Mullvad VPN internetska je usluga privatnosti pokrenuta 2008. godine, a nudi ju švedska tvrtka Amagicom AB. Kao i većina VPN-ova, Mullvad sakriva vašu IP adresu i pruža vam zajednički virtualni IP. Mullvad ne vodi evidenciju vaših internetskih aktivnosti i potiče anonimne načine plaćanja kao što su Bitcoin. Njihova usluga generira jedinstveni “16-znamenkasti broj” koji se koristi za stvaranje i upravljanje vašim računom. Također se koristi za pružanje vjerodajnica za prijavu svojim aplikacijama i mreži. Za upotrebu njihove usluge Mullvad ne zahtijeva nikakve osobne podatke. Stoga je jedan od najpriznatijih privatnosti koji smo pregledali.

Mullvad koristi neke od najboljih sigurnosnih protokola i algoritama, uključujući OpenVPN (AES-256) i ono što mnogi vide kao svog “nasljednika”, WireGuard. Stoga, ako prvenstveno tražite VPN kako biste osigurali internetski promet i zaštitili vam internetski identitet, Mullvad je dobar izbor.

Mullvad cijene i mogućnosti plaćanja

Mullvad ima vrlo jednostavnu marketinšku strategiju. Oni nude jedan sveobuhvatni plan. U prošlosti ste se mogli prijaviti za 1 do 12 mjeseci službe. Međutim, Mullvad je odlučio ponuditi paušalni iznos od 5 eura mjesečno. Račun možete i dalje puniti kreditom koliko želite, ali cijena je ista bez obzira. Mullvad generira jedinstveni “16-znamenkasti” registracijski broj prilikom stvaranja računa. Imajte na umu da je Mullvad u prošlosti ponudio besplatnu probnu verziju od 3 sata, ali ta je promocija završila.

Mullvad cijene

Opcije plaćanja koje Mullvad prihvaća uključuju kreditnu karticu, PayPal i Swish. Da biste platili kreditnom karticom, kliknite gumb za plaćanje. Ovo će vas odvesti na drugu stranicu na kojoj možete dovršiti transakciju. Morate unijeti samo vrijeme koje želite dodati i broj kreditne kartice, zajedno s datumom isteka i brojem za potvrdu. Transakcijom s kreditnim karticama upravlja se putem platne platforme Stripe.

Plaćanje Mullvada

Ako sve svoje internetske transakcije želite zadržati na središnjem mjestu, Mullvad prihvaća PayPal. Trebat će vam švedski telefonski broj za plaćanje putem švedske platforme mobilnog plaćanja Swish. Možete platiti gotovinom tako što ćete ga poslati zajedno s registracijskim brojem računa na adresu Amagicom AB koja se nalazi u podnožju njihove web stranice. Ako vam je cilj anonimnost, oni prihvaćaju i bitcoin i Bitcoin Cash. Dodatna plaćanja cito valutama ostvaruju 10% popusta zbog nižih naknada i manje administracije. Konačno prihvaćaju bankovne transfere i aktivacijske bonove kupljene na maloprodajnim mjestima.

Posjetite Mullvad VPN

Značajke usluge Mullvad VPN

Mullvad korisnici imaju pristup svim značajkama usluga koje uključuju sljedeće:

 • VPN mreža – sastoji se od 37 zemalja i oko 60 lokacija širom svijeta.
 • Poslužitelji – koji se sastoji od OpenVPN, WireGuard i mostova poslužitelja.
 • Podrška za uređaje Muti – za Linux, Mac OS, iOS i Android.
 • Internet promet – šifrirano je pomoću OpenVPN AES-256-GCM.
 • Protokol – podrška samo za najsigurnije VPN protokole visokih performansi: OpenVPN i Wireguard.
 • multiport – OpenVPN pristup koji uključuje Port 53: UDP (DNS); Prot 80: TCP (HTTP); Luka 443: TCP (HTTPS) kao i drugi.
 • Prosljeđivanje luka – omogućiti vanjskim domaćinima pristup vašoj lokalnoj mreži.
 • P2P – nije blokiran.
 • Mullvad VPN – vodi internu infrastrukturu javnih ključeva (PKI).
 • Pet istodobnih veza – putem jednog računa.
 • Anonimni digitalni – račune za koje nisu potrebni nikakvi osobni podaci
 • Anonimna plaćanja – putem kripto valuta.

O Mullvadu i Amagicom AB

Kao što je ranije spomenuto, Mullvad je kreirala 2008. godine švedska tvrtka Amagicom AB. Za razliku od nekih VPN-a koji skrivaju svoje donositelje odluka, to nije. Jednostavna pretraga otkriva da uslugu kontrolira i upravlja njezin izvršni direktor Jan Jonsson, zajedno s doprinosima suosnivača Fredrika Strömberga i Daniela Berntssona. Mullvad je stvoren kako bi ostvario svoj cilj “učiniti cenzusom Interneta i masovnim nadzorom u potpunosti neučinkovitim” i zaštititi svačije “univerzalno pravo” na privatnost.

U kolovozu 2016. Mullvad je dovršio veliku nadogradnju svoje poslužiteljske infrastrukture koja je udvostručila njegov kapacitet. Također je povećala sigurnost svojih poslužitelja u Švedskoj i Nizozemskoj (Amsterdam). To je postignuto uz pomoć stručnjaka za podatkovne centre 31173 Usluge koje pružaju poslužitelje visokih performansi usredotočene na sigurnost. Ovo je trebalo biti prvo u nizu velikih ulaganja za poboljšanje VPN usluge, prema riječima izvršnog direktora, Jana Jonssona.

Veljača 2023. osigurao je još jedan od tih napretka koji su povećali regionalnu povezanost dodavanjem više lokacija poslužitelja u Sjedinjenim Državama, Švedskoj i Kanadi. Ovo je korisnicima Mullvada omogućilo tri lokacije u Švedskoj (Stockholm, Malmö i Helsingborg), dvije lokacije u Kanadi (Ontario i British Columbia) i nove američke servere u Buffalu, New York. Time kupcima pružaju više lokaliziranih opcija koje osiguravaju brže veze unutar njihovih matičnih zemalja. Također je najavljeno da će se ubuduće razvijati više lokacija specifičnih za regiju.

Mullvad je potom u ožujku 2023. potpisao partnerstvo s Eurosecureom, distributerom ESET antivirusnih softverskih proizvoda u Skandinaviji. To je omogućilo da se Mullvad može prodavati u cijeloj nordijskoj regiji u trgovinama i internetskim trgovinama, kao i sa ESET proizvodima, kao dio svojih brzih ciljeva širenja. Spakirali su svoju VPN uslugu u ESET-ove prepoznatljive kutije. Svaka sadrži svoj anonimni aktivacijski kod koji se koristi s Mullvad računima. Mullvad i ESET su savršeni maloprodajni partneri jer ne spremaju nikakve podatke o svojim kupcima.

Radeći s 31173 Services AB u listopadu 2023., u sklopu svog brzog širenja i kontinuiranih napora za poboljšanjem infrastrukture, Mullvad je uspostavio 10-Gbitnu vezu s jednim od najvećih svjetskih internetskih razmjena (Amsterdam). To mu je omogućilo uvid u 800 drugih međunarodnih mreža. Javno gledanje kroz ovu razmjenu omogućava Mullvadu da izravno šalje promet jedni drugima. Zaobilaženje dužih javnih ruta putem Interneta omogućava njegovoj VPN mreži poboljšanje performansi, pružanje više redundantnosti i smanjenje mrežnog kašnjenja. U isto vrijeme, Mullvad je udvostručio svoj kapacitet poslužitelja i u Stockholmu i u Amsterdamu.

U rujnu 2023. godine provedena je i neovisna revizija osam ispitivača iz Cure53 i Assureda. Revizija je trebala ukupno 18 dana. Izdvojio je ukupno sedam izdanja. Ništa od ovoga nije bilo moguće iskoristiti na daljinu. Od sedam pronađenih ranjivosti, dvije su zahtijevale lokalni pristup računalu. Pet je bilo raznih pitanja. Od toga su tri zahtijevala lokalni pristup, jedan se odnosi na web stranicu Mullvad, a posljednji se odnosi na ovisnosti o softveru. Mullvad je popravio tri od njih u svom najnovijem izdanju (2023.3) i proučava ostale.

Posjetite Mullvad VPN

Mullvad VPN poslužitelji i mreža

Kao što možete vidjeti iz prethodnog odjeljka, Mullvad je nedavno poduzeo neke velike projekte kako bi unaprijedio i sigurnost i performanse svoje VPN mreže. Kao rezultat, njihova se trenutna mreža sastoji od oko 60 lokacija u 37 različitih zemalja. Oni su strateški smješteni u Aziji, Europi, Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Oceaniji kako bi njihova usluga omogućila klijentima maksimalan učinak širom svijeta. Njihova mreža podržava samo veze pomoću OpenVPN i WireGuard protokola. Oni također isporučuju obfuskacijske servere za one kojima je potreban da bi prevladali cenzuru, zaobišli internetsko blokiranje i izbjegli davanje internetskih usluga u internetskom iskustvu.

Lokacije poslužitelja Mulvad

Infrastruktura Mullvad sastoji se od tri različita tipa poslužitelja: OpenVPN, WireGuard i most serveri. Njihova mreža trenutno ima oko 260 OpenVPN poslužitelja, 48 poslužitelja WireGuard i 6 mostova poslužitelja. Mullvad koristi samo fizičke servere (bez virtualnih poslužitelja) za maksimalnu sigurnost. Dodatne informacije o svim njihovim poslužiteljima možete pronaći na stranici poslužitelja na njihovoj web stranici. Posjeduju svoje poslužitelje i u Švedskoj i u Nizozemskoj. Uz to, oni iznajmljuju servere koje ne dijele s drugim klijentima od odabranih pružatelja usluga u Kanadi, Njemačkoj, Singapuru i Sjedinjenim Državama. Tako će vaš internetski promet isporučivati ​​mobilni operateri prvog i drugog reda kada koriste njihovu VPN mrežu.

Mullvad OpenVPN poslužitelji

 • Njihove lokacije na serverima OpenVPN – država (grad) su:
  • Azija
   • Hong Kong (Hong Kong); Izrael (Petach-Tikva); Japan (Tokio); Singapur (Singapur);
  • Europa
   • Austrija (Wien); Belgija (Bruxelles); Bugarska (Sofija); Češka (Prag); Danska (Kopenhagen); Finska (Helsinki); Francuska (Pariz);
   • Njemačka (Berlin, Frankfurt);
   • Mađarska (Budimpešta); Italija (Milan); Luksemburg (Luksemburg); Nizozemska (Amsterdam); Norveška (Oslo); Poljska (Varšava); Portugal (Lisabon); Rumunjska (Bukurešt); Srbija (Niš); Slovačka (Bratislava); Španjolska (Madrid);
   • Švedska (Geteborg, Helsingborg, Malmö, Stockholm);
   • Švicarska (Zürich);
   • UK (London, Manchester);
   • Ukrajina (Kijev)
  • Sjeverna Amerika
   • Kanada (Montreal, Toronto, Vancouver);
   • SAD (Atlanta, GA; Boston, MA; Charlotte, NC; Chicago, IL; Cleveland, OH; Dallas, TX; Denver, CO; Las Vegas, NV; Los Angeles, CA; Miami, FL; New York, NY; Newark , NJ; Oklahoma City, u redu; Philadelphia, PA; Phoenix, AZ; Piscataway, NJ; Richmond, VA; Salt Lake City, UT; San Francisco, Kalifornija; San Jose, Kalifornija; DC)
  • Južna Amerika
   • Brazil
  • Okeanija
   • Australija (Brisbane, Melbourne, Perth, Sydney)

Mullvad WireGuard poslužitelji

 • Njihove lokacije WireGuard poslužitelja su kako slijedi: zemlja (grad)
  • Azija
   • Hong Kong (Hong Kong); Japan (Tokio); Singapur (Singapur);
  • Europa
   • Austrija (Wien); Belgija (Bruxelles); Bugarska (Sofija); Češka (Prag); Danska (Kopenhagen); Finska (Helsinki); Francuska (Pariz);
   • Njemačka (Berlin, Frankfurt); Italija (Milan); Nizozemska (Amsterdam); Norveška (Oslo); Poljska (Varšava); Rumunjska (Bukurešt); Slovačka (Bratislava); Španjolska (Madrid);
   • Švedska (Geteborg, Malmö, Stockholm); Švicarska (Zürich);
   • UK (London, Manchester);
  • Sjeverna Amerika
   • Kanada (Toronto, Vancouver);
   • SAD (Atlanta, GA; Chicago, IL; Dallas, TX; Denver, CO; Las Vegas, NV; Los Angeles, CA; Miami, FL; New York, NY; Newark, NJ; Phoenix, AZ; Salt Lake City, Seattle , WA)
  • Okeanija
   • Australija (Sydney)

Službenici mosta Mullvad

Ako ste zaglavili iza restriktivnog vatrozida i ne možete izravno pristupiti Mullvad VPN poslužiteljima, možete pokušati povezati se s jednim od njihovih mostovnih poslužitelja. Ovi se poslužitelji nalaze na sljedećim lokacijama: Nizozemska (Amsterdam); Norveška (Oslo); Švedska (Helsingborg, Malmö); SAD (Los Angeles, Kalifornija). S njima se možete povezati na različite načine: Shadowsocks metoda, SSH metoda, Stunnel metoda.

Možete ih koristiti i za stvaranje veza s više skokova povezivanjem na jedno mjesto i izlaskom kroz drugo. To može pomoći povećati anonimnost i privatnost, ali dolazi po trošku izvedbe. Ako želite znati više o njihovom korištenju, Mullvad na svojim web stranicama ima vodiče koji će vas provesti kroz mostovne veze i upotrebu.

Qubes: OS Mullvad poslužitelja

Uz to, Mullvad poslužitelji pokreću visoko sigurnosni, open source Qubes operativni sustav. Qubes koristi pristup koji se naziva sigurnost dijeljenjem. Svaki od ovih različitih odjeljaka, koji se nazivaju “qubes”, ima svoju izdvojenu sigurnost. Ovakav pristup omogućuje vam da različite stvari: upravljanje datotekama, e-pošta, administracija itd. Budu čvrsto odvojene jedna od druge. Stoga, ako je ugrožena jedna od ovih izoliranih kvota, to neće utjecati na ostale.

  Ookla najbrži VPN pregled

Na primjer, jedan kub možete koristiti za posjet nepouzdanim web stranicama, a drugi za internetske bankarske transakcije. Ako vaš nepouzdani kub za pregledavanje postane ugrožen od web lokacije koja je opterećena zlonamjernim softverom, vaše mrežne bankarske aktivnosti neće biti izložene riziku. Uz to, OS podržava stvaranje jednokratnih kvizova za jednokratnu upotrebu. Stoga, ako ste zabrinuti zbog zlonamjernih privitaka e-pošte, Qubes će vam omogućiti da otvorite svaki privitak u svojem kubu za jednokratnu upotrebu za jednokratnu upotrebu. Na ovaj način Qubes vam omogućuje da radite sve na istom fizičkom računalu bez da se brinete zbog jednog uspješnog cyber napada koji vam uništava cijeli sustav.

Štoviše, sve ove izolirane kvove integrirane su u jedinstveni, upotrebljivi sustav. Iako su programi izolirani u vlastitim zasebnim kubama, prikazani su u jednom jedinstvenom radnom okruženju. Nadalje, u sustavu Windows svaki je kbeb (prozor) uokviren jedinstvenom obrubom u boji tako da možete lako prepoznati prozore različitih nivoa sigurnosti. OS uključuje integriranu datoteku i međuspremnik koji vam omogućuje kopiranje i lijepljenje između sigurnosnih prozora. Razlika je u tome što ove prijenose morate izvršiti ručno na fizičkom stroju. Također razdvaja sigurnost hardvera od njegove funkcionalne sigurnosti i odvaja instalaciju softvera od upotrebe softvera omogućavajući mu dijeljenje zajedničkog datotečnog sustava korijena. Dodatne informacije možete pronaći ovdje.

Posjetite Mullvad VPN

Privatnost korisnika Mullvad

Iako se nalazi u Švedskoj koja je zemlja “14 očiju”, Mullvad vjeruje u zaštitu privatnosti svojih korisnika. Ova zaštita počinje kada prvi put otvorite račun za njihovu uslugu. Za razliku od ostalih VPN usluga koje smo pregledali, stvaranje računa ne zahtijeva od vas nikakve osobne podatke. Umjesto toga, registracija generira jedinstveni 16-znamenkasti broj koji se koristi za upravljanje vašim računom i povezivanje s mrežom Mullvad. Također nudi 3 sata besplatnog pristupa za testiranje usluge. Nakon 3 sata trebat ćete dodati vrijeme na svoj račun da biste nastavili koristiti njihovu VPN uslugu. Mullvad to navodi kako slijedi u svojoj politici privatnosti.

Naši anonimni, numerirani računi
Želimo da ostaneš anoniman. Kada se prijavite za Mullvad, ne tražimo nikakve osobne podatke – ni korisničko ime, ni lozinku, ni adresu e-pošte. Umjesto toga, generira se nasumični broj računa, takozvani brojčani račun. Ovaj je broj jedini identifikator koji osobi treba kako bi mogao koristiti Mullvad račun. Ovo je temeljna razlika koja nas razlikuje od većine ostalih usluga.

Svatko u bilo kojem trenutku može stvoriti onoliko numeriranih računa koliko želi na našoj web stranici. Račun može koristiti više ljudi ili netko drugi osim osobe koja ga je prvotno stvorila. Račun Mullvad ima dva svojstva: broj računa i preostalo vrijeme na tom računu. Kad se stvori račun, dolazi se s tri sata da isprobamo Mullvad besplatno. Odjednom započinje odbrojavanje. Nakon protekla tri sata, na računu više nema vremena. Upotreba njega za spajanje na Mullvad više nije moguća ako nije učitan s više vremena.

Mullvad ne prikuplja zapisnike

Pored korištenja anonimnih brojeva, Mullvad ne pohranjuje nikakve zapise aktivnosti za VPN korisnike. To uključuje internetski promet, DNS zahtjeve, IP adrese, vremenske oznake, propusnost pojedinog korisnika ili bilo koju drugu aktivnost računa. Prava je usluga bez dnevnika kada je u pitanju osobna VPN upotreba. Izvadak iz njihove politike o privatnosti navodi sljedeće:

Što ne zapisujemo
Ne bilježimo ništa što bi se moglo povezati s aktivnosti numeriranog računa:

• nema evidentiranje prometa
• nema zapisivanja DNS zahtjeva
• nemaju beleženje veza, uključujući kada se uspostavlja, kada se prekida, na koliko dugo ili bilo koju vremensku oznaku
• nema zapisivanja IP adresa
• nema zapisivanja korisničke propusnosti
• nema beleženje aktivnosti računa osim ukupnih istodobnih veza …

Informacije koje Mullvad prikuplja

Mullvad prikuplja samo neke agregirane podatke poslužitelja da olakša normalan rad njihove VPN usluge. Jedini pojedinačni podaci koje gledaju su broj istodobnih veza u stvarnom vremenu na računu. Oni to prate tijekom nasumično generiranog broja računa, ali on nije spremljen. Evo izvatka iz njihovih Pravila o privatnosti koji prikazuje točno ono što se čuva.

Naši VPN poslužitelji šalju tri vrste podataka našem nadzornom sustavu:

• ukupan broj trenutnih veza
• Opterećenje CPU-a po jezgri
• ukupna propusna širina koja se koristi na poslužitelju.

Bilježimo ukupni zbroj svake od tih statistika da bismo pratili zdravlje svakog pojedinog VPN poslužitelja. Osiguravamo da sustav nije preopterećen i nadgledamo poslužitelje radi potencijalnih napada, grešaka i problema s mrežom.

Dodatna privatnost i anonimnost

Uz ove načine na koje Mullvad štiti vašu privatnost, omogućava vam i plaćanje anonimnim metodama poput gotovine, bitcoina i kriptovaluta. Njihova usluga pruža zaštitu od curenja DNS, IPV4 i IPv6.

To je potvrdilo naše vlastito testiranje DNS-a na curenje. Ovisno o načinu plaćanja, procesori plaćanja mogu zadržati neke osobne podatke.

Sažetak privatnosti

Kao što vidite, Mullvad vašu privatnost shvaća vrlo ozbiljno. Zapravo, oni su jedna od najpriznatijih privatnosti VPN usluga koje smo još pregledali. Slijedom toga, možete biti sigurni da će vaša privatnost i anonimnost biti zaštićeni tijekom povezivanja na njihovu VPN uslugu. Međutim, kao i uvijek, trebali biste sami ispitati njihov TOS i politiku privatnosti.

Sigurnost usluge Mullvad VPN

Kriptografija zadanih protokola aplikacija

Mulvad dopušta povezivanje samo OpenVPN-om ili novim WireGuard VPN protokolima. Smatra se da je OpenVPN najbolje dostupan VPN protokol koji je danas dostupan. Ako se pravilno provede, može osigurati maksimalnu sigurnost internetskog prometa kao i velike brzine. Mullvad se može koristiti na Windowsima, macOS-u, Linuxu, iOS-u, Androidu i većini drugih uređaja koji podržavaju OpenVPN. Uz to, korisnici Androida mogu se povezati s uslugom putem WireGuarda. Treba napomenuti da je ovaj protokol u beta fazi i još uvijek je u fazi razvoja unatoč velikim obećanjima.

Zadana enkripcija koju koristi Mullvad

Mullvad OpenVPN

Da bismo procijenili sigurnost enkripcije koju koristi Mullvad VPN usluga, moramo pogledati njezinu zadanu implementaciju u njihovoj softverskoj aplikaciji OpenVPN.

Primjer Mullvad dnevnika veze

Iz njihove datoteke dnevnika veza i drugih izvora saznajemo da njihove OpenVPN veze koriste sljedeće:

 • Rukovanje (poslužitelj / klijent) – vrši se RSA-4096 s 1024-bitnim Diffie Hellmann tipkama.
 • Šifra podatkovnog kanala – je AES-256-CBC.
 • Autentifikacija podataka – koristi HMAC SHA256.
 • Šifra upravljačkog kanala – je AES-256-GCM.
 • Autentifikacija upravljačkog kanala – koristi SHA-384.

S obzirom na ove parametre, jasno je da je Mullvad implementirao neke od najboljih algoritama za šifriranje u svoju VPN uslugu. Oni koriste RSA-4096-DHE sa SHA-384 za pokretanje i provjeru autentičnosti poslužitelja i klijenta. Tipke se pregovara na svakih 60 sekundi za pojačanu zaštitu tajnosti prema naprijed. Vaši podaci osiguravaju se pomoću enkripcijske razine koja je ekvivalentna razini koju je vlada Sjedinjenih Država primijenila u „Tajne” dokumente.

Alternativa Android WireGuard sigurnosti

Mullvad je također implementirao WireGuard kao alternativnu VPN strukturu. WireGuard je nova vrsta otvorenog izvornog sigurnog mrežnog tunela (VPN) koju je razvio Jason A. Donenfeld 2015. Krajem srpnja 2023. podnio je predloženi set zakrpa () projektu Linux kernel za integriranje sigurnog. VPN tunel softver kao službeni mrežni pokretač. Linus Torvalds, tvorac Linux kernela nedavno je izjavio sljedeće u vezi s tim.

Mogu li samo još jednom iskazati svoju ljubav prema tome i nadam se da će se spojiti
uskoro? Možda kôd nije savršen, ali ja sam ga preskočio i usporedio
na horore koji su OpenVPN i IPSec, to je umjetničko djelo.

Izvorno objavljen kao dodatni modul za dodavanje za Linux, a sada je dostupan za Android, macOS, Windows i druge platforme, njegova integracija u Linux kernel trenutno pregledava održavajuće kodove.

WireGuard želi biti jednostavniji za postavljanje i održavanje od ostalih VPN implementacija poput IPSec i OpenVPN + OpenSSL, istovremeno pružajući najviši stupanj sigurnosti i privatnosti. Ovi ciljevi trebaju se postići primjenom najnovije “vrhunske” ne okretne kriptografije dizajnirane za rad na mrežnoj razini i održavanje manje baze podataka. Otprilike 4000 linija otvorenog koda, Wireguard ima potencijal biti lakši za implementaciju i reviziju od konkurencije.

Slijede protokoli i kriptografski primitivi koje trenutno koristi WireGuard:

 • ChaCha20 za simetrično šifriranje, ovjereno sa Poly1305, korištenjem RFC7539 konstrukcije AEAD
 • Krivulja25519 za ECDH
 • BLAKE2 za raspršivanje i raspršivanje, opisano u RFC7693
 • SipHash24 za ključeve raspršivanja
 • HKDF za izvođenje ključa, kako je opisano u RFC5869

WireGuard dizajniran je bez kriptografske okretnosti i umjesto toga koristi kripto-verziju. To znači da se njegova kriptografija uzima u cjelini, a ne kao pojedinačni primitivi. To znači da ako je primitivan kompromitiran, ne samo da je zamijenjen nego je stvorena nova ukupna kriptografija Wireguard-a i puštena je nova verzija. Stoga vršnjaci trebaju samo pregovarati o verziji WireGuarda, a ne o pojedinačnim protokolima i primitivima.

Uz to, koristeći ove algoritme velike brzine i činjenicu da WireGuard boravi u jezgri ili jezgri OS-a, ima potencijal biti vrlo brz s gotovo trenutnim vezama. To povećava njegovu skalabilnost. Na taj se način može koristiti na svim ugrađenim sučeljima, pametnim telefonima i superračunalima do matičnih usmjerivača.

Usmjeravanje kriptopeja

U srcu WireGuard sigurnog tunela nalazi se jednostavna ideja nazvana “Cryptokey Routing”. Ovo djeluje generiranjem javnih i privatnih ključeva za kriptiranje. Ti se javni ključevi tada pridružuju popisu IP adresa kojima je dopušteno korištenje VPN tunela i s njim povezano odredište. Dakle, popis dopuštenih IP adresa djeluje poput tablice usmjeravanja prilikom slanja paketa i kao kontrolni popis prilikom prijema. WireGuard ovo naziva „tablicom za usmjeravanje kriptopeja“. Ova tablica jednostavno povezuje ove javne ključeve za enkripciju i dopuštene IP adrese.

Svako WireGuard mrežno sučelje sastoji se od jedinstvenog privatnog ključa i popisa dozvoljenih vršnjaka. Svi vršnjaci imaju kratke javne ključeve. Oni se koriste za autentifikaciju. Za distribuciju ovih ključeva koriste se konfiguracijske datoteke ili drugi uobičajeni načini distribucije. WireGuard opisuje ovaj postupak na sljedeći način.

WireGuard povezuje tunel IP adrese s javnim ključevima i udaljenim krajnjim točkama. Kada sučelje pošalje paket peer-u, on čini sljedeće:

 1. Ovaj paket namijenjen je 192.168.30.8. Koji je to vršnjak? Dajte da pogledam … U redu, to je za vršnjake ABCDEFGH. (Ili ako nije neki konfigurirani peer, ispustite paket.)
 2. Šifrirajte cijeli IP paket pomoću javnog ključa vršnjaka ABCDEFGH.
 3. Koja je udaljena krajnja točka vršnjaka ABCDEFGH? Dajte da pogledam … U redu, krajnja točka je UDP port 53133 na host 216.58.211.110.
 4. Pošaljite šifrirane bajte iz koraka 2 putem Interneta na 216.58.211.110bilje3133 koristeći UDP.

Kad sučelje primi paket, to se događa:

 1. Upravo sam dobio paket s UDP porta 7361 na host 98.139.183.24. Dešifrirajmo ga!
 2. Dešifrira i ispravno ovjerava za vršnjački LMNOPQRS. U redu, sjetimo se da je najnovija internetska krajnja točka interneta LMNOPQRS 98.139.183.24:7361 pomoću UDP-a.
 3. Jednom kada se dešifrira, paket s običnim tekstom kreće se od 192.168.43.89. Je li dozvoljeno da nam vršnjački LMNOPQRS šalje pakete kao 192.168.43.89?
 4. Ako je to slučaj, prihvatite paket na sučelju. Ako ne, ispustite ga.
  VPN4ALL pregled

Svi tehnički detalji (skrivanje IP-a, autentičnost, savršena tajna naprijed, zaštita od napada, kriptografija itd.) Potrebni za uspostavljanje vaše internetske privatnosti i sigurnosti pomoću WireGuarda događaju se iza scene. Sa stajališta korisnika, nakon što je WireGuard instaliran i konfiguriran, potreban je samo dodir na njegovom prekidaču za uključivanje ili isključivanje tunela. To ćemo detaljnije ispitati kada ispitamo Mullvad za Android implementaciju.

Sažetak sigurnosti Mullvada

Mullvad koristi OpenVPN kao svoj zadani protokol primarne veze zajedno s AES-256 enkripcijom podataka. To omogućava visoku razinu sigurnosti vašeg internetskog prometa. Za početno rukovanje koristi se RSA-4096 sa 1024 DH tipkama za autentifikaciju i izbjegavanje MitM napada. Provode tajnu prema naprijed kako bi ograničili izloženost korisnika mrežnim podacima. Mullvad ima prekidač za zaustavljanje koji će vam pomoći da zaštitite svoj promet od neplaniranih prekida veze VPN. Njihova aplikacija štiti od curenja DNS-a. Istodobno ispituju nove tehnologije kako bi vas zaštitili u budućnosti. Stoga smatramo da bi vaš internetski promet trebao biti dobro osiguran kada koristite Mullvad VPN uslugu.

Posjetite Mullvad VPN

Podrška za Mullvad

Podrška za Mullvad dostupna je putem e-maila. Preporučuju vam da koristite šifriranu e-poštu da biste im odgovarali ako uključujete osobne podatke. Ova je podrška dostupna samo u uobičajeno radno vrijeme svog sjedišta u Švedskoj. Na opća pitanja može se odgovoriti brzo (u roku od nekoliko sati). Više tehničkih od njih može potrajati duže.

Uz to, Mullvad ima bazu FAQ koja uključuje općenita VPN pitanja, podatke o plaćanju i pretplati, sigurnosna pitanja i druga pitanja. Na njihovom web mjestu također su odjeljak s vodičima koji će vam pomoći kod mnogih problema s vezom. Konačno, možete ih pratiti na Twitteru i Facebooku.

Mullvad VPN usluga: Rukovanje

Mullvad ima aplikaciju koja će se izvoditi u sljedećim okruženjima:

 • Windows 7 i novije verzije
 • Mac OS X Mavericks (10,9)
 • Linux distribucije kao što su Debian, Ubuntu i Fedora

Oni također podržavaju instalacije OpenVPN i WireGuard i konfiguracijske datoteke za sve uređaje koji ih podržavaju. Informacije o njima mogu se naći u odjeljku vodiča na njihovom web mjestu.

Stvaranje Mullvad VPN računa

Prije upotrebe usluge Mullvad prvo morate stvoriti novi račun. To je lako učiniti. Prvo otvorite njihovu web stranicu u pregledniku i kliknite na gumb “Preuzmi račun”. Nalazi se na vrhu zaslona u glavnom izborniku web stranice. Ovo će otvoriti zaslon za otvaranje računa.

Generacija računa Mullvad

Prvo morate potvrditi da ste ljudi odabirom okvira Captcha i upisivanjem u prikazana slova. Zatim odaberite gumb “Generiranje broja računa”. Otvorit će se zaslon s dobrodošlicom Mullvad VPN usluzi. Također prikazuje slučajni “16-znamenkasti” broj generiran za vaš račun. Taj će se broj koristiti za provjeru autentičnosti vaše usluge. Također ćete ga koristiti za kontrolu i upravljanje računom Mullvad.

Zaslon dobrodošlice računa Mullvad

Pored toga, obavještava vas da trebate preuzeti aplikacijski softver za svoj uređaj i da ćete dobiti tri besplatna sata usluge na njihovoj VPN mreži. Naknadne prijave otvorit će stranicu sličnu ovoj.

Status i upravljanje računom Mullvad

Ovdje možete provjeriti stanje računa, postaviti preusmjeravanje vrata i upravljati računom. Također možete kliknuti gumb “Preuzmi aplikaciju” za instaliranje klijentskog softvera na vaše računalo.

Posjetite Mullvad VPN

Ruke uključene: Mullvad Windows klijent

Instaliranje Mullvad Windows klijenta

Kliknite gumb “Preuzmi aplikaciju” kako biste otvorili stranicu koja će vam omogućiti preuzimanje aplikacije za Windows, Mac OS X i Linux verzije. Zatim kliknite gumb “Preuzmi aplikaciju Mullvad” da biste preuzeli najnoviju verziju. Odaberite da biste spremili instalacijsku datoteku na svoje računalo.

Preuzimanje aplikacije Mullvad

Ova će vas stranica također prenijeti na stranicu na kojoj možete konfigurirati i kopirati datoteke potrebne za instaliranje OpenVPN i WireGuard na uređajima koji je podržavaju. To ćemo vidjeti kada istražimo Android instalacije kasnije u našoj recenziji.

Sada kada ste prenijeli instalacijsku datoteku aplikacije Mullvad, pokrenite je kao administrator da biste konfigurirali aplikaciju za svoj uređaj.

Instalacija Mullvad Windows klijenta

Ova instalacija završava se bez ikakvog unosa sve dok se ne prikaže zaslon završetka. Odaberite gumb “Završi” kako biste prvi put otvorili aplikaciju za Windows. Ovo će otvoriti zaslon za prijavu Mullvad VPN klijenta. Nakon što se otvori ovaj prozor, unesite “16-znamenkasti” broj koji je nastao prilikom kreiranja računa. Automatski se sprema kad se prijavite. Ovdje se mogu spremiti do tri od tih brojeva. Ako još niste stvorili račun, odaberite gumb “Kreiraj račun” da biste ga napravili i vratite se ovdje kako biste unijeli broj svog računa. Nakon potvrde vašeg računa aplikacija će otvoriti glavnu nadzornu ploču veze i prijaviti vas na posljednju posjećenu web lokaciju.

Prijava za Mullvad

Po zadanom, aplikacija će se u početku povezati s poslužiteljem u Švedskoj. U ovom slučaju to je poslužitelj u gradu Malmö, Švedska. Možda ćete vidjeti zaslon poput posljednjeg prikazanog dok softver dovršava postupak povezivanja. Primijetite da blokira Internet. Ovo je primjer primjene Mullvadovog ugrađenog “kill switch”.

To ćete vidjeti u nekoliko različitih situacija:

 • ako se aplikacija slučajno prekine sama
 • ako vam ponestane vremena na vašem računu dok ste povezani
 • dok aplikacija uspostavlja vezu kad ga pokrenete.

Ovo je normalno. Aplikacija prema zadanim postavkama blokira sav vaš internetski promet dok se ne uspostavi ili ponovno uspostavi sigurna veza ili dok se ručno ne prekinete s klijentom. Ova sigurnosna značajka osigurava da vaši internetski podaci slučajno ne procure izvan sigurnog VPN tunela.

Postavke klijenta Mullvad Windows

Prije nego što pogledamo aplikaciju Mullvad u akciji, pogledajmo postavke pomoću kojih možemo kontrolirati njezin rad. Tomu možete pristupiti klikom na ikonu zupčanika u gornjem desnom kutu nadzorne ploče klijenta. Ovo otvara prozor postavki.

Postavke klijenta Mullvad Windows

Ovaj je prozor podijeljen u tri odjeljka. U prvom odjeljku nalaze se postavke koje omogućuju kontrolu načina ponašanja softvera. Sljedeći će otvoriti stranicu za preuzimanje web mjesta da biste vidjeli imate li najnoviju verziju softvera. Posljednje pomaže korisnicima da pronađu potrebne informacije o podršci. Ovo uključuje veze na vodiče i stranice FAQ na web stranici Mullvad, kao i način prijavljivanja problema sa softverom za klijenta. Iako nije prikazano, postoji i gumb za napuštanje aplikacije na dnu zaslona s postavkama.

Prvo područje postavki podijeljeno je na tri dijela: račun, postavke i napredni. Račun prikazuje preostalo vrijeme u vašoj pretplati. Također vam omogućuje pregled podataka o članstvu. To uključuje broj vašeg računa i kada vam istekne plaćeno vrijeme. Sadrži i vezu do njihove web stranice koja vam omogućuje kupnju više vremena. Od ovog softvera možete se i odjaviti.

Postavke računa računa Mullvad Windows

Sljedeće postavke, Postavke, uključuju opcije pokretanja za automatsko pokretanje i automatsko povezivanje s VPN uslugom kada se sustav pokrene. Također vam omogućuje da odlučite možete li koristiti uređaje lokalne mreže poput pisača dok koristite VPN. Preporučujemo vam da omogućite automatsko pokretanje i automatsko povezivanje kako biste osigurali da vaš internetski promet bude uvijek zaštićen dok ste u mreži. Možete odlučiti o dijeljenju lokalne mreže, ali budući da dijeljenje može uzrokovati sigurnosne probleme, preporučujemo da ga ostavite onemogućenim i ispisujete dok niste u mreži.

Postavke za klijenta Mullvad

Sljedeća opcija Advanced omogućuje vam da odredite kako softver uspostavlja mrežne veze. Ovdje možete omogućiti / onemogućiti IPv6 komunikaciju i prilagoditi postavke za mrežne protokole, UDP i TCP portove.

Postavke napredne veze Mullvad

UDP je zadani jer je uglavnom brži od TCP-a. Stoga preporučujemo da koristite zadane postavke ako nemate problema s vezom. Također možete odabrati između više UDP priključaka ili pustiti aplikaciju da odabere za vas. Međutim, možete koristiti TCP ako automatske ili UDP veze ne uspiju. Nakon odabira TCP-a, možete odabrati i TCP port 80 (najčešće ga koristi HTTP) ili TCP port 443 (standardni port za HTTPS).

Posljednja postavka, prijava problema otvara zaslon koji omogućava prijavljivanje problema s aplikacijom unutar klijenta. Vaša adresa e-pošte nije obavezna. Uključite ga ako vam treba odgovor. Trebali biste uključiti i detaljan opis problema.

Prijava problema iz aplikacije Mullvad

Također možete pregledati i kopirati svoju zapisničku datoteku odavde. Kopija dokumenta automatski će se priložiti izvješću kako bi vam osoblje za pomoć moglo učinkovito pomoći u vezi s bilo kakvim problemima u vezi. Nakon dovršetka kliknite “Pošalji” i čekajte njihov odgovor.

Korištenje Mullvad VPN Windows klijenta

Sada kada smo ispitali postavke softvera, pogledajmo to u djelo. Ako pamtite aplikaciju koja je bila prvotno povezana sa Švedskom kada se otvorila. To se prikazuje na glavnoj nadzornoj ploči. Nakon uspostavljanja veze, ovaj zaslon prikazuje zelenu pozadinu na vrhu, a vašu virtualnu GPS lokaciju kao zelenu točku na karti. Također prikazuje “sigurnu vezu” zelenim tekstom, navodi vašu virtualnu lokaciju i IP adresu, a prekid veze je prikazan na akcijskom gumbu.

Ako odaberete “Switch location”, otvara se odabrani zaslon lokacije s trenutno odabranom lokacijom koja je provjerena i označena zelenom bojom. Primijetite da je Švedska prikazana kao trenutna lokacija, a ne Malmö. To znači da je softver odabrao za vas. Aplikacija će vas automatski pokušati povezati s najboljim (najbližim i najnižim učitavanjem) poslužiteljem u zemlji koju odaberete.

Promjena zemalja pomoću aplikacije Mullvad Windows

Da biste se promijenili na poslužitelj u Atlanti, GA, jednostavno dođite do USA i kliknite strelicu dolje pored njega da biste proširili svoje gradske lokacije. Zatim kliknite na Atlanta, GA. Aplikacija će se automatski prekinuti s vašeg trenutačnog poslužitelja, a zatim će ukazati na novu virtualnu GPS lokaciju i zatim osigurati vezu s poslužiteljem u Atlanti, GA..

Ne možete odabrati samo lokaciju (zemlju, grad) koju želite koristiti, već i poslužitelj. Na primjer, pretpostavimo da se sada želite povezati s poslužiteljem „us-nyc-007“ u New Yorku. Slično kao prije, prvo kliknite gumb “Prebaci mjesto”. Primijetite Atlanta, Ga je naša trenutna virtualna lokacija.

Odabir vašeg poslužitelja s Mullvad Windows klijentom

Budući da je zemlja SAD-a već proširena na gradsku razinu, možete se pomicati do New Yorka, New York, Jednom kada je proširite da biste otvorili popis poslužitelja. Konačno kliknite na “us-nyc-007” poslužitelj da biste dovršili promjenu svoje virtualne lokacije. Ako to ne uspije, možete odabrati “Osiguraj moju vezu” da biste pokušali ponovo. Nakon povezivanja odabirom mjesta prekidača provjerit ćete da li ste spojeni na odabrani poslužitelj.

Nakon što otvorite Mullvad aplikaciju klikom na ikonu za pokretanje, otvorit će se i minimizirati u sistemsku traku kao ikonu zaključavanja nakon što izgubi fokus (kliknete izvan nje). Ako ga ne osigurate, pojavit će se kao otvorena crvena brava. Kliknete na ovu bravu omogućit ćete da se pomoću nadzorne ploče povežete na poslužitelj na mjestu koje odaberete.

Ikone i poruke za pokretanje i sistemsku traku sustava Mullvad

Također možete vidjeti poruku veze s “Mullvad VPN osigurano” iznad područja sistemske trake ako nadzorna ploča izgubi fokus prije nego što se veza završi. Na programskoj traci sada je zatvorena zelena ikona zaključavanja. Ovo ukazuje da je vaš internetski promet sada osiguran Mullvad VPN uslugom.

Možda ćete vidjeti i zelenu zatvorenu bravu s crvenom točkicom u sredini. To znači da je aplikacija aktivirala prekidač kill zbog neočekivanog prekida veze VPN-a. To bi moglo biti posljedica isteka računa ili prekida VPN veze.

Aktiviranje prekidača Mullvad Kill

Ako je to slučaj i trebate pristupiti svom internetu, trebate maksimizirati nadzornu ploču, otvoriti njezin izbornik postavki i kliknuti gumb “Zatvori aplikaciju”. To će vam omogućiti pristup internetu još jednom.

  Pregled VPN vrata

Sažetak aplikacije Mullvad VPN Windows

Aplikacija Mullvad VPN za Windows je jednostavna za instaliranje i upotrebu. Ima nekoliko osnovnih postavki koje većina korisnika može ostaviti neispunjene. Međutim, ako ga trebate promijeniti, potrebno je samo nekoliko klikova da biste omogućili prebacivanje. Kada se aplikacija otvori, pokušati se povezati s zadnjom povezanom lokacijom. Odabir nove lokacije može se obaviti na razini države, grada, pa čak i na razini pojedinačnog poslužitelja na odabranom zaslonu lokacije. Jednostavno dođite do željenog mjesta i kliknite ga.

Posjetite Mullvad VPN

Ruke uključene: OpenVPN za Android

Nakon što stvorite Mullvad račun, na svom Android uređaju morate pregledati njihovu web stranicu i dodirnuti gumb “Preuzmi aplikaciju” u glavnom izborniku web stranice pri vrhu. Nakon otvaranja sljedećeg zaslona kliznite prema dolje na “iOS, Android i ostale platforme”. Dodirnite gumb “Upute i konfiguracijske datoteke”.

Izrada i preuzimanje USA Georgia .ovpn konfiguracije

Otvara se zaslon koji se koristi za stvaranje i preuzimanje Mullvad .ovpn konfiguracijskih datoteka za lokacije koje želite koristiti sa svojim uređajem. Da biste dovršili ovaj postupak, slijedite ove korake za svaku lokaciju kroz koju se želite povezati.

 1. Unesite broj svog računa.
 2. Kao platformu odaberite Android / Chome OS.
 3. Kao svoju regiju odaberite SAD-Gruzija.
 4. Samo naprijed i prihvatite zadani (UDP) ulaz.
 5. Izborno odaberite “Da” za upotrebu IP adresa.
 6. Prenesite odabranu konfiguracijsku datoteku na svoj Android uređaj dodirom gumba “Download”.
 7. Ponovite ovaj postupak zamjenjujući SAD-New York u koraku 3.

Sada kada imate Mullvad konfiguracijske datoteke, morate instalirati OpenVPN za Android iz Trgovine Google Play. Pronađite aplikaciju, a zatim dodirnite gumb “Instaliraj”. Nakon što je aplikacija instalirana, dodirnite “Otvori” kako biste je pokrenuli na svom Android telefonu. Otvorit će se nadzorna ploča i obavijestit će vas da nisu definirani VPN profili.

Instaliranje OpenVPN-a za Android

Dodirnite ikonu + da biste dodali novi VPN. Dopustite softveru dopuštenje koje traži. Zatim dodirnite “U redu” da biste omogućili uspostavljanje VPN mreže.

Nakon što je kreirana VPN mreža, morate dodati Mullvad profil da biste se povezali s njom. Možete upisati ime za profil ili će on koristiti .ovpn naziv datoteke. Dodirnite uvoz da biste pretvorili datoteku i stvorili novi profil.

Učitavanje profila Mullvad GA u OpenVPN za Android

Prije spajanja na novo mjesto profila, morate ga autentificirati s Mullvad VPN uslugom. Prvo unesite broj svog računa za korisničko ime profila i “m” za lozinku. Na kraju, dodirnite “U redu” da biste dovršili profil Mullvad Georgia i povezali se s njim. Tipka koja se prikazuje na traci s obavijestima pokazuje da se uspješno povezujete na Mullvad VPN mrežu i da je vaš internetski promet siguran..

Odaberite ikonu za dodavanje profila (obrezan +) da biste stvorili drugi profil konfiguracijske datoteke New York Mullvad. Autentificirajte novi profil dok ga stvarate.

Učitavanje Mullvad NY profila u OpenVPN za Android

Možete otkazati trenutnu vezu odabirom kao što je to učinjeno za gore navedeni profil us-ga. Potvrdite da želite napustiti poslužitelj dodirom na “Prekini vezu”. Zatim dodirnite novi VPN profil (us-ny) koji želite koristiti. Povezava s novom lokacijom Mullvad tada je dovršena.

Nakon što se uspješno povežete s poslužiteljem Mullvad, možete pregledati grafikone njegove širine pojasa poslane i primljene (kbit / s) u odnosu na vrijeme u posljednjih pet minuta, prosječne podatke prenesene u minuti i prosječni preneseni sat. Možete ih pogledati i na logaritamskoj skali. Postavke koje aplikacija koristi također se mogu ispitati, ali promjene se spremaju samo ako usluga nije povezana.

OpenVPN za Android vezu i postavke

Ove su postavke podijeljene na dva područja: aplikacijsko i VPN ponašanje. Ponašanja aplikacije uključuju: prikažite zapisnik o povezivanju, korištenje OpenVPN 3 jezgre i odabir zadanog VPN-a za automatsko povezivanje pri pokretanju sustava. VPN ponašanja uključuju korištenje proxy sustava, ponovno povezivanje kad se mreža promijeni (npr. Wi-Fi u / s mobilnog) i pauziranje VPN-a kada se ne koristi 60 sekundi.

Ostale stavke izbornika na nadzornoj ploči su profili, ugrađeni FAQ i informacije o verzijama. Zaslon profila omogućuje vam izmjenu između svih instaliranih profila.

Informacije o verziji OpenVPN za Android i informacije o verziji

Mullvad na OpenVPN za Android Sažetak

Korištenje OpenVPN za Android za povezivanje s uslugom Mullvad VPN je jednostavno, ali može biti zamorno ako imate puno konfiguracija s kojima se želite povezati. Svaku konfiguraciju najprije morate kreirati i preuzeti. Zatim se moraju pojedinačno pretvoriti u profile pomoću OpenVPN-a za Android. Ovo uključuje provjeru autentičnosti svakog profila pomoću Mullvad VPN usluge.

Rukovanje: povezivanje s Androidom putem WireGuarda

Sigurni tuneli WireGuard mogu se koristiti i za povezivanje s Mullvad VPN mrežom s vašeg Android uređaja. Nakon što dobijete broj računa, možete ga koristiti za generiranje parova javnih i privatnih ključeva. Nakon što unesete broj svog računa, imate tri mogućnosti za stvaranje ključeva:

 • Stvorite novi par ključeva – stvorit će novi par u vašem pregledniku. Javni ključ šalje se Mullvadu. Pomoću njih će vam dodijeliti IP adresu i omogućiti vam pristup njihovim WireGuard VPN poslužiteljima.
 • Ponovno upotrijebite zadnji par ključeva – jednostavno će ponovo upotrijebiti posljednji par ključeva koji ste stvorili u ovoj sesiji preglednika i upotrijebiti ga za nove konfiguracijske datoteke.
 • Prilagođeni par ključeva – omogućava vam dohvaćanje parova ključeva iz prethodno generiranog unosa u njega pridruženi privatni ključ.

Generacija i konfiguracije uređaja Mullvad WireGuard

Tada odaberite poslužitelj s kojim se želite povezati s WireGuardom. Možete odabrati “Sve” ako želite kopirati sve poslužitelje odjednom. Zatim dodirnite gumb “Generiraj i preuzmi” da biste dovršili prijenos Mullvad konfiguracijskih datoteka.

Nakon što se konfiguracijske datoteke nalaze na vašem Android telefonu ili tabletu, morate instalirati aplikaciju WireGuard za Android iz Google Play Store-a. Ovo je neobjavljena beta verzija koja djeluje na razini korisnika. Prvo otvorite trgovinu i potražite aplikaciju WireGuard. Nakon što je aplikacija pronađena, dodirnite gumb “Instaliraj”. Nakon što instalacija završi, dodirnite “Otvori” i pokrenite je na svom uređaju.

Instalacija i konfiguracija WireGuarda

Ovo će otvoriti aplikaciju WireGuard i omogućiti vam dodavanje sigurnih tunela. Dodirnite plavi gumb i počnite dodavati VPN tunele. Postoje tri različita načina na koje možete to učiniti.

 • Stvorite ih iz datoteke ili arhive.
 • Za njihovo stvaranje upotrijebite QR kôd.
 • Stvorite ih ispočetka.

Odaberite “stvori iz datoteke ili arhive”, a zatim otvorite mapu za preuzimanje u kojoj se pohranjuju zip datoteke koje sadrže sve Mullvad VPN konfiguracije. Dodirnite zip datoteku mullvad-wireguard-config da biste je raspakirali. Ovo stvara preklopnike za svako sučelje mrežnog poslužitelja (siguran tunel).

Spajanje na Mullvad WireGuard VPN poslužitelje putem vašeg Android telefona

Dodirom na WireGuard tunel prikazat će se njegovo sučelje s javnim ključevima klijenta i vršnjaka, povezanim adresama i posljednjim poznatim krajnjim točkama. Peer predstavlja poslužitelj u ovom slučaju. Isključivanje prvog sučelja s rezultatima na uobičajenom zaslonu dopuštenja za uspostavu VPN-a. Dodirnite “U redu”. Uspješne sigurne veze tunela označene su ikonom tipke na vrhu zaslona. Da biste se povezali s novim VPN sučeljem, prvo morate isključiti svoj trenutni. Tada možete odabrati drugu lokaciju na koju ćete se povezati.

Mullvad on WireGuard za Android Sažetak

Nakon što ste stvorili Mullvad račun, morate generirati skup javnih / privatnih ključeva. Privatni ključ pohranjuje se na vaš uređaj, a javni ključ se šalje Mullvadu. Koriste ga za dodjelu valjane IP adrese za njihovu uslugu. Zatim odaberite lokacije koje želite postaviti. Možete odabrati sve kako biste stvorili zip datoteku koja sadrži sve njih. Na kraju, generirajte config datoteku i preuzmite je na svoj Android telefon.

Zatim trebate instalirati aplikaciju WireGuard za Android iz Trgovine Google Play. Konačno, pomoću aplikacije WireGuard otvorite komprimiranu datoteku konfiguracija Mullvada i stvorite žična sučelja tunela WireGuard. Nakon toga, povezivanje s tunelom traje samo jedan ili dva. Ne zaboravite isključiti trenutni tunel sučelja prije nego što odaberete drugi.

Posjetite Mullvad VPN

Mullvad VPN Speedtest

Testirali smo aplikaciju Mullvad za Windows koja koristi OpenVPN (UDP) protokol sa AES-256 enkripcijom. Usluga je bila uspješna na našim brzinama. Bili smo zadovoljni cjelokupnom izvedbom. Mali gubitak brzine nastaje zbog enkripcijskih režijskih troškova do kojih dolazi u algoritmu enkripcije.

Mullvad VPN test brzine

Možete vidjeti da je naša brzina preuzimanja iznosila 54,12 Mbps bez VPN veze, ali smanjila se na 47,78 Mbps prilikom korištenja Mullvad VPN poslužitelja. Ovo je pad od oko 11,7% na server u New York Cityju, NY. Pronašli smo slične rezultate kada smo koristili druge lokacije. Došlo je do gubitka od 5,7% na poslužitelju u Atlanti, GA i 26,4% na poslužitelju u Sydneyu, AU. Kao što se očekivalo, primjećuje se veći gubitak brzine kako se povećavaju udaljenost i vrijeme pinga. Čak i uz ovaj gubitak brzine, brzina od 40+ Mbps i dalje je dovoljno brza za većinu aplikacija za koje biste mogli koristiti VPN. Možda imate različite rezultate u svojoj regiji svijeta.

Mullvad VPN recenzija: zaključak

Mullvad je u industriji VPN-a već desetak godina. Sjedište im je u Švedskoj koja je dio mreže “14 očiju”. Kao rezultat toga, Mullvad izlazi s puta kako bi vam pomogao da ostanete anonimniji. Ovo započinje sa stvaranjem računa. Računi Mullvad ne zahtijevaju adrese e-pošte, imena ili bilo koje druge osobne podatke. Umjesto toga, računi i resursi potvrđuju se i upravljaju nasumično generiranim “16-znamenkasti” brojevima. Uz to, prihvaćaju anonimni novac i plaćanje Bitcoin-om kako bi se pretplatili na njihovu VPN uslugu.

Prije nekoliko godina Mullvad je pokrenuo opsežnu nadogradnju njihove VPN usluge. Od tog vremena povećali su pokrivenost i performanse svoje mrežne arhitekture. Mullvad je to postigao nadogradnjom širine pojasa svojih primarnih poslužitelja te dodavanjem poslužitelja na više lokacija i regija. Posjeduju svoje poslužitelje i u Švedskoj i u Nizozemskoj. Fizički poslužitelji Tier 1 ili Tier 2 pružaju okosnicu njihove usluge. Ti se poslužitelji ne dijele s drugima.

Trenutno imaju mrežu srednje veličine s preko 60 lokacija u 30 različitih zemalja. Sadrži tri različite vrste poslužitelja: OpenVPN, WireGuard i most servere. Mullvad ima oko 260 OpenVPN servera, 48 poslužitelja WireGuard i 6 mostova poslužitelja. Poslužitelji imaju u Aziji, Europi, Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Oceaniji. Njihova VPN usluga omogućuje P2P promet, a oni nude vodiče koji će vam pomoći da ga učinkovitije upotrebljavate na svojim VPN poslužiteljima.

Usluga Mullvad dopušta povezivanje samo putem OpenVPN i WireGuarda. Imaju prilagođenu aplikaciju OpenVPN za Windows, Mac OS X i više inačica Linuxa. Datoteke za konfiguriranje OpenVPN (.opvn) dostupne su i za ručnu instalaciju i upotrebu na uređajima koji ga podržavaju, poput iPhonea i iPada. Oni imaju vodiče koji će vam pomoći da ih postavite na svojoj web stranici.

Mullvad je također rani prihvatač VPN infrastrukture WireGuard. Oni omogućuju povezivanje putem Linuxa i Android uređaja (Android je Beta) na svoje WireGuard poslužitelje. WireGuard je počeo kao otvoreni izvorni Linux kernel dodatak, ali u tijeku je veliki razvoj kako bi ga poslao na druge operativne sustave. Mnogi ga gledaju kao “nasljednog privida” OpenVPN-a.

Mullvad osigurava svoje OpenVPN veze s AES-256. Oni pružaju tajnu unaprijed i koriste RSA-4096 za rukovanje rukama. Ne prikupljaju niti pohranjuju nikakve zapise vaših internetskih aktivnosti, upotrebe propusne širine ili DNS upita. Njihova usluga pruža zaštitu od curenja DNS, IPv4 i IPv6. Njihova podrška je prije svega putem ulaznica putem e-pošte. Uz to, imaju bazu podataka FAQ i vodiče za instaliranje njihove usluge na razne uređaje i sa OpenVPN i WireGuard.

Ono što nam se svidjelo u usluzi:

 • Anonimni račun možete stvoriti plaćanjem s Bitcoin-om ili gotovinom.
 • Ne vode evidencije aktivnosti VPN-a.
 • Usluga pruža izvrsnu sigurnost za OpenVPN veze.
 • Svaki račun može imati pet istodobnih veza.
 • Oni su rani usvojitelji WireGuarda i vjeruju u softver otvorenog koda.
 • Na svojim mrežnim poslužiteljima omogućavaju P2P te imaju vodiče koji će vam pomoći da ga sigurnije koristite.
 • Mullvad nudi 30-dnevno jamstvo povrata novca za neke načine plaćanja.

Ideje za poboljšanje usluge:

 • Dodajte live chat i neki oblik 24/7 podrške.
 • Razviti prilagođenu aplikaciju za mobilne uređaje.

Mullvad ima poslužitelje u Aziji, Europi, Sjevernoj Americi, Južnoj Americi i Oceaniji. Oni nude razumnu mjesečnu cijenu. Uz to, imaju jamstvo povrata novca za 30 dana za neke načine plaćanja. To znači da možete isprobati njihovu VPN uslugu s minimalnim rizikom. Ako odlučite da vam se sviđa, možete dobiti puni pristup njihovoj mreži za 5 eura mjesečno.

Posjetite Mullvad VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me