Grb za laboratorij KasperskyKaspersky Lab je dugi niz godina pouzdano ime u antivirusnoj industriji. Tvrtku je u Rusiji 1997. osnovao Eugene Kaspersky. Oni djeluju u gotovo svim zemljama svijeta, a primarna im je fokus na tvrtkama. Kaspersky Lab trenutno nudi tri razine proizvoda široke potrošnje. To su Anti-Virus, Internet Sigurnost i Total Security. U ovom će se pregledu naše demonstracije koristiti njihovim proizvodom Internet Security.

Koju ćete verziju Kasperskog dobiti ovisi o vašim potrebama. Usporedit ćemo ih u ovom pregledu, prikazati strukturu cijena i pomoći vam da pronađete najbolji izbor. Cijene su prikazane za 3 računala za 1 godinu, ali pokazat ćemo vam i druge kombinacije.

Cijene za KasperskeyNa gornjoj slici možete vidjeti da je antivirus Kaspersky 39,99 dolara za godinu dana. To će vam pružiti njihovu osnovnu pokrivenost i zaštititi jedan uređaj koji biste odabrali. Ako pređete na izdanje Internet Security, možete pokriti do tri uređaja za 49,99 USD godišnje. Uz to, dobivate opcije Financijske sigurnosti, roditeljskog nadzora i zaštite identiteta. U izdanju Total Security dobivate do pet uređaja za 59,99 dolara godišnje i dodatne značajke koje ćemo pregledati u trenu.

Ako želite više uređaja ili više godina, Kaspersky vam može pomoći. Nude popuste za više uređaja, kao i za jednog, dvije i trogodišnje planove. Ako želite dodatne informacije o cijenama, možete ih pronaći na njihovom web mjestu. Imajte na umu da prikazujemo samo cijene za verziju Kaspersky Internet Security.

3 Uređaji5 Uređaji10 Uređaji
1 godina $ 49.99 $ 59,99 $ 109,99
2 godine $ 74,99 $ 89,99 $ 164,99
3 godine $ 99,98 $ 119,98 $ 219,98

Uskoro ćemo preći različite značajke kako bismo vam pomogli da napravite najbolji izbor. Za potrebe ovog pregleda koristit ćemo Windows 10. Kaspersky također podržava starije verzije sustava Windows. Dostupne su verzije za Mac, Android i iOS, ali o njima ćemo govoriti kasnije. Jedna licenca pokrivat će tri uređaja ako imate Internet Security ili pet licenci za izdanje Total Security.

Zaštita od antivirusa

Većina antivirusnih programa djeluje na isti način. Instalirate softver i napravite početno skeniranje kako biste bili sigurni da trenutno nema virusa. Nakon skeniranja, definicije se ažuriraju. S Kasperskyom instalirate softver i ažurirate definicije prije skeniranja. Često puta ažuriranje će pronaći sve viruse na vašem uređaju prije nego što pokrene skeniranje.

Skeniranje za Kaspersky može se zakazati. Možete odlučiti u potpunosti skenirati sustav, brzo skeniranje, selektivno skeniranje ili čak vanjsko skeniranje uređaja. Za razliku od nekih konkurenata, Kaspersky će skenirati sve vanjske ili USB diskove odmah. Čim uključite jedan od njih, dobit ćete skočnu obavijest s upitom da li želite skenirati pogon ili ga ostaviti na miru. Ako to odlučite, sumnjive će datoteke staviti u karantenu. Možete pauzirati i zaštitu.

Internet Security i Total Security nude način igre. To vam daje izbor za odlaganje skeniranja ako se CPU i diskovi uvelike koriste. Posljednje što želite je zatrpati se virusnim softverom. Igrači ne bi trebali birati između zaštite i performansi.

Posjetite antivirus Kaspersky

Značajke sigurnosti i privatnosti

S bilo kojim antivirusnim programom postoje različite značajke na temelju onoga što želite. Kaspersky Anti-Virus nudi osnovnu pokrivenost. Kao što smo spomenuli, koristit ćemo verziju Internet Security-a. Jedna stvar koju volimo kod Kasperskog je jednostavnost upotrebe. Kao što možete vidjeti na slici ispod, konzolu je vrlo lako čitati. Postoji nekoliko značajki za Kaspersky, pa ćemo raspravljati o glavnim. Potpuni popis dostupan je na njihovoj web stranici.

Internet sigurnosna konzola

Kaspersky Anti-Virus nudi zaštitu od prijetnji i optimizaciju performansi. U redu je ako tražite osnovnu pokrivenost. No dobivate još nekoliko opcija s paketima Internet Security i Total Security.

Zaštita od prijetnji – Dio svih verzija. Korisniku pruža sigurnost blokirajući sve prijetnje.

Optimizirane performanse – Također dio svih verzija. Optimizira performanse softvera da vas antivirus ne uspori.

Sigurni novac – Ova korisna značajka zaštitit će vaše podatke tijekom mrežnih financijskih transakcija. Dostupno samo za internetsku sigurnost i potpunu sigurnost.

Identitet / zaštita privatnosti – Niz značajki dizajniran da vam zaštiti zaštitu privatnosti. Uključuje onemogućivanje web kamere, privatno pregledavanje, zaslonsku tipkovnicu, sigurnu tipkovnicu i mogućnost anti-krađe identiteta. Dostupno samo za internetsku sigurnost i potpunu sigurnost.

Roditeljska kontrola – Drži djecu sigurnom i odgovornom na mreži. Dostupno samo za internetsku sigurnost i potpunu sigurnost.

Zaštita digitalne imovine – Uključuje upravitelja lozinki, sinkronizaciju lozinke, alat za uništavanje datoteka, alat za čišćenje računala i internetsku automatsku izradu sigurnosnih kopija. Dostupno samo za potpunu sigurnost.

Kaspersky Safe Kids – Ova premium značajka nadilazi uobičajeni roditeljski nadzor. Pomoći će vam da zaštitite svoju djecu na PC-u, Mac-u i Androidu & iOS uređaji sprječavaju pristup neprikladnim aplikacijama, sadržajima i web lokacijama. Također će vas upozoriti na probleme u stvarnom vremenu. Dostupno samo za potpunu sigurnost.

Kaspersky nudi mnogo mogućnosti. Nismo sve nabrojali gore, ali pokazali smo glavne. Mnogi od njih pokazuju pravi fokus na vašoj osobnoj sigurnosti. Lijepo je vidjeti ih dostupnima korisniku.

Instalacija i podrška

Kaspersky je jednostavan za instalaciju. Nakon što preuzmete željenu verziju, nastavite i kliknite na gumb za instalaciju. Program kaže da će trebati 10 minuta da se instalira, ali naše je bilo manje od minute. Kada završite, na dnu programske trake vidjet ćete ikonu na dnu koja izgleda poput ikone Kasperskog koju prikazujemo pri vrhu. Kliknite ikonu da otvorite konzolu. Ovo je ekran koji ste vidjeli ranije.

Internet sigurnosna konzola

Možete skenirati svoj sustav odavde ili pristupiti drugim značajkama. Kliknite na skeniranje da biste otvorili različite mogućnosti skeniranja.

skeniranje ekrana

U gornjem skeniranju možete vidjeti izbrisan jedan objekt. Također je izvršio skeniranje rootkita. Izbrisana datoteka koju vidite na slici je lažna. Drago nam je što je prošlo s letećim bojama.

Podrškom se obrađuje na nekoliko različitih načina. Tehnička podrška nudi se putem telefona, live chat-a, e-pošte, baze znanja i podnošenja ulaznica. Live chat i telefonska podrška dostupna su 7 dana u tjednu, 05.00 – 23.00 EST. Nije dostupno na Božić ili Novu godinu.

Učinak sustava i antivirusne performanse

Dva su važna čimbenika na koja trebate paziti pri odabiru antivirusne zaštite. To su utjecaj i performanse. Da pojasnimo, utjecaj na sustav predstavlja količinu naprezanja koje program postavlja na vaše računalo tijekom intenzivne uporabe. Kaspersky je proveo dosta vremena osiguravajući da njihov sustav bude ujednačen kao što može biti. Rezultati neovisnih laboratorija pokazuju 92% ocjenu performansi. To je vrlo solidan učinak za virusni softver. Nismo naišli na veliku razliku kada smo pokušali učiniti istu stvar.

Isti laboratorij (av-Test) izjavio je da je inačica Internet Security zaštićena od svih prijetnji. To uključuje široko rasprostranjeni zlonamjerni softver otkriven u posljednja četiri tjedna, kao i napade zlonamjernog softvera s weba i e-pošte. Drugi dio antivirusne učinkovitosti je broj lažnih pozitivnih rezultata. Iako je prosjek industrije 3, Kaspersky Internet Security nije imao.

Posjetite antivirus KasperskyNaši testovi

Dio pisanja recenzije o antivirusnom softveru testiramo ga sami. Jeste li se ikad zapitali radi li vaš antivirus? Pa, postoji nekoliko web stranica koje nude lažne virusne datoteke za preuzimanje u tu svrhu. Eicar.org ima nekoliko datoteka koje svatko može besplatno preuzeti. Kad smo pokušali, odmah smo dobili poruku u nastavku.

lažno upozorenje o virusu

Stvorili smo i lažni virusni niz koji nam je dao isto mjesto. Čim smo datoteku spremili, blokirala je i uklonila. U posljednjem testu koji smo obavili uzeli smo lažni virusni niz i spremili ga na USB pogon. Kad smo ga ponovno uključili, traženo je da odmah skeniramo pogon. Naravno, našla je datoteku i stavila je u karantin. Mac verzija Kaspersky Internet Security slična je verziji sustava Windows.

Kaspersky Internet Security za Android

Mobilna inačica za Android također se naziva Kaspersky Internet Security. Da biste je preuzeli, idite na Google Play trgovinu i utipkajte Kaspersky. Nakon što ga pronađete, kliknite gumb za instalaciju. Zatim kliknite gumb za otvaranje.

Prva tri zaslona za Android

Sada kliknite gumb na kojem piše da se nastavi. Odaberite svoju zemlju i pročitajte izjave. Znamo da svi čitaju Ugovor o licenci za krajnjeg korisnika, zar ne? Nakon što završite, kliknite na gumb prihvati i nastavi.

Kaspersky mobile prijava

Sada, možda, možete započeti. Kliknite gumb na kojem je pokrenuto skeniranje. Po završetku dobit ćete poruku u kojoj vam stoji postoji li problem. Pri dnu zaslona možete pristupiti postavkama.

Kaspersky za Android ekrane

Tu možete postaviti i GPS da locira telefon ili ga isključite od potencijalnih lopova. Kao što vidite, Kaspersky Internet Security za Android ima sve značajke koje možete očekivati. Verzija Kasperskog za iOS je vrlo slična, pa o tome ovdje nećemo govoriti.

Završne misli

Nakon pregleda svih značajki i zaštite, pronašli smo Kaspersky Lab Internet Security odličan proizvod. Kako u našim testovima, tako i u testovima neovisnih laboratorija, softver se izvodi na visokoj razini. Volimo da je sve lako pronaći i koristiti, a dodatne mogućnosti su lijep bonus. Nije iznenađujuće da mnoge tvrtke gledaju na Kaspersky zbog zaštite od virusa.

Posjetite antivirus Kaspersky