Započet ću pregled CactusVPN-a s malo podrijetla tvrtke. CactusVPN upravlja internetskom uslugom zaštite privatnosti sa sjedištem u Moldaviji. Oni pomažu članovima da zaštite svoju privatnost i deblokiraju zemljopisna ograničenja za web lokacije u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji. CactusVPN nudi članovima izbor između VPN pristupa i Smart DNS usluge.

CactusVPN pregled

Cijene i posebne ponude

CactusVPN cijene su vrlo razumne. Imaju manju mrežu od većine VPN usluga koje pokrivamo. Pri tome su u stanju održavati niske cijene. Uz neograničen pristup poslužiteljima u jednoj zemlji za 4,99 USD. Pristupite poslužiteljima u SAD-u, Velikoj Britaniji i NL zajedno s Smart DNS-om za 6,99 dolara mjesečno.

CactusVPN cijene

Članovi mogu pristupiti CactusVPN-om koristeći svoj besplatni VPN klijent. Kao što možete vidjeti, CactusVPN nudi popuste na temelju duljine vaše pretplate. Možete uštedjeti 13% od kvartalnog pristupa, 23% od polugodišnjeg i 35% od godišnjeg prijavljivanja. Izrada godišnjeg plana najbolja vrijednost. Posjetiti KaktusVPN poseban stranicu za spremanje.

Kada se prijavite na račun, CactusVPN nudi brojne opcije plaćanja koje možete odabrati. Sviđa mi se što koristim PayPal za bilo koju internetsku uslugu jer možete upravljati pretplatom. CactusVPN nudi PayPal zajedno s kreditnom karticom, Alipay, Webmoney, Yandex, Boleto Bancario, Qiwi i CashU. Daje vam širok raspon mogućnosti plaćanja.

Probno razdoblje bez rizika

Iako ću dati sve od sebe da ponudim temeljit pregled, postoji samo jedan način da budem siguran da je CactusVPN pravi izbor. Morat ćete testirati uslugu za sebe. KaktusVPN također to razumije. Za pomoć nude garanciju povrata novca od 30 dana. Međutim, kao što ćete vidjeti za trenutak, garancija uključuje i neke uvjete. Evo jezika koji CactusVPN koristi u općem odjeljku njihove FAQ stranice

Kakva je politika povrata novca CactusVPN?

Nudimo 30-dnevno jamstvo povrata novca. Ako ne možete koristiti naše usluge: ne možete se povezati s VPN poslužiteljima ili Smart DNS uslugom. U slučaju Smart DNS-a također možete zatražiti povrat novca ako je bilo koja od web lokacija s popisa neblokiranih web stranica i dalje blokirana za vas.
Imajte na umu da ne refundiramo za VPN pitanja s brzinom jer imamo 24 sata besplatnog probnog računa na našim premium serverima.

Posjetite CactusVPN

Lokacije mreže i poslužitelja CactusVPN

CactusVPN upravlja mrežom VPN poslužitelja na ključnim mjestima. Imaju jednu od manjih mreža s lokacijama poslužitelja u tri države. To će vam pomoći da pristupite pokrivanju sportskih događaja i deblokirate stranice poput Netflixa i BBC iPlayera s bilo kojeg mjesta na svijetu.

  CyberGhost VPN pregled 2023
CountriesLocationsServersProtocols
3 6 12 OpenVPN, PPTP, L2TP, SSTP

CactusVPN ima poslužitelje u Sjedinjenim Državama (Kansas City, Los Angeles, Wilmington), Velikoj Britaniji (London, Maidenhead) i Nizozemskoj (Amsterdam).

Privatnost i sigurnost

Kad govorimo o VPN uslugama, mnogi ljudi pretpostavljaju da će dobiti visoki stupanj privatnosti i sigurnosti. To nije uvijek slučaj. To stvarno ovisi o vašem razlogu za korištenje VPN usluge. Ako je vaša svrha privatnost i anonimnost, vjerojatno želite VPN koji se ne prijavljuje.

CactusVPN u odjeljku s pitanjima na njihovoj web stranici jasno kaže da ne vode zapise o prometu. Oni vode samo zapise veza i raščlanjuju ih svaka tri dana. Evo detalja s njihove web stranice:

Čuvate li bilo kakve zapisnike?

Za naše VPN i Smart DNS korisnike 3 dana čuvamo samo zapisnike veza * za rješavanje problema. Ali uvjeravamo vas:

 • ne pratimo i ne znamo što prenosite / preuzimate dok koristite naše usluge, a nema zapisnika koji uključuju ove podatke;
 • ne znamo ili registriramo web stranice koje posjećujete;
 • ne pratimo koje aplikacije koristite.

Svi osobni podaci naših kupaca potpuno su povjerljivi i ne dijele se, ne koriste, ne daju ili se daju bilo kojoj drugoj strani ni pod kojim uvjetima i bez iznimki.

Posjetite CactusVPN

Hands-on testiranje

Prvo što tražim prilikom odlučivanja da li ću pregledati VPN uslugu prilagođeni je klijent. Sigurno da možete konfigurirati OpenVPN i ručno konfigurirati veze, ali nema potrebe Postoji toliko VPN pružatelja usluga koji nude jednostavan za korištenje klijentskog softvera sada nekoliko dana.

Sretna sam što dijelim da CactusVPN ima izvrsnog Windows klijenta koji sam koristio za testiranje njihove usluge. Oni također imaju prilagođenog klijenta za Mac. Zajedno s postavljenim vodičima za iOS, Android, pa čak i DD-WRT usmjerivače.

Povezivanje s Windows VPN klijentom

Pogledajmo klijenta CactusVPN Windows:

  Surfshark pregled 2023

CactusVPN Windows klijent

Softver za Windows jednostavan je za instaliranje i upotrebu. Kada pokrenete program, prikazat će se zaslon veze. Odatle možete odabrati zemlju, praćenu lokaciju poslužitelja i na kraju protokol koji želite da se CactusVPN koristi za povezivanje. Klijent također ima nekoliko impresivnih naprednih značajki.

Postavke klijenta CactusVPN

Kartica postavki Windows klijenta pruža vam nekoliko opcija. Predlažem vam da omogućite barem „Reconnect ako conn. opcija ”. Najnaprednija značajka softvera CactusVPN je ubojica aplikacija. Možete postaviti posebne aplikacije za zaustavljanje u bilo kojem trenutku kada padne VPN. Značajka je posebno popularna za članove koji koriste VPN uslugu u P2P / torrent svrhe. CactusVPN omogućuje bujicu na svojim poslužiteljima u Nizozemskoj.

Posjetite CactusVPN

Povežite se s Mac VPN klijentom

Pored njihovog prilagođenog Windows softvera, CactusVPN ima i Mac klijenta. Softver za Mac izgleda upravo poput prikazanih zaslona u sustavu Windows. Također ima iste napredne značajke, naime mogućnost ubijanja aplikacije ako se VPN prekine. To je vrlo teška značajka za korisnike Mac-a, tako da sam uzbuđen što vidim da li vas je CactusVPN prekrio.

Povežite se s iPhonea ili iPada

Iako CactusVPN ne nudi vlastitu iOS aplikaciju, postavili su vodiče za ručno povezivanje s PPTP-om ili L2TP-om. Evo kopije uputa. Možete posjetiti njihovu stranicu za punu verziju sa snimkama zaslona.

Vodič za postavljanje CactusVPN L2TP za iOS:

1) Idite na “Općenito” -> “Mreža” -> „VPN”
2) Kliknite “Dodaj VPN konfiguraciju …”
3) Odaberite karticu L2TP

  • U polje “Server” upišite IP adresu CactusVPN poslužitelja. Morate provjeriti e-poštu koju ste dobili kad se aktivirao vaš CactusVPN račun. Tamo ćete pronaći sve dostupne poslužitelje.
  • Unesite korisničko ime i lozinku za svoj paket.
  • U polje “Tajno” unesite: cactusvpn
  • Za razinu enkripcije ostavite “Auto” i odaberite “Pošalji sav promet”.
  • Pritisnite “Spremi”.

4) Sada je stvorena vaša VPN veza, sada se možete povezati.

Posjetite CactusVPN

Povežite se s Android uređaja

CactusVPN ne nudi aplikaciju za Android uređaje, ali imaju postavljene vodiče za PPTP i L2TP / IPSEC veze. Evo kopije uputa. Možete posjetiti njihovu stranicu za punu verziju sa snimkama zaslona.

Vodič za postavljanje CactusVPN L2TP za Android:

1) Idite na “Postavke”
2) Pritisnite “Više postavki”
3) Pritisnite “VPN”
4) Pritisnite “Dodaj VPN mrežu”
5) Pritisnite padajući izbornik “Type”
6) Odaberite “L2TP / IPSec PSK”

  • U polje “Name” upišite željeno ime za svoju vezu. Preporučujemo da ga nazovete: CactusVPN (L2TP).
  • U polje “Adresa poslužitelja” upišite IP adresu CactusVPN poslužitelja na koji se želite povezati. (Da biste tamo pronašli dostupne poslužitelje, provjerite e-poštu koju ste primili kad platite račun CactusVPN ili se prijavite na područje klijenata na našoj web stranici.)
  • Unesite “cactusvpn” (bez navodnika) u polje “IPSec unaprijed podijeljeni ključ”.
  • Ostala polja ostavite prazna.
  • Pritisnite gumb “Save”.
  NordVPN pregled 2023

5) Dodirnite novu vezu za povezivanje. Unesite svoje korisničko ime i lozinku za CactusVPN koji su vam poslani putem e-pošte i dodirnite Poveži.

Posjetite CactusVPN

CactusVPN test brzine

CactusVPN testirao sam koristeći OpenVPN koji je najsigurniji protokol. Koristio sam njihov Windows klijent i povezao se s serverom u Wilmingtonu, Virginia.

CactusVPN test brzine

Kao što vidite, postojala je oko 35% razlika u brzini između veze izravno na mog ISP-a i veze na poslužitelj u Virginiji. Šifriranje dodaje dodatne troškove tako da možete očekivati ​​smanjenje performansi. To je trgovina za višu razinu privatnosti. S brzinom većom od 27 Mbps lako bih usmjeravao usluge poput Netflixa i BBC-a.

Zaključak

Sviđa mi se što se CactusVPN fokusira na privatnost i anonimnost. Njihova značajka klijenta ubojica aplikacija dodatni je sloj privatnosti. Nemaju najveću mrežu, ali oni pokrivaju SAD, Veliku Britaniju i NL. Performanse su dobre za one koji žele deblokirati i strujati sa web lokacija poput Netflixa i BBC-a.

Ono što mi se najviše svidjelo u usluzi:

 • Jednostavan za korištenje Windows i Mac klijenata
 • Podrška za protokole OpenVPN, PPTP, L2TP i SSTP
 • Značajka ubojstva aplikacija i u klijentu za Windows i Mac
 • Šifrirane VPN i pametne DNS usluge
 • Terminski popusti na 3-mjesečne, 6-mjesečne i godišnje prijave

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Ponudite mobilne aplikacije za iOS i Android
 • Dodajte više lokacija u njihovu mrežu
 • Dodajte bitcoin kao opciju plaćanja
 • Razmotrite namjenski IP kao dodatak

Sviđa mi se CactusVPN i mislim da je to dobar izbor za one koji su usredotočeni na privatnost. Ako vam je cilj deblokiranje sadržaja širom svijeta, tada provjerite imaju li poslužitelje u tim zemljama. Ako vam je cilj jaka privatnost, predlažem vam da pokušate sa CactusVPN-om. Bit će pokriveno njihovim 30-dnevnim jamstvom povrata novca, što je dovoljno vremena za testiranje usluge. Samo budite sigurni da razumijete ograničenja njihove politike povrata.

Posjetite CactusVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me