Ulasan FrootVPN kami menemui perkhidmatan VPN kecil yang telah berada di ruang VPN kurang dari dua tahun. Mereka bermula sebagai perkhidmatan VPN percuma. Pada bulan Oktober 2015 dengan sokongan laman web The Pirate Bay, perkhidmatan ini memperoleh lebih dari 100,000 pengguna baru dalam masa lebih kurang seminggu. Oleh kerana jumlah pengguna meningkat dengan begitu cepat dalam waktu yang singkat, mereka dengan cepat mendapati bahawa rangkaian kecil mereka tidak dapat dipertahankan secara percuma, oleh itu mereka sekarang mengenakan yuran nominal. Mereka mempunyai pelayan di sembilan belas negara setelah kemas kini rangkaian utama pada bulan September 2016. Perkhidmatan mereka menyokong protokol OpenVPN, L2TP, dan PPTP.

Kajian FrootVPN

Harga dan Tawaran Istimewa

Perkhidmatan FrootVPN merangkumi akses tanpa had ke rangkaian pelayan VPN mereka di Kanada, Perancis, Sweden, dan Amerika Syarikat. Anda boleh menyambungkan sehingga lima peranti serentak setiap akaun. FrootVPN menyokong protokol OpenVPN dengan algoritma penyulitan yang sangat kuat. Ini juga mendukung L2TP dan PPTP sehingga layanan mereka dapat digunakan pada berbagai platform dan perangkat.

Harga FrootVPNHarga FrootVPN adalah yang paling rendah di ruang VPN. Struktur harga mereka didiskaun berdasarkan jangka panjang. Mereka menawarkan tiga pakej jangka masa berbeza dari VPN mereka. Syarat ini merangkumi satu bulan, tiga bulan, dan 1 tahun. Harga mereka bermula dari $ 4,99 untuk sebulan perkhidmatan. Anda dapat tiga bulan dengan harga $ 11,97 atau $ 3,99 sebulan. Akhirnya, jika anda melanggan selama setahun, harganya adalah $ 35.88 atau hanya $ 2.99 sebulan. Harga mereka murah berbanding kebanyakan penyedia VPN lain.

FrootVPN menyediakan beberapa cara berbeza untuk anda membayar akses VPN. Anda boleh membayar menggunakan PayPal, kad kredit utama, Bitcoin, giropay, dan WebMoney. Kad kredit yang mereka terima adalah MasterCard, VISA, American Express, dan Discover. Giropay akan membolehkan anda membuat pindahan wang terus bank. Menggunakan Bitcoin dan WebMoney akan membolehkan anda menjadi lebih tidak dikenali.

Tempoh Percubaan Bebas Risiko

Walaupun mereka tidak mempunyai percubaan percuma, FrootVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan 30 hari kepada semua pengguna baru. Ini lebih daripada cukup masa untuk mencuba VPN mereka sendiri. Sekiranya atas sebab apa pun, anda tidak berpuas hati dengan perkhidmatan mereka, mereka akan mengembalikan pembayaran anda sepenuhnya. Anda mesti meminta pembayaran balik yuran langganan anda dalam masa 30 hari setelah melanggan perkhidmatan mereka. Tiada bayaran balik akan diberikan selepas tempoh ini. Tidak disebutkan jenis pembayaran yang layak mendapat pengembalian dana ini, jadi pastikan untuk bertanya kepada kakitangan mengenai perkara ini jika anda membayar dengan kaedah selain PayPal atau kad kredit utama.

  Kajian IronSocket

Lawati FrootVPN

Lokasi Rangkaian dan Pelayan FrootVPN

FrootVPN menguruskan rangkaian yang berkembang pesat dengan pelayan VPN di lokasi strategik di seluruh dunia. Ini menjadikan perkhidmatan mereka sesuai untuk mereka yang melakukan perjalanan dan memerlukan privasi tambahan. Pasukan FrootVPN menambah 14 lokasi pelayan baru pada bulan September 2016 yang memperluas rangkaian mereka melebihi ukuran sebelumnya.

NegaraLokasi, Pelayan IPProtokol
19 19 40+ tidak diketahui OpenVPN, L2TP, PPTP

FrootVPN mempunyai pelayan di negara-negara berikut:

  • Australia, Brazil, Kanada, Perancis, Jerman, Hong Kong, Isle of Man, Israel, Jepun, Mexico, Belanda, Poland, Rusia, Singapura, Korea Selatan, Sweden, Switzerland, United Kingdom, Amerika Syarikat

Rangkaian FrootVPN membenarkan trafik Torrent dan P2P. Mereka tidak mencatat apa-apa yang dilakukan oleh pengguna mereka semasa dalam perkhidmatan mereka yang akan membantu pengguna mereka tetap tidak dikenali dan selamat.

Privasi dan Keselamatan

Mencari VPN yang tidak mencatat sebarang aktiviti dalam talian anda adalah yang terpenting untuk melindungi privasi dalam talian anda semasa menggunakan perkhidmatan mereka. FrootVPN mempunyai persetujuan dari The Pirate Bay dan membuatnya sangat jelas apabila mereka dapat di laman web mereka bahawa mereka tidak mencatat sebarang aktiviti dalam talian anda semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Berikut adalah petikan dari laman web mereka:

Kami tidak menyimpan sebarang log seperti Maklumat Pengguna, Cap Waktu, Lebar Jalur, Alamat IP, Pertanyaan DNS dan sesi Log pada sebarang aktiviti anda untuk mengelakkan pengawasan pihak ketiga.

Inilah yang diambil secara langsung dari dasar privasi mereka.

Kami tidak menyimpan data lalu lintas dan tidak menyimpan log. Ini bermaksud bahawa kami TIDAK PERNAH mencatat alamat IP anda, masa dan maklumat yang serupa. Kami menawarkan melayari tanpa nama dan dasar kami adalah untuk menjaga privasi pengguna kami setiap masa. Kami tidak akan meminta data peribadi kepada pengguna kami. Kami tidak pernah memantau atau mencatat aktiviti internet anda

Petikan ini menunjukkan bahawa FrootVPN memandang serius privasi peribadi anda semasa menggunakan VPN mereka. Setiap pelanggan mendapat alamat IP rawak baru setiap kali dia menyambung ke perkhidmatan mereka. Mereka tidak menyimpan maklumat pembayaran, ia disimpan pada pemproses mereka yang tidak dibenarkan membrokerannya kepada orang lain.

Walaupun mereka mempunyai rangkaian kecil sekitar 40 pelayan di hanya empat negara, mereka memperlakukan keselamatan dalam talian anda dengan sangat serius. Sambungan OpenVPN mereka menggunakan algoritma TLS-ECDHE-AES-256-GCM-SHA384 yang sangat kuat untuk menyulitkan semua transaksi Internet anda. Pengesahan antara pelayan dan pelanggan menggunakan RSA TSL 1.1 2048 bit. Ini memberi mereka kerahsiaan ke depan sehingga data Anda dilindungi jika terjadi pelanggaran keselamatan di masa depan. Penyulitan L2TP menggunakan 168 bit dan sambungan PPTP menggunakan kekuatan kekuatan 128 bit. Ini bermaksud bahawa anda sentiasa dapat memastikan bahawa semua lalu lintas Internet anda disulitkan dengan selamat semasa menggunakan perkhidmatan mereka.

  Ulasan Thunder VPN - Berhati-hati dengan yang ini

Lawati FrootVPN

Ujian Hands-On

Mendaftar untuk akaun adalah proses yang sangat mudah yang dikatakan oleh FrootVPN hanya dalam masa 10 saat. Anda perlu memasukkan nama pengguna, kata laluan, dan alamat e-mel anda. Bergantung pada pilihan jenis pembayaran anda, maklumat lain mungkin diperlukan setelah anda mengklik butang pembayaran untuk menyelesaikan transaksi anda. Anda juga boleh memilih untuk mencentang kotak untuk memperbaharui langganan anda secara automatik. Ini digambarkan oleh gambar di bawah.

Langganan FrootVPN

FrootVPN tidak mempunyai klien atau aplikasi perisian tersuai tetapi mengatakan mereka menggunakan Android. Sambungan ke rangkaian mereka terutamanya melalui klien OpenVPN Connect sumber terbuka dari OpenVPN Technologies atau melalui perisian yang dibina ke dalam OS itu sendiri seperti sambungan L2TP dan PPTP. Setelah perisian OpenVPN Connect dipasang di peranti anda, maka anda perlu memasang fail (.opvn) yang betul secara manual untuk dapat menyambung ke pelayan VPN di rangkaian mereka. Ini boleh didapati dari bahagian akaun di laman web mereka setelah anda masuk ke laman web mereka.

Anda boleh menyambung ke rangkaian VPN mereka dengan OpenVPN pada platform berikut: Windows Vista / 7, Windows 10, Mac OS X, Linux / Debian, dan iPhone / iPad. Protokol L2TP disokong pada Windows Vista / 7, Windows 10, Mac OS X, Ubuntu, iPhone / iPad, dan Android. Protokol PPTP akan membolehkan anda menjalankan VPN mereka pada router Synology NAS dan Microtik. Seperti yang anda lihat, mereka menyokong kebanyakan platform dan peranti utama. FrootVPN mempunyai panduan bergambar di halaman sokongan mereka untuk membantu anda mengkonfigurasi semua peranti ini untuk menyambung ke rangkaian VPN mereka.

Berhubung dengan Pelanggan VPN Windows

GUI OpenVPNMari kita lihat bagaimana kita dapat mengkonfigurasi Windows untuk menggunakan perkhidmatan FrootVPN. Mula-mula anda perlu memuat turun klien Windows OpenVPN Connect ke komputer anda. Anda boleh mendapatkan pautan untuk melakukannya di kawasan sokongan laman web mereka. Setelah memuat turun pemasang pakej yang betul ke mesin anda, anda perlu membukanya dan menjalankannya. Ini akan menambahkan ikon (ditunjukkan kanan) ke desktop anda. Mengklik ini akan membuka klien Windows ke dulang sistem seperti berikut.

Dulang Sistem OpenVPN

Setelah anda menjalankan klien dan memasang fail (.ovpn) yang betul, klik ikon di atas di dulang, pilih pelayan anda, dan klik sambung. Semudah itu. Sebentar lagi anda akan menerima mesej yang menunjukkan bahawa anda tersambung dan skrin ikon akan bertukar menjadi hijau. Semua lalu lintas Internet anda kini dienkripsi dan privasi dalam talian dilindungi oleh rangkaian FrootVPN.

  Ulasan Turbo VPN - Berhati-hati dengan VPN Percuma ini

Lawati FrootVPN

Ujian Kelajuan FrootVPN

Prestasi FrootVPN sedikit mengecewakan. Seperti yang ditunjukkan dalam gambar di bawah, kelajuan kami lebih rendah pada VPN daripada yang langsung ke ISP kami. Anda semestinya menjangkakan sedikit kesan pada kelajuan menggunakan VPN apa pun yang disebabkan oleh overkripsi penyulitan lalu lintas Internet anda.

Ujian Kelajuan FrootVPN

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan terenkripsi FrootVPN menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 41.73 Mb / s kepada 18.99 Mb / s. Ini adalah penurunan kelajuan muat turun lebih dari 50% ketika disambungkan ke VPN. Ini lebih daripada yang kita mahukan. Hasil yang serupa diperoleh ketika menyambung ke pelayan lain dalam rangkaian. Walaupun ada kerugian yang diharapkan, kami rasa ini berlebihan. Walaupun dengan kehilangan kelajuan 50%, kita masih dapat melakukan semua yang kita perlukan semasa menggunakan perkhidmatan mereka kerana kelajuan ISP kita tinggi. Ini mungkin tidak benar dalam kes anda, jadi kami mengesyorkan agar anda menguji perkhidmatan ini untuk melihat apakah prestasi mereka dapat diterima oleh anda.

Kesimpulannya

FootVPN adalah perkhidmatan VPN asas. Mereka tidak mempunyai perisian tersuai sendiri tetapi mereka mempunyai panduan konfigurasi manual untuk membantu anda mengkonfigurasi perkhidmatan mereka dari pelbagai peranti. Sambungan utama mereka adalah melalui perisian OpenVPN Connect GUI sumber terbuka. Anda mesti mengimport fail (.ovpn) untuk menyambung ke peranti anda menggunakan protokol OpenVPN. Mereka juga memiliki panduan untuk menggunakan L2TP dan PPTP dengan berbagai perangkat.

Perkhidmatan mereka merangkumi akses VPN tanpa had ke pelayan yang mereka miliki di sembilan belas negara. Mereka telah menyatakan bahawa mereka tidak menyimpan log sehingga mereka tidak dapat membantu mana-mana agensi penguatkuasaan undang-undang / hak cipta atau pihak ketiga mana pun. Mereka berkata kerana mereka tidak menyimpan balak, mereka tidak mempunyai apa-apa untuk ditawarkan. Mereka telah direkomendasikan oleh The Pirate Bay dan rangkaian VPN mereka adalah perkongsian fail Torrent dan P2P.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

  • Mereka menyokong protokol OpenVPN, L2TP, dan PPTP.
  • Mereka mempunyai perkhidmatan VPN yang murah
  • Mereka tidak mempunyai syarat untuk jaminan wang dikembalikan selama 30 hari.
  • Mereka membenarkan anda membayar lebih tanpa nama dengan menggunakan Bitcoin dan WebMoney
  • Mereka menawarkan potongan harga untuk pendaftaran tahunan.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

  • Tawarkan perisian khusus untuk Windows dan Mac OS X
  • Tawarkan aplikasi mudah alih untuk peranti iOS dan Android
  • Terus mengembangkan rangkaian dan meningkatkan prestasi

Terlepas dari istilah mana yang anda pilih (bulanan, 3 bulan, atau tahunan) FrootVPN menawarkan jaminan wang dikembalikan selama 30 hari. Cubalah perkhidmatan mereka dan uji kinerjanya sendiri. Sekiranya anda memutuskan FrootVPN sesuai untuk anda dan seronok menggunakannya, anda boleh melanggan dengan hanya $ 2.99 sebulan.

Lawati FrootVPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me