Naš pregled Hola VPN utvrdio je da je besplatna internetska usluga privatnosti P2P (Peer-to-Peer) skrivena opasnost za koju mnogi njeni manje tehnički korisnici možda nisu svjesni. Hola je tvrtka sa sjedištem u Isreali koju su pokrenuli Ofer Vilenski i Derry Shribman 2012. Imaju aplikacije za VPN, blokiranje oglasa, ubrzanje videa i GPS lokaciju. Iako Hola svoju uslugu naziva VPN, ona zapravo funkcionira poput ponekad šifriranog proxyja. To znači da prvenstveno djeluje kao proširenje putem vašeg preglednika. Hola VPN maskira vašu IP adresu i zamjenjuje je drugom u državi po vašem izboru.

Hola VPN pregledTeoretski, to vas čini sigurnijima i anonimnijima dok surfate Internetom. Uz to, omogućava vam zaobići cenzuru i prevladati geoblokiranje; na taj način omogućavajući vam otvorenije internetsko iskustvo s bilo kojeg mjesta na svijetu. Ovo zvuči kao dobar posao, ali zar ne? Pročitajte našu cjelovitu recenziju i saznajte sve pojedinosti kako biste mogli sami odlučiti.

Hola VPN cijene

Hola VPN izvorno je započeo kao P2P mreža razmjene vrijednosti. To vam je omogućilo besplatno korištenje njihove mreže u zamjenu za dopuštanje ostalim korisnicima na mreži da koriste vaše računalo u stanju mirovanja. Uređaj se ne radi ako:

 • Računalo se ne koristi (nisu otkrivene aktivnosti miša ili tipkovnice).
 • Priključen je na električni izvor, a ne napaja se iz baterije.
 • Uređaj je povezan s lokalnom mrežom ili Wi-Fi-om (nije na mobilnoj mreži).

Hola je besplatna za privatnu (nekomercijalnu) upotrebu na osobnim računalima i računalima Mac, a zahtijeva pretplatu na iOS i Android. Također imaju Hola Premium uslugu koja vam omogućuje korištenje Hola VPN mreže bez da budete njezin dio. Morate biti prijavljeni na web mjesto Hola da bi vaše premium članstvo stupilo na snagu. Ako ga želite koristiti u više preglednika, svaki preglednik mora biti prijavljen na svoje web mjesto.

Hola VPN cijene

VPN usluga prodaje se mjesečno i suzavno. Mjesec će vas koštati 5 dolara mjesečno. Kao i mnogi drugi pružatelji VPN-a, Hola nudi popust na njihov dugoročni paket. Slijedom toga, možete dobiti godinu dana Hola Premium za 45 USD, što može biti 3,75 USD mjesečno.

Kako djeluje Hola VPN

Hola CDN (Content Delivery Network) arhitektura izgrađena je kao sloj na vrhu HTTP-a. To je hibridna mreža čiji su čvorovi sastavljeni od vršnjačkih uređaja slobodnih VPN korisnika i konvencionalnih VPN poslužitelja. Ovu mrežu nazivaju “suradničkim P2P Internetom”, a svoju uslugu “VPN-om u zajednici (Peer-to-Peer)”. Što to znači?

To znači da oni koriste HolaCDN kako bi prikrili vaš IP, a zatim usmjerili internetski promet vašeg preglednika kroz neaktivan uređaj drugog besplatnog VPN korisnika na njihovoj mreži. U zamjenu za ovu besplatnu uslugu, pristajete dopustiti im da koriste vaše računalo ili uređaj za usmjeravanje ostalih vršnjačkih prometa kada ne radi. Pristup velikoj grupi nepotpunih IP adresa pojedinog korisnika omogućava vam da postanete anonimniji. Uz to, mrežu čini još težom za otkrivanje i blokiranje. Međutim, ovo je samo dio priče o Hola VPN mreži.

Kao što smo ranije napomenuli, Hola VPN usluga djeluje na hibridnoj mreži koja se sastoji od slobodnih peer čvorova i uobičajenih VPN servera. I premium plaćeni kupci i besplatni korisnici mogu koristiti ovu mrežu, ali korisnici koji plaćaju ne funkcioniraju kao mrežni čvorovi za ostale korisnike. Uz sve to, plaćeni komercijalni korisnici svoje sestrinske usluge, Luminati mogu pristupiti višestrukim IP-ovima na Hola VPN mreži.

Hola VPN shema

To znači da besplatne VPN korisnike strojeva mogu koristiti i drugi besplatni korisnici, plaćeni Hola pretplatnici i komercijalni korisnici tvrtke Luminati. U “utopijskom svijetu”, to bi bila sjajna ideja za besplatnu VPN uslugu. Međutim, mi živimo u stvarnom svijetu i njihove su skrivene opasnosti za besplatne korisnike u P2P mreži ove zajednice. Sada ćemo istražiti neke od tih opasnosti i uslugu Luminati.

Opasnost za korisnike Hola VPN-a

Puštanje u pogon Luminati i potencijalne mreže

Prvo ćemo malo pregledati povijest Hola VPN-a. Započeo je 2012. godine kao besplatna P2P Internet proxy usluga. U 2014. godini pokrenuli su svoju komercijalnu uslugu Luminati i to kratko spomenuli u svojim FAQima. Oni su se našli pod vatrom 2015. kada je njegova komercijalna usluga korištena za izvođenje DDoS (Distributed Denial of Device) napada neželjene pošte na ploči s kontroverznom porukom 8chan..

To je otkrilo da je Hola prodavao pristup besplatnim korisničkim strojevima kao čvorovima za komercijalne korisnike. Mnogi su se korisnici zbog toga uzrujali jer većina nije znala da je Hola pokrenuo uslugu Luminati. Osjetili su da je Hola to sakrila ne objašnjavajući to istaknuto na svojoj web stranici.

Značajke Hola VPN mreže u usporedbi s karakteristikama Botneta

Nadalje, mnogi su osjećali kako ih je u biti pretvorilo u izlazne čvorove za potencijalni botnet. Gornja usporedba pokazuje da ako se ne uspije dobro, mreža Hola / Luminati mogla bi postati izvor botneta. Činjenica da ga je barem jedan korisnik upotrijebio za napad na 8chan, to je pojačala. Slijedom toga, Hola je ažurirala FAQ o tvrtki kako bi jasno pokazala kako djeluje njihov servis sa sestrinskim servisom Luminati.

Unutarnje sigurnosne ranjivosti u Hola VPN-u

Pored toga, otprilike u isto vrijeme, neki poznati hakeri s bijelim šeširima izdali su savjet o Hola VPN usluzi, ističući nekoliko sigurnosnih propusta koje mogu iskoristiti zlonamjerni korisnici..

Ti nedostaci uključuju sljedeće:

 • Čita se lokalna datoteka – omogućuje hakeriru čitanje proizvoljnih datoteka na hostu.
 • Otkrivanje informacija – što bi moglo omogućiti napadaču da vas uporno prati preko interneta, čime narušava vašu privatnost..
 • Tri ranjivosti izvršavanja koda – što bi nesretnom korisniku moglo omogućiti preuzimanje i pokretanje izvršnog koda za instaliranje zlonamjernog softvera na vaše računalo ili mobilni uređaj.
 • Eskalacija privilegija – bi mogao omogućiti vršnjaku i možda dati potpunu kontrolu nad vašim računalom.

Kao rezultat ovih kritika njihove VPN usluge, osnivač Hola, Ofer Vilenski napisao je otvoreno pismo svim korisnicima Hola VPN-a priznajući da su pogriješili. Također se pozabavio tim problemima i onim što su utvrdili. U pismu su bile istaknute i promjene koje uvode u naprijed za povećanje sigurnosti Hola VPN u budućnosti. Posebne brige kojima se obratio bile su:

 • Hola govori o dijeljenju resursa – među ostalim korisnicima na VPN mreži.
 • Da li vas Hola čini dijelom botneta? – Iako je to moguće, oni pregledavaju korisnike Luminatija i imaju evidenciju kojom se potvrđuje njihov stvarni identitet. Uz to, oni će loše aktere prijaviti odgovarajućim zakonskim tijelima. Smatraju da to čini njihovu uslugu neprivlačnom za zločinačke elemente.
 • Ranjivost klijenta Hola – je popravljeno, tako da loši akteri ne mogu više pokretati daljinski kod na uređajima koji koriste Hola usluge.
  Deblokirajte nas

Osim toga, u pismu su bile istaknute i promjene koje uvode u naprijed za povećanje sigurnosti Hola VPN u budućnosti. Konkretno, izjavio je da razvijaju tehnička rješenja za nadzor kako bi umanjili rizik od zlouporabe svoje Hola / Luminati službe i unaprijedili svoj sigurnosni tim s glavnim sigurnosnim službenikom. Nisu se svi (tvrtka za cyber-sigurnost Vectra, Adios-Hola) slagali s njegovom tadašnjom procjenom Hola / Luminati usluge.

Od ovog trenutka, Hola je rekao da su ukrasili i zaključali svoju ugrađenu konzolu koja je sastavni dio u procesu preusmjeravanja vršnjačkog prometa kada uređaj miruje. Uputili su se u neke od briga Adios-Hole osnivanjem bolje provjere i prikupljanja informacija za komercijalne korisnike Luminatija. O tome ćemo raspravljati kada ispitamo vašu privatnost i anonimnost tijekom korištenja Hola VPN usluge.

Opasnost izlaznih čvorova

Ono što Hola poništava je činjenica da besplatni korisnici na svojoj mreži koriste svoje kućne strojeve kao izlazne čvorove što može biti problematično. To se pokazalo opažanjem kako su neki operatori izlaznih čvorova iz Tora izvršili pretres u legalnim vlastima zbog različitih cyber-kriminala. To je zato što mnoga tijela vjeruju da se promet koji iz njih može pratiti do svoje izvorne IP adrese i počinitelja..

Zbog toga EFF (Electronic Frontier Foundation) ne preporučuje da Torovi izlazni čvorovi rade kod kuće. Nadalje, Torov projekt preporučuje sljedeće savjete za one koji upravljaju izlaznim čvorovima:

 1. Obavijestite svoje potencijalne davatelje internetskih usluga.
 2. Nabavite zaseban IP za čvor. Ne usmjeravajte vlastiti promet putem ovog IP-a.
 3. Ostvari prepoznatljiv obrnuti DNS za ovaj IP.
 4. Postavljanje obavijesti o izlasku iz Tor.
 5. Nabavite ARIN registraciju (ako je moguće).
 6. Razmislite o upotrebi pravila o smanjenom izlasku.
 7. Ograničite brzinu i opcionalno QoS svoj čvor.
 8. Razmislite o stvaranju LLC preduzeća za pokretanje vašeg čvora.

Korisnici besplatnih Hola VPN-a mogli bi se suočiti sa sličnim troškovima jer će se svaka nezakonita aktivnost koja izlazi iz računala pratiti na njihovu IP adresu, a u konačnici i njih. Uz to, Hola VPN kešira podatke na vašem računalu radi poboljšanja njihovih mrežnih performansi. To znači da ako zakonska tijela oduzmu vaše računalo, mogli bi pronaći inkriminirajući dokaz na njemu zbog ove predmemorije.

Iako Hola kaže da mogu usmjeriti vlasti prema pravom krivcu, u međuvremenu biste se mogli suočiti s pravnim pitanjima od prekomjernih tužitelja. Na primjer, zamislite da netko koristi vaš IP da bi izdao neku vrstu prijetnje. U ovom slučaju vlasti obično nisu raspoložene za razgovor kada vam sruše vrata, uhvate vas, oduzmu vaše elektroničke uređaje i obiju vašu kuću.

Hola VPN sigurnost, privatnost i anonimnost

Sigurnost Hola VPN (proxy)

Vrlo malo se zna o sigurnosti koju pruža Hola VPN usluga, osim da se može reći da se ona može šifrirati. Iako bismo pretpostavili da je takva enkripcija certifikat vođen pomoću TSL-a. Kôd koji se temelji na njihovoj mreži je vlasnički pa se to ne može provjeriti. Kažu samo da će Hola, ovisno o proksi pravilu koje odaberete, kriptirati dio vašeg prometa. Stoga smatramo da je teško ovisiti o kriptiranom prometu.

Privatnost i anonimnost VPN-a

Vaša internetska privatnost i anonimnost poboljšavaju se promjenom IP adresa prilikom pristupa različitim web lokacijama zajedno s načinom anonimnosti preglednika. Zbog toga drugi ne mogu niti primati podatke iz vašeg preglednika niti pratiti zahtjeve iz vašeg IP-a. Međutim, smatramo da su ovo nadoknađene svim podacima koje Hola usluga prikuplja od svojih korisnika.

Hola VPN prikuplja i anonimne podatke i PII (osobne podatke). Čini se da je njihov odgovor na činjenicu da svi njezini besplatni korisnici rade izlazne čvorove prikupio što više informacija o svakoj vezi uspostavljenoj od njihovih korisnika. To osigurava mogućnost prepoznavanja korisnika koji zloupotrebljavaju njihov sustav i prijavljuju ih nadležnim vlastima. Smatramo da je to upravo suprotno od načina na koji bi trebala funkcionirati služba za zaštitu privatnosti. Uz to, ona štiti svoje korisnike tek nakon činjenice i kao što smo naveli, ovo može prouzrokovati zakonske probleme.

Izvadak anonimnih podataka koje prikupljaju u skladu s Hola pravilima o privatnosti:

Anonimni podaci. Prikupljamo Anonimne podatke o vašoj upotrebi Usluga iz tri razloga: prvo, da biste nam omogućili pružanje Usluga i stalno ih poboljšavali; drugo, iz sigurnosnih razloga; i treće, kako bismo mogli statistički vršiti reviziju i praćenje upotrebe, reviziju naših podružnica i izračunavanje plaćanja trećim stranama. Takve anonimne informacije ne omogućuju identifikaciju pojedinih osoba; to uključuje vašu približnu geo-lokaciju, specifikacije hardvera, vrstu i verziju preglednika, datum instalacije softvera, datum posljednje uporabe Usluga, vrstu vašeg operativnog sustava, verziju i jezik, unose u registar, vaše zahtjeve za URL-om i odnosne vremenske oznake. Ne poduzimamo nikakve napore za otkrivanjem vašeg identiteta putem ovih podataka. Također možemo prikupiti podatke koji će nam pomoći da shvatimo koristi li vaš uređaj u određenom trenutku tako da mu ne šaljemo nikakve zahtjeve.

Iako se radi o „navodno anonimnim“ podacima, trebate zapamtiti da je dokazano da, ako netko ima dovoljno anonimnih podataka o vama, on se može koristiti s drugim podacima kako bi vas identificirao. Što je još veće, ovo masovno prikupljanje podataka nastavljaju osobni podaci koje također posjeduju.

Izvadak PII podataka koje prikupljaju u skladu s njihovim Pravilima o privatnosti:

Osobne informacije. Osobni podaci su podaci koji mogu biti privatne ili osjetljive prirode i koji vas identificiraju ili vas mogu prepoznati. Osobni podaci koje prikupljamo i zadržavamo uključuju vašu IP adresu, vaše ime i adresu e-pošte u slučaju da nam nam date te podatke (na primjer kada otvorite račun ili ako nam se obratite putem opcije “kontaktirajte nas”), zaslon ime, podatke o plaćanju i naplati (ako kupujete premium usluge) ili druge informacije koje bismo s vremena na vrijeme mogli tražiti kako će biti potrebno za pružanje Usluga. Kada stvorite račun na Uslugama, to možete učiniti koristeći svoje vjerodajnice na web lokaciji ili usluzi treće strane (“račun treće strane”) kao što je Facebook®. Ako to učinite, moći ćete povezati svoj račun i račun treće strane. Ako odaberete ovu opciju, pojavit će se skočni okvir Računa treće strane koji ćete morati odobriti za nastavak i koji će opisati vrste podataka koje ćemo dobiti. Ti podaci uključuju vaše osobne podatke pohranjene na vašem računu treće strane, kao što su korisničko ime, adresa e-pošte, slika profila, rođendan, spol i postavke. Sve anonimne podatke koji su posebno povezani ili povezani s bilo kojim osobnim podacima tretiramo nas kao osobne podatke, sve dok takva veza ili veza postoje..

Primijetite da će vam omogućiti da koristite Facebook za prijavu na Hola VPN uslugu. U posljednje vrijeme javnost je skrenula pažnju da na taj način aplikacije brišu podatke s Facebook računa kako se prikazuje njihova Politika privatnosti na popisu stavki koje će prikupiti ako upotrebljavate takav račun treće strane. Primijetite i da se anonimni podaci koji se mogu podudarati ili povezati s njima tretiraju kao PII. Ovo pomiče neke anonimne podatke u stupac PII.

  Mullvad VPN pregled 2023

Tehnike koje Hola VPN koristi za prikupljanje podataka

Hola koristi razne tehnologije za prikupljanje i pohranjivanje onoga što vidimo kao sve informacije koje mogu prikupiti na svojim korisnicima. Te metode uključuju sljedeće:

 • keksi – omogućiti Holi i njenim partnerima “prilagođavanje sadržaja, iskustva i reklama koje vam se pružaju na web stranicama širom Interneta.”
 • Oznake piksela – kada se koriste s kolačićima omogućuju im praćenje aktivnosti vaše web stranice.
 • Web-svjetionici – omogućuje im da vide tko čita web stranicu ili e-poštu, kad čita i s kojeg računala.
 • Podaci zapisa – su sabrani podaci koji uključuju vašu IP adresu, vrstu preglednika, web stranice koje posjećujete, vrijeme provedeno na tim stranicama, vrijeme pristupa i datume te jedinstveni identifikator koji se generira za vaš uređaj. Ako koristite mobilni telefon, ovaj identifikator može biti vaš mobilni broj.

Pored prikupljanja svih ovih podataka, Hola VPN također dijeli anonimne podatke s trećim stranama u dodatne svrhe, uključujući marketinške, istraživačke i analitičke svrhe. To im u osnovi omogućuje dijeljenje s kime god oni žele u istraživačke svrhe. To je ideal koji stoji iza nedavnog pitanja privatnosti Facebooka. Dijele vašu adresu e-pošte s drugim partnerima i njihova pravila o isključivanju nisu konkretna.

Konačno, sljedeća pravila o privatnosti pokazuju da se s zloupotrebom sustava postupaju retroaktivno nakon događaja. Kao što smo prethodno naveli, to bi vas moglo potencijalno ostaviti ranjivim na pravne posljedice, jer čini se da njihova politika prvenstveno štiti sebe i svoje partnere..

Izvadak o tome kako Hola dijeli PII iz svoje politike o privatnosti

Također možemo dijeliti vaše osobne i druge podatke u posebnim slučajevima ako imamo valjan razlog da vjerujemo da je potrebno: (1) pridržavati se zakona, propisa, sudskih naloga ili naloga suda; (2) otkriti, spriječiti ili na neki drugi način riješiti prijevaru, sigurnost, kršenje naših politika ili tehničkih pitanja; (3) provoditi odredbe ove Politike privatnosti ili bilo kojeg drugog sporazuma između vas i nas, uključujući istragu mogućih kršenja istih; (4) zaštititi od povrede prava, vlasništva ili sigurnosti nas, njegovih partnera, njegovih podružnica, korisnika ili javnosti.

Ukratko, prema našem mišljenju, ukupnost informacija koje prikupljaju i kako se prikupljaju može ostaviti vašu privatnost sumnjivom. Ona također ima potencijal da u potpunosti uništi vašu anonimnost. Oni navode da će neki vaši podaci biti šifrirani ovisno o postavkama vašeg preglednika. Smatramo da je usluga prvenstveno izgrađena za deblokiranje medijskih usluga, jer je njezino šifriranje sumnjivo s obzirom na vlasničku prirodu.

Hola VPN podrška

Podrška za Hola VPN prvenstveno je putem FAQ-a na njihovim web stranicama. Možete im se obratiti i putem e-pošte, ali odgovori bi mogli potrajati. Konačno, oni imaju nazočnost na društvenim mrežama gdje možete pronaći neke odgovore.

Hola VPN i usluge blokiranja oglasa: ruke su uključene

Hola ne nudi istu mrežnu podršku na razini sustava kao i ostali VPN-ovi. Umjesto da instalirate klijenta koji preusmjerava sav promet putem n šifriranog tunela, morate instalirati Holaov preglednik temeljen na Chromiumu ili koristiti njegova proširenja preglednika Chrome ili Firefox. To znači da Hola VPN zaista djeluje kao proxy usluga. Hola također ima proširenja za blokiranje oglasa i ubrzanje videozapisa. Sve ove tri aplikacije nalaze se u pregledniku Windows koji se mogu preuzeti s njihove web stranice.

Hola VPN preglednik za Windows

Oni također imaju GPS aplikaciju za preseljenje za Android.

Hola GPS Relocator za Android

Preglednik Hola Chromium za Windows

Hola VPN na djelu

Nakon što na računalo postavite preglednik Hola Chromium, on će se nalaziti u programskoj traci sustava Windows. Klikom na njega maksimizirat ćete ga na radnoj površini. Klikom na ikonu Hola VPN plamena u gornjem desnom dijelu preglednika prikazat će se najpopularnije web stranice u SAD-u. Okružena strelica prema dolje otvorit će web mjesto Hola VPN s popisom najpopularnijih web mjesta. Pomicanje i odabir web mjesta otvorit će se u najprikladnijoj zemlji za pristup.

Popularne web stranice u SAD-u

Ako web mjesto ima više lokacija, upotrebljavat će se najpopularnije kao što je prikazano u slučaju Netflixa, ispod kojeg se podrazumijeva američka knjižnica sadržaja. Obratite pažnju da je ikona Hola VPN zamijenjena zastavom zemlje na otključanoj lokaciji medija.

Hola VPN američka knjižnica Netflix

Odabirom ove zastave moći ćemo promijeniti lokaciju naše Netflix knjižnice sadržaja. Primijetite da se klikom na zastavicu otvara popis zemalja. Ne postoje sve zemlje na ovom popisu biblioteku Netflixa. Ako odaberete jednu od ovih zemalja, promjena lokacije neće uspjeti što može biti neugodno jer mislite da aplikacija nije uspjela. To znači da ste većinu puta trebali prihvatiti samo zemlju koju je aplikacija odabrala za deblokiranje web stranice.

Međutim, ako znate drugu zemlju koja ima sadržaj na Netflixu, možete se prebaciti u tu zemlju. Na primjer, odabir ikone američke zastave i kretanje kroz popis zemalja do Japana rezultiraju sljedećim. To nam omogućuje promjenu s US-Netflix u Japan-Netflix.

Hola VPN Promjena iz američke knjižnice sadržaja Netflix u japansku

Alternativno, mogli bismo upotrijebiti polje za pretraživanje da izvršimo promjenu.

Promjena iz američke knjižnice sadržaja Netflix u japansku s Hola VPN

Možete odabrati i druge web stranice za deblokiranje ili upisivanjem imena web lokacije u pretraživanju, poput raiplay-a, talijanske medijske stranice. Inače, možete ponovno otvoriti preglednik i odabrati mjesto na stranici popularnih web stranica.

Hola VPN izbor RaiplayBlokator oglasa Hola na djelu

Desnim klikom na ikonu štita pored ikone Hola VPN desno od okvira URL-a otvorit ćete mogućnosti za blokator oglasa Hola. Podijeljen je u dvije kartice: opće i bijele domene. Kartica Općenito ima dva neobavezna preklopnika:

 • Kliknite stavku desnog klika na „Blokiraj element“
 • Pokažite ploču “Hola blokator oglasa” u alatima za razvojne programere

Opcije blokiranja oglasa Hola

Kartica s domenama na bijelom popisu omogućuje vam dodavanje i uklanjanje domena za web stranice s kojih ne želite blokirati oglase. Jednostavno upišite naziv domene i zatim odaberite gumb “Dodaj domenu”.

Da biste vidjeli broj blokiranih oglasa na trenutnoj web lokaciji zajedno s ukupnim brojem svih blokiranih oglasa, kliknite na ikonu blokiranih oglasa. Također primijetite da ikona ima “1” na sebi što ukazuje da je jedan oglas blokiran na trenutnoj web stranici.

Blokator oglasa Hola

Hola video akcelerator u akciji

Posljednja aplikacija uključena u preglednik Hola Custom je video akcelerator. Njegova upotreba pojednostavljena je samo uključivanjem ili isključivanjem trenutne web stranice. Može ubrzati videozapis i pomoći vam da izbjegnete punjenje ako ih doživljavate. Inače, nećete primijetiti nikakve vidljive promjene.

Hola video akceleratorIz našeg ispitivanja prilagođenog preglednika Hola Chromium koji se temelji na pregledniku prvenstveno se misli na deblokiranje geo-ograničenog sadržaja. Na njega su dodana tri proširenja: Hola VPN, Hola Blocker oglasa i Hola Video ubrzivač. Sve ove tri su besplatne P2P aplikacije s isplatom plaćanja koje zahtijevaju korištenje vašeg računala za besplatno korištenje aplikacija i pridružene mreže. Jednostavne su, jednostavne aplikacije. VPN aplikaciju lakše je koristiti ako se vaša odabrana web-lokacija nalazi na popisu njihovih najpopularnijih.

Posjetite Hola VPN

Instalacija i korištenje Hola VPN-a za Android

Potražite Hola VPN na svom Android uređaju. Dodirnite “Instaliraj” da biste otvorili Trgovinu Google Play da biste započeli postupak instalacije na svoj telefon. Jednom tamo dodirnite „Instaliraj“ i prihvatite pristupne parametre koji su aplikaciji potrebni. Nakon što aplikacija završi postupak instalacije, dodirnite “Otvori” da biste je pokrenuli.

  Pregled aplikacije za zaštitu privatnosti FlashRouters - VPN zaštita za sve

Instalacija Hola VPN Android aplikacije

Kada se aplikacija otvori, ponudit će vam P2P pristup njihovoj mreži i objasnit će vam da je mreža s zajedničkim resursima. Ako ne želite dijeliti svoje resurse, možete odabrati opciju Hola Premium. Ako se slažete da dijelite svoj mobilni telefon kad se ne koristi, dodirnite “Imam ga”, a zatim “Nastavi”. Možete dodirnuti ikonu izbornika (tri vodoravne točke) za odabir opcija aplikacije. Primarne opcije aplikacije su deblokator, popis popularnih postavki i postavki. Ostale mogućnosti omogućuju vam brisanje povijesti i dijeljenje aplikacije na društvenim medijima.

Aplikacija podrazumijeva lokaciju u SAD-u i dodirom ikone američke zastave otvara se popis popularnih web lokacija.

Popularne web stranice Hola VPN

Dodirivanjem jedne od tih web lokacija, poput Netflixa, omogućava nam da ga deblokiramo pomoću odabrane zemlje dodirom na “Otvori”. Alternativno, možemo odabrati ikonu zastave i potražiti drugu Netflix biblioteku poput one u Japanu i umjesto toga je otvoriti. Primjetite da je ikona američke zastave zamijenjena japanskom.

Web stranica Hola VPN Netflix

Osim preklopnika za deblokader i na popisu popularnih, to su opcionalne postavke za opću upotrebu, web opcije uređaja i aplikacije. Opći ekran ima mogućnosti interakcije s web stranicom Hola, uključujući pomoć, ažuriranje aplikacije, promjenu statusa vršnjaka, pristup FAQ-u i druge. Web zaslon prikazuje postavke za interakciju s Internetom s vašeg mobilnog uređaja kao i neke napredne postavke web mjesta. Na posljednjem zaslonu su upravo prebačene aplikacije za deblokader i prijedlozi.

Postavke Hola VPN za Android

Pored deblokiranja web stranica na vašem mobilnom telefonu, Hola VPN omogućuje vam i odabir aplikacija koje želite pokrenuti putem VPN usluge. Nakon što dodirnete aplikaciju koju želite koristiti tunelom, odaberite “Otvori”. Aplikacija traži od vas da postavite VPN uslugu na svom Android uređaju. Dodirnite “Također promijeni moju GPS lokaciju” otvorit će trgovinu za instaliranje aplikacije ako to još niste učinili.

Upotreba aplikacije Hola VPN

Instaliranje Hola GPS Relocation App za Android

Jednom kada dođete na Google Play Sore, dodirnite instalaciju da biste dodali aplikaciju na Android telefon i prihvatili potrebne pristupe. Nakon što se ovo završi, dodirnite “Otvori” za pokretanje aplikacije. Odaberite se prijaviti na besplatnu inačicu ili pretplatu na verziju aplikacije i dodirnite “Idi”.

Instalirajte Hola GPS Relocator

Ako ste prvi put koristili aplikaciju, dodirnite “Postavke”. Softver će upozoriti da ćete uskoro promijeniti mogućnosti za razvojne programere, što bi moglo imati neispravne rezultate. Dodirnite “OK” da biste zatvorili ovo upozorenje. Odaberite opciju “Select mock location app”, a zatim dodirnite “Hola Fake GPS”. Aplikacija GPS za preseljenje sada je spremna za upotrebu.

Hola GPS postava za Android

Pomaknite ikonu lokacije Hola GPS u regiju koju želite obmanjivati ​​i dodirnite “Idi”. To će promijeniti vašu prividnu GPS lokaciju. Dodirnite “Zaustavi” omogućit će vam da odaberete drugu GPS lokaciju za podmetanje. Da biste olakšali ovaj izbor, možete zumirati i pomicati kartu. Nakon što imate novu lokaciju, dodirnite “Idi” da biste je zaključali.

Upotreba Hola GPS preseljenja

Aplikaciju Android Hola VPN jednako je lako instalirati i koristiti kao Windows kolega. Dodirnite dva ili dva omogućuje vam da promijenite zemlju porijekla preglednika. To vam omogućuje da deblokirate web mjesto koje ste odabrali. Također možete pokrenuti aplikacije koje odaberete putem VPN usluge. Hola će vam također omogućiti da prevarate svoju GPS lokaciju. Ne zaboravite da su to besplatne aplikacije za dijeljenje P2P.

Zaključci

Hola VPN usluga je proxy usluga kojom upravlja izraelska tvrtka Hola. To je jedna od nekoliko usluga razmjene vrijednosti koje nude. Te usluge uključuju Hola VPN, Hola Blocker oglasa, Hola video akcelerator i Hola GPS lokator za Android. Sve ove usluge imaju jedno zajedničko. Svi su besplatni ako pristanete dijeliti svoje računalo ili mobilni uređaj s vršnjačkom mrežom kada se ne koristi.

Hola VPN usluga je privatnost koja se vodi u zajednici. Prikazuje se kao proširenje za preglednike Google Chrome ili Foxfire. Inače, Windows korisnici mogu koristiti Hola prilagođeni preglednik temeljen na Chromiumu kako bi ga pokrenuli. U pregledniku su unaprijed instalirana blokatora oglasa i proširenja video akceleratora.

Umjesto da bude potpuna VPN usluga, Hola VPN proxy je koji će vam pomoći da deblokirate web lokacije ograničene na geo kao što su Rai Play, BBC iPlayer, Netflix i drugi. O njegovom šifriranju zna se vrlo malo. Hola navodi da je usluga ponekad šifrirana ovisno o vašim postavkama, ali nismo našli postavke koje bismo mogli promijeniti koje bi utjecale na šifriranje u prilagođenoj verziji preglednika koja se izvodi na Windowsima 10. Prema tome, otkrili smo da šifriranje ne postoji u najgorem slučaju i sumnjamo da je najbolje.

Uz to, besplatni korisnici trebaju biti svjesni da djeluju kao izlazni čvorovi za mrežu vršnjaka, osim ako se ne prijave za premium uslugu. Za one koji nisu upoznati s izrazom “izlazni čvor”, to znači da se sve što korisnik napravi može pratiti na stroju koji koristi. To znači da ako vaš vršnjak koristi vaše neaktivno računalo ili mobilni uređaj u nezakonite svrhe, vratit će vam se natrag.

Ova prijetnja potencijalno je povećana time što Hola također prodaje svoju P2P VPN mrežu izgrađenu u zajednici kao uslugu koristeći sestrinski servis Luminati koji se u prošlosti koristio kao botnet za napad (DDoS) web mjesto. To bi moglo dovesti do pravnih problema za vas kao i za korisnike izlaznih čvorova u Tor mreži. Holalov način borbe protiv toga je prikupljanje svih podataka kako o njihovim pojedinačnim, tako i o komercijalnim klijentima radi prepoznavanja i procesuiranja zlostavljača njihove mreže. Smatramo da je ovo antiteza za ideju o zaštiti privatnosti i da u najboljem slučaju smeta. Također, široki kriteriji upotrebe navedeni u njihovim Pravilima o privatnosti ostavili su nas nelagodnom u pogledu privatnosti prikupljenih podataka.

Stvari koje su nam se svidjele oko usluge:

 • Ponudili su besplatni proxy za deblokiranje ograničenih web stranica za one koji zbog svojih geopolitičkih okolnosti nisu imali financijska sredstva ili pristup istinskoj VPN usluzi (VPN-ovi su zabranjeni u njihovoj zemlji).
 • Imali su blokator oglasa i video akcelerator.
 • Hola je ponudila jeftinu alternativnu plaćenu pretplatu za one koji nisu htjeli dijeliti svoje resurse s mrežom.

Stvari koje nam se nisu sviđale u vezi s uslugom:

 • Besplatni korisnici koriste se kao neograničeni izlazni čvorovi.
 • Imao je neke interne ranjivosti zbog dizajna svoje infrastrukture.
 • Ako se ne prati pomno, njegova usluga Luminati mogla bi se zloupotrijebiti kao botnet.
 • Zbog ovih ranjivosti, Hola je prikupljala i pohranila ogromnu količinu anonimnih i osobnih podataka o svim svojim korisnicima kako bi se zaštitila od zloupotrebe svog sustava..
 • Zaštita njihovih korisnika je retroaktivna, što znači da mogu dokazati da niste bili krivac koristeći svoje pohranjene podatke za prepoznavanje pravog cyber-kriminalaca nakon činjenice. To bi moglo uzrokovati pravne probleme nekim korisnicima kao što je to slučaj s operaterima izlaza Tor.

Hola VPN je mreža privatnosti koja se temelji na P2P mreži u kojoj korisnici dijele resurse da bi stvorili mrežu i slobodno je dijelili. Također se unovčava tako što svoje čvorove stavlja na raspolaganje komercijalnim klijentima za istraživanje marke. Vjerujemo da je prvenstveno koristan samo i proxy deblokator za internetske stranice s ograničenim ograničenjima. Također, imajte na umu da ako sudjelujete u besplatnoj usluzi, pristajete postati izlazni čvor mreže bez kontrole nad tim što vršnjak radi dok koristi vaš uređaj. Zbog toga ne preporučujemo besplatnu Hola VPN uslugu, osim ako je to vaš jedini izbor. Toplo preporučujemo privatni pristup internetu kao alternativu. PIA će zaštititi vašu privatnost i deblokirati geo-ograničenja bez rizika upotrebe Hola.

Posjetite Hola VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me