Logo untuk AVGCatatan: kami mempunyai ulasan tersendiri bagi mereka yang berminat AVG Secure VPN.

AVG Technologies ditubuhkan pada tahun 1991 di Republik Czech. Meskipun dimulakan dengan perisian antivirus, mereka sekarang menagih diri sebagai syarikat keselamatan dalam talian. Produk keselamatan dan prestasi mereka juga boleh ditambahkan ke perkhidmatan anda. Alat-alat tersebut akan membantu anda memastikan peranti anda sentiasa dalam keadaan baik. Kami akan membincangkan alat tersebut sebentar lagi. Dalam ulasan ini, kami menggunakan produk AVG Internet Security untuk menunjukkan.

AVG mempunyai dua versi yang tersedia dan dengan baik memberikan potongan harga kepada pengunjung kami. Itu adalah produk AVG Internet Security Unlimited dan AVG Ultimate. Kami akan membandingkan kedua-duanya dalam ulasan ini, menunjukkan struktur harga dan membantu anda mencari pilihan terbaik. Harga ditunjukkan untuk jumlah peranti yang tidak terhad. Penyelesaian ini akan membantu melindungi seluruh keluarga anda.

Harga AVG dengan diskaun

Seperti yang anda lihat, AVG Internet Security Unlimited adalah $ 55.99 setahun. Perisian ini akan melindungi PC atau Mac anda dari virus, perisian hasad, dan ancaman lain. Perbezaan antara AVG Internet Security dan AVG Ultimate adalah penambahan penyelesaian untuk memperbaiki kerosakan Windows, membersihkan peranti Android dan Mac. Dengan menambahkan ciri tersebut, kos anda ialah $ 79.99 setahun.

Bagaimana jika anda ingin melindungi lebih daripada satu peranti? AVG memahami keperluan untuk melindungi keluarga anda. Sebagai tindak balas, mereka kini menawarkan perlindungan untuk jumlah peranti yang tidak terhad. Ini adalah perubahan besar dari tahun-tahun yang lalu apabila anda membayar berdasarkan jumlah peranti yang ingin anda lindungi.

Sebentar lagi, kami akan membahas pelbagai ciri untuk membantu anda membuat pilihan terbaik. Kami akan menggunakan Windows 10 di bahagian ini. AVG juga menyokong versi Windows yang lebih lama. Versi Mac dan Android tersedia, tetapi kami akan membincangkannya kemudian. Seperti beberapa program lain, anda boleh memiliki lesen di komputer utama anda, dan menggunakannya di telefon bimbit dan tablet anda juga.

Perlindungan Antivirus

Walaupun terdapat banyak syarikat antivirus yang berbeza, perisian ini berfungsi dengan cara yang sama. Biasanya terdapat imbasan sistem semasa pertama kali memasangnya. Setelah imbasan selesai, pangkalan data akan kerap dikemas kini. Sekiranya anda mencari produk antivirus, anda ingin mengetahui apa yang membezakannya daripada yang lain. Oleh kerana AVG memandang diri mereka sebagai syarikat keselamatan dalam talian, mereka menawarkan beberapa item sebagai sebahagian daripada perkhidmatan biasa mereka.

Pengimbasan boleh disiapkan dan dijadualkan untuk seluruh komputer, atau hanya folder tertentu. Ia tidak akan mengimbas pemacu USB dengan segera jika ia ditambahkan. Anda juga mungkin mematikan sementara atau melambatkan pengimbasan sistem anda jika anda sibuk. Selain itu, mereka menawarkan mod permainan yang tersedia untuk pemain.

Mod permainan telah menjadi bahagian antivirus yang popular dalam beberapa tahun terakhir. Dengan mengaktifkan mod permainan, AVG akan menunda pengimbasan yang dijadualkan. Mod permainan dibuat kerana perisian antivirus akan mengambil sumber daya yang diperlukan oleh permainan video. Bagi banyak orang, ini menjadi pilihan antara perlindungan antivirus dan permainan. Komputer tidak dilindungi, menyebabkan mereka mudah diserang.

Lawati laman webCiri Keselamatan dan Privasi

Mari kita lihat ciri-ciri kedua produk tersebut. Sebilangan besar daripada mereka dibahagikan kepada lima kategori yang berbeza (tiga dalam AVG AntiVirus) seperti yang anda lihat di konsol mereka di bawah.

Konsol dilindungi Keselamatan Internet AVG

Komputer:

 • AntiVirus – Mengesan dan menyekat semua jenis ancaman termasuk virus, perisian hasad, dan perisian intip.
 • Data Selamat – Seperti namanya, Safe Data akan menyimpan dan menyulitkan kata laluan dan fail pada peranti anda. Ia tidak menyimpannya di awan. Saiz peti keselamatan boleh disesuaikan.

Laman web:

 • Pengimbas Pautan – Imbas pautan web untuk mengelakkan anda pergi ke laman web berbahaya.
 • Perisai Dalam Talian – Prescans fail sebelum anda memuat turunnya untuk memastikannya selamat.

Identiti:

 • Perlindungan Identiti – Menganalisis tingkah laku perisian untuk menentukan keselamatannya.

E-mel:

 • Pengimbas E-mel – Hanya terdapat dalam versi Keselamatan Internet. Imbas e-mel anda untuk lampiran berbahaya.
 • Anti spam – Menjauhkan kebanyakan spam dan penipuan dari peti masuk anda.

Firewall:

 • Firewall yang Dipertingkatkan – Hanya terdapat dalam versi Keselamatan Internet. Perlindungan firewall yang mempunyai beberapa mod yang berbeza, termasuk automatik (normal), interaktif (bertanya tentang anda semua), menyekat dan mematikan mod firewall.

Terdapat satu lagi ciri yang tidak ada dalam senarai ini, penghancur fail. Anda akan melihat pilihan tersebut semasa menyimpan fail atau klik kanan pada fail yang sudah anda miliki. Ia akan tertera “Dihancurkan dengan AVG”

Pemasangan dan Sokongan

Tidak ada antivirus yang sukar dipasang, tetapi kami gembira melihat bahawa AVG mudah disiapkan dan dimulakan. Setelah memuat turun versi yang anda mahukan, pasangkannya. Setelah selesai, anda akan melihat ikon di dulang program anda di bahagian bawah yang kelihatan seperti ikon AVG. Klik kanan padanya dan pilih “Buka AVG”. Anda sekarang akan melihat skrin konsol seperti yang kami tunjukkan di atas. Anda boleh mengimbas sistem anda, atau menjadualkan imbasan. Klik pada butang Imbas sekarang untuk memaparkan skrin di bawah. Melainkan jika anda menetapkan folder yang ingin anda imbas, ia akan mengimbas semuanya. Anda boleh mengubahnya dengan mengklik roda gigi pada gambar.

Skrin pengimbasan AVG

Setelah selesai, anda boleh menekan anak panah untuk kembali ke skrin sebelumnya. Terdapat juga anak panah di sana yang mengatakan untuk pergi ke AVG Zen.

Konsol Addons

Gambar di atas adalah skrin Zen. Dari sini, anda boleh menambahkan peranti mudah alih anda dan mencuba produk tambahan. Produk tersebut adalah:

 • Penyesuaian PC – Alat yang baik untuk membersihkan komputer anda. Ini juga akan melumpuhkan proses berjalan yang tidak anda perlukan.
 • HMA! VPN Pro – Salah satu syarikat rangkaian swasta maya yang paling terkenal di dunia. Ini adalah sebahagian daripada alat kerana dibeli oleh AVG. Baca kami Kajian HMA untuk keterangan lebih lanjut.
 • Penyesuaian Web – Alat penyemak imbas web yang akan membersihkan sejarah penyemakan imbas, menyekat pelacak mengganggu, dan banyak lagi.

Semua produk tambahan mempunyai percubaan 24 jam, jadi anda mempunyai masa yang cukup untuk mengujinya. Dengan sokongan yang baik, AVG mempunyai beberapa jalan berbeza yang boleh anda gunakan. Mereka mempunyai forum komuniti, pangkalan pengetahuan, dan anda boleh menghubungi atau berbual dengan mereka dalam talian mengenai sebarang masalah berkaitan AVG. Mereka juga menawarkan sokongan yang tidak berkaitan 24/7 dengan bayaran.

Prestasi Antivirus dan Kesan Sistem

Terdapat beberapa perkara yang ingin anda perhatikan ketika memilih perisian antivirus. Beberapa makmal bebas membahagikan hasilnya kepada tiga kategori. Ini adalah perlindungan, prestasi, dan kegunaan. Perlindungan mengukur pengesanan malware yang meluas. Prestasi (kesan sistem) mengukur ketegangan pada sistem semasa melakukan tugas normal. Kebolehgunaan melihat bilangan positif palsu yang dijumpai oleh perisian. Semua nombor ini penting, dan AVG mendapat skor lebih baik daripada purata industri. Anda mungkin melihat beberapa kelambatan jika anda cuba membuka laman web semasa mengimbas, tetapi kami tidak menghadapi masalah. Ujian dunia nyata menunjukkan Keamanan Internet AVG dengan kadar kompromi hanya 0,1%. Itu adalah hasil yang luar biasa.

Lawati laman webUjian Kami

Kami ingin menguji secara mendalam produk yang kami tulis. Dengan cara itu, kami dapat memberi anda maklumat terbaik yang kami dapat. Terdapat beberapa cara untuk menguji perisian antivirus. Beberapa pilihan akan menguji muatan, sementara yang lain akan menyediakan fail ujian virus palsu. Eicar.org mempunyai beberapa ujian yang boleh anda gunakan secara percuma. Semasa menjalankan ujian pertama, kami segera menerima mesej ini.

AVG menemui ancaman

Kami melakukan ujian lain dengan membuat rentetan virus palsu dan menyimpannya. Kami gembira melihatnya setelah disimpan, AVG mengambilnya sebagai pengesanan. Ini memberi kami pilihan untuk membuang fail atau karantina. Salah satu ciri yang kami sukai adalah kemampuan untuk melihat fail apa yang menyebabkan masalah ini.

Antara muka

Untuk memunculkan antara muka untuk pengimbasan aktif, klik kanan pada ikon AVG yang terletak di dulang. Ia akan kelihatan sama seperti ikon yang kami tunjukkan di atas. Teruskan dan klik pada AVG terbuka. Anda mungkin melihat hasil imbasan terakhir. Anda boleh mengklik pada butang memperbaiki sekarang, atau setiap kotak.

Keselamatan Internet AVG tidak dilindungi

Walaupun beberapa antara muka lebih kompleks, AVG sangat mudah. Itu menjadikannya pilihan terbaik bagi pengguna biasa. Ini mempunyai semua ciri yang ingin kita lihat dalam program antivirus.

AVG AntiVirus untuk Android

Versi Android AVG disebut AntiVirus PRO Android Security. Ini adalah program yang serupa dengan program untuk versi PC. Mari mulakan dengan menunjukkan kepada anda cara memuat turun dan memasangnya. Pergi ke Google Play Store dan taip AVG. Apabila anda mengesannya, klik pada butang yang bertuliskan Pasang. Seterusnya, butang yang bertuliskan Buka.

Pasang AVG untuk android

Setelah dipasang, teruskan dan klik Teruskan. Pada skrin seterusnya, anda dapat mengimbas ancaman seperti yang anda lihat di bawah. Anda juga boleh melihat pilihan privasi, prestasi, dan anti-pencurian.

AVG AntiVirus untuk Android

Muat turun ini bagus untuk memastikan telefon atau peranti mudah alih anda tidak terganggu. Sekiranya tidak ada ancaman, skrin terakhir akan menunjukkan butang imbasan hijau, yang menunjukkan bahawa tidak ada ancaman. Anda boleh mengharapkan perkara yang sama dari aplikasi iOS.

Pemikiran Akhir

Sebagai kesimpulan, kami mendapati AVG Internet Security adalah produk yang difikirkan dengan baik. Penemuan kami disahkan oleh hasil makmal bebas. Fail yang kami buat dan muat turun segera diurus. AVG Internet Security juga menunjukkan prestasi yang baik dalam ujian kami. Semua yang ada di AVG ditandai dengan baik dan sangat mudah digunakan. Kami menyukai alat tambahan yang mungkin ditambahkan, dan mereka menawarkan percubaan pendek untuk mereka. Kami mengesyorkan AVG Internet Security Unlimited dan AVG Ultimate kerana prestasi mereka pada tahap yang sangat tinggi. Anda tidak akan terlepas pilihan ini. Jangan lupa menggunakan kupon AVG kami untuk jimat 20% sama ada penyelesaian.

Lawati laman web