HMA Pro VPN (poznat i kao Hide My Ass) jedan je od najvećih VPN pružatelja na svijetu. Tvrtku je pokrenuo Jack Cator 2005. godine. Prvobitno je pokrenuo HMA kako bi zaobišao ograničenja vatrozida u svojoj školi. 2009. godine predstavio je HMA kao uslugu pretplate i brzo se proširio. Privax, matična tvrtka HMA, 2015. godine je preuzela kompanija AVG Technologies, koju je od tada kupio Avast. Sjedište Privaxa je u Londonu, Engleska, a Avast sa sjedištem u Pragu. Trenutno HMA ima preko 1000 VPN servera na 290+ lokacija. Rasprostranjene su u 190 zemalja širom svijeta. To im omogućuje da nude geografski raznolike lokacije kako bi se članovima omogućilo sigurno surfanje Internetom i deblokiranje geo-ograničenja.

HMA Pro VPN

Cijene i posebne ponude

HMA se naplaćuje u skladu s ostalim vodećim VPN uslugama. Željeli bismo vidjeti da oni nude mjesečnu pretplatu, ali najkraći rok koji trenutno nude je 12 mjeseci. Možete se prijaviti i za 36-mjesečni plan. Kao i ostali VPN-ovi koje pokrivamo, HMA cijene njihovu uslugu na temelju termina prijave. Njihov 36-mjesečni plan preporučujemo svima koji žele najbolju vrijednost. Donosi mu cijenu do 3,99 USD mjesečno što je popust od 67%.

HMA VPN cijene

Dakle, što dobijate s pretplatom? HMA pruža sljedeće pogodnosti za sve njihove članove:

 • Besplatni prilagođeni VPN softver za Windows, Mac OS X, iOS i Android
 • 5 Istovremene veze
 • Neograničena širina VPN i upotreba
 • Virtualni IP-ovi širom svijeta s više od 1000 poslužitelja u 190+ različitih zemalja
 • Dinamična IP adresa s izborom od preko 120000 IP adresa na geografski različitim lokacijama
 • Izbor VPN protokola: OpenVPN i IKEv2 / IPSec
 • Mogućnost zaobilaženja cenzure i geo-ograničenja
 • Zaštita Wi-Fi žarišta od hakera i krađe identiteta
 • Deblokirajte VoIP usluge kako biste uštedjeli na troškovima na veće udaljenosti
 • 30-dnevna garancija povrata novca

HMA koristi 2Checkout za obradu svojih plaćanja. Uslugu možete platiti kreditnom karticom (Visa, Mastercard, American Express, Discover), UnionPay ili PayPal. Oni koji više vole upravljati svojim internetskim pretplatama s središnje lokacije, mogu radije koristiti PayPal. Cijena je ista bez obzira na način plaćanja koji ste odabrali. U vrijeme našeg pregleda HMA nije nudila bitcoin ili bilo koje drugo kripto valute.

Probno razdoblje bez rizika

Tim na HMA trenutno nudi 7-dnevno besplatno probno razdoblje za nove korisnike. To znači da imate tjedan dana za testiranje usluge prije naplate. Podatke o plaćanju i dalje ćete morati unijeti kad se prijavite za besplatno probno razdoblje. Ako ne otkažete prvih 7 dana, naplatit će vam se 12 mjeseci usluge.

HMA također nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca bez rizika za sve nove članove. To znači da se možete prijaviti za bilo koji termin i prvi mjesec testirati uslugu bez rizika. Ako otkažete tijekom prvih 30 dana, plaćanje će vam biti vraćeno. Više pojedinosti možete potražiti u pravilima za povrat sredstava HMA.

Lokacije HMA mreže i poslužitelja

HMA ima najveću geografsku mrežu sa poslužiteljima u preko 190 zemalja širom svijeta. Tijekom godina, tehnologija je porasla u veličini i performansama. Trenutno imaju preko 1000 VPN servera na 290+ lokacija u 190+ zemalja širom svijeta. To im omogućuje da nude brže veze na širem rasponu web lokacija s ograničenom dostupnošću od mnogih pružatelja VPN-a. HMA ima preko 120000+ IP adresa radi dinamičkog raspoređivanja svojim pretplatnicima širom svijeta. Imaju poslužitelje na gotovo svim glavnim kontinentima, uključujući Afriku, Aziju, Srednju Ameriku, Europu, Oceaniju, Sjevernu i Južnu Ameriku. Google karta u nastavku prikazuje opseg HMA VPN Pro mreže.

Mreža HMA poslužitelja

Najbolje pokrivanje je u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Kanadi, Nizozemskoj, Francuskoj i Njemačkoj. Ovdje je popis gradova u svakoj regiji, poredani po zemljama:

 • Afrika – Alžir, Angola, Benin, Bocvana, Burkina Faso, Burundi, Kamerun, Zelenortski otoci, Srednjoafrička republika, Čad, Komori, Kongo, Azurna obala, Egipat, Ekvatorijalna Gvineja, Eritreja, Etiopija, Gabon, Gambija, Gana, Gvineja -Bissau, Kenija, Lesoto, Liberija, Libija, Madagaskar, Malavi, Mali, Mauritanija, Mauricijus, Maroko, Mozambik, Namibija, Niger, Nigerija, Republika Kongo, Republika Džibuti, Ruanda, Sveta Helena, Sao Tome i Principe, Senegal, Sijera Leone, Somalija, Južna Afrika, Sudan, Svaziland, Tanzanija, Togo, Tunis, Uganda, Zambija, Zimbabve
 • Azijsko-pacifički – Afganistan, Američka Samoa, Armenija, Australija, Azerbejdžan, Bangladeš, Butan, Brunej, Kambodža, Kina, Božićni otok, Kokosova ostrva, Otoci Kuk, Fidži, Guam, Hong Kong, Indija, Indonezija, Japan, Kazahstan, Kiribati, Kirgistan, Laos, Makao, Malezija, Maldivi, Mongolija, Mjanmar, Nauru, Nepal, Nova Kaledonija, Novi Zeland, Niue, Otok Norfolk, Sjeverna Koreja, Pakistan, Palestina, Palau, Papau, Nova Gvineja, Filipini, Ostrva Pirkairn, Republika Singapur, Samoa , Salomonovi otoci, Južna Koreja, Šri Lanka, Tajvan, Tadžikistan, Tajland, Tokelau, Tonga, Turkmenistan, Tuvalu, Ujedinjeni Arapski Emirati, Uzbekistan, Vanuatu, Vijetnam
 • Europa – Alandski otoci, Albanija, Andora, Austrija, Bjelorusija, Belgija, Bosna, Bugarska, Hrvatska, Cipar, Češka, Danska, Estonija, Farska ostrva, Finska, Francuska, Gruzija, Njemačka, Gibraltar, Grčka, Mađarska, Island, Irska, Italija, Latvija, Lihtenštajn, Litva, Luksemburg, Makedonija, Malta, Moldavija, Monako, Crna Gora, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunjska, Rusija, San Marino, Srbija, Slovačka, Slovenija, Španjolska, Svalbard i Jan Mayen, Švedska, Švicarska, Velika Britanija, Ukrajina, Vatikan
 • bliski istok – Bahrein, Iran, Irak, Izrael, Jordan, Kuvajt, Libanon, Oman, Palestina, Katar, Saudijska Arabija, Sirija. Turska, Jemen
 • Sjeverna Amerika – Angvila, Antigva i Barbuda, Aruba, Bahami, Barbados, Bermudi, Britanski Djevičanski otoci, Kanada, Kajmanska ostrva, Kuba, Dominika, Dominikanska Republika, Grenland, Grenada, Guadeloupe, Haiti, Jamajka, Meksiko, Montserrat, Nikaragva, Portoriko, Saint Kitts i Nevis, Saint Lucia, Saint Pierre and Miquelon, Saint Vincent i Grenadini, Otoci Turks i Caicos, SAD
 • Južna Amerika – Argentina, Belize, Bolivija, Brazil, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Salvador, Falklandski otoci, Gvatemala, Gvajana, Honduras, Panama, Paragvaj, Peru, Surinam, Trinidad i Tobago, Urugvaj, Venezuela
  Samsung Max Review

Osim što ima više lokacija poslužitelja od bilo kojeg drugog davatelja usluga, HMA je dobro zastupljena u popularnim zemljama poput Sjedinjenih Država, Kanade, Velike Britanije, Nizozemske, Francuske i drugih.

Posjeti Hide My Ass

Privatnost i sigurnost

Pravila evidentiranja HMA-a od tada su se ažurirala. Konkretnije, HMA ne bilježi korisničku aktivnost bilo koje vrste. Dalje objašnjavaju da prilikom pristupa VPN-u ne prijavljuju web stranice koje posjetite, prenose podatke ili vašu IP adresu. Međutim, oni i dalje drže zapisnike veza koji uključuju vrijeme povezivanja, prekid veze, trajanje i korištenje propusne širine. Oni to čine kako bi spriječili zloupotrebu i dijagnosticirali mrežne probleme.

Korisnik ostavljamo da odluči je li ta pravila prikladna za njihove pojedinačne VPN svrhe. Treba napomenuti da mislimo da ako privatnost, čak i od vašeg pouzdanog VPN-a, zaista brine o vama, tada je HMA bolji izbor nego što je bio prije godina. Oni koji vole koristiti P2P usluge primijetit će da HMA popisuje P @ P poslužitelje u 6 zemalja.

Kakvu enkripciju nudi HMA korisnicima svojih VPN usluga? Oni implementiraju OpenVPN kao svoj osnovni zadani protokol u Windows i Android klijentima. Njihova implementacija koristi 256-bitnu enkripciju s AES-256-GCM simetričnom enkripcijom za klijente i poslužitelje. Za njihovo rukovanje koriste OpenSSL sa RSA 4096 bitnim ključevima ovjerenim sa SHA256.

HMA Pro VPN koristi IKEv2 / IPSec za svoje Mac i iOS aplikacije. Oni primjenjuju 256-bitne standarde šifriranja. Korištenje IKEv2 omogućava bolju brzinu veze i ponovnog povezivanja. Također omogućuje bolju stabilnost tunela. Sretni smo što HMA je odabrao IKEv2 za korisnike Mac-a i iPhone-a.

HMA podrška

HMA je jedna od rijetkih usluga koja ima 24/7 chat uživo kako bi odgovorila na bilo kakva tehnička, prodajna, narudžbinska ili naplatna pitanja koja biste mogli imati. U dogovorima s osobljem koje stoji iza live chat-a našli smo ih prijateljske, brze i profesionalne. Odgovori na naša pitanja bili su točni. Dali su linkove do svojih FAQ pitanja o podršci za koja su mislili da će nam pomoći i oni. Njihova stranica za podršku nudi mnogo korisnih odgovora na češća pitanja koja su korisnici postavili kao i vodiča za postavljanje za druge uređaje. Za dulje tehničke probleme pružaju sustav podrške putem ulaznica putem e-pošte 365/24/7 koji možete pokrenuti putem chata i putem njihove stranice podrške. Ispod je stranica zahtjeva za podršku s web mjesta HMA.

Nakon što odaberete razlog za svoj zahtjev, prikazat će vam se obrazac za ispunjavanje koji zahtijeva različite podatke ovisno o zahtjevu koji ste odabrali. Osnovne potrebne informacije uključuju vašu adresu e-pošte, predmet, opis problema i privitke, kao što su snimke zaslona ili datoteke dnevnika.

Posjeti Hide My Ass

Povezivanje s Windows ili Mac VPN klijentom

HMA Pro VPN klijent verzija 5 objavljena je u rujnu 2023. s brojnim novim značajkama i poboljšanjima. Aplikaciju možete preuzeti sa njihove web stranice u području pomoći. Nakon što stignete na stranicu za podršku, pomaknite se prema dolje da biste pronašli vezu koja će vam pomoći instalirati i koristiti novog klijenta. Ova stranica sadrži podatke o novom klijentu i vezu za njegovo postavljanje na vaše računalo. Nakon preuzimanja ove datoteke na vaše računalo, trebat ćete je kliknuti desnom tipkom miša i “Instalirati kao administrator”. Nakon što instalacija završi (što bi moglo potrajati neko vrijeme ako se mora učitati Microsoft .NET Framework), prikazat će vam se zaslon za prijavu..

HMA prijava

Ovo je zaslon za provjeru autentičnosti računa. Jednostavno unesite svoje korisničko ime i lozinku za svoj HMA račun. Klijent će upamtiti vaše vjerodajnice tako da ih neće morati unositi svaki put kada se prijavite. Ako ste zaboravili lozinku, tada dodirnite zaboravljenu lozinku kako biste pokrenuli postupak da biste je resetirali. Ako još nemate račun, dodirnite gumb za izradu računa da biste otišli na web stranicu HMA i pretplatili se. Jednom kada su vaše vjerodajnice pravilno unesene, kliknite gumb “Prijava” za početak korištenja klijenta.

  Pregled aplikacije za zaštitu privatnosti FlashRouters - VPN zaštita za sve

Sljedeći zaslon koji ćete vidjeti zove se nadzorna ploča. Ovo je glavni zaslon za novog HMA v5 klijenta. Nadzorna ploča ima tri različita stanja povezivanja: isključeno (isključeno), povezivanje (kotač) i povezano (uključeno). Oni su prikazani na slici ispod. Slika dolje lijevo prikazuje snimku zaslona u nepovezanom stanju. Primjetite da je magarčevo lice otkriveno. Jednom kada se spoji, magarac će nositi masku. Glavne komponente nadzorne ploče su kako slijedi

 • HMA slika magaraca – Ovo je za marke i u nepovezanom stanju izgleda kao da mu je dosadno i čeka.
 • Prekidač za vezu – U svom isključenom stanju pozadina za prekidač je tamno plava.
 • Status veze – Ovo u ovom slučaju kaže “isključeno”.
 • Mjesto – Sadrži naziv lokacije odabranog poslužitelja ili posljednjeg poslužitelja na koji ste se povezali. Lokacija prikazana u ovom primjeru je Miami.
 • Izvorni IP – U isključenom stanju će se prikazati vaša javna IP adresa.
 • Novi IP – IP adresa dodijeljena nakon povezivanja s HMA serverom.

HMA veza

Da biste se povezali s prikazanom lokacijom poslužitelja, jednostavno kliknite na prekidač i postupak povezivanja će započeti. To će rezultirati zaslonom poput onog prikazanog s desne strane iznad. Status zaslona na nadzornoj ploči pokazuje da ste sada povezani s VPN-om. Promjene na nadzornoj ploči u njenom povezanom stanju uključuju sljedeće:

 • Slika magaraca – Magarac nosi masku kojom označava da ste zaštićeni.
 • Prekidač za vezu – Nalazi se u stanju “UKLJUČENO”, a pozadina joj je svijetlo žuta.
 • Izvorni IP – vi ste javna IP adresa.
 • Novi IP – virtualni IP dodijeljen od strane VPN poslužitelja.

Klikanjem na odjeljak nadzorne ploče s serverom prikazat će se zaslon s lokacijama na kojima možete odabrati novi poslužitelj na koji ćete se povezati. To je prikazano na slikama u nastavku.

HMA lokacije

Poslužitelji na ovom zaslonu raspoređeni su po abecednom redu po zemljama. Mogu ih pregledati bilo prema zemlji kao što je prikazano na slici s lijeve strane ili po gradu kao što je prikazano na drugoj slici. HMA mreža poslužitelja jaka je u preko 190 zemalja, tako da je najbolji način za pronalaženje poslužitelja i uštedu vremena pomicanja upotreba značajke za brzo pretraživanje na vrhu zaslona. Upisivanje “mia” za Miami sužava lokacije i doista su SAD, Florida, Miami mjesto koje smo željeli. Klikom na ovu lokaciju vratit ćete se na glavni zaslon nadzorne ploče i povezati se s poslužiteljem.

Posjeti Hide My Ass

Povezivanje s HMA iOS ili Android aplikacijom

Kao što možda pretpostavljate, mobilne aplikacije možete preuzeti iz Appleovih ili Googleovih trgovina aplikacija. Naslov je HMA Hotspot VPN & Proxy. Kad prvi put uđete u aplikaciju, unesite svoje korisničko ime i zaporku kako biste potvrdili svoj račun. Ako ste zaboravili lozinku, dodirnite “Zaboravili ste lozinku?” i aplikacija će pokrenuti postupak da biste je promijenili i dobili drugu. Ako još nemate račun, dodirnite “nemam račun” i aplikacija će vam pomoći u stvaranju računa. Nakon što ste pravilno unijeli korisničko ime i lozinku za račun, tada ćete vidjeti zaslon poput onog s lijeve strane.

Aplikacija HMA iOS

Ovo je zaslon nadzorne ploče aplikacije. Ovaj zaslon ima tri različita stanja: isključeno, povezivanje / isključivanje i povezano. Sastavni dijelovi nadzorne ploče u rasklopljenom stanju su sljedeći:

 • Dosadni magarac – Magarac izgleda dosadno i čeka kad niste povezani na HMA mrežu.
 • Sklopka – Pozadina prekidača je tamno plava i lijevo je u isključenom stanju.
 • Status veze – Ovo kaže “Isključeno” na prekidaču.
 • Mjesto – Prikazuje lokaciju trenutno odabranog VPN poslužitelja.
 • IP adresa – Ovo pokazuje vašu javnu IP adresu u nepovezanom stanju.

Pozadina nadzorne ploče je tamno plave boje u nepovezanom stanju. Sve što je potrebno za spajanje na preporučeno mjesto jest dodirnuti prekidač. Pri povezivanju aplikacija će se pokazati krug koji se okreće. U povezanoj stanju koja je prikazana na zadnjoj slici iznad, pozadina je žuta, magarac nosi masku. Također ćete primijetiti novu IP adresu koja je IP adresa koju je dodijelio HMA poslužitelj.

Dotaknite gumb lokacije na dnu nadzorne ploče prikazat će se zaslon poslužitelja na kojem možete odabrati drugu zemlju ili lokaciju na koju ćete se povezati. Ovaj je zaslon prikazan na prvoj slici ispod. Organizira se na sljedeći način:

 • Lightning Connect – ovo je obično poslužitelj najbliži vašoj trenutnoj lokaciji.
 • Poslužitelji struje – Najbolje lokacije za pristup popularnim uslugama streaminga.
 • Država – Ovo je popis svih zemalja u HMA mreži raspoređenih po abecednom redu.

Možete kliznuti kroz popis zemalja da biste pronašli onu koju želite, ali bolji je način upotrebe responzivnog pretraživanja kao što je prikazano na sredini slike donje slike. Upišite “Atl” bez navodnika i vidjet ćete sličan ekran. Dodirnite SAD, lokacija Atlanta će je istaknuti i odabrati. Aplikacija će se odmah povezati s lokacijom poslužitelja.

  PureVPN pregled 2023

Lokacije HMA iOS poslužitelja

Posljednji dio HMA iOS aplikacije kojem ćemo istražiti je izbornik kojem se može pristupiti dodirom na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu zaslona nadzorne ploče. Izbornik je prikazan na završnom snimku zaslona u nastavku.

Postavke aplikacije HMA iOS

Izbornik se sastoji od sljedećih stavki:

 • Račun – Ove informacije uključuju korisničko ime vašeg računa i odabrani plan naplate.
 • Postavke – Možete zasaditi aplikaciju za automatsko povezivanje s VPN-om kada koristite mobilni ili WiFi i kada prelazite između njih, omogućite mobilnu mrežu i omogućite pouzdane mreže tako da se VPN ne povezuje automatski s tim neworksima.
 • Centar za pomoć – pomoć u uobičajenim pitanjima.
 • Obratite se podršci – Ovo je obrazac za kontakt podrške koji se može poslati s vašeg iOS uređaja.

VPN aplikacija HMA Pro za iOS i Android vrlo je lagana za upotrebu. Zahtijeva malo tehničkog znanja. Za povezivanje ili prekid veze s HMA mrežom potreban je samo jedan dodir na prekidaču na nadzornoj ploči. Promjena poslužitelja ili IP adresa može se obaviti sa samo nekoliko dodira. Zadani protokol može kriptirati sav vaš internetski promet i osigurati vam sigurnost na omiljenoj Wi-Fi žarišnoj točki bilo gdje u svijetu.

HMA test brzine

Test brzine koji smo izvršili na HMA VPN mreži nije bio brz kao neki od najboljih koji smo pregledali. Otprilike su imali prosjek u smislu performansi. Iz donjeg testa brzine možete vidjeti da je njihova brzina bila odgovarajuća. Očekuje se određeni gubitak brzine prilikom povezivanja na VPN mrežu zbog prekomjernih troškova nastalih kodiranjem vašeg internetskog prometa. Taj je gubitak unutar prihvatljivih vrijednosti za HMA.

HMA VPN test brzine

Kao što možete vidjeti na gornjim slikama, šifrirana veza smanjila je brzinu učitavanja naše baze ISP-a sa 459.80 Mbps na 109.48 Mbps. Ovo je pad od oko 76% na serveru u Ashvilleu, NC. Gubitak brzine veze vrijedan je sigurnosti i bezbrižnosti, jer ste u mogućnosti kriptirati sav svoj internetski promet.

Zaključak

HMA je u industriji VPN usluga od 2005. Porasla je u veličini i performansama tijekom godina kako je tehnologija napredovala. Trenutno imaju preko 1000 VPN servera na 290+ lokacija u 190+ zemalja širom svijeta. Imaju više poslužitelja u popularnim zemljama poput SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Nizozemske i drugih. To im omogućuje da nude brže veze na širem rasponu web lokacija širom svijeta od mnogih pružatelja VPN-a. HMA ima preko 120000 IP adresa koje dinamički raspoređuju pojedinačno svojim pretplatnicima širom svijeta.

Tim HMA sa sjedištem je u Londonu, dok je njihova matična tvrtka Avast sa sjedištem u Pragu. HMA je tijekom godina promijenila svoje stajalište o prijavi. Njihova trenutna politika bilježenja jasno daje do znanja da ne bilježe aktivnosti korisnika. Oni vode evidencije veza kako bi pomogli u dijagnosticiranju problema.

HMA ima prilagođene aplikacije za Windows, Mac OS X, Android i iOS. Te su aplikacije jednostavne za instaliranje i omogućuju korisnicima da se povežu s VPN poslužiteljima u svojoj mreži s samo nekoliko klikova mišem ili dodirom na zaslonu. Njihovi klijenti za Windows i Mac OS X uključuju prekidač za uklanjanje koji će vas prekinuti s Interneta u slučaju pada VPN veze.

Sve njihove aplikacije pružaju neke od najboljih enkripcija dostupnih u industriji u AES-256. Njihove aplikacije za Windows i Android podrazumijevaju OpenVPN zbog ravnoteže brzine, sigurnosti i ukupne pouzdanosti. Mac i iOS aplikacije koriste IKEv2 / IPSec što se smatra brzim, sigurnim i pouzdanim. Bolje je za ponovno povezivanje i prebacivanje između mreža.

HMA također nudi ručne vodiče za povezivanje s njihovom uslugom pomoću sustava Windows, Mac OS X, Android, iOS, Windows Phone, raznih usmjerivača i nekih drugih uređaja. Njihova podrška počinje uslugom internetskog razgovora 24/7/365. Imaju veliku bazu podataka FAQ. Još problematičnih problema može se riješiti putem sustava izdavanja ulaznica putem e-pošte.

Ono što nam se najviše svidjelo u usluzi:

 • Imaju masivnu VPN mrežu. Ovo je sjajno za one koji putuju u inozemstvo.
 • Imaju klijente za Windows i Mac OS X
 • Imaju mobilne aplikacije za iOS i Android.
 • Imaju 24/7/365 podršku za chat uživo za lagana tehnička ili naplatna pitanja i kupnju ulaznica putem e-pošte za pomoć kod složenijih problema.
 • Imaju prekidač za uklanjanje VPN-a koji vam omogućuje zaustavljanje odabranih aplikacija kada padne VPN veza.
 • Kada želite, možete promijeniti svoju javnu IP adresu.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Ponovno uvođenje mjesečnih računa
 • Dodajte Bitcoin kao opciju plaćanja

HMA mreža pokriva većinu glavnih kontinenata. Poslužitelji imaju u Africi, Aziji, Srednjoj Americi, Europi, Oceaniji, Sjevernoj i Južnoj Americi. Imaju relativno brzu VPN mrežu. Imaju 30-dnevno jamstvo povrata novca, tako da ćete imati dovoljno vremena da testirate njihovu uslugu i provjerite odgovara li vama. Dajte im probni pokus i vidjeti što mislite. Ako uživate u brzini i bezbrižnosti koje nudi njihova VPN usluga, možete se prijaviti na neograničen pristup od samo 3,99 USD mjesečno.

Posjeti Hide My Ass

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me