In deze review gaan we dieper in op de KeePass wachtwoord veilig. KeePass is een platformonafhankelijke, open source, gratis wachtwoordbeheerder die in 2003 is gemaakt. Wat wachtwoordmanagers betreft, heeft KeePass niet het gepolijste gevoel dat sommige van zijn concurrenten hebben. Dat komt omdat het open source is en gratis te gebruiken. Het is echter behoorlijk krachtig en efficiënt in de manier waarop het werkt. Als je doel is om wachtwoordmoeheid te verminderen, en je bent een beetje technisch onderlegd, zal KeePass doen wat je wilt dat het doet. Als je op zoek bent naar iets eenvoudigs te gebruiken met cloudback-up, dan is KeePass niet de juiste keuze. Er is echter iets te zeggen over het lokaal houden van uw gegevens. Veel wachtwoordmanagers hebben gezien dat hun cloudservices zijn geschonden.

KeePass recensie

KeePass is Open Source (gratis)

Zoals we al zeiden, is de KeePass open source, dus de software is gratis te gebruiken. Er zijn geen proefversies, omdat u vanaf het begin volledige functionaliteit krijgt. Hetzelfde geldt voor klantenondersteuning. Er is geen klantenondersteuning om over te spreken, maar er is een vrij levendige gemeenschap van gebruikers om vragen te beantwoorden en tips te delen over het optimaal gebruiken van KeePass. Voel je vrij om het programma te downloaden en het te gaan gebruiken. Houd er echter rekening mee dat er enige setup vereist is.

Wachtwoordbeheer

KeePass-wachtwoordbeheerder zal de dingen in uw leven vereenvoudigen door uw wachtwoorden veilig op te slaan met behulp van AES-256-bits codering. Als u uw activiteit met een browser wilt integreren zodat deze vergelijkbaar wordt met andere programma’s, gebruiken desktopversies twee items: de zelfstandige kluis en een browserextensie. Die zijn natuurlijk afhankelijk van welk besturingssysteem u gebruikt en welke browser u gebruikt. Als je andere wachtwoordbewaarders hebt gebruikt, heeft KeePass een importfunctie die wachtwoordinformatie uit de top 30 wachtwoordproducten haalt.

KeePass Import

Zoals we al zeiden, vergt KeePass een beetje kennis. Zodra je de software hebt gedownload, ga je gang en maak je een hoofdwachtwoord en ga je naar de kluis. U wilt de browserextensie installeren voor elke browser die u wilt gebruiken. Voor de Firefox-browser raden we aan KeeFox te gebruiken. Vanwege de aard zijn er tal van opties voor andere soorten browserextensies. Het programma heeft ook extensies voor Chrome, IE, Safari, Opera en meer. Omdat het een open source-project is, kan iedereen de code bouwen om add-ons te maken om de functionaliteit van KeePass uit te breiden.

KeePass-database

Met hun manager kunt u de pictogrammen van nieuwe items wijzigen om u te helpen uw wachtwoorden beter op elkaar af te stemmen. Dat is een erg leuke functie omdat het je helpt om te organiseren waar dingen zijn, en je kunt ook individuele notities toevoegen die geen verband houden met websites. U kunt ook afzonderlijke groepen maken voor betalingsgegevens. Dat is gewoon perfect voor het bijhouden van belangrijke datums of wifi-wachtwoorden, enz.

Bezoek KeePass

KeePass automatisch vullen

Een van de meest populaire functies van een wachtwoordbewaarder is een manier om uw informatie automatisch in te laten vullen. Er is geen daadwerkelijke functionaliteit voor een functie voor automatisch aanvullen, maar er zijn ook browserextensies die daarvoor kunnen worden gebruikt en die de informatie en vul deze specifiek in. Het enige dat u hoeft te doen, is add-ons ophalen door op de drie horizontale balken in de rechterbovenhoek van de browser te klikken (de meeste browsers sowieso). Eenmaal daar, typ KeePass in en alle beschikbare add-ons zullen verschijnen. Zoek er gewoon een die een functie voor automatisch vullen vermeldt. Voor opgeslagen wachtwoorden die gewoon blanco worden weergegeven, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u match login. Het opgeslagen wachtwoord wordt weergegeven.

Wachtwoord generator

Dit is eigenlijk een van mijn favoriete functies van KeePass-wachtwoordbeheer. De wachtwoordgenerator is volledig functioneel en zeer aanpasbaar. We weten allemaal dat we sterke wachtwoorden voor sites moeten hebben en dat ze uniek moeten zijn, dus als het wordt gekraakt, is andere informatie niet kwetsbaar. Deze generator zal dat allemaal doen. Als de website die u gebruikt bijzonder is, kunt u het wachtwoord aanpassen aan de criteria die u nodig heeft. Op sommige websites is het bijvoorbeeld niet toegestaan ​​speciale tekens in wachtwoorden te gebruiken. Waar mogelijk zou ik willen voorstellen om een ​​alternatieve site te gebruiken die de beveiliging serieuzer neemt.

KeePass wachtwoordgenerator

Zoals u kunt zien, kunt u met de KeePass-wachtwoordgenerator de tekenset aanpassen die wordt gebruikt om een ​​wachtwoord te maken. U kunt de software laten weten of u hoofdletters, kleine letters, cijfers, min, onderstreping, spatie, speciale tekens, haakjes en hoge ANSI-tekens in uw wachtwoord moet opnemen. U kunt ook een specifiek patroon instellen of zelfs een aangepast algoritme gebruiken om wachtwoorden te genereren.

Dataveiligheid

KeePass biedt geweldige beveiliging. Dit is een van de belangrijkste kenmerken van het programma. Tenzij u een andere externe coderingsmethode zou gebruiken, is de enige daar perfect. Zoals u ziet, is dat de AES-256-bits sleutel. AES-256 is de internationale standaard voor versleuteling en dat is al sinds 2002. De tweede pijl betreft het aantal transformaties (of zouten) en kan worden gewijzigd. Om veilig te zijn, moet het zijn ingesteld op minimaal 10k, maar je mag het instellen voor zoveel als je wilt. Er zijn ook plug-ins beschikbaar die u tweefactorauthenticatie bieden en de standaard dingen die u van de meer commerciële producten zou verwachten. Ik raad aan om waar mogelijk meervoudige verificatie te gebruiken, ongeacht de website of het product dat u gebruikt. Telkens wanneer er een wachtwoord bij betrokken is, helpt het om een ​​extra authenticatiefactor te hebben.

KeePass-beveiligingsinstellingen

KeePass-software

KeePass is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux desktopbesturingssystemen. Het is ook beschikbaar voor iOS, Android, Blackberry en Windows Phone. Een andere interessante functie is dat Keepass kan worden gedownload naar een flashstation en op een draagbare manier kan worden bewaard, waarbij alle informatie op het apparaat blijft staan. Ik raad aan om waar mogelijk een flashstation te gebruiken. Allereerst kunt u KeePass meenemen en op elk systeem gebruiken. Het bewaart ook de informatie op de flashdrive, wat betekent dat geen van uw gegevens op het systeem blijft staan ​​nadat u de drive uit de machine hebt gehaald. De opties voor browserintegratie zijn Firefox, Chrome, Safari en Opera. Er kunnen er nog andere zijn, dus zorg ervoor dat u op zoek bent naar specifieke informatie als u een browser gebruikt die niet een van de genoemde is.

Bezoek KeePass

KeePass Review: conclusie

We hielden van KeePass nogal om verschillende redenen. Onze complimenten gaan uit naar de ontwikkelaars voor het maken van zo’n krachtig en uitgebreid product en het open source houden ervan. Hoewel het is ontworpen voor mensen die enige technische kennis hebben, is het, als je eenmaal begrijpt hoe het werkt, vrij eenvoudig te gebruiken. De sleutel is om het in te stellen zoals u het wilt gebruiken. Het is duidelijk dat de ontwikkelaars van KeePass proberen problemen op te lossen waarmee we allemaal in de moderne samenleving worden geconfronteerd en daar geweldig werk in leveren.

Wat we het leukst vonden aan de software:

  • Geen gecentraliseerde database en uw hoofdwachtwoord kan niet worden hersteld
  • AES-256-codering met aanpasbare zouten.
  • Maatwerksoftware voor Windows, Mac OS X en Linux
  • Mobiele apps voor iOS, Android, Blackberry en Windows Phone
  • Twee-factor-authenticatie met behulp van verschillende plug-ins
  • Uitstekende wachtwoordgenerator die niet alleen één wachtwoord genereert, maar u ook een lijst met andere wachtwoorden geeft die ook aan uw criteria zouden voldoen.

Ideeën om de software te verbeteren:

  • Maak het eenvoudiger om in te stellen voor mensen met minder technische kennis
  • Stimuleer de ontwikkeling van cloudapps voor back-up en synchronisatie in de cloud

Ik heb niet echt negatieve opmerkingen over KeePass. De software is ontworpen om krachtig en functioneel te zijn in plaats van mooi. Hoewel het soms een beetje ruw is aan de randen, is KeePass een geweldig gratis product. Er is een gezegde dat zegt dat als een product gratis is, jij het product bent. Dat geldt niet voor KeePass en vele andere geweldige open source-oplossingen.

Bezoek KeePass