Morten Lund heeft BullGuard in 2002 opgericht als een softwareontwikkelingsbedrijf dat zich richt op beveiliging. Ze begonnen met een antivirusproduct en zijn sindsdien uitgebreid naar andere gebieden, waarvan de nieuwste persoonlijke VPN is. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Londen. Ze hebben ook kantoren in de Verenigde Staten, Australië en nog vijf in heel Europa. BullGuard lanceerde hun VPN-service in samenwerking met NordVPN in april 2023. Op dit moment zien we geen reden om je aan te melden voor BullGuard in plaats van zich te abonneren op NordVPN omdat ze allebei hetzelfde netwerk gebruiken. Helaas hebben BullGuard-gebruikers alleen toegang tot een subset van NordVPN-servers. Toch, als u een BullGuard-klant bent en hun producten waardeert, is de VPN een goede toevoeging van een vertrouwd bedrijf.

Bullguard VPNPrijzen en speciale aanbiedingen

Toen de BullGuard VPN-service voor het eerst werd gelanceerd, was de prijs hoog in vergelijking met veel populaire VPN’s. Gelukkig biedt het BullGuard-team korting voor diegenen die zich voor een langere termijn willen aanmelden. U kunt tot 58% besparen door u voor slechts 3 jaar onbeperkt VPN-toegang te abonneren $ 2,97 per maand. Dat is de deal waarvoor we ons hebben aangemeld en we zijn blij met de service. Zoals je op de onderstaande afbeelding kunt zien, is het driejarenplan verreweg de beste waarde. U kunt ook kiezen voor een abonnement van 1 jaar voor $ 7,08 per maand of voor een abonnement van 2 jaar voor $ 3,97 per maand.

Bullguard VPN-prijzenLaten we snel kijken naar de functies die u kunt verwachten met BullGuard VPN:

 • Aangepaste VPN-apps voor Windows, Mac, iOS en Android
 • Consistente gebruikersinterface voor desktop- en mobiele apps
 • Beschikbaar in het Engels, Duits, Deens, Frans, Nederlands en Spaans
 • Onbeperkte toegang tot servers in 16 landen
 • Snelle, betrouwbare toegang via NordVPN-netwerk
 • Maak verbinding met maximaal 6 apparaten tegelijk
 • Internet-kill-schakelaar en app-kill-schakelaar
 • Geen logbeleid (BullGuard volgt uw activiteiten niet)
 • Mogelijkheid om aangepaste DNS-serverinstellingen te configureren
 • 30-dagen geld terug garantie
 • 24/7 live chat-ondersteuning

BullGuard biedt een breed scala aan betalingsmogelijkheden. U kunt zich aanmelden met een creditcard (Visa, Mastercard, American Express, JCB), PayPal, PayNearMe, bankoverschrijving of cheque / postwissel. We hebben de optie niet gezien om met Bitcoin of andere cryptocurrencies te betalen. Betalingen worden verwerkt via Cleverbridge. BullGuard biedt geen gratis proefperiode aan, maar alle nieuwe leden vallen onder hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bezoek BullGuard VPN

BullGuard VPN-netwerk en serverlocaties

Zoals eerder vermeld in onze recensie, is het BullGuard-netwerk eigenlijk een subset van de servers die beschikbaar zijn op het NordVPN-netwerk. Als BullGuard VPN-lid heb je toegang tot servers in 16 landen. Dit is vrij beperkt in vergelijking met het volledige NordVPN-netwerk met meer dan 5.000 servers in 60 landen. BullGuard mist ook de mogelijkheid om een ​​individuele serverlocatie in een land te selecteren. We hebben bijvoorbeeld verbinding gemaakt met de Verenigde Staten, maar konden geen specifieke stad kiezen. De NordVPN-service biedt u deze mogelijkheid.

  HMA Pro VPN recensie 2023

Bullguard-serverlocaties

BullGuard VPN geeft je toegang tot servers in de volgende landen:

 • Australië, Oostenrijk, België, Canada, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Nederland, Noorwegen, Singapore, Spanje, Zweden, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk, Verenigde Staten

Zoals u kunt zien, is het BullGuard VPN-netwerk goed vertegenwoordigd in Noord-Amerika en Europa. Ze hebben ook Azië (Singapore) en Oceanië (Australië) gedekt.

Privacy en beveiliging

Er zijn twee aandachtspunten bij het overwegen van de privacy en beveiliging van een VPN. De eerste is het protocol en het coderingsniveau dat wordt gebruikt voor serververbindingen. In het geval van BullGuard kunt u er zeker van zijn dat ze veilige verbindingen bieden via het NordVPN-netwerk. Hun klant gebruikt OpenVPN en je kunt kiezen tussen TCP en UDP. We raden UDP aan voor de beste combinatie van beveiliging en snelle prestaties. Dat is wat we hebben gebruikt voor onze snelheidstests die zo dadelijk worden gepresenteerd. Als je problemen hebt met het gebruik van UDP, ga dan gewoon naar de instellingen en schakel over naar TCP. Dit zal in sommige omstandigheden foutcontrole toevoegen voor een stabielere verbinding.

De andere kritische factor voor veel VPN-gebruikers is in welke mate het bedrijf uw gebruik bijhoudt en registreert. In het geval van BullGuard zetten ze zich in voor de privacy van gebruikers. Ze laten duidelijk een niet-logbeleid zien, wat betekent dat ze zich ertoe verbinden uw activiteit niet bij te houden wanneer ze op het netwerk zijn aangesloten. Aangezien we nog nooit van juridische acties met betrekking tot het NordVPN-netwerk hebben gehoord, is dit een goed teken voor BullGuard.

Technische ondersteuning

Het BullGuard-team heeft een uitstekende staat van dienst in het bieden van uitstekende technische ondersteuning. We zouden verwachten dat hetzelfde geldt voor hun nieuwe VPN-product. Ze beginnen met gratis 24/7 live chat-ondersteuning. U vindt ook een helpcentrum, productgids en forum op de BullGuard-site. Deze kunnen allemaal nuttig zijn bij het oplossen van problemen. Gelukkig hadden we geen problemen met het testen van hun VPN, dus we kunnen niet persoonlijk een mening geven over het ondersteuningsteam.

Bezoek BullGuard VPN

Clientsoftware en mobiele apps

Zoals eerder vermeld in onze recensie, heeft BullGuard een volledige reeks apps ontwikkeld voor hun VPN-service. U vindt gidsen op hun website voor het installeren van de VPN-client op Windows en Mac. Ze hebben ook een sectie voor de Android- en iOS-apps. Die kun je natuurlijk rechtstreeks downloaden van de Google en Apple appstores. BullGuard heeft geen app voor Amazon TV-apparaten. Als u uw IP-adreslocatie op een firestick of gameconsole wilt wijzigen, raden we aan om de VPN via uw router aan te sluiten. U kunt voor meer informatie contact opnemen met hun technische ondersteuning.

  KeePass recensie

Laten we meteen beginnen en de BullGuard-client bekijken. We beginnen met BullGuard Windows VPN-client.

Bullguard Windows-client

De gebruikersinterface kan niet eenvoudiger zijn. U kunt eenvoudig op de snelkoppelingsknop klikken om verbinding te maken met de beste VPN-server voor uw huidige locatie. In ons geval was dat een BullGuard VPN-server in de Verenigde Staten. Helaas kunt u geen individuele stad selecteren, maar de service was responsief, zoals blijkt uit onze snelheidstests.

Bullguard snelheidstest

Zoals u kunt zien, hebben we verbinding gemaakt met VPN-servers in de VS, het VK en Australië. Onze internetverbinding is maximaal 130 Mbps. De snelheid lag tussen 100 Mbps en 113 Mbps bij verbinding met BullGuard VPN via het OpenVPN UDP-protocol. De indrukwekkende prestaties komen van het gebruik van het NordVPN-netwerk.

Bullguard Windows-instellingen

Hoewel u geen van de instellingen hoeft te wijzigen om verbinding te maken met BullGuard VPN, zijn er een paar opties die het vermelden waard zijn. De eerste is dat de Windows-client zowel een internet-kill-schakelaar als een app-kill-schakelaar bevat. De eerste zal je internetverbinding verbreken als de VPN uitvalt. De app-kill-schakelaar biedt u de flexibiliteit om individuele apps zo in te stellen dat ze worden afgesloten van communicatie totdat de VPN opnieuw verbinding maakt. Dit helpt uw ​​privacy te beschermen wanneer u om welke reden dan ook de verbinding met hun netwerk verliest.

De volgende is de BullGuard VPN-client voor Mac.

Bullguard VPN voor Mac

Je zult meteen merken dat de look en feel van de Mac-app hetzelfde is als die van Windows. De instellingen lijken ook erg op elkaar. De Bullgaurd Mac-client heeft een kill-schakelaar en laat je kiezen tussen OpenVPN UDP en TCP-protocol. De client is standaard ingesteld op UDP, wat een goede keuze is. Wijzig alleen naar TCP als u verbindingsproblemen heeft.

Bullguard Spanje-server

We hebben verbinding gemaakt met een VPN-server in Spanje om de prestaties op Mac te testen. Zoals je kunt zien was onze downloadsnelheid meer dan 109 Mbps. Dat is geweldig, aangezien we ons in de Verenigde Staten bevinden. U kunt eenvoudig HD-inhoud streamen of genieten van snel online gamen met BullGuard.

Laten we dit gedeelte afronden met een blik op de BullGuard iOS- en Android-apps.

Bullguard iOS-app

Zowel de iPhone- als Android-app zijn heel eenvoudig te gebruiken. U selecteert eenvoudig een locatie of laat de app de beste server voor u kiezen. Er zijn niet veel andere opties. Het instellingenscherm bevat een kill-schakelaar die uw internet verbreekt als de VPN wegvalt. Privacybewuste gebruikers zullen deze functie willen inschakelen. Anders is de mobiele app eenvoudig en duurt het slechts een minuut om in te stellen.

Bullguard Nederland server

We hebben verbinding gemaakt met een paar verschillende locaties, waaronder Nederland, Singapore en Canada. De Nederlandse server presteerde het beste met een downloadsnelheid van net geen 100 Mbps. De serverlocaties in Canada en Singapore bedroegen ongeveer 60 Mbps. Snel genoeg om te genieten van een breed scala aan online activiteiten op je telefoon of tablet.

  Kaspersky Secure Connection VPN Review 2023

Conclusie

BullGuard beschermt al meer dan 15 jaar de computers en mobiele apparaten van gebruikers. Ze werkten samen met NordVPN om in april 2023 een VPN-product te lanceren. De VPN-service is redelijk goed, maar is beperkt in vergelijking met NordVPN. Als uw doel specifiek VPN is, raden we u aan om rechtstreeks naar te gaan NordVPN. Voor dezelfde prijs heeft u toegang tot meer serverlocaties en functies. Als u echter andere BullGuard-producten gebruikt en hun inspanningen wilt ondersteunen, dan voelen we ons goed om BullGuard VPN aan te bevelen. De service presteert goed en is redelijk geprijsd tijdens hun huidige promotie.

Met BullGuard VPN kunnen gebruikers maximaal 6 apparaten tegelijk verbinden. U kunt hun Windows-, Mac-, iOS- en Android-apps op zoveel apparaten installeren als u wilt en tegelijkertijd verbinding maken op 6. Dit is een goede manier om je desktop en mobiele apparaten te beschermen. Degenen die vaak reizen, zullen de extra verbindingen waarderen. De VPN-apps hebben een uniforme gebruikersinterface en zijn heel gemakkelijk te gebruiken. U kunt de app een serverlocatie laten kiezen of zelf een land selecteren. Helaas kunt u geen specifieke stad selecteren. NordVPN biedt gebruikers de mogelijkheid om steden en individuele servers te kiezen, dus hopelijk zal BullGuard dit niveau van flexibiliteit in de toekomst toevoegen. Voorlopig kunt u verbinding maken met servers in 16 landen in vergelijking met 60 met NordVPN. Hopelijk breidt BullGuard nogmaals de lijst met beschikbare servers uit.

Wat we het leukst vonden aan de service:

 • Partnerschap met NordVPN voor snelle, betrouwbare VPN-toegang
 • Aangepaste VPN-apps voor Windows, Mac, iOS en Android
 • Internet-kill-schakelaar en app-kill-schakelaar
 • Maak verbinding met maximaal 6 apparaten tegelijk.
 • Geen logbeleid. BullGuard registreert de activiteiten van gebruikers niet.
 • 30-dagen geld terug garantie
 • 24/7 live chat-ondersteuning

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Bied meer serverlocaties aan (momenteel 16 landen versus NordVPN 60 landen)
 • Geef gebruikers de mogelijkheid om individuele servers en steden binnen een land te kiezen
 • Ondersteuning toevoegen voor Bitcoin en andere cryptocurrency-betalingen

Samenvattend hebben we genoten van het testen van BullGuard VPN. De software werkte goed en het netwerk is snel. Het enige nadeel is het beperkte netwerk in vergelijking met NordVPN. We weten niet zeker waarom BullGuard-gebruikers beperkt zijn tot 16 landen. Misschien beperkt NordVPN de service voor partners of zijn de kosten gerelateerd. Hoe dan ook, we hopen dat BullGuard meer serverlocaties zal toevoegen en de mogelijkheid om servers te selecteren tot op stad en individueel serverniveau. Wat de kosten betreft, vinden we dat BullGuard redelijk geprijsd is. U kunt zich aanmelden voor onbeperkte VPN-toegang vanaf slechts $ 2,97 per maand gedurende 36 maanden. Alle nieuwe leden worden gedekt door hun 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie.

Bezoek BullGuard VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me