Onze TunnelBear VPN-beoordeling vond een bedrijf met een gevoel voor humor dat “bearish” is over de beveiliging van uw internetverkeer en uw online privacy. Daartoe hebben ze een beveiligd VPN-netwerk ontwikkeld. TunnelBear heeft aangepaste apps voor Windows-, Mac OS X-, Android- en iOS-apparaten. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijk om hun service van bijna overal ter wereld te gebruiken.

TunnelBear

Prijzen en speciale aanbiedingen

Tunnelbear biedt zowel een gratis als een betaalde VPN-service. Ze bieden gebruikers 500 MB per maand gratis bandbreedte. We zijn van mening dat deze bandbreedtelimiet niet voldoende is voor gewone VPN-gebruikers en zeker niet genoeg voor degenen die HD of betere video-inhoud willen streamen. Hun betaalde service heeft geen maandelijkse bandbreedtebeperkingen.

TunnelBear-prijzen

Daarom richt onze TunnelBear VPN-beoordeling zich voornamelijk op de functies van hun betaalde service. De betaalde service kan worden gekocht in drie verschillende abonnementen met een looptijd. Deze voorwaarden zijn maandelijks, jaarlijks en 2 jaar. Een enkele maand van hun service kost $ 9,99. TunnelBear biedt echter een 58% korting als u een abonnement van 2 jaar koopt voor $ 99,99. Dit betekent dat u 2 jaar service kunt krijgen voor slechts $ 4,17 per maand.

Ongeacht welk abonnement u koopt, TunnelBear VPN biedt de volgende voordelen:

 • OS-ondersteuning – TunnelBear heeft apps voor al je apparaten: Mac OS X, Windows, iOS, Android en Chrome.
 • Apparaten – U kunt maximaal vijf apparaten tegelijkertijd verbinden.
 • Versleuteling – Uw gegevens worden beschermd met AES-256 met de OpenVPN-, IKEv2- en IPSec VPN-protocollen.
 • Technische ondersteuning – U heeft 24 uur per dag en 7 dagen per week hulp nodig via e-mail.
 • Locaties – U kunt verbinding maken met servers in 20 verschillende landen met onbeperkte toegang tot bandbreedte.
 • Tracker blokkeren – Tunnelbear VPN blokkeert verschillende online trackers.
 • Extra kenmerken – Deze omvatten Vigilance, Auto tunnel, Always on, GhostBear, TCP override en Trusted networks. We zullen deze later onderzoeken in onze TunnelBear VPN-beoordeling.

Voor u betalen TunnelBear VPN-abonnement is eenvoudig. Ze accepteren creditcardbetalingen met Visa, MasterCard en American Express. Voor degenen die een meer anonieme betalingsoptie willen proberen, kunt u ook voor uw abonnement betalen met de Egyptische valuta, Bitcoin. TunnelBear accepteert Paypal niet meer.

Gratis VPN-service

Zoals we hierboven vermeldden, biedt TunnelBear VPN een gratis versie van 500 MB van hun service die geen toegang biedt tot Australië, maar toegang heeft tot de andere 19 landen in zijn servernetwerk. U kunt dit gebruiken om te controleren of uw apparaten met hun service werken voordat u besluit deze aan te schaffen. Houd er rekening mee dat deze service mogelijk niet zo snel is als hun betaalde VPN vanwege servercongestie. Helaas, omdat ze geen restitutie aanbieden, moet u mogelijk een betaald abonnement kopen om hun servicesnelheid volledig te testen.

TunnelBear VPN-netwerk- en serverlocaties

TunnelBear VPN heeft een klein maar groeiend VPN-netwerk van servers dat momenteel 20 verschillende landen omvat. Ze hebben serverlocaties in Noord-, Centraal- en Zuid-Amerika, Azië, Europa en Oceanië. Deze zijn geselecteerd om hun netwerk de meest wereldwijde dekking te bieden. Deze locaties zijn als volgt:

 • noorden, Centraal, en Zuid-Amerika
  • Brazilië, Canada, Mexico, de Verenigde Staten
 • Azië
  • Hong Kong, India, Japan, Singapore
 • Europa
  • Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Ierland, Italië, Nederland, Noorwegen, Spanje, Zweden, Zwitserland, het Verenigd Koninkrijk
 • Oceanië
  • Australië

Dankzij deze netwerkserverlocaties biedt de TunnelBear VPN-service de beste toegang tot streaming media-inhoud. Dit betekent dat als u hun service gebruikt, u uw online entertainmentopties kunt vergroten. Wat nog belangrijker is, je kunt deze inhoud van bijna overal ter wereld bekijken.

Bezoek TunnelBear

TunnelBear VPN en uw online privacy

TunnelBear VPN respecteert uw online privacy door uw vragen door te sturen via Google DNS-servers. Alle IP-adressen die hierdoor worden geregistreerd, zijn die van de VPN-servers. Ze registreren geen informatie die u bezoekt of sites die u bezoekt terwijl u hun service gebruikt. Hier is een klein fragment uit hun privacybeleid:

TunnelBear verzamelt, bewaart of logt NIET de volgende gegevens:

IP-adressen die onze website bezoeken
IP-adressen bij serviceverbinding
DNS-zoekopdrachten terwijl verbonden
Alle informatie over de applicaties, services of websites die onze gebruikers gebruiken terwijl ze zijn verbonden met onze service

Uit de bovenstaande verklaring kunt u er zeker van zijn dat uw privacy goed wordt beschermd terwijl u de TunnelBear VPN-service gebruikt. In het belang van transparantie en openheid vermeldt hun privacybeleid alle informatie die ze verzamelen en hoe deze wordt gebruikt. Ze schakelen ook Torrent- en P2P-poorten uit, zodat ze geen logboekregistratie hoeven te doen. Daarom zijn ze geen goede keuze als je van deze diensten gebruik wilt maken.

In tegenstelling tot sommige services die zeggen dat ze geen logboekregistratie hebben, zegt TunnelBear VPN dat ze minimale operationele gegevens verzamelen en opslaan. Deze gegevens omvatten het volgende:

 • OS-versie;
 • TunnelBear VPN app-versie;
 • Of de gebruiker actief was voor de maand (0 of 1); en
 • De totale bandbreedte die per maand wordt gebruikt.

Omdat ze geen IP-adresgegevens registreren, kan geen van deze gegevens op een bepaald moment aan een specifieke gebruiker worden toegeschreven. Bovendien onthullen ze ook hoe elk van deze wordt gebruikt in hun privacybeleid.

TunnelBear heeft zijn hoofdkantoor in Canada en alle persoonlijk identificeerbare informatie (PII) wordt binnen zijn grenzen gehouden en is onderhevig aan Canadese jurisdictiewetten die restrictief kunnen zijn omdat het een “vijfogen” -land is. Maar zoals ze ook in hun privacybeleid vermelden:

TunnelBear slaat GEEN gebruikers op die IP-adressen hebben wanneer ze zijn verbonden met onze service en kunnen dus geen gebruikers identificeren wanneer ze IP-adressen van onze servers verstrekken. Bovendien kunnen we geen informatie vrijgeven over de applicaties, services of websites die onze gebruikers gebruiken terwijl ze verbonden zijn met onze Services; aangezien TunnelBear deze informatie NIET opslaat.

Dit zou de angst die hun locatie met betrekking tot uw privacy zou kunnen opleveren, moeten helpen verlichten. Als u hierover twijfelt, raden we u aan het volledige privacybeleid voor uzelf te lezen. Het is te vinden op hun website.

TunnelBear VPN-beveiliging en technische ondersteuning

Al uw internetverkeer wordt automatisch versleuteld met een AES-256-algoritme terwijl u de TunnelBear VPN-service gebruikt. Zwakkere codering wordt niet eens als optie geboden. De protocollen die hun netwerk gebruikt, zijn OpenVPN en IPSec / IKEv2. De onderstaande tabel laat zien hoe deze worden geïmplementeerd voor hun verschillende apps voor verschillende apparaten.

DeviceProtocolData
EncryptionData
Verificatie Handshake
ramen
Mac OS X
Android
OpenVPN AES-256-CBC SHA-256 4096 bit DH-groep
iOS 9 en hoger IKEv2 / IPSec AES-256-CBC SHA-256 2048 bit DH-groep
iOS 8 en eerder IPSec AES-128-CBC SHA-1 1548 bit DH-groep

Om iets meer te begrijpen over de TunnelBear VPN-beveiliging, helpt het om de onderdelen te begrijpen waaruit deze bestaat. Deze bestaan ​​uit het volgende:

 • Protocollen – Dit is een set regels voor het uitwisselen of verzenden van gegevens tussen verschillende apparaten. Ze gebruiken het OpenVPN, open source protocol voor alle apparaten behalve iOS. Dit is een van de beste VPN-protocollen die vandaag beschikbaar zijn. TunnelBear VPN gebruikt IKEv2, een van de snelste protocollen voor iOS en biedt uitstekende beveiliging door middel van IPsec.
 • Data encryptie – Het is het algoritme dat wordt gebruikt om de gegevens te versleutelen zodat ze niet door derden kunnen worden gelezen. Het wordt gebruikt om al uw internetverkeer te beschermen tegen nieuwsgierige blikken: of het nu ISP’s, overheids- of rouge-agenten zijn. TunnelBear VPN implementeert een AES-codering (Advanced Encryption Standard) met 256 bit-sterkte en blockchaining voor de codering van al uw internetverkeer. Dit is de coderingsstandaard van de Amerikaanse overheid voor geheime informatie.
 • Gegevensverificatie – Dit is een algoritme dat helpt te garanderen dat de verzonden gegevens op geen enkele manier zijn gewijzigd ten opzichte van de oorspronkelijke vorm. Gegevensverificatie is door SHA (Secure Hash Algorithm) met 256 bits, wat volgens de meeste standaarden veilig is.
 • Handdruk – Dit is een reeks protocollen en sleuteloverdrachten waarmee de apparaten elkaar kunnen verifiëren tijdens hun eerste verbinding. Dit gebeurt voordat coderingssleutels, verbindingsprotocollen of andere informatie tussen de apparaten wordt doorgegeven. De TunnelBear VPN-netwerkverbindingen gebruiken Diffie-Hellman-sleuteluitwisseling met 4096- of 2048-bitsterkte die als zeer veilig wordt beschouwd en zorgt voor voorwaartse geheimhouding door de verbindingssleutels voor elke verbinding opnieuw te genereren.
  KeePass recensie

Op basis van deze parameters is het gemakkelijk om te zien dat TunnelBear uw online beveiliging serieus neemt en hun service heeft geïmplementeerd met behulp van enkele van de beste coderingstechnologie die momenteel beschikbaar is.

U zult ook blij zijn te weten dat u ook wordt beschermd tegen DNS-lekken. We hebben TunnelBear VPN getest met zowel de basis- als uitgebreide DNS-lektests op meerdere netwerklocaties. De resultaten voor de Braziliaanse verbinding zijn typerend voor wat we ontdekten en ze laten zien dat er maar één server is gevonden met een IP in Brazilië. Deze resultaten laten zien dat er geen DNS-lekken zijn gevonden.

TunnelBear VPN Uitgebreide DNS-lektest

Technische ondersteuning is 24x7x365 beschikbaar via e-mail. De doorlooptijden zijn gemiddeld ongeveer 24 uur. TunnelBear VPN heeft ook een goede informatieve en FAQ-database op de helppagina van hun website die veel van uw technische vragen kan beantwoorden. Ze behouden ook een aanwezigheid op sociale media op sites zoals Facebook, Twitter en Google+. Hun blog is een goede bron van informatie over nieuwe beveiligingsfuncties.

Bezoek TunnelBear

TunnelBear VPN Review: hands-on testen

Een TunnelBear VPN-account aanmaken

Om u aan te melden voor een betaald abonnement op de TunnelBear VPN-service, selecteert u gewoon de knop “Nu starten”. Hierdoor wordt de pagina met accountinstellingen geopend.

TunnelBear-inschrijvingsproces

Abonneren op de TunnelBear VPN-service is eenvoudig en vereist slechts drie stappen:

 • Kies uw factureringsperiode.
 • Vul je e-mailadres in.
 • Selecteer uw betalingsmethode en voer uw betalingsgegevens in.

U ontvangt dan een welkomst-e-mail van TunnelBear met uw accountgegevens en inloggegevens.

TunnelBear VPN-software downloaden

Nadat je je hebt aangemeld voor een account, kun je de juiste TunnelBear VPN-app downloaden naar je apparaat. Selecteer eerst “Download” in het hoofdmenu van hun website. Dit opent de downloadpagina.

TunnelBear-software downloadenSelecteer uw apparaatpictogram zoals Windows wordt gekozen in dit voorbeeld. Klik of tik vervolgens op de knop onder de kaart. Voor Windows en Mac OS X start dit het downloadproces voor de TunnelBear VPN Client-software. Het biedt aan om de software uit te voeren of op uw computer op te slaan. We raden u aan de software op te slaan en deze vervolgens als beheerder uit te voeren om de installatieprocedure te starten. Voor de mobiele software tikt u op de knop om naar de juiste winkel te gaan waar u het installatieproces voor de app of extensie kunt voltooien.

De specificaties om de TunnelBear VPN-software uit te voeren per besturingssysteem en extensies zijn als volgt:

 • Android – 4.0.1 en hoger.
 • iOS – iOS 8.0 en hoger.
 • Mac OS X – 10.10 en later.
 • ramen – 7 en hoger.
 • Chrome-extensie – Browser 22+ op Windows, Mac OS X, Linux en Chrome OS
 • Opera-extensie – Opera-browser op Windows en Mac OS X
 • Blocker – Gratis extensie voor Chrome die samen met de VPN-service kan worden gebruikt op alle apparaten die de Chrome-browser ondersteunen.

Bezoek TunnelBear

De TunnelBear VPN Windows Client

Installatie van Windows-client

Nadat u de Windows-clientsoftware hebt gedownload, voert u deze uit als beheerder om het installatieproces op uw computer te starten. Mogelijk ziet u een scherm om het Microsoft.Net Framework te installeren. Als je dat doet, klik dan op de knop “Accepteren en installeren” om het toe te voegen. Houd er rekening mee dat deze download een paar minuten duurt. Zodra het Framework is geïnstalleerd, ziet u het TunnelBear VPN TOS-scherm. Zorg ervoor dat deze voorwaarden voor u acceptabel zijn. Klik vervolgens op de knop “Ik ga akkoord” om door te gaan met het installatieproces van de client.

TunnelBear VPN Windows Client Install

Nadat dit proces is voltooid, ziet u het verificatiescherm. Voer het e-mailadres in dat u hebt gebruikt om uw account aan te maken en uw wachtwoord om voor de eerste keer in te loggen bij de klant. U hoeft uw inloggegevens alleen opnieuw in te voeren als u zich afmeldt bij de klant. Als u het gewoon afsluit, is verificatie bij het opnieuw opstarten niet nodig.

TunnelBear VPN-login en hoofddashboard

Zodra u klaar bent met inloggen en uw inloggegevens zijn geaccepteerd door het TunnelBear-netwerk, ziet u een korte inleiding tot de Tunnelbear-software die hieronder wordt weergegeven. U kunt deze diavoorstelling doorlopen of overslaan. Nadat de diavoorstelling is voltooid, wordt het hoofddashboard voor de TunnelBear VPN Windows-client geladen. Dit wordt rechts hierboven weergegeven.

TunnelBear VPN Introductie Slideshow

Windows Client-instellingen

Voordat we Tunnelbear VPN in actie bekijken, moeten we eerst de instellingen bekijken. Deze zijn toegankelijk door op het tandwielpictogram links van het hoofddashboard te klikken. Deze instellingen zijn onderverdeeld in vier hoofdcategorieën:

 • Algemeen
  • Beginnen – Hiermee kunt u de client automatisch starten wanneer u Windows opstart. Dit samen met VigilantBear zorgt ervoor dat u altijd verbonden bent met de VPN wanneer u internet gebruikt.
  • TCP-overschrijving – Dit wordt gebruikt om verbinding te maken via het TCP-protocol in plaats van de standaard UDP. Alleen instellen als u onregelmatige verbindingen ervaart (verbindingen die af en toe wegvallen). Dit komt soms voor bij lange afstand en zwakke verbindingen. In tegenstelling tot UDP gebruikt TCP pakketverificatie en kan het uw snelheid vertragen, maar het helpt ook om uw verbinding te stabiliseren.
  • Kennisgevingen – Beslis zelf of u op de hoogte wilt worden gehouden van algemene verbindingsproblemen of onbeveiligde netwerken.

Algemene en beveiligingsinstellingen van TunnelBear

 • Veiligheid
  • ViglantBear – Dit is de TunnelBear-implementatie van een internet “Kill Switch”. Als deze is ingesteld en de VPN-verbinding wordt verbroken, wordt uw internettoegang tijdelijk geblokkeerd totdat de verbinding opnieuw tot stand is gebracht. Dit zal helpen voorkomen dat uw echte IP-adres wordt weergegeven als de VPN wegvalt.
  • GhostBear – Hierdoor worden uw gecodeerde gegevens verborgen en lijkt het meer op gewoon internetverkeer. Dit kan goed zijn als u wordt beperkt door uw internetprovider of om censuurproblemen op te lossen. Stel dit alleen in als je het nodig hebt, omdat de extra overhead je verbindingssnelheid kan vertragen.
 • Vertrouwde netwerken
  • Schakel in – Schakel dit in om netwerken op de witte lijst te zetten om zonder VPN te werken. Gebruik de knop “Toevoegen aan vertrouwde netwerken” om een ​​getoond netwerk toe te voegen aan de witte lijst. Elk wifi-netwerk dat niet op de witte lijst staat, activeert automatisch TunnelBear VPN om te activeren.
  Bullguard VPN recensie 2023

TunnelBear VPN Trust en accountinstellingen

 • Account
  • Beheer account – Maak een lijst van uw account en laat u deze beheren vanaf de webpagina.
  • Uitloggen – Als u dit selecteert, wordt u uitgelogd bij de client en moet u de volgende keer dat u de client start uw e-mailadres en wachtwoord opnieuw invoeren.
  • Helpen – Hiermee wordt de helppagina van de TunnelBear VPN-website in uw browser geopend.
  • Controleer op updates – Controleer op de nieuwste versie van de client en laat deze installeren.
  • Verzend rapport – Stuur een probleem naar de technische ondersteuningsmedewerkers van Tunnelbear VPN met betrekking tot een opmerking of probleem. Het verzendt er automatisch verbindingsgegevens mee of u kunt het exporteren naar een bestand.

Bezoek TunnelBear

TunnelBear VPN voor Windows gebruiken

Nu we de instellingen voor de TunnelBear VPN-client hebben bekeken, kunnen we deze in actie bekijken. Verbinding maken met het netwerk is eenvoudig en kan met slechts een paar klikken worden gedaan. Er zijn drie manieren om verbinding te maken met een server in het TunnelBear-netwerk. U kunt eerst gewoon op een locatie op de kaart klikken zoals we voor het Verenigd Koninkrijk hieronder hebben gedaan.

TunnelBear-verbinding via kaartSelecteer “Ja” in het resulterende dialoogvenster. Dat is alles. Je wordt getrakteerd op een animatie van een boortunneling naar de door jou gekozen virtuele locatie. Over een paar seconden steekt de beer zijn hoofd uit de mand in het door jou geselecteerde land op de kaart. Daarnaast wordt het scherm gevuld met kleur en wordt de schakelaar verlicht weergegeven in de aan-positie. Dit maakt het gemakkelijk om te zien dat je wordt beschermd door het TunnelBear VPN-netwerk met slechts een blik op het dashboard.

U kunt de client tot de taakbalk minimaliseren of maximaliseren om het volledige scherm in beslag te nemen als u de Windows-besturingspictogrammen in de rechterbovenhoek wilt gebruiken. Als u op de X klikt, wordt de client naar het systeemvak geminimaliseerd als u bent verbonden met een TunnelBear-server. Vervolgens kunt u de verbinding met de client verbreken of afsluiten. Anders, als u niet bent verbonden met een server, zal het klikken op de X de clientsoftware sluiten. Als u het systeemvak verlaat of de client sluit, hoeft u uw verificatiereferenties niet opnieuw in te voeren bij de volgende keer opstarten.

De tweede manier om verbinding te maken met de TunnelBear VPN-service is door auto te kiezen in de serverlijst. Gebruik dit als u alleen privacy wilt en niet het IP-adres van een bepaald land. Hiermee wordt u vanaf uw huidige locatie verbonden met de snelste server in hun netwerk.

De laatste manier om verbinding te maken als u niet op de kaart wilt scrollen, is door een locatie te selecteren in de vervolgkeuzelijst met servers. Dit maakt het gemakkelijk om van server te wisselen tussen verre locaties. Dit wordt geïllustreerd door over te schakelen van een server in het Verenigd Koninkrijk naar een in Australië.

TunnelBear VPN-serverlijst

Zoals je kunt zien, is de TunnelBear Client voor Windows eenvoudig te installeren en te gebruiken. Het enige dat nodig is, is een of twee muisklikken en u kunt verbinding maken met een van hun netwerkservers. Protocol- en versleutelingsselecties zijn voor u gemaakt. Ze hebben de clientinstellingen vereenvoudigd, zodat er heel weinig technische kennis nodig is om hun service te gebruiken, terwijl ze nog steeds geavanceerde functies bevatten zoals automatisch opstarten, een kill-schakelaar, stealth VPN-modus en vertrouwde netwerken. Kortom, ze hebben een leuke, gebruiksvriendelijke interface gecreëerd voor Windows-gebruikers om verbinding te kunnen maken met hun netwerk en hun online privacy te beschermen.

TunnelBear voor Mac OS X

De app voor Mac OS lijkt veel op die voor de Windows-client. Het bevat dezelfde geavanceerde functies VigilantBear (kill-schakelaar), GhostBear (stealth-modus) en vertrouwde witte netwerklijst om te beschermen tegen onbeveiligde wifi-netwerken. Het heeft dezelfde look en feel als zijn tegenhanger van Windows. Een verschil is dat het de installatie van een hulpgereedschap vereist, zodat de software al uw internetinstellingen terug kan brengen naar de normale staat. U moet het beheerderswachtwoord van uw computer invoeren om TunnelBear toe te staan ​​deze tool te installeren.

Bezoek TunnelBear

TunnelBear VPN voor Android

Installatie en opstarten van Android-app

Het installatieproces voor de TunnelBear VPN Android-app begint met het selecteren van het Android-pictogram op de downloadpagina van hun website. Dit toont het scherm voor het downloaden van de Android-app. Tik vanaf hier op de knop “Google play” om naar de winkel te gaan om de app te installeren. Eenmaal daar, tik op de knop “Installeren” en klik door alle berichten die verschijnen totdat de installatie is voltooid. Tik op de knop “Openen” om de app voor de eerste keer te openen.

Installatie van TunnelBear VPN Android-app

Zodra de app is geopend, wordt er een scherm weergegeven om een ​​account aan te maken. Als je al een account hebt zoals wij, tik dan op de link “Inloggen”. Dit opent het inlogscherm waar u uw e-mailadres en wachtwoord kunt invoeren om uw account aan te maken. Nadat je je gegevens hebt ingevoerd, tik je op de knop “Inloggen”. Je ziet dan een humoristisch welkomstscherm. Tik op “Get Tunneling!” knop om het hoofddashboard te openen. De eerste keer dat u de app start, wordt deze weergegeven met enkele handige tips voor het inschakelen van de VPN-verbinding en het wijzigen van virtuele landen op het hoofddashboard.

Aanmelden bij TunnelBear VPN Android-app

Voordat we de TunnelBear VPN-app in actie bekijken, moeten we eerst de opties bekijken. Het optiescherm is toegankelijk door op het menupictogram linksboven op het dashboard te tikken.

TunnelBear VPN voor Android-app-functies

Sommige hiervan zijn grappig en voegen esthetiek toe aan de app-interface. Anderen zijn serieuzer van aard om u te helpen uw online beveiliging en privacy te bewaken. De esthetische kenmerken omvatten grommende berengeluiden op verbindingen, trillingsfeedback en piekerige wolken die over de interfacekaart zweven.

De meer geavanceerde beveiligingsfuncties zijn onder meer:

 • Maak automatisch verbinding met onbeveiligde Wi-Fi’s – Als u dit inschakelt, weet u zeker dat u beschermd bent wanneer u ontspant op uw favoriete hotspot.
 • GhostBear – De stealth-modus voor TunnelBear VPN-verbindingen. Het wordt gebruikt om uw VPN-verkeer te verbergen voor diegenen die het willen beperken of censureren.
 • VigiliantBear – Dit is een kill-schakelaar die de internettoegang tijdelijk stopt als de VPN-verbinding wegvalt totdat deze wordt hersteld.
 • SplitBear – Hiermee kunt u applicaties kiezen die op uw apparaat zijn geïnstalleerd en die u niet door de VPN wilt tunnelen.
 • Vertrouwde netwerken – Hiermee kunt u een witte lijst met netwerken maken die u vertrouwt. Elk netwerk waarmee u probeert verbinding te maken, maar niet in deze lijst, zorgt er automatisch voor dat de VPN start.
  Mullvad VPN recensie 2023

TunnelBear VPN Android App-functies

Bezoek TunnelBear

TunnelBear VPN Android-app in actie

U kunt verbinding maken met het TunnelBear-netwerk door op een kaartlocatie te tikken die wordt weergegeven door een van de honingmanden. Er wordt een dialoogvenster geopend waarin u wordt gevraagd of u een tunnel naar die locatie wilt maken. Als u ‘Ja’ antwoordt, wordt u verbonden met een VPN-server in dat land. De eerste keer dat u verbinding maakt met het TunnelBear-netwerk, zal de app u vragen om toestemming te verlenen om de VPN-service tot stand te brengen. Tik op “OK” en het verbindingsproces zal opstarten. Je zult een schattige animatie zien van een beer die graaft van je huidige locatie naar het land van je keuze, waar hij dan uit de mand piekt en, afhankelijk van je ingestelde opties, luid brult.

TunnelBear VPN Android-app Eerste gebruik

Uw virtuele land kan ook worden geselecteerd door te tikken op het land waarmee het laatst verbinding is gemaakt onder aan het hoofddashboard. Dit opent een lijst met locaties waarmee u verbinding kunt maken. Bovenaan deze lijst staat de keuze “Auto”. Als u hiervoor kiest, wordt u verbonden met het vastende land dat momenteel beschikbaar is vanaf uw locatie. In ons geval heeft het ons verbonden met Canada, hoewel we ons in de Verenigde Staten bevinden.

Als u een ander virtueel land selecteert terwijl u verbonden bent met het TunnelBear VPN-netwerk, zal de app u automatisch loskoppelen van uw huidige server en u opnieuw verbinden met het nieuwe. Voor het wijzigen van virtuele locaties van Canada naar Japan was slechts één tik nodig. Als u een locatie kiest terwijl de verbinding met het netwerk is verbroken, schuift het door de kaart en wordt u gevraagd om verbinding te maken met die locatie door op een kaartlocatie hierboven te tikken. Het omschakelen van de verbindingsschakelaar is alles wat nodig is om de verbinding met het netwerk te verbreken.

TunnelBear VPN Android-app in actie

Je kunt zien dat de TunnelBear VPN Android-app heel eenvoudig te installeren en in te stellen is. Het lijkt qua uiterlijk en functionaliteit erg op hun andere aangepaste software. De interface is eenvoudig en goed ontworpen. Dit maakt het voor iedereen gemakkelijk om hun Android-apparaten te gebruiken om verbinding te maken met hun netwerk en virtuele adressen te creëren. Veel van de technische details worden achter de schermen afgehandeld. Het bevat echter enkele geavanceerde functies, zoals automatische verbinding met niet-beveiligde Wi-Fi’s, een kill-schakelaar en een stealth-modus.

TunnelBear VPN voor iOS

De TunnelBear-app voor iOS-apparaten lijkt qua uiterlijk en gebruik op zijn Android-tegenhanger. Dit maakt het gemakkelijk om verbinding te maken met behulp van meerdere apparaattypen. Het heeft echter geen kill-schakelaar of stealth-modus vanwege beperkingen opgelegd door het Apple OS.

Bezoek TunnelBear

TunnelBear VPN-snelheidstest

We waren blij met de algehele prestaties van de Tunnelbear VPN-service. Het presteerde uitstekend in onze snelheidstest naar meerdere serverlocaties. U kunt een voorbeeld van de snelheid zien bij het gebruik van de VPN uit de onderstaande snelheidstest. Zoals verwacht was er een afname in snelheid terwijl verbonden met hun VPN-server als gevolg van de codering van internetverkeer. Dit was echter klein voor de TunnelBear VPN-service.

TunnelBear VPN-snelheidstest

Zoals je kunt zien op de afbeeldingen hierboven, verlaagde de met Tunnelbear VPN versleutelde verbinding onze basis ISP-downloadsnelheid van 23,65 Mb / s naar 22,24 Mb / s. Dit is een daling van iets minder dan 6% naar een server in Toronto, ON, die in de buurt komt van die van veel grotere services. Vergelijkbare resultaten werden verkregen toen we andere VPN-locaties op hun netwerk controleerden. De gemiddelde dalingen lagen tussen de 5% en 10%. Dit kleine verlies van verbindingssnelheid is de gemoedsrust zeker waard door al uw online gegevens te beveiligen. Bovendien voegt de VPN-service de extra voordelen toe van het vergroten van uw online entertainmentopties, beschermt het u tegen beperking door overijverige ISP’s en maakt het mogelijk om te genieten van een meer open internetervaring door censuur waar aanwezig te dwarsbomen.

TunnelBear VPN Review Final Thoughts

TunnelBear VPN is sinds 2011 actief in de VPN-industrie. Het werd opgericht door Ryan Dochuk en Daniel Kaldor en heeft zijn hoofdkantoor in Toronto, Canada. Hoewel ze soms een humoristische benadering hanteren, zijn ze erg serieus over het bewaken van uw online privacy. Je zou zelfs kunnen zeggen dat ze het bewaken “zoals een moederbeer haar welpen doet”.

TunnelBear VPN heeft een eenvoudige maar goed ontworpen website. Ze hebben professionele software ontwikkeld met een humoristische kant, zodat u gemakkelijk verbinding kunt maken met en gebruik kunt maken van hun VPN-service. Deze aangepaste software omvat Windows, Mac OS X, Android en iOS, met extensies voor Chrome- en Opera-browsers. Ze hebben ook een gratis tracker en malwareblokker voor de Chrome-browser die u samen met de VPN-service kunt gebruiken om uw veiligheid te verhogen tijdens het surfen op internet. Hun Windows-, Mac OS X- en Android-clients hebben een kill-schakelaar en een stealth-modus om censuur te voorkomen.

Het TunnelBear VPN-netwerk is ontworpen met behulp van enkele van de beste versleutelingsalgoritmen die momenteel beschikbaar zijn. Het maakt gebruik van het OpenVPN-protocol voor Windows, Mac OS X en Android. IKEv2 wordt gebruikt om iOS-apparaten aan te sluiten. Alle gegevensversleuteling maakt gebruik van AES-256-CBC, behalve iOS 8 en eerder, die AES-128-CBC gebruikt. Uw gegevens zijn veilig geverifieerd om te beschermen tegen wijzigingen van buitenaf of zogenaamde “Man in the Middle Attacks”. Aanvankelijke handshaking met de service maakt gebruik van bewezen Diffie-Hellman-sleuteluitwisseling met 4096- of 2048-bitsterkte die als zeer veilig wordt beschouwd en zorgt voor voorwaartse geheimhouding voor uw sessies.

Al hun apps op maat zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. Met slechts een paar klikken van uw muis of tikken op uw scherm bent u binnen enkele seconden verbonden met hun netwerk en veilig voor nieuwsgierige blikken. Alle interfaces voor hun aangepaste software zijn vergelijkbaar, waardoor u deze gemakkelijk op meerdere apparaten kunt openen. Ze hebben een informatie- en FAQ-database om een ​​aantal van uw vragen te beantwoorden. Ze hebben ook 24x7x365 e-mailondersteuning en accounts op sociale media om u te helpen met eventuele problemen. Het enige voorbehoud bij de TunnelBear VPN-service is dat ze Torrent- en P2P-poorten uitschakelen, dus ze zijn geen goede kandidaat voor u als u een VPN zoekt waarmee u bestanden kunt delen.

Wat we het leukst vonden aan de service:

 • TunnelBear VPN heeft clients voor Windows, Mac OS X.
 • Ze hebben mobiele apps voor iOS en Android.
 • Ze hebben browserextensies voor Chrome en Opera die kunnen worden gebruikt om gegevens van en naar uw browser te beschermen.
 • TunnelBear heeft een gratis Chrome-add-on om trackers te blokkeren.
 • Ze bieden korting voor hun plan voor de langere termijn.
 • Je kunt vijf apparaten tegelijk aansluiten.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Voeg een garantie toe voor betaalde abonnees.
 • Voeg meer VPN-locaties toe; specifiek in Oost-Europa (Russisch gebied) en Afrika.
 • Sta gebruikers toe om de specifieke serverlocatie (stad) te selecteren wanneer ze verbinding maken met de VPN.
 • Herstel Paypal als betalingsoptie.

Tunnelbear VPN heeft misschien niet een van de grootste VPN-netwerken, maar de prestaties zijn in lijn met andere topproviders. Ze hebben hun serverlocaties gekozen om de dekking te maximaliseren en toch een snel en responsief netwerk te behouden. TunnelBear biedt beperkt gratis gebruik waarmee u de compatibiliteit van uw apparaten met hun service kunt testen. Geef hun service een proefrit en kijk wat je denkt. U kunt zich aanmelden voor een dienstjaar om het meeste uit uw geld te halen voor slechts $ 4,17 per maand.

Bezoek TunnelBear

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me