Onze VPNBook-recensie vond een gratis VPN-service die ons doet denken aan een oude stijl VPN. Het hoofdkantoor is gevestigd in Zürich, Zwitserland. De service biedt zelf geen aangepaste software. In plaats daarvan hangt het af van het ingebouwde PPTP-protocol dat door veel besturingssystemen wordt geleverd of van de gratis open source OpenVPN-projectsoftware of andere apps die het ondersteunen. VPNBook biedt alleen referenties waarmee u toegang kunt krijgen tot hun VPN-netwerk van snelle servers in verschillende landen. Als u hun service gebruikt, kunt u de door de staat gesponsorde censuur van nieuws- en sociale mediasites overwinnen. Het kan u ook helpen bij het deblokkeren van inhoud van populaire streaming-mediaservices zoals Hulu en Netfix in de Verenigde Staten.

VPNBook Review

VPNBook Gratis VPN-service

VPNBook is een volledig gratis VPN-service. Er is geen betaalde versie van de service. Daarom zijn snelheden en bandbreedte niet beperkt zoals bij veel gratis VPN-netwerken. De dienst wordt ondersteund door advertenties en donaties. Het netwerkwachtwoord wordt elke twee weken gewijzigd, dus u moet het regelmatig bijwerken om de service te blijven gebruiken. Volgens hun FAQ doen ze dit voor een betere serverbeveiliging en om ervoor te zorgen dat de gratis service alleen wordt gebruikt door actieve gebruikers. Het zorgt er ook voor dat hun adverteerders meer bekendheid krijgen wanneer u de VPNBook-website bezoekt om het nieuwste wachtwoord te verkrijgen. Omdat alle software van derden is, worden gebruikers niet blootgesteld aan advertenties wanneer ze hun VPN-servers gebruiken.

VPNBook gratis proxy-service

VPNBook heeft ook een gratis SSL-webproxy die u kunt openen vanaf hun website. Om het te gebruiken, kiest u gewoon uw proxyserverlocatie en voert u vervolgens de URL in die u wilt openen in het daarvoor bestemde vak. U kunt de VPNBook Internet-browsergebaseerde proxy gebruiken zonder extra software. Hiermee kunt u uw IP-adres verbergen en YouTube, Facebook of andere informatieve websites deblokkeren met SSL-gecodeerd verkeer om censuur door de overheid te omzeilen voor een meer gratis en open internetervaring.

VPNBook SSL Web Proxy

Toegewijde IP VPN-service

VPNBook genereert geld met één functie van hun VPN-service. Ze bieden speciale IP VPN-servertoegang voor zakelijke, commerciële en veeleisende persoonlijke gebruikers. Elke gebruiker krijgt zijn eigen toegewezen CPU, geheugen en 500 GB + specifieke bandbreedte per maand. U kunt tegelijkertijd maximaal vijf apparaten verbinden, waaronder computers, mobiele telefoons, tablets en andere ondersteunde apparaten. VPNBook registreert geen van uw toegewijde VPN-serveractiviteiten.

VPNBook-prijzen

VPNBook rekent $ 7,95 per maand voor deze service met een geld-terug-garantie van 30 dagen. Je kunt het kopen met de meeste grote creditcards: Visa, MasterCard, American Express of Discover. U kunt deze service ook betalen met uw PayPal-account.

Deze service ondersteunt P2P, VoIP en online gaming. De service ondersteunt ook aanpasbare OpenVPN-poorten (standaardpoorten: UDP53 / TCP443). U kunt kiezen uit de volgende speciale VPN-serverlocaties:

 • Canada;
 • Verenigde Staten (Oosten) – P2P niet toegestaan;
 • Verenigde Staten (West) – P2P niet toegestaan;
 • Nederland – P2P niet toegestaan.

Bezoek VPNBook

VPNBook Severer Network

Het VPNBook-netwerk bestaat momenteel uit zeven servers in vijf verschillende landen. Vier van deze VPN-servers bevinden zich in Europa en de andere drie bevinden zich in Noord-Amerika. Elk van deze heeft zijn eigen speciale hardware en is geoptimaliseerd voor snelheid. Hun netwerk bestaat ook uit cloudgebaseerde IP Content Delivery Network (CDN) -componenten waarmee ze op intelligente wijze al het internetnetwerkverkeer kunnen routeren om hun gebruikers “maximale snelheid” te bieden. Het biedt hen ook een lokale terugvalpositie als ze een CDN-fout ervaren.

De serverlocaties zijn als volgt (serveraanduidingen tussen haakjes):

Europa – Roemenië (Euro1 en Euro2), Frankrijk (FR), Duitsland (DE)
Noord Amerika – Canada (CA), Verenigde Staten (US1 en US2).

Hun netwerk ondersteunt verbindingen via de PPTP- en OpenVPN-protocollen. Alleen hun Euro VPN-servers in Roemenië staan ​​P2P-verkeer toe. Dit komt door hun gunstige internetwetten. Dit maakt ze ook ideaal om door de staat gesponsorde ISP-censuur te omzeilen en te genieten van een minder beperkende internetervaring. Alle andere servers zijn geoptimaliseerd voor websurfen en vergemakkelijken de toegang tot geo-geblokkeerde websites. Hiermee kunt u uw favoriete programma’s bekijken op websites zoals Hulu en Netflix in de Verenigde Staten en andere beperkte media-inhoud voor streaming.

VPNBook en uw internetbeveiliging en privacy

Aangezien dit een gratis service is, hoeft u zich er niet voor te registreren en kunt u dus een bepaald niveau van uw internetprivacy behouden omdat de service uw IP-adres verbergt, net als andere VPN-services. Dit niveau van privacy hangt af van het vertrouwen dat je hebt in de VPNBook-service. VPNBook heeft een van de kleinste en eenvoudigste privacybeleid dat we in de VPN-industrie hebben gezien. Hier is het in zijn geheel.

Ons privacybeleid is eenvoudig: we respecteren uw privacy. We verzamelen geen persoonlijke informatie of slaan de internetgegevens van gebruikers op. Het enige dat we loggen is het IP-adres en het tijdstip waarop de verbinding tot stand is gebracht. We registreren verbindingsinformatie om misbruik te verminderen en deze gratis VPN-service online te houden voor alle legitieme gebruikers. Verbindingslogboeken worden elke week automatisch verwijderd.

U (de gebruiker) bent verantwoordelijk voor uw acties of schade veroorzaakt door het gebruik van onze gratis VPN-service. Gebruik deze VPN NIET om kwaad te doen (p2p-applicaties zijn prima). Als u het systeem misbruikt, wordt uw IP-adres verbannen. Stuur een e-mail naar [email protected] om misbruik te melden. Deze gratis VPN-service is alleen voor persoonlijk gebruik. Neem contact met ons op voor opties als u een VPN-service nodig heeft voor zakelijk of commercieel gebruik.

Als we naar dit beleid kijken, zijn er een paar dingen die het onderzoeken waard zijn. De eerste is dat VPNBook geen van uw internetactiviteiten opslaat tijdens het gebruik van hun service. Ze registreren echter wel verbindingsinformatie, waaronder uw IP-adres en de tijd dat u verbinding hebt gemaakt. Deze gegevens worden een week bewaard en vervolgens verwijderd. Deze gegevens kunnen worden gebruikt om u te identificeren met de juiste bronnen.

  TunnelBear Beoordeling 2023

Vervolgens bent u verantwoordelijk voor uw eigen acties of schade veroorzaakt tijdens het gebruik van hun gratis service. Gebruik hun dienst niet voor illegale activiteiten die “kwaad doen”. VPNBook is gevestigd in Zwitserland, dat laks is over het reguleren van P2P voor persoonlijk gebruik.Ze beschouwen P2P-applicaties daarom niet als verboden, maar ze zijn alleen toegestaan ​​op Roemeense (Euro) servers voor maximale privacy vanwege hun gunstige houding ten opzichte van dergelijke activiteiten. Als u hun systeem misbruikt, wordt u verbannen.

Ten slotte moet worden opgemerkt dat VPNBook werd beschuldigd van het omdraaien van logboeken voor de vervolging van sommige leden van de “hacktivist-groep”, anoniem in 2013. Deze beschuldiging kwam van enkele van haar leden. Hoewel dit nooit is bewezen, waarschuwen ze je wel voor het gebruik van hun service voor illegale activiteiten en zeggen ze dat je verantwoordelijk bent voor je eigen acties. Daarom moet u hun woord hierover aannemen. Ze zullen proberen hun service te beschermen voor legitieme gebruikers.

Onthoud ook dat u met veel gratis services vaak het product bent. VPNBook vermeldt ook niet hoe het met gegevens van bezoekers aan hun website omgaat, maar ze worden er door advertenties door ondersteund. U moet hiermee rekening houden, samen met uw doel voor het gebruik van een VPN-service voordat u VPNBook of een andere gratis VPN-service gebruikt.

VPNBook-beveiliging met de OpenVPN Windows-client

Volgens een logboek van een verbinding met een van hun VPN-servers met behulp van het OpenVPN-protocol, onderhandelt de server tijdens de handshake over de volgende authenticatie, sleutelonderhandeling en gegevensintegriteitscodes tussen onze machine en hun server:

 • Besturingskanaal – TLSv1.2, cijfer TLSv1.2 ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 1024 bit RSA;
 • Uitgaand gegevenskanaal – Cijfer ‘AES-256-GCM’ geïnitialiseerd met 256-bits sleutel;
 • Inkomend datakanaal – Cijfer ‘AES-256-GCM’ geïnitialiseerd met 256-bits sleutel.

Cijferonderzoek

Een onderzoek van dit cijfer, ECDHE-RSA-AES256-GCM-SHA384, 1024 bit RSA laat ons de veiligheid die het biedt ontleden. De delen van het cijfer zijn als volgt:

 • ECDHE – betekent dat het de elliptische curve Diffie-Hellman-sleuteluitwisseling met kortstondige sleutels gebruikt, wat een perfecte voorwaartse geheimhouding voor de verbinding biedt door periodiek nieuwe sleutels af te leiden.
 • RSA – gebruikt certificaten voor authenticatie van entiteiten (moet minimaal 2048 bit gebruiken). Hun certificaten gebruiken alleen 1024-bits die als zwak worden beschouwd en mogelijk niet langer beschermen tegen alle Man-in-the-Middle-aanvallen (MitM). Ze moeten hun certificaten vernieuwen naar de hogere bitgrootte van 2048.
 • AES256 – is de symmetrische codering die wordt gebruikt voor vertrouwelijke berichten. Dit wordt als veilig beschouwd voor uw internetverkeer, aangezien het goed genoeg is voor geheime documenten van de Amerikaanse regering.
 • GCM – maakt gebruik van Authenticated Encryption with Associated Data (AEAD), een vorm van encryptie die tegelijkertijd vertrouwelijkheid, integriteit en authenticiteit garandeert op de data. Het zorgt voor kleinere toetsen en snellere algoritmische prestaties.
 • SHA384 – verwijst naar de hash die wordt gebruikt om nieuwe sleutels af te leiden met behulp van een Pseudo Random Function (PRF).

VPNBook DNS Leak Test

We hebben geen DNS-lekken gezien bij het verbinden met de VPNBook-service die veel voorkomen bij veel gratis VPN-services. Er werd slechts één server gezien tijdens het uitvoeren van een uitgebreide test terwijl deze was verbonden met hun service. Dit is logisch omdat VPNBook de open-source OpenVPN-software gebruikt, evenals de native mogelijkheid van uw besturingssysteem om verbinding te maken via PPTP.

VPNBook DNS Leak TestOver het algemeen biedt VPNBook een redelijk goede beveiliging van internetverkeer door te profiteren van enkele van de nieuwste OpenVPN-codes die beschikbaar zijn. Ze moeten echter de servercertificaten upgraden naar 2048. Hun PPTP-verbindingen gebruiken AES-128-CBC die niet zo veilig zijn, maar het biedt wel een alternatief verbindingsprotocol als je OpenVPN niet kunt gebruiken. Het vergroot ook het bereik van apparaten die u kunt gebruiken om verbinding te maken met hun service.

Bezoek VPNBook

VPNBook-ondersteuning

VPNBook-ondersteuning is voornamelijk via installatiehandleidingen op hun website voor verschillende besturingssystemen met behulp van de OpenVPN- en PPTP-protocollen.

Handleidingen voor handmatige VPNBook-installatieJe kunt ze ook een bericht sturen via het contactformulier op hun website, hoewel ze niets zeggen over reageren. Zoals veel gratis sites is hun ondersteuning zeer beperkt.

VPNBook-contactformulier

VPNBook Hands On Testing

De VPNBook-servers ondersteunen verbindingen vanaf Windows XP-, Windows 7-, Windows 10-, Linux-, iOS- en Android-apparaten. U kunt deze verbinden met behulp van het OpenVPN-protocol voor de beste beveiliging. Ze stellen u ook in staat om verbinding te maken met PPTP, wat minder veilig is. Hierdoor kunt u hun service zowel thuis als onderweg gebruiken. Omdat VPNBook geen eigen software levert, hebben we onze test uitgevoerd met de OpenVPN Windows- en Android-clients.

VPNBook voor Windows

Voordat u de VPNBook-servers kunt gebruiken, moet u de gratis OpenVPN-software downloaden en vervolgens installeren. Als u meer wilt weten over deze software, kunt u ons volledige lezen recensie van OpenVPN. De Windows-client kan worden gedownload van de OpenVPN website.

De OpenVPN Windows-client downloadenKlik op de link naast de installatie voor uw versie van Windows om de installatiesoftware naar uw computer over te zetten. Zodra u het op uw computer heeft, moet u het als een beheerder uitvoeren en het de machtigingen verlenen die nodig zijn om het installatieproces te voltooien. Klik op de OpenVPN-snelkoppeling om de client te openen. Dit moet ook worden gedaan als beheerder. Zodra de software is uitgevoerd, wordt deze verkleind tot een pictogram in het Windows-systeemvak.

OpenVPN-systeemvakpictogramAls u met de rechtermuisknop op dit pictogram klikt, wordt een secundair menu geopend waarin u instellingen kunt selecteren om in te stellen hoe de software werkt.

OpenVPN Windows Client-instellingen

Er zijn vier tabbladen om deze instellingen te beheren en informatie weer te geven. De eerste twee tabbladen zijn de instellingen “Algemeen” en “Proxy”.

De algemene instellingen zijn onderverdeeld in de volgende secties:

 • Gebruikersomgeving – hiermee kunt u de taal kiezen die door de GUI-interface wordt gebruikt. Keuzes zijn Spaans, Frans, Engels, Russisch, Chinees en andere.
 • Beginnen – laat je de client openen wanneer Windows opstart.
 • Voorkeuren – laat u bepalen hoe informatie wordt opgeslagen en mededelingen worden weergegeven.
  • Toevoegen aan logboek – hiermee kunt u nieuwe verbindingen toevoegen aan het logboek in plaats van de reeds bestaande verbindingen te overschrijven.
  • Toon scriptvenster – laat u alle lopende scripts (tekstbestand) wijzigen.
  • Stille verbinding – regelt de weergegeven verbindingsinformatie.
  • Ballon weergeven – hiermee kunt u bepalen wanneer en of u verbindingsmeldingen ziet. U kunt alleen kiezen bij verbinding, bij het verbinden of opnieuw verbinden, of nooit.
  Kaspersky Secure Connection VPN Review 2023

OpenvPN GUI Algemene en Proxy-instellingenOp het proxy-tabblad kunt u gewoon kiezen hoe de software proxy’s behandelt. Hiermee kunt u het OpenVPN-configuratiebestand of de systeemproxy gebruiken als deze is ingesteld. Bovendien kunt u handmatig een HTTP- of Socks-proxy instellen door het adres en het poortnummer in te voeren. Voor het gebruik van het VPNBook-netwerk raden we u aan deze set te verlaten om het configuratiebestand te gebruiken. De laatste twee tabbladen zijn de instellingen “Geavanceerd” en “Over”.

Op het geavanceerde tabblad kunt u bepalen waar de client naar OpenVPN-configuratiebestanden zoekt en verbindingslogboeken opslaat. U kunt ook binnen enkele seconden een time-out voor de verbinding instellen. De meeste gebruikers accepteren hiervoor alleen de standaardinstellingen. De laatste instelling maakt het mogelijk dat de software werkt in de modus alleen service.

OpenVPN Advanced en About Settings TabsHet tabblad Over toont de nieuwste OpenVPN-versie en copyrightinformatie. Het legt ook uit hoe de OpenVPN-software moet werken om iedereen internetbeveiliging te bieden.

Verbinding maken met het VPNBook-netwerk met OpenVPN

Voordat u de OpenVPN-client kunt gebruiken om verbinding te maken met het VPNBook-netwerk, moet u eerst de configuratiebestanden naar uw pc downloaden. Klik gewoon op de profiellink van de server die u wilt gebruiken. Hierdoor wordt het gecomprimeerde bestand overgebracht naar uw downloaddirectory.

VPNBook Network Server-profielen downloaden

Zodra u alle gewenste servers heeft overgebracht, moet u de configuratiebestanden (.ovpn) naar hun juiste directory uitpakken. Klik met de rechtermuisknop op het bestand dat u wilt decomprimeren en selecteer vervolgens “Alles uitpakken”.

De VPNBook-configuratiebestanden extraherenDit opent een venster waarin u naar het pad kunt bladeren waarnaar u deze uitgepakte bestanden wilt kopiëren. OpenVPN-bestanden worden altijd uitgepakt in de map die werd aangemaakt toen u de OpenVPN-clientsoftware installeerde.

OpenVPN-configuratiesysteempadZodra u het juiste pad heeft gekozen, klikt u op “Uitpakken” om het decomprimeren van de server OpenVPN-profielen te voltooien. Het pad moet er ongeveer zo uitzien.

OPVN-bestandsextractiepadElke VPNBook-serverbundel bevat vier profielen: UDP 53, UDP 25000, TCP 80 en TCP 443. Deze bestanden bevatten scripts voor serververbindingen en VPNBook-verificatiecertificaten.

VPNBook US1-serverprofielenHerhaal deze procedure voor elke VPNBook-server waartoe u toegang wilt.

Het VPNBook-netwerk gebruiken

Zodra deze bestanden zijn geïnstalleerd in de OpenVPN-configuratiemap, worden ze weergegeven in het clientmenu. Dit menu is toegankelijk door met de rechtermuisknop op het systeempictogram te klikken. Om verbinding te maken met het VPNBook-netwerk, kiest u een server en klikt u vervolgens op “Connect”. Zo eenvoudig is het.

Verbinding maken met het VPNBook-netwerk

Wanneer u uw eerste verbinding maakt met een VPNBook-server, moet u de gebruikersnaam en het wachtwoord van het netwerk invoeren om de verbinding te verifiëren. Zodra u deze invoert en “Wachtwoord opslaan” inschakelt, wordt uw verbinding voltooid. Je zult dit wachtwoord nog steeds periodiek moeten updaten omdat VPNBook het elke week of twee verandert. U kunt het bijgewerkte wachtwoord ophalen van hun website, Twitter-account of Facebook-pagina.

VPNBook LoginAfhankelijk van uw clientinstellingen, ziet u een korte melding bij een succesvolle verbinding.

Voorbeeld van een VPNBook-verbindingskennisgevingU kunt ook uw huidige VPNBook-netwerkverbindingsstatus controleren door met de muis over het OpenVPN-pictogram in het systeemvak te bewegen.

VPNBook-verbindingsstatusMerk ook op dat het pictogramscherm groen is in plaats van donker. Dit maakt het gemakkelijk om te zien dat je wordt beschermd door het VPNBook-netwerk. Merk ook op dat de us2-server een vinkje heeft. Dit betekent dat we er momenteel mee verbonden zijn. Verbinding verbreken is net zo eenvoudig als verbinding maken. Kies gewoon “Disconnect” uit het submenu. Merk ook op dat “Connect” grijs wordt weergegeven, dus u moet uw huidige server verlaten voordat u een nieuwe kunt kiezen.

Verbinding met VPNBook-netwerk verbrokenNaast het verbinden en loskoppelen, laat het OpenVPN-menu je ook het volgende doen:

 • Maak opnieuw verbinding – om een ​​nieuw virtueel IP-adres te krijgen.
 • Status weergeven – geeft een venster weer met extra upload- en downloadgegevens.
 • Bekijk log – laat u VPN-logboeken zien om verbindingsproblemen te onderzoeken en op te lossen.
 • Configuratie bewerken – hiermee kunt u verbindingsscripts onderzoeken. U mag dit niet doen wanneer u configuratiebestanden van derden gebruikt, omdat dit tot verbindingsfouten kan leiden.
 • Wis opgeslagen wachtwoorden – om de beveiliging op gedeelde apparaten te verhogen.
 • Bestanden importeren – laat je configuratie- en scriptbestanden overzetten van andere bronnen.
 • Instellingen – hiermee kunt u clientinstellingen bekijken, wijzigen en opslaan zoals we hierboven zagen.
 • Uitgang – sluit de OpenVPN-client. Het zal je waarschuwen als je momenteel verbonden bent met een VPNBook-server.

De VPNBook-servers kunnen eenvoudig de OpenVPN Windows-client gebruiken om uw internetverkeer te beveiligen. Het biedt basis VPN-functionaliteit. De VPNBook-service vereist wat extra werk door afzonderlijke installatie van serverprofielen. Dit vergt enige technische kennis van bestanden en mappen. Als u dit eenmaal heeft geregeld, duurt de verbinding van en naar het netwerk slechts een paar klikken. De service heeft geen geavanceerde functies zoals een kill-switch.

VPNBook gebruiken met de OpenVPN Connect Android-app

Voordat u verbinding kunt maken met de VPNBook-server op uw Android-apparaat, moet u eerst de configuratiebestanden downloaden en uitpakken. Om dit te bereiken, moet u de serverbundellink downloaden naast de link die u wilt gebruiken. Zodra dit gezipte bestand is gedownload, moet u de serverprofielen die het bevat uitpakken naar een andere map. U moet dit doen voor elke server die u wilt gebruiken.

OpenVPN-configuratiebestanden downloaden en uitpakkenNadat u de serverprofielbestanden (.opvn) hebt gedownload en uitgepakt, moet u vervolgens de OpenVPN Connect Android-client installeren. Zodra dit is geïnstalleerd, tikt u op het pictogram om het te openen. Op het openingsscherm kun je de app gebruiken met OpenVPN’s Privétunnel service, een privé VPN-server of importeer een profiel van een service als VPNBook.

Als u op deze laatste optie tikt, kunt u het .ovpn-configuratiebestand gebruiken dat u eerder hebt uitgepakt om een ​​nieuw VPN-profiel te maken om verbinding mee te maken. Tik op OVPN en selecteer vervolgens de map met het serverprofiel waarmee u verbinding wilt maken. Een vinkje wordt weergegeven naast de door u gekozen configuratie.

OpenVPN Connect installeren en serverprofielen importerenZodra u op “Importeren” tikt, wordt het verificatiescherm weergegeven. De “Titel” wordt automatisch voor u ingevuld met behulp van het door u gekozen profiel. U moet de “gebruikersnaam” en het “wachtwoord” opgeven om het authenticatieproces te voltooien. Tik daarna op “Toevoegen” om het maken van het profiel te voltooien.

Als u op het menupictogram (drie horizontale lijnen) op het profielenscherm tikt, kunt u andere profielen maken. Selecteer “Profiel importeren” en volg de bovenstaande procedure voor elke configuratie die u wilt maken. Als u op het paginapictogram bovenaan dit scherm tikt, wordt het VPN-verbindingslogboek geopend waarmee u het bestand kunt bekijken of delen met ondersteunend personeel.

  Disconnect.me Review

VPNBook OPVN-profielen

OpenVPN Android App Menu

Voordat we de VPNBook-service in actie zien, moeten we eerst het Client-menu bekijken. Dit menu heeft zes elementen. Ze zijn als volgt:

 • Proxy’s – geeft alle proxy’s weer die zijn ingesteld.
 • Importeer profiel – opent het proces voor het maken van profielen, zodat u nieuwe OpenVPN-verbindingsprofielen kunt maken.
 • Helpen – opent de OpenVPN Connect FAQ op de OpenVPN Inc. website.
 • Instellingen – hiermee kunt u enkele configuratie-opties opslaan die bepalen hoe de app werkt.
  • Het eerste instellingenscherm wordt weergegeven om te schakelen tussen batterijgebruik door de VPN te pauzeren wanneer het scherm leeg is, opnieuw verbinding te maken bij het opnieuw opstarten van het apparaat en het internet te blokkeren wanneer de VPN is onderbroken.
  • Vervolgens kunt u het VPN-protocol kiezen tussen adaptief (gebruik profielprotocol), TCP en UDP. U kunt ook uw IPv6-voorkeur instellen.
  • In de volgende paar secties kunt u de time-out voor de verbinding kiezen en of u datacompressie wilt gebruiken.

OpenVPN Connect Menu

 • Instellingen (vervolg)
  • Met de volgende paar instellingen kan de service werken met oudere servers. Deze omvatten onder meer het gebruik van het AES CBC-algoritme, het gebruik van onveilige algoritmen en de minimale TLS-versie. U moet deze standaard laten staan, tenzij u een probleem opmerkt.
  • Met de laatste app-instellingen kunt u de Google DNS gebruiken als een terugval, minimalisatie van snelkoppelingen regelen en bepalen of u VPN-systeemmeldingen wilt weergeven.
 • Statistieken – toont wat upload- en downloadinformatie.

OpenVPN Connect Menu (vervolg)Het laatste menu-item, “Home”, brengt je terug naar het OpenVPN Connect openingsscherm dat we zagen toen we de app voor het eerst openden.

Verbinding maken met een VPNBook-server

Schakel eenvoudig een van de profielen die u eerder hebt gemaakt om verbinding te maken met die VPNBook-server met het gekozen protocol en de poort. Wanneer u uw eerste OpenVPN VPNBook-profielverbinding maakt, moet u toestaan ​​dat deze de VPN-tunnel tot stand brengt.

Nadat u verbinding heeft gemaakt met een profiel, kunt u omhoog scrollen om uw verbindingsstatistieken en een realtime grafiek van uw bandbreedtegebruik te zien. U kunt ook uw nieuwe virtuele IP-adres zien. Schakel de verbinding uit om de verbinding met het VPNBook-netwerk te verbreken. Dit zal een waarschuwing weergeven zodat u kunt verifiëren dat dit uw bedoeling is. Tik op “OK” om de verbinding te verbreken.

Verbinding maken met de VPNBook-serviceU moet weten hoe de bestandsstructuur op uw Android-apparaat werkt om de .ovpn-configuratiebestanden correct in te stellen. Daarna is het eenvoudig om verbinding te maken met een VPNBook-server. Tik gewoon op het profiel dat je wilt gebruiken om het in te schakelen. Tik er nogmaals op om het uit te schakelen en de verbinding met je huidige VPNBook-netwerkserver te verbreken.

Verbinding maken met een VPNBook-server met PPTP

U moet handmatig een PPTP VPN-verbinding instellen op het apparaat dat u wilt gebruiken met het VPNBook-netwerk. Wanneer u deze VPN-verbinding tot stand brengt, moet u de servernaam (us2.vpnbook.com) invoeren die u voor uw internetverkeer wilt gebruiken. U moet ook de verificatiereferenties (gebruikersnaam en wachtwoord) voor de verbinding invoeren. U vindt deze informatie onder het tabblad PPTP-verbinding op de VPNBook-website.

VPNBook PPTP-protocolverbindingsgegevensZe hebben handleidingen voor het handmatig maken van VPN-verbindingen met VPNBook-servers voor Windows-, iOS- en Android-apparaten op hun website. U moet uw authenticatiewachtwoord regelmatig bijwerken. VPNBook verandert het wachtwoord elke twee weken om veiligheidsredenen en om ervoor te zorgen dat hun gratis service alleen wordt gebruikt door actieve gebruikers.

VPNBook-snelheidstest

De VPNBook-service maakt gebruik van het OpenVPN-protocol met 256-bits codering. Het VPNBook presteerde behoorlijk tijdens onze snelheidstest. Zoals bij de meeste services, is er een verlies aan internetsnelheid als gevolg van de coderingsoverhead als gevolg van het gebruik van hun service. Hun snelheid was redelijk voor een gratis dienst en varieerde grotendeels naarmate de afstanden toenamen.

VPNBook-snelheidstestJe kunt aan de illustratie zien dat het slechts een klein snelheidsverlies was bij toegang tot een server in Leesburg, VA. Door verbinding te maken met het VPNBook-netwerk werd onze snelheid verlaagd van 50,70 Mbps naar 44,70 Mbps. Dit is een prestatiedaling van ongeveer 12% voor de Virginia-server.

Er was echter een grote variabiliteit in onze snelheidstest naarmate de pingafstand toenam. Deze prestatiedalingen waren tot 80% voor sommige VPNbook-servers. Hierdoor daalde onze snelheid naar sommige locaties tot ongeveer 10 Mbps. Dit komt waarschijnlijk door een grotere afstand en overbevolking van de server tijdens drukke verkeersperiodes. We konden Netflix bekijken met behulp van de service zonder merkbare buffering. Uw resultaten kunnen echter variëren, afhankelijk van uw initiële ISP-snelheid.

Conclusies

Het VPNBook-netwerk is erg klein. Ze hebben hun hoofdkantoor in Zürich, Zwitserland. Het heeft slechts zeven locaties in vijf landen. Vier bevinden zich in Europa en de andere drie bevinden zich in Noord-Amerika. Het heeft twee servers in de Verenigde Staten om te helpen met overbevolking van mensen die geografisch beperkte inhoud willen bekijken. Ze staan ​​P2P-inhoud alleen toe op hun twee Euro-servers die zich in Roemenië bevinden. Ze hebben ook servers in Canada, Frankrijk en Duitsland. De VPNBook-service maakt verbindingen mogelijk via de OpenVPN- of PPTP-protocollen.

VPNBook heeft eigen clientsoftware, dus u moet een compatibele OpenVPN-software van derden gebruiken om uw verbindingen tot stand te brengen. U moet ook de VPNBook OpenVPN-configuratieprofielen op uw computer installeren om verbinding te kunnen maken met hun VPN-servers. OpenVPN-verbindingen beveiligen uw internetverkeer met 256-bit AES-codering. Daarom moet u het OpenVPN-protocol gebruiken wanneer u verbinding maakt met hun VPN-servers.

Als alternatief kunt u handmatig een VPN-verbinding instellen met PPTP op uw apparaat. De VPNBook-website heeft visuele handleidingen om u te helpen deze te maken met Windows, iOS en Android. PPTP-verbindingen zijn beveiligd met 128-bits AES-gegevensversleuteling. Dit is niet zo veilig als OpenVPN, maar vergroot de verscheidenheid aan apparaten die u met hun service kunt gebruiken.

Wat we leuk vonden aan de service:

 • Ze houden geen logboeken met VPN-activiteiten bij.
 • Ze hebben behoorlijke snelheden voor een gratis VPN.
 • P2P toegestaan ​​op de Roemeense Euro-servers.
 • Het deblokkeert bepaalde streaming media-inhoud.
 • De service biedt goede beveiliging voor OpenVPN-verbindingen.

Ideeën om de service te verbeteren:

 • Ze moeten certificaten bijwerken naar 2048 bit.
 • De service moet meer servers en locaties toevoegen.
 • VPNBook kan een eigen client ontwikkelen voor gebruiksgemak.

De VPNBook-service is gratis voor individueel gebruik. Het wordt ondersteund door advertenties en donaties. Snelheden zijn goed voor een gratis VPN. Ze bieden speciale IP’s voor $ 7,95 per maand voor commercieel en veelgevraagd persoonlijk gebruik.

Bezoek VPNBook

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me