Uit onze DotVPN-review bleek dat het een internetbeveiligings- en privacyservice is die wordt aangeboden door Smart Security Ltd. Het is gestart in 2014. Hun verklaarde missie is om “toegang te bieden tot een gratis en open internet”. Ze hebben momenteel VPN-software voor Android- en iOS-platforms. Bovendien hebben ze extensies voor Google Chrome, Opera en Firefox-browsers waarmee u al uw gegevens kunt beveiligen terwijl u op internet surft. Deze kunnen ook helpen om uw internetprivacy te beschermen door u in staat te stellen uw zichtbare geografische locatie te wijzigen. Een desktop-applicatie is momenteel in ontwikkeling.

DotVPN recensie

Prijzen en speciale aanbiedingen

DotVPN heeft een echt vereenvoudigd prijsmodel. Ze bieden een gratis VPN-service met enkele beperkingen (functies die hieronder grijs worden weergegeven). We zullen deze later in onze DotVPN-review nader onderzoeken. Daarnaast bieden ze ook een premium service zonder enige beperking.

De premium service wordt geleverd met twee verschillende tariefplannen. Deze abonnementen zijn anders geprijsd op basis van de duur van de dienst. Je kunt je voor een maand aanmelden voor $ 4,99 en een jaar voor $ 35. Dit betekent dat als je je aanmeldt voor een jaar, je 40% kunt besparen op de maandelijkse prijs.

DotVPN-prijzen

Dus wat krijg je voor je betaalde abonnement? DotVPN Premium heeft de volgende kenmerken:

 • Betere prestatie – toegang tot meer servers voor snellere verbindingen en gegevensoverdrachtssnelheden.
 • Onbeperkte databandbreedte – geen beperking van overdrachtssnelheden.
 • Video- en audiostreaming – geeft u toegang tot streaming inhoud vanaf verschillende geolocaties.
 • Cloud firewall-bescherming – dit beschermt uw kwetsbare open poorten aangezien alle inkomende verbindingen via de DotVPN-servers verlopen. Zo worden hackpogingen en schadelijke software geblokkeerd bij de DotVPN-serverfirewall en bereiken ze nooit uw apparaat.
 • Geen inhoudsbeperkingen – dit omvat P2P-downloads en het omzeilen van inhoudscensuur.
 • Hogere sterkte van de coderingssleutel – de service gebruikt een 4096-bits sleutel voor het verifiëren van tunnelverbindingen en SSL-extensies.

DotVPN biedt slechts één manier om voor hun service te betalen, PayPal. Creditcard- en Bitcoin-betalingen worden op dit moment niet geaccepteerd. We denken dat dit voor veel gebruikers beperkend kan zijn.

Risicovrije proefperiode

DotVPN heeft een gratis versie van hun beveiligings- en privacyservice. De enige kenmerken van deze service zijn onbeperkte bandbreedte en firewallbescherming via hun netwerkservers. Het enige dat nodig is om de gratis service te gebruiken, is een e-mailadres en een wachtwoord. Het staat het streamen van inhoud niet toe, heeft een lagere sterkte van de coderingssleutel en staat geen P2P-verkeer toe.

Ondanks deze beperkingen denken we dat de belangrijkste beperking voor de meeste mensen is dat het traag is. Dit komt waarschijnlijk doordat alle gratis gebruikers beperkt zijn tot specifieke servers in een regio. Deze servers zijn langzamer en over het algemeen overvol, wat leidt tot de trage prestaties van de hele gratis service.

DotVPN voert momenteel een upgrade uit van gratis gebruikers naar het snellere Premium-netwerk voor een week. We weten niet of deze upgrade voor een beperkte periode beschikbaar is of niet. Dus nu is het een goed moment om de Premium-service uit te proberen en te kijken of deze voldoet aan uw huidige behoeften op het gebied van beveiliging en privacy.

Ze hebben ook een 30 dagen niet-goed-geld-terug-garantie voor nieuwe Premium-gebruikers als u niet tevreden bent met hun service. Deze terugbetaling heeft een paar bepalingen en maakt ook een gedeeltelijke terugbetaling mogelijk. Elke gedeeltelijke terugbetaling is ter beoordeling van DotVPN. Meer informatie hierover is te vinden op de pagina met het terugbetalingsbeleid op hun website.

  KeePass recensie

Bezoek DotVPN

DotVPN netwerk- en serverlocaties

Het DotVPN-netwerk bestaat uit ongeveer 700 servers. Deze zijn verspreid over 24 datacenters in 12 verschillende landen. De landen waarmee u verbinding kunt maken, zijn de Verenigde Staten, Canada, Spanje, Zwitserland, Nederland, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Rusland, Frankrijk, Duitsland, Japan en Singapore. Dit zijn niet zoveel locaties als sommige van de grotere VPN-services, maar het geeft hun gebruikers toegang tot enkele van de meest populaire bestemmingen. Als nieuwe provider breidt DotVPN nog steeds uit naar nieuwe locaties.

Naast gegevensbeveiliging en privacy hebben DotVPN-gebruikers ook toegang tot analyse, internettracering en advertentieblokkering, evenals firewallbescherming. Dit zijn enkele functies die gewoonlijk worden aangetroffen bij duurdere providers. Ze zijn opgenomen in zowel hun internetbrowser-proxy’s als op hun iOS- en Android-platforms.

Privacy, beveiliging en ondersteuning

DotVPN heeft zijn eigen DNS-servers en zegt dat ze een strikt geen logboekbeleid hebben. Ze zijn gevestigd in Hong Kong, waar geen wetten voor het bewaren van gegevens gelden. Hier is een fragment van hun website:

We slaan geen informatie en logboeken op die uw locatie of online activiteiten kunnen onthullen. DotVPN slaat alleen basisinformatie op die nodig is om onze service te laten werken.

We ontdekten dat ze uw IP-adres 24 uur bewaren vanaf uw laatste verbinding als onderdeel van hun serviceonderhoud. Dit kan voor sommige gebruikers verontrustend zijn. U dient deze informatie zelf te bekijken. Het is te vinden in hun privacybeleid.

Voor beveiliging maakt DotVPN gebruik van Transport Layer Security (TLS 1.2) met AES-128-codering met een 4096-bit RSA-sleutel voor handshaking en AES-sleuteloverdracht. Dit zou de meeste gebruikers voldoende bescherming moeten bieden. Hun internetproxy-extensies gebruiken een SSL-proxyverbinding met een 4096-bits sleutel. Hun iOS-app maakt gebruik van IPSec voor beveiliging.

DotVPN-ondersteuning is via een ticketsysteem met gemiddelde wachttijden. Ze hebben een kleine kennisbank met opgeloste problemen en algemene veelgestelde vragen. Ze lijken op dit moment niet aanwezig te zijn op sociale netwerken.

Bezoek DotVPN

Hands-on testen van DotVPN

DotVPN heeft momenteel geen Windows- of OS X-applicatie. Ze hebben echter wel Android- en iOS-apps. Voor de iOS-app is iOS 8.0 of hoger vereist. Bovendien hebben ze browserextensies voor Opera, Firefox en Google Chrome. Dit gedeelte van onze DotVPN-recensie zal de Android-app en de proxy-extensie Google Chrome nader bekijken.

Met behulp van de DotVPN Android-app

Het installeren van de DotVPN Android-app is eenvoudig. Klik gewoon op de downloadpagina van hun website en selecteer vervolgens de knop “Google Play” onder de Android-app. Hiermee gaat u naar de Google Play Store, waar u het installatieproces van de app kunt starten.

Tik daar eenmaal op de knop “Installeren” en open de app. Nadat de app is geopend, moet u een e-mailadres en vervolgens een wachtwoord invoeren. De onderstaande afbeeldingen illustreren dit proces. De laatste afbeelding toont het hoofdverbindingsscherm.

DotVPN installatie en opstarten

Als u op de schakelaar voor verbinden / verbreken op dit scherm tikt, wordt u verbonden met een server in het land dat onder aan het scherm wordt weergegeven. In dit geval wordt u verbonden met de Verenigde Staten. De app wijst u automatisch een nieuw virtueel IP-adres toe en verbindt Premium-gebruikers met de snelste DotVPN-server vanaf hun huidige locatie. Gebruikers van gratis services worden over het algemeen toegewezen aan drukkere gratis servers en ervaren tragere VPN-prestaties.

Als u op de locatie zelf tikt, wordt het landselectiescherm geopend (linksonder). U kunt dan een nieuwe doelserver kiezen op het DotVPN-netwerk. Als u dit doet, keert u terug naar het hoofdscherm waar u vervolgens verbinding kunt maken met uw nieuwe locatie.

Het accountmenu is toegankelijk door op het menupictogram linksboven te tikken (drie horizontale balken). In dit menu wordt uw accounttype weergegeven en kunt u het volgende doen:

 • Upgrade service – laat u upgraden naar de Premium-service.
 • Verander wachtwoord – kunt u uw accountwachtwoord opnieuw instellen.
 • Service delen – laat je de dienst delen met vrienden op Facebook of Twitter.
 • Beoordeel service – brengt u naar de Google Play Store waar u een recensie van de Android-app kunt maken.
 • Klantenservice – open het DotVPN-ticketsysteem.
  Avast Pro Antivirus Beoordeling 2023

Met behulp van de DotVPN Android-app

Als u ten slotte op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm tikt, wordt het scherm ‘Instellingen’ geopend. In dit scherm kun je het volgende wisselen:

 • Bandbreedtebesparing – regelt datacompressie die de VPN-prestaties kan verbeteren.
 • Adblock – blokkeert enkele ongewenste advertenties die de browsersnelheid kunnen verhogen.
 • Bescherming tegen volgen – helpt voorkomen dat derden uw internetactiviteiten volgen.
 • Blokkeer analyses – vermindert de metadata die over u zijn verzameld tijdens het surfen op internet.
 • Firewall – beschermt u tegen kwaadaardige internetbronnen.
 • Beginnen – maakt automatisch verbinding wanneer de DotVPN Android-app start.

Een automatische teller voor alle geblokkeerde activiteiten wordt weergegeven op het hoofdscherm van de app-verbinding. Zoals je kunt zien aan de bovenstaande afbeeldingen, is de DotVPN Android-app eenvoudig te installeren en te gebruiken. U kunt met slechts een paar tikken verbinding maken met elke locatie in hun netwerk. Met nog een paar tikken kunt u gemakkelijk overschakelen naar een nieuwe doelserver. Als u dit doet, kunt u uw internetprivacy en -beveiliging behouden terwijl u verbinding maakt vanaf uw favoriete hotspot overal ter wereld.

Bezoek DotVPN

Met behulp van de DotVPN Google Chrome-extensie

DotVPN-logoHet installeren van de DotVPN Google Chrome-extensie is eenvoudig. Klik op de downloadpagina van hun website op de knop ‘Toevoegen aan Chrome’ onder de afbeelding. Hierdoor wordt de Google Chrome-winkel geopend, waar u vervolgens op de knop ‘Toevoegen aan Chrome’ boven aan de extensie klikt. Zodra het is toegevoegd, opent u eenvoudig uw Chrome-browser en klikt u op het DotVPN-pictogram bovenaan rechts van de adresbalk.

Hierdoor wordt de extensie geopend en kunt u uw e-mailadres en wachtwoord invoeren. Daarna wordt de extensie geopend en krijgt u een virtueel IP-adres naar de door DotVPN ondersteunde locatie die het dichtst bij u in de buurt is. Dit helpt om al uw browsergegevens te beschermen en u meer privacy te bieden tijdens het gebruik van internet. Dit opstartproces wordt hieronder geïllustreerd.

DotVPN Chrome opstarten

Als u op de locatie onder aan het hoofdverbindingsvenster klikt, dat rechts bovenaan wordt weergegeven, wordt een venster geopend met een lijst met locaties waarmee u verbinding kunt maken. Deze lijst toont u de pingtijd voor de locatie, evenals twee geschatte verbindingssnelheden. De eerste snelheid is langzamer en is voor de gratis servicegebruikers. De tweede is de snelheid die Premium-gebruikers zouden moeten ervaren. Als u op een nieuwe locatie in dit venster klikt, wordt het hoofdvenster opnieuw geopend en wordt u vanaf daar een virtueel IP-adres toegewezen.

Net als bij de Android-app, zal het klikken op het menupictogram (drie horizontale balken) in het venster het accountvenster openen waar u informatie over uw account kunt vinden. U kunt uw account ook upgraden naar Premium-service, uw accountwachtwoord wijzigen, de service delen met vrienden op sociale media, een recensie over de extensie schrijven of een ticket openen met het DotVPN-ondersteuningspersoneel.

DotVPN Chrome-extensie in actie

Als u op het tandwielpictogram in de rechterbovenhoek van het venster klikt, wordt het scherm ‘Instellingen’ geopend waarin u enkele parameters kunt wisselen om de browserprestaties te verbeteren. Deze omvatten het volgende:

 • Bandbreedtebesparing – biedt tot 30% datacompressie voor browsergegevens.
 • Adblock – blokkeert bepaalde advertenties die het opnieuw tekenen en de snelheid van de browser kunnen verbeteren.
 • Bescherming tegen volgen – stopt sommige trackersoftware in de browser.
 • Blokkeer analyses – helpt beschermen tegen het verzamelen van metadata in de browser.

De firewall helpt uw ​​browser te beschermen tegen kwaadaardige software-aanvallen en browsergegevens worden getunneld met SSL-codering met behulp van een 4096-bits sleutel. Het hoofdverbindingsvenster houdt een lopende telling bij van alles dat DotVPN heeft geblokkeerd. Toepassingen die buiten de browser worden gebruikt, zijn op geen enkele manier beveiligd.

  FlashRouters Privacy App Review - VPN-bescherming voor iedereen

De DotVPN Chrome-extensie is in de eerste plaats een proxy die is ontworpen om u een virtueel IP-adres te bieden om censuur en geografische beperkingen te omzeilen. Het gebruik ervan vereist slechts een paar klikken. Bovendien kan het uw anonimiteit helpen beschermen, afhankelijk van uw browsergewoonten.

Bezoek DotVPN

DotVPN-snelheidstest

Onze beoordeling zou niet compleet zijn zonder een snelheidstest. De test werd uitgevoerd met hun Android-app in plaats van onze gebruikelijke Windows-softwaretest, omdat ze nog geen desktopsoftware voor Windows of OS X hebben. Het toonde aan dat de prestaties goed waren. Het was ongeveer gemiddeld van anderen die we hebben getest in termen van snelheidsverlies. Er is enige afname in snelheid als gevolg van de coderingsoverhead. Dit verlies is de extra beveiliging van de DotVPN-service waard.

DotVPN Android-snelheidstest

Je kunt aan de bovenstaande afbeeldingen zien dat de gecodeerde verbinding de downloadsnelheid van onze basis-ISP verlaagde van 29,49 Mb / s tot 25,59 Mb / s. Dit is een daling van ongeveer 13,2% naar een server in Highlands, NC. Dit is een acceptabel verlies voor de gegevensbeveiliging die wordt geboden door al uw internetverkeer te coderen met de DotVPN-service.

Conclusies

DotVPN is een service van Smart Security Ltd. Het helpt u veiliger te zijn bij het gebruik van uw mobiele Android- of iOS-apparaten. Dit kan helpen om je gemoedsrust te geven, zowel thuis als op je favoriete wifi-hotspot. Het bereikt dit door al uw apparaatverkeer te coderen en het naar een VPN-server op hun netwerk te tunnelen. Bovendien wijst het u een nieuw virtueel IP-adres toe waarmee u censuur en enkele geografische beperkingen kunt overwinnen. We willen opmerken dat het ons geen toegang gaf tot US-Netflix omdat ze begonnen zijn met het verbieden van sommige verbindingen via VPN-services. Het hebben van een virtueel IP-adres helpt ook om uw online privacy te beschermen. Hun netwerk bestaat uit ongeveer 700 servers in 12 landen.

DotVPN is gevestigd in Hong Kong en heeft momenteel geen wetten voor het bewaren van gegevens. Het registreert geen specifieke sites of vragen van hun klanten, maar het slaat wel 24 uur lang IP-informatie op voor onderhoudsdoeleinden. Ze hebben apps voor mobiele Android- en iOS-apparaten. DotVPN heeft ook extensies voor Firefox, Opera en Chrome-browsers. Hun software heeft een klein aantal instellingen en is eenvoudig in te stellen en te gebruiken. Met een paar simpele muisklikken of tikken op het scherm van uw apparaat heeft u snel verbinding met de door u gekozen VPN-server.

De DotVPN Android-app gebruikt Transport Layer Security (TLS 1.2) met AES-128 en een 4096 bit RSA-sleutel voor verificatie. Hun internetproxy-extensieverbindingen gebruiken SSL met een 4096-bits sleutel. De iOS-app gebruikt voor beveiliging de ingebouwde IPsec. Dit biedt hun abonnees een mooi evenwicht tussen snelheid en veiligheid.

DotVPN-ondersteuning vindt voornamelijk plaats via een e-mailticketsysteem. Ze hebben een kleine FAQ-database met algemene VPN-informatie en enkele ondersteunde ondersteuningsproblemen.

Wat we het leukst vonden aan de service:

 • Ze hebben mobiele apps voor iOS- en Android-apparaten.
 • Ze hebben SSL-proxy-extensies voor Firefox, Opera en Chrome-browsers.
 • Hun premium service is betaalbaar.
 • Ze bieden een gratis VPN-service.
 • Ze zijn gevestigd in Hong Kong.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Losstaande Windows- en OS X-software uitbrengen.
 • Update hun website en los inconsistenties op.
 • Voeg meer locaties toe aan hun netwerk voor Zuid-Amerika en Oceanië.

DotVPN-gebruikers hebben toegang tot netwerkservers in Noord-Amerika, Oost- en West-Europa en Azië. Ze hebben een geld-terug-garantie van 30 dagen, zodat u hun Premium-service zelf kunt testen. Probeer het eens. Als de DotVPN-service voldoet aan uw behoeften op het gebied van internetbeveiliging en privacy, kunt u zich aanmelden vanaf slechts $ 2,99 per maand.

Bezoek DotVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me