Samsung Max is een ‘freemium’ VPN- en privacytool die Samsung op 23 februari 2023 heeft gelanceerd. Dat betekent dat het gratis te gebruiken is, maar er is ook een premium-versie. Officieel vermeldt Samsung het als een “Manager voor gegevensbesparing en privacy”. Het browserbedrijf Opera heeft deze app oorspronkelijk ontworpen, maar Samsung heeft deze gekocht voor exclusief gebruik op hun telefoons. Als je naar Google-statistieken kijkt, hebben gebruikers deze meer dan 10 miljoen keer gedownload. Het heeft ook meer dan 325k beoordelingen en 4,3 sterren. In onze recensie van Samsung Max zullen we kijken naar de verschillende VPN- en privacyfuncties en kijken of het dat soort beoordeling waard is.

Wilt u Samsung Max vergelijken met onze aanbevolen VPN-services? Hier volgen enkele van de beste alternatieven. Elke VPN biedt een risicovrije proefperiode van 30 dagen om de service te testen.

RankVPN ServiceVPN Fan
Prijs Bezoek
SiteServer
Locaties Nr
LogsBrowser
Extensies Slim
DNS
1 ExpressVPN $ 6,67 ExpressVPN 160 Selectievakje Selectievakje Selectievakje
2 NordVPN $ 3,49 NordVPN 87 Selectievakje Selectievakje Selectievakje
3 Privé-internettoegang $ 3,33 PIA 49 Selectievakje Selectievakje

Over de productontwikkeling

Opera Max is begonnen als browser. Het is ontworpen als een van de eerste datavriendelijke mobiele aanbiedingen, maar heeft later een VPN en andere privacyfuncties toegevoegd. In 2023 kondigde het bedrijf Opera aan dat ze het project sloten. Toen Samsung besloot het product over te nemen, maakten ze het exclusief voor Samsung-telefoons. Je kunt het echter wel voor andere telefoons downloaden als je dat wilt. In sommige landen is het vooraf geladen op sommige Samsung-telefoons. De rest van ons zou het moeten downloaden van Google Play, Samsung Galaxy Apps of andere mirror-winkels. De vraag is of Samsung dit product de aandacht kan geven die het verdient?

Samsung Max

Prijzen

Zoals we in het begin al vermeldden, zou er een premium-modus moeten zijn. Dat gezegd hebbende, u kunt de locatie vinden en u kunt op de upgrade-knop klikken. U kunt de schuifregelaar ook naar de premiummodus verplaatsen. Naar verluidt biedt de premium-modus u minder advertenties en toegang tot meer functies met de service. Een ding dat u misschien niet kunt vinden, is een prijsbepaling of een manier om te betalen. De app zegt dat het je een premium-modus geeft als je akkoord gaat met advertenties op je oplaadscherm. Dat is voor het eerst dat we dat als betaalmiddel zien.

  HMA Pro VPN recensie 2023

Kenmerken

Er zijn verschillende aspecten van Samsung Max, dus we zullen ze bespreken. De Android-app biedt verschillende tools voor privacy om u te beschermen en misschien wat gegevens op te slaan. In hun in-app-berichten staat dat ze willen voorkomen dat je gegevens verspilt en zoveel mogelijk ‘besparingen’ uitwist.

  • Samsung Max VPNVPN – Nadat je de app hebt geïnstalleerd en geopend, vraagt ​​de app je of je de VPN-verbinding wilt instellen. Zodra je dat doet, ben je verbonden. Toen we de optie “Instellingen” aanvulden, konden we niets ontdekken over de verbinding. Er was geen plaats om de locatie van de server of versleutelingsniveaus te zien. Er is ook geen manier om die opties te wijzigen. Aangezien die informatie niet wordt weergegeven, is het mogelijk dat u kwetsbaar bent.
  • Verleng uw tijd – Deze instelling is gerelateerd aan de privacybescherming. Volgens de app biedt het u bescherming en gegevensbesparing. De beveiliging omvat het blokkeren van advertentietrackers en beschermde aanvragen. U verlengt uw tijd in al uw apps zonder dat uw mobiele gegevens zo snel opraken.
  • Apps beheren – Door deze optie te selecteren, kunt u apps die te veel gegevens gebruiken, beperken of beperken.
  • Ultra-apps – Dit is een interessante functie die je de optie van “Ultra Apps” geeft. Het ontwikkelingsteam heeft enkele van de meest populaire apps in de community herwerkt. Het zijn eigenlijk geavanceerde web-apps die mobiele websiteversies van die apps laden die zijn geoptimaliseerd voor Samsungs Max-cloudtechnologie. Ze stellen dat deze apps uw privacy beschermen en geld besparen op uw mobiele data-abonnement. Op het moment van deze beoordeling zijn er slechts 5 ultra-apps. Dat zijn Facebook, Instagram, VK, Cricbuzz en Wikipedia.
  Privacy Badger recensie 2016

Samsung Max App-gebruik

Zoals je in de onderstaande afbeelding kunt zien, is er niet veel aan deze applicatie. Het heeft simpelweg een connect / disconnect slider voor de VPN, WiFi Data Saving Mode en Privacy Protection. Je ziet ook de Ultra Apps in de afbeelding.

Samsung Max-gebruik

Hands-on testen

Zoals je in de afbeelding hierboven ziet, is er geen echt verbindingsscherm. Gewoon een schuifregelaar die aangeeft dat je verbonden bent. Bij het schrijven van deze review is het moeilijk om enkele factoren van deze applicatie te testen. U zou echter enkele verschillen moeten opmerken als u een van de ultra-apps gebruikt. We kunnen de VPN echter testen om te zien of deze het waard is om te gebruiken. We beginnen met een snelheidstest.

Samsung Max Speed ​​Test

Terwijl de Samsung Max-app u probeert te beschermen, zijn er enkele gebruiksproblemen. De eerste heeft te maken met de snelheid die je krijgt als je verbinding maakt met hun VPN-service. Zoals je in onderstaande afbeelding kunt zien, is er een groot verschil in prestatie. Bovendien laat de hoge ping op de server in de eerste afbeelding zien dat het een drukke server kan zijn, traag of andere verbindingsproblemen heeft. We zien graag hogere snelheden, maar het is een gratis service.

Speed ​​Test voor Samsung Max

Samsung Max lektest

Een andere test waarvan u op de hoogte moet zijn, is deals met DNS-lekken. In dit geval hebben we onze favoriete uitgebreide lektestsite gebruikt, doileak.com. Hoewel sommige van de testitems te maken hebben met de keuze van uw mobiele browser, hebben andere rechtstreeks betrekking op de veiligheid van uw verbinding. We gebruikten ook de DNSleaktest.com-site en kregen dezelfde resultaten. Zoals je kunt zien aan de geel gemarkeerde items, waren er enkele lekken bij verbinding met de VPN. Als het uw doel is om uw privacy te beschermen, zoals Samsung Max suggereert, zal het gebruik van deze service niet goed werken als deze lekt. Als u besluit deze test op uw apparaat uit te voeren, moet u ervoor zorgen dat de WebRTC-instelling is uitgeschakeld. Anders kan elke website nog steeds uw echte IP-adres zien.

  CyberGhost VPN Review 2023

Samsung Max lektest

Moet ik Samsung Max gebruiken?

Als u bekend bent met de Opera Max en verwacht dat Samsung Max hetzelfde is, moet u de premium-versie inschakelen om hetzelfde voordeel te krijgen. Of deze applicatie uw privacy daadwerkelijk zal beschermen, is een open vraag. Het doet het niet met zijn VPN, gezien de lekken. Samsung Max is misschien in orde om wat gegevensgebruik te helpen besparen, maar het VPN-gedeelte van de service maakt ons aarzelend. Nogmaals, we raden aan andere opties te gebruiken.

Laatste gedachten over Samsung Max

Samsung Max is enorm populair en een goede gedachte, maar er is wat werk aan de winkel. Dat omvat het transparant maken van de VPN-instellingen en servers en het geven van meer controle over encryptie, serverlocatie en serverkeuze aan de gebruiker. Het ontbreken van deze functies betekent dat u niet kunt profiteren van enkele van de andere voordelen van het gebruik van een VPN. Ten minste enkele van de recensies in de Google Play Store uiten teleurstelling over het product, vooral in vergelijking met Opera Max. Onze snelheid werd in de prestatietests gehalveerd en we hadden een probleem met DNS-lekken bij het gebruik van de app. Er zijn zeker betere opties die je meer vrijheid geven. Misschien wilt u onze eens bekijken Top 10 VPN’s voor een betere lijst met opties.

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me