayan VPN di Amerika Syarikat dan mengakses BeIN Sports untuk menonton liputan perlumbaan MotoGP 2019 sepanjang musim.

Sepintas lalu MotoGP

MotoGP adalah sukan yang menarik. Seperti yang anda bayangkan, ini juga sangat berbahaya. Masa dan ketepatan adalah kemestian mutlak ketika berlumba motosikal. Bidang pesaing melibatkan 30 pasukan yang berbeza, dan 7 pengeluar motosikal yang berbeza. Dengan kelajuan terpantas yang pernah dicatatkan di MotoGP ditetapkan pada 351 km / jam (218 mph), satu pergerakan yang salah dapat berakhir dengan bencana. Anehnya, basikal dipasang dengan baik, jadi kemalangan besar tidak biasa. Walaupun di jalan basah, basikal mengendalikan dengan tepat. Dengan kos 2 juta dolar setiap basikal, anda akan menjangkakan prestasi seperti itu.

Walaupun ada yang berpendapat bahawa MotoGP baru-baru ini, kejuaraan pertama diadakan pada tahun 1949. Itu hanya setahun selepas NASCAR bermula. Sejak itu, banyak peningkatan telah dilaksanakan untuk basikal, peralatan keselamatan, dan peraturan. Walaupun beberapa perubahan ini menjadikan motor lebih cepat, yang lain dirancang untuk menjadikannya lebih selamat. Penambahbaikan tersebut telah mencegah banyak kematian dan mengurangkan kerosakan pada penunggang. Terdapat sangat sedikit kematian yang berlaku dalam sukan MotoGP.

MotoGP dibahagikan kepada 3 kelas, berdasarkan saiz enjin motosikal. Kelas tersebut adalah Moto3 di mana enjin mestilah 250 cc, Moto2 di mana enjinnya 600 cc, dan MotoGP di mana basikal adalah 1000 cc. Ketiga-tiga kumpulan berlumba dalam perlumbaan belakang ke belakang, biasanya bermula dengan yang terkecil pertama. Pelumba boleh berulang-alik antara kelas, tetapi mereka tidak dapat berlumba dalam lebih dari satu kumpulan pada satu masa.

Seperti yang kami nyatakan, perlumbaan dijalankan di seluruh dunia. Berikut adalah jadual MotoGP.

RoundDateRaceCircuit
110 MacVisitQatar Grand PrixLitar Antarabangsa Losail
231 MacGran Premio Motul de la República ArgentinaTermas de Río Hondo
314 AprilGrand Prix Red Bull AmerikaLitar Benua Amerika
45 MeiGran Premio Red Bull de EspañaCircuito de Jerez – Angel Nieto
519 MeiSHARK Helmets Grand Prix de FranceLe Mans
62 JunGran Premio d’Italia OakleyAutodromo Internazionale del Mugello
716 JunGran Premi Monster Energy de CatalunyaLitar de Barcelona-Catalunya
830 JunMotul TT AssenLitar TT Assen
97 JulaiHJC Helmets Motorrad Grand Prix DeutschlandSachsenring
104 OgosMonster Energy Grand Prix České republikyAutomotodrom Brno
1111 OgosmyWorld Motorrad Grand Prix von ÖsterreichCincin Red Bull – Spielberg
1225 OgosGrand Prix British GoProLitar Silverstone
1315 Sept.Gran Premio Octo di San Marino dan della Riviera di RiminiLitar Dunia Misano Marco Simoncelli
1422 Sept.Gran Premio Michelin de AragonMotorLand Aragon
156 Okt.Grand Prix PTT ThailandLitar Antarabangsa Chang
1620 Okt.Grand Prix Motul JepunMotegi Cincin Berkembar
1727 Okt.Grand Prix Motosikal AustraliaPulau Phillip
183 NovGrand Prix Motosikal Shell MalaysiaLitar Antarabangsa Sepang
1917 NovGran Premio Motul de la Comunitat ValencianaLitar Ricardo Tormo

Sejauh penyiaran, liputan TV untuk musim 2019 sangat besar. Dengan liputan di 87 saluran yang berbeza, terdapat banyak pilihan untuk ditonton. Sekiranya anda tinggal di AS, liputan perlumbaan akan diadakan pada pelbagai versi saluran premium, Fox Sports. Anda juga dapat menontonnya di aplikasi mudah alih mereka, Fox Sports Go. Sekiranya anda tinggal di luar AS atau anda mencari liputan streaming, anda mungkin mempertimbangkan MotoGP VideoPass. Ini adalah perkhidmatan premium yang menawarkan siaran langsung untuk semua kaum. Anda juga boleh menyambung ke pelayan VPN di Australia dan menonton aksi di 10 Bold secara percuma.

Nikmati semua kegembiraan semasa Musim MotoGP. Tonton untuk melihat siapa yang akan memenangi kejuaraan. Sila kongsi siaran ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati musim dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me