Piala EmasCONCACAF adalah gabungan kelab bola sepak (bola sepak) di Amerika Utara dan Tengah. Ditubuhkan pada tahun 1961, ini adalah gabungan FIFA ke-3 paling berjaya di dunia. Pada tahun 2023, Piala Emas akan dimainkan oleh 16 pasukan dan akan dihoskan di 15 tempat berbeza di Amerika Utara bermula pada 15 Jun dengan final dimainkan pada 7 Julai. Menjelang kemenangan menarik di final Piala Emas yang lalu, AS mungkin menjana minat lebih sedikit daripada biasa dalam kejuaraan ini. Adakah pasukan AS dapat mengulangi? Tonton untuk menonton. Perlawanan dianggap sebagai pra-kursor untuk Piala Dunia yang akan berlangsung di Qatar pada tahun 2023. Kerana pasukan yang bermain dalam kejohanan ini, ada sedikit liputan TV. Anda boleh menonton CONCACAF Gold Cup secara langsung dalam talian dari mana sahaja dengan VPN.

Mari kita lihat 12 pasukan yang bertanding dalam acara ini. Harap maklum bahawa jadual untuk pertandingan Piala Emas boleh dijumpai di sini. Dua perlawanan pertama, yang akan diadakan pada 15 Jun di Rose Bowl, adalah Kanada vs Martinique, diikuti Mexico vs Cuba.

  • Kumpulan A – Mexico, Kanada, Martinique, Cuba
  • Kumpulan B – Kosta Rika, Haiti, Nikaragua, Bermuda
  • Kumpulan C – Honduras, Jamaica, El Salvador, Cuacao
  • Kumpulan D – Amerika Syarikat, Panama, Trinidad dan Tobago, Guyana

Sejauh liputan TV, terdapat banyak negara yang mempunyai liputan piala. Di AS, Fox dan Univision akan menawarkan liputan. Di Kanada, itu adalah Sportsnet World, dan di Mexico, itu adalah Televisa dan TV Azteca. Semua stesen adalah saluran premium jadi jika anda ingin menonton liputan perlawanan ini di luar kawasan yang disasarkan, anda memerlukan langganan berbayar, dan VPN. Tonton untuk mengetahui sama ada pasukan kegemaran anda akan mara ke final dan membawa pulang Piala Emas.

  Tonton Kejohanan Tenis Swiss Indoors secara langsung dalam talian

Sama ada anda berada di luar negara asal anda sama ada bercuti atau berpindah, perkhidmatan Rangkaian Peribadi Maya adalah cara terbaik. Ringkasnya, ini membolehkan anda menyambung ke kawasan yang berbeza dari yang anda ada, dengan menyambung ke pelayan di negara tersebut. Selain itu, VPN akan menyediakan lapisan enkripsi untuk penyemakan imbas anda, yang bermaksud data anda akan selamat tidak kira apa yang anda lakukan.

Jadi sebagai contoh, jika anda berasal dari AS dan melancong ke luar negara, anda akan menggunakan VPN untuk menonton permainan yang dilindungi di AS. Yang mesti anda lakukan ialah menyambung ke pelayan di AS, dan di sana anda memilikinya, anda boleh menonton permainan dalam talian. Perkara yang sama boleh dikatakan untuk mana-mana negara yang anda kunjungi atau dari, dan inilah caranya.

VPN terbaik untuk Streaming Piala Emas CONCACAF

Mula-mula anda ingin mencari perkhidmatan VPN yang boleh dipercayai. Dalam kes ini, anda memerlukan satu dengan pelayan VPN pantas bergantung pada tempat anda ingin menonton. Oleh kerana anda mempunyai beberapa saluran untuk dipilih, kami akan berkongsi penyedia VPN dengan rangkaian besar. Ketiga-tiga perkhidmatan ini telah memberikan potongan harga yang mendalam kepada pengguna laman web kami. Jimat hingga 60% dari VPN tanpa had untuk membuka blokir saluran dan melindungi privasi anda.

RankVPN ServiceVPN Fan
Lawatan Harga
Pelayan Laman web
LokasiNo
Penyemak Imbas Log
SambunganSmart
DNS
1 ExpressVPN $ 6.67 ExpressVPN 160 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
2 NordVPN $ 3.49 NordVPN 87 Kotak pilihan Kotak pilihan Kotak pilihan
3 Akses Internet Peribadi $ 2.85 PIA 49 Kotak pilihan Kotak pilihan

Cara Menggunakan VPN untuk Menonton Piala Emas CONCACAF

Kami akan menggunakan ExpressVPN untuk contoh cara menggunakan perkhidmatan VPN untuk streaming perlawanan Piala Emas secara langsung. Pertama, anda ingin memuat turun klien VPN. ExpressVPN menawarkan perisian klien untuk Windows, Mac, dan Linux. Pengguna mudah alih boleh memuat turun aplikasi untuk iOS dan Android. Anda bahkan boleh menyambungkan penghala anda untuk mengamankan setiap peranti di rangkaian anda. Ini akan menghantar semua komunikasi anda melalui VPN yang memberikan sokongan ke peranti seperti konsol permainan dan kotak streaming. Mereka bahkan mempunyai aplikasi untuk peranti Amazon Fire TV.

  Panduan Persediaan iOS ExpressVPN

Kupon ExpressVPNJimat 49% dan dapatkan 3 bulan percuma dengan 12 bulan VPN dinilai # 1 kami

ExpressVPN menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kelajuan kami. Mereka adalah pilihan terbaik untuk privasi dan untuk membebaskan sekatan geo. Sokongan pelanggan tersedia 24/7 untuk memberi bantuan dan menjawab sebarang pertanyaan. Nikmati VPN terbaik dengan harga yang rendah kerana ExpressVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.

Dapatkan ExpressVPN

Sekarang anda berpeluang memuat turun dan memasang perisian yang sudah tiba masanya untuk disambungkan. Lancarkan klien ExpressVPN dan pilih lokasi pelayan. Kami akan memandu anda melalui langkah demi langkah menggunakan pelanggan Windows mereka. Perlu diingat bahawa kami menggunakan gambar dari pelayan AS kerana banyak liputan Piala Emas adalah geo-terhad ke Amerika Syarikat.

Lokasi pelayan ExpressVPN

  • Oleh kerana kebanyakan saluran Amerika hanya tersedia di AS, anda boleh memilih pelayan di Amerika Syarikat. ExpressVPN mempunyai rangkaian pelayan yang besar yang terdapat di seluruh AS.
  • Kami mengesyorkan anda memilih OpenVPN (TCP) atau (UDP). Untuk streaming video dari laman web seperti YouTube, kami menggunakan OpenVPN (UDP) kerana lebih pantas daripada TCP. Mereka juga menyokong PPTP, L2TP, dan SSTP. Kami masih mengesyorkan OpenVPN UDP untuk gabungan kelajuan dan perlindungan privasi terbaik.
  • Klik butang sambung bulat besar. Selepas beberapa saat, anda akan melihat perisai di sekitar butang berubah menjadi hijau. Juga akan ada pesan yang memberitahu Anda tentang “VPN AKTIF”
  • Anda kini mempunyai alamat IP di Amerika Syarikat, sejauh mana yang diketahui oleh orang dalam talian. Oleh itu, anda boleh menjangkau mana-mana laman web seolah-olah anda duduk di sana. Perkara yang sama akan berlaku sekiranya anda menyambung ke pelayan di UK atau di tempat lain di dunia.
  Panduan Persediaan Windows ExpressVPN

Begitulah mudahnya menggunakan VPN. Sekarang kerana anda mempunyai alamat IP dari pelayan ExpressVPN di Amerika Syarikat, anda boleh melayari Internet dan menyambung ke Fox pada sambungan yang sangat dipercayai seolah-olah anda sebenarnya berada di sana. Perkara yang sama berlaku dari mana-mana negara. Sambungkan ke pelayan di United Kingdom untuk menonton BT Sports, Australia untuk Setana Sports, atau Kanada untuk liputan Sportsnet World pada pertandingan Piala Emas CONCACAF 2023.

Seperti yang mungkin anda tahu sekarang VPN yang baik membuka akses ke kandungan di seluruh dunia. Sekiranya anda tinggal di luar Amerika Syarikat, perkhidmatan ini dapat membantu anda mengakses perkhidmatan popular seperti Netflix, Hulu dan Pandora. Anda masih memerlukan akaun untuk perkhidmatan seperti Netflix, tetapi VPN akan membantu anda menonton rancangan televisyen AS dan filem di Netflix seolah-olah anda sedang duduk di Amerika Syarikat atau wilayah lain yang ingin anda akses.

Nikmati semua kegembiraan semasa Piala Emas CONCACAF 2023. Sila kongsi catatan ini dengan rakan anda supaya mereka dapat menikmati pertandingan kejohanan dari mana saja di dunia dengan VPN. Ikut kami @VPNFan untuk tawaran dan panduan terkini.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me