Ulasan TunnelBear VPN kami mendapati sebuah syarikat dengan rasa humor yang “lemah” terhadap keselamatan lalu lintas Internet dan privasi dalam talian anda. Untuk tujuan ini, mereka telah mengembangkan rangkaian VPN yang selamat. TunnelBear mempunyai aplikasi khusus untuk peranti Windows, Mac OS X, Android, dan iOS. Ini memudahkan semua orang menggunakan perkhidmatan mereka dari hampir mana sahaja di dunia.

TunnelBear

Harga dan Tawaran Istimewa

Tunnelbear menawarkan perkhidmatan VPN percuma dan berbayar. Mereka memberi pengguna lebar jalur 500 MB sebulan. Kami merasakan bahawa had lebar jalur ini tidak mencukupi untuk pengguna VPN biasa dan tentu saja tidak mencukupi bagi mereka yang mungkin ingin streaming kandungan HD atau kandungan video yang lebih baik. Perkhidmatan berbayar mereka tidak mempunyai had lebar jalur bulanan.

Harga TunnelBear

Oleh itu, tinjauan TunnelBear VPN kami memberi tumpuan terutamanya pada ciri-ciri perkhidmatan berbayar mereka. Perkhidmatan berbayar boleh dibeli dalam tiga rancangan jangka panjang yang berbeza. Syarat ini adalah bulanan, tahunan, dan 2 tahun. Sebulan untuk perkhidmatan mereka berharga $ 9,99. Walau bagaimanapun, TunnelBear menawarkan a Diskaun 58% jika anda membeli langganan 2 tahun dengan harga $ 99.99. Ini bermakna anda dapat 2 tahun perkhidmatan mereka dengan hanya $ 4,17 sebulan.

Tidak kira rancangan mana yang anda beli, TunnelBear VPN menawarkan faedah berikut:

 • Sokongan OS – TunnelBear mempunyai aplikasi untuk semua peranti anda: Mac OS X, Windows, iOS, Android, dan Chrome.
 • Peranti – Anda boleh menyambungkan sehingga lima peranti secara serentak.
 • Penyulitan – Data anda dilindungi menggunakan AES-256 dengan protokol OpenVPN, IKEv2, dan IPSec VPN.
 • Sokongan teknikal – Anda akan mendapat bantuan setiap kali anda memerlukannya, 24x7x365, melalui e-mel.
 • Lokasi – Anda boleh menyambung ke pelayan di 20 negara yang berbeza dengan akses lebar jalur tanpa had.
 • Penyekat Penjejak – Tunnelbear VPN menyekat pelbagai pelacak dalam talian.
 • Ciri tambahan – Ini termasuk Vigilance, Auto tunnel, Always on, GhostBear, TCP override, dan Trusted network. Kami akan meneliti perkara ini kemudian dalam tinjauan VPN TunnelBear kami.

Membayar untuk anda langganan VPN TunnelBear adalah mudah. Mereka menerima pembayaran kad kredit menggunakan Visa, MasterCard, dan American Express. Bagi mereka yang ingin mencuba pilihan pembayaran yang lebih anonim, anda juga boleh membayar langganan anda menggunakan mata wang cypto, Bitcoin. TunnelBear tidak lagi menerima Paypal.

Perkhidmatan VPN percuma

Seperti yang kami sebutkan di atas, TunnelBear VPN menawarkan versi percuma 500 MB perkhidmatan mereka yang tidak memberikan akses ke Australia tetapi mempunyai akses ke 19 negara lain dalam rangkaian pelayannya. Anda boleh menggunakannya untuk mengesahkan bahawa peranti anda berfungsi dengan perkhidmatannya sebelum anda memutuskan untuk membelinya. Perlu diingat bahawa perkhidmatan ini mungkin tidak sepantas VPN berbayar mereka kerana kesesakan pelayan. Malangnya kerana mereka tidak menawarkan bayaran balik, anda mungkin perlu membeli langganan berbayar untuk menguji sepenuhnya kelajuan perkhidmatan mereka.

Lokasi Rangkaian dan Pelayan VPN TunnelBear

TunnelBear VPN mempunyai rangkaian pelayan VPN yang kecil tetapi berkembang yang kini merangkumi 20 negara yang berbeza. Mereka mempunyai lokasi pelayan di Amerika Utara, Tengah, dan Selatan, Asia, Eropah, dan Oceania. Ini telah dipilih untuk memberi liputan paling global kepada rangkaian mereka. Lokasi-lokasi ini adalah seperti berikut:

 • Utara, Tengah, dan Amerika Selatan
  • Brazil, Kanada, Mexico, Amerika Syarikat
 • Asia
  • Hong Kong, India, Jepun, Singapura
 • Eropah
  • Denmark, Perancis, Jerman, Ireland, Itali, Belanda, Norway, Sepanyol, Sweden, Switzerland, United Kingdom
 • Oceania
  • Australia

Lokasi pelayan rangkaian ini membolehkan perkhidmatan TunnelBear VPN memberikan akses terbesar ke kandungan media streaming. Ini bermaksud menggunakan perkhidmatan mereka akan membolehkan anda meningkatkan pilihan hiburan dalam talian anda. Apa yang lebih penting, anda dapat menonton kandungan ini dari hampir mana sahaja di dunia.

Lawati TunnelBear

TunnelBear VPN dan Privasi Dalam Talian Anda

TunnelBear VPN menghormati privasi dalam talian anda dengan mengarahkan pertanyaan anda melalui pelayan DNS Google. Sebarang alamat IP yang dicatat olehnya adalah alamat yang disediakan oleh pelayan VPN. Mereka tidak mencatat sebarang maklumat yang anda akses atau laman web yang anda lawati semasa menggunakan perkhidmatan mereka. Berikut adalah petikan kecil dari Dasar Privasi mereka:

TunnelBear secara terang-terangan TIDAK mengumpulkan, menyimpan atau mencatat data berikut:

Alamat IP yang melayari laman web kami
Alamat IP semasa sambungan perkhidmatan
Pertanyaan DNS semasa disambungkan
Segala maklumat mengenai aplikasi, perkhidmatan atau laman web yang digunakan pengguna kami semasa menyambung ke Perkhidmatan kami

Dari pernyataan di atas, anda boleh yakin bahawa privasi anda dilindungi dengan baik semasa anda menggunakan perkhidmatan TunnelBear VPN. Demi ketelusan dan keterbukaan, dasar privasi mereka menyatakan semua maklumat yang mereka kumpulkan dan bagaimana ia digunakan. Mereka juga mematikan port Torrent dan P2P sehingga mereka tidak perlu melakukan pembalakan. Oleh itu, mereka bukanlah pilihan yang baik sekiranya anda ingin menggunakan perkhidmatan ini.

Tidak seperti beberapa perkhidmatan yang mengatakan bahawa mereka adalah pembalakan sifar, TunnelBear VPN mengatakan bahawa mereka mengumpulkan dan menyimpan data operasi minimum. Data ini merangkumi yang berikut:

 • Versi OS;
 • Versi aplikasi TunnelBear VPN;
 • Adakah pengguna aktif selama sebulan (0 atau 1); dan
 • Jumlah lebar jalur yang digunakan mengikut bulan.

Oleh kerana mereka tidak mencatat maklumat alamat IP, tidak ada data ini yang dapat dikaitkan dengan pengguna tertentu pada waktu yang ditentukan. Selain itu, mereka juga mendedahkan bagaimana setiap ini digunakan dalam Dasar Privasi mereka.

TunnelBear berkantor pusat di Kanada dan semua Maklumat Pengenalpastian Pribadi (PII) disimpan di dalam sempadannya dan tertakluk kepada undang-undang perundangan Kanada yang boleh menjadi pembatasan kerana mereka adalah negara “Lima Mata”. Namun seperti yang dinyatakan dalam Dasar Privasi mereka:

TunnelBear TIDAK menyimpan pengguna alamat IP asal ketika disambungkan ke perkhidmatan kami dan dengan itu tidak dapat mengenal pasti pengguna apabila diberikan alamat IP pelayan kami. Selain itu, kami tidak dapat mendedahkan maklumat mengenai aplikasi, perkhidmatan atau laman web yang pengguna gunakan semasa bersambung ke Perkhidmatan kami; kerana TunnelBear TIDAK menyimpan maklumat ini.

Ini akan membantu mengurangkan ketakutan bahawa lokasi mereka mungkin timbul mengenai privasi anda. Sekiranya anda mempunyai kesilapan mengenai perkara ini, kami mengesyorkan agar anda membaca Dasar Privasi sepenuhnya untuk diri anda sendiri. Ia boleh didapati di laman web mereka.

Keselamatan dan Teknikal VPN TunnelBear

Semua trafik Internet anda disulitkan secara automatik menggunakan algoritma AES-256 semasa anda menggunakan perkhidmatan TunnelBear VPN. Penyulitan yang lemah bahkan tidak disediakan sebagai pilihan. Protokol yang digunakan oleh rangkaian mereka adalah OpenVPN dan IPSec / IKEv2. Jadual di bawah menunjukkan bagaimana ini dilaksanakan untuk pelbagai aplikasi mereka untuk peranti yang berbeza.

  Semakan IVPN
PerantiProtocolData
Data Penyulitan
Pengesahan Tangan
Tingkap
Mac OS X
Android
BukaVPN AES-256-CBC SHA-256 Kumpulan DH 4096 bit
iOS 9 dan lebih baru IKEv2 / IPSec AES-256-CBC SHA-256 Kumpulan DH 2048 bit
iOS 8 dan lebih awal IPSec AES-128-CBC SHA-1 Kumpulan DH 1548 bit

Untuk memahami lebih lanjut mengenai keselamatan VPN TunnelBear, sangat membantu untuk memahami bahagian-bahagian yang menyusunnya. Ini terdiri daripada yang berikut:

 • Protokol – Ini adalah sekumpulan peraturan yang mengatur pertukaran atau penghantaran data antara pelbagai peranti. Mereka menggunakan OpenVPN, protokol sumber terbuka untuk semua kecuali peranti iOS. Ini adalah salah satu protokol VPN terbaik yang ada sekarang. TunnelBear VPN menggunakan IKEv2 yang merupakan salah satu protokol terpantas untuk iOS dan memberikan keselamatan yang sangat baik melalui IPsec.
 • Penyulitan Data – Ini adalah algoritma yang digunakan untuk mengenkripsi data sehingga tidak dapat dibaca oleh pihak ketiga. Ini digunakan untuk melindungi semua lalu lintas internet anda dari mata kasar: baik itu ISP, pemerintah, atau ejen rouge. TunnelBear VPN menggunakan cipher AES (Advanced Encryption Standard) dengan kekuatan 256 bit dan rantai blok untuk penyulitan semua trafik Internet anda. Ini adalah standard penyulitan kerajaan AS untuk maklumat rahsia.
 • Pengesahan data – Ini adalah algoritma yang membantu memastikan data yang dihantar tidak dapat diubah sama sekali dari bentuk asalnya. Pengesahan data dilakukan oleh SHA (Secure Hash Algorithm) dengan 256 bit yang dilindungi oleh kebanyakan standard.
 • Jabat tangan – Ini adalah rangkaian protokol dan pemindahan kunci yang membolehkan peranti saling mengesahkan semasa sambungan awal mereka. Ini berlaku sebelum sebarang kunci penyulitan, protokol sambungan, atau maklumat lain disampaikan antara peranti. Sambungan rangkaian TunnelBear VPN menggunakan pertukaran kunci Diffie-Hellman dengan kekuatan bit 4096 atau 2048 yang dianggap sangat selamat dan memberikan kerahsiaan ke hadapan dengan menjana semula kunci sambungan untuk setiap sambungan.

Berdasarkan parameter ini, mudah dilihat bahawa TunnelBear memandang serius keselamatan dalam talian anda dan telah melaksanakan perkhidmatan mereka menggunakan beberapa teknologi penyulitan terbaik yang ada sekarang.

Anda juga akan gembira mengetahui bahawa anda juga akan dilindungi dari kebocoran DNS juga. Kami menguji TunnelBear VPN menggunakan ujian kebocoran DNS asas dan diperpanjang di beberapa lokasi rangkaian. Hasil untuk sambungan Brazil adalah khas dari apa yang kami temui dan mereka menunjukkan bahawa hanya satu pelayan yang dijumpai dengan IP di Brazil. Hasil ini menunjukkan bahawa tidak terdapat kebocoran DNS.

Ujian Kebocoran DNS Terluas VPN TunnelBear

Sokongan Teknikal tersedia 24x7x365 melalui e-mel. Purata masa pusingan sekitar 24 jam. TunnelBear VPN juga mempunyai pangkalan data maklumat dan FAQ yang baik di halaman bantuan laman web mereka yang dapat menjawab banyak soalan teknikal anda. Mereka juga mempertahankan kehadiran media sosial di laman web seperti Facebook, Twitter, dan Google+. Blog mereka adalah sumber maklumat yang baik mengenai ciri keselamatan baru.

Lawati TunnelBear

Ulasan VPN TunnelBear: Ujian Hands-On

Membuat Akaun VPN TunnelBear

Untuk mendaftar langganan berbayar ke perkhidmatan TunnelBear VPN, cukup pilih butang “Mula Sekarang”. Ini akan membuka halaman penyediaan akaun.

Proses Langganan TunnelBear

Melanggan perkhidmatan TunnelBear VPN adalah mudah dan hanya memerlukan tiga langkah:

 • Pilih tempoh pengebilan anda.
 • Masukkan alamat emel anda.
 • Pilih kaedah pembayaran anda dan masukkan maklumat pembayaran anda.

Anda kemudian akan menerima e-mel alu-aluan dari TunnelBear yang mengandungi maklumat akaun dan maklumat masuk anda.

Memuat turun Perisian VPN TunnelBear

Setelah mendaftar untuk akaun, anda boleh memuat turun aplikasi VPN TunnelBear yang sesuai ke peranti anda. Pertama, pilih “Muat turun” dari menu utama laman web mereka. Ini akan membuka halaman muat turun.

Muat turun Perisian TunnelBearPilih ikon peranti anda kerana Windows dipilih dalam contoh ini. Seterusnya, klik atau ketik butang di bawah peta. Untuk Windows dan Mac OS X, ini akan memulakan proses muat turun untuk perisian TunnelBear VPN Client. Ia akan menawarkan untuk menjalankan atau menyimpan perisian ke komputer anda. Kami mengesyorkan agar anda menyimpan perisian dan kemudian menjalankannya sebagai pentadbir untuk memulakan prosedur pemasangan. Untuk perisian mudah alih, ketuk butang akan membawa anda ke kedai yang sesuai di mana anda kemudian dapat menyelesaikan proses pemasangan aplikasi atau peluasan.

Spesifikasi untuk menjalankan perisian TunnelBear VPN oleh platform dan sambungan OS adalah seperti berikut:

 • Android – 4.0.1 dan ke atas.
 • iOS – iOS 8.0 dan lebih baru.
 • Mac OS X – 10.10 dan lebih baru.
 • Tingkap – 7 ke atas.
 • Sambungan Chrome – Penyemak Imbas 22+ di Windows, Mac OS X, Linux, dan OS Chrome
 • Sambungan Opera – Penyemak imbas Opera pada Windows dan Mac OS X
 • Penyekat – Sambungan percuma untuk Chrome yang dapat digunakan bersama dengan layanan VPN pada mana-mana peranti yang menyokong penyemak imbas Chrome.

Lawati TunnelBear

Pelanggan Windows TunnelBear

Pemasangan Pelanggan Windows

Setelah anda memuat turun perisian klien Windows, jalankan sebagai pentadbir untuk memulakan proses pemasangan ke mesin anda. Anda mungkin melihat skrin untuk memasang Microsoft.Net Framework. Sekiranya anda melakukannya, klik butang “Terima dan Pasang” untuk menambahkannya. Ketahuilah bahawa muat turun ini akan memakan masa beberapa minit. Setelah Rangka Kerja dipasang, anda akan melihat skrin TOS VPN TunnelBear. Pastikan syarat ini boleh diterima oleh anda. Kemudian klik pada butang “Saya setuju” untuk meneruskan proses pemasangan pelanggan.

Pemasangan Pelanggan Windows TunnelBear

Setelah proses ini selesai, anda akan melihat skrin pengesahan. Masukkan alamat e-mel yang anda gunakan untuk membuat akaun dan kata laluan anda untuk log masuk ke pelanggan untuk pertama kalinya. Anda hanya perlu memasukkan semula kelayakan log masuk anda sekiranya anda keluar dari pelanggan. Keluar sahaja tidak memerlukan pengesahan semasa dimulakan semula.

Login TunnelBear VPN dan Papan Pemuka Utama

Sebaik sahaja anda selesai log masuk dan kelayakan anda diterima oleh rangkaian TunnelBear, anda akan melihat pengenalan pendek untuk perisian Tunnelbear yang ditunjukkan di bawah. Anda boleh melalui tayangan slaid ini atau melewatkannya. Setelah tayangan slaid selesai Dashboard utama untuk klien Windows TunnelBear VPN akan dimuat. Ini ditunjukkan di sebelah kanan atas.

Tayangan Slaid Pengenalan VPN TunnelBear

Tetapan Pelanggan Windows

Sebelum kita melihat Tunnelbear VPN dalam tindakan, mari kita lihat dahulu tetapannya. Ini dapat diakses dengan mengklik ikon roda gigi di sebelah kiri papan pemuka utama. Pengaturan ini terbahagi kepada empat kategori utama:

 • Am
  • Memulakan – Ini membolehkan anda memulakan klien secara automatik semasa anda memulakan Windows. Ini bersama dengan VigilantBear memastikan bahawa anda selalu berhubung dengan VPN semasa menggunakan Internet.
  • Timpa TCP – Ini digunakan untuk menyambung menggunakan protokol TCP dan bukannya UDP lalai. Tetapkan hanya jika anda mengalami sambungan yang tidak menentu (sambungan yang terputus sekejap). Ini kadang-kadang berlaku dengan hubungan jarak jauh dan lemah. Tidak seperti UDP, TCP menggunakan pengesahan paket dan dapat melambatkan kelajuan anda tetapi juga membantu menstabilkan sambungan anda.
  • Pemberitahuan – Tentukan sendiri sekiranya anda ingin diberitahu mengenai masalah sambungan umum atau rangkaian yang tidak terjamin.
  Ulasan Tanpa Sekatan

Tetapan Umum dan Keselamatan TunnelBear

 • Keselamatan
  • ViglantBear – Ini adalah pelaksanaan TunnelBear dari Internet “Kill Switch”. Sekiranya ditetapkan dan sambungan VPN terputus, maka ia akan menyekat akses Internet anda buat sementara waktu sehingga sambungan dibuat semula. Ini akan membantu melindungi alamat IP sebenar anda daripada ditunjukkan jika VPN jatuh.
  • GhostBear – Ini akan menyamarkan data anda yang disulitkan dan menjadikannya lebih seperti lalu lintas Internet biasa. Ini boleh menjadi baik jika anda diketepikan oleh ISP anda atau mengatasi masalah penapisan. Tetapkan ini hanya jika anda memerlukannya kerana overhead tambahan yang terlibat dapat melambatkan kelajuan sambungan anda.
 • Rangkaian yang Dipercayai
  • Hidupkan – Hidupkan ini ke rangkaian senarai putih untuk berjalan tanpa VPN. Gunakan butang “Tambahkan ke rangkaian yang dipercayai” untuk menambahkan rangkaian yang ditunjukkan ke senarai putih. Sebarang rangkaian Wi-Fi yang tidak diizinkan akan secara automatik memicu TunnelBear VPN untuk diaktifkan.

Tetapan Amanah dan Akaun VPN TunnelBear

 • Akaun
  • Urus akaun – Senaraikan akaun anda dan biarkan anda menguruskannya dari laman web.
  • Log keluar – Memilih ini akan mengeluarkan anda dari klien dan anda perlu memasukkan semula alamat e-mel dan kata laluan anda pada masa anda memulakan klien.
  • Tolonglah – Ini akan membuka halaman bantuan laman web TunnelBear VPN di penyemak imbas anda.
  • Menyemak kemas kini – Periksa versi klien terkini dan biarkan anda memasangnya.
  • Hantar laporan – Kirim masalah kepada staf sokongan teknikal di Tunnelbear VPN mengenai komen atau masalah. Ia secara automatik mengirimkan data sambungan dengannya atau anda boleh mengeksportnya ke fail.

Lawati TunnelBear

Menggunakan TunnelBear VPN untuk Windows

Sekarang setelah kita melihat tetapan untuk klien TunnelBear VPN, mari kita melihatnya dalam tindakan. Menyambung ke rangkaian adalah mudah dan boleh dilakukan hanya dengan satu atau dua klik. Terdapat tiga cara yang boleh anda sambungkan ke pelayan di rangkaian TunnelBear. Mula-mula anda hanya boleh mengklik lokasi di peta seperti yang telah kita lakukan untuk United Kingdom di bawah.

Sambungan TunnelBear Menggunakan PetaPilih “Ya” di kotak dialog yang dihasilkan. Itu sahaja yang ada. Anda akan dilayan dengan animasi terowong beruang ke lokasi maya yang anda pilih. Dalam beberapa saat, beruang akan mengeluarkan kepalanya dari bakul di negara yang anda pilih pada peta. Selain itu, layar akan dipenuhi dengan warna dan togol akan ditunjukkan menyala pada posisi hidup. Ini memudahkan anda melihat bahawa anda dilindungi oleh rangkaian VPN TunnelBear dengan hanya melihat sekilas pada papan pemuka.

Anda boleh meminimumkan klien ke bar tugas atau memaksimumkannya untuk mengambil seluruh layar jika anda ingin menggunakan ikon kawalan tingkap di kanan atas. Mengklik pada X akan meminimumkan klien ke dulang sistem jika anda disambungkan ke pelayan TunnelBear. Anda kemudian boleh memutuskan sambungan atau keluar dari pelanggan dari sana. Jika tidak, jika anda tidak tersambung ke pelayan, mengklik X akan menutup perisian klien. Keluar dari baki sistem atau menutup pelanggan tidak memerlukan anda memasukkan semula bukti pengesahan anda pada permulaan seterusnya.

Cara kedua untuk menyambung ke perkhidmatan TunnelBear VPN adalah memilih automatik dari senarai pelayan. Gunakan ini jika anda hanya mahukan privasi dan bukan alamat IP negara tertentu. Ini akan menghubungkan anda ke pelayan terpantas di rangkaian mereka dari lokasi semasa anda.

Cara terakhir untuk berhubung jika anda tidak mahu menatal peta adalah memilih lokasi dari senarai pelayan turun. Ini memudahkan untuk menukar pelayan antara lokasi yang jauh. Ini digambarkan dengan beralih dari pelayan di United Kingdom ke pelayan di Australia.

Senarai Pelayan VPN TunnelBear

Seperti yang anda lihat, TunnelBear Client untuk Windows mudah dipasang dan digunakan. Yang diperlukan hanyalah satu atau dua klik tetikus anda dan anda boleh menyambung ke mana-mana pelayan rangkaian mereka. Pilihan protokol dan penyulitan telah dibuat untuk anda. Mereka telah mempermudah tetapan pelanggan sehingga pengetahuan teknikal sangat sedikit diperlukan untuk menggunakan perkhidmatan mereka sementara masih termasuk ciri-ciri canggih seperti auto-startup, kill switch, stealth VPN mode, dan jaringan yang dipercayai. Ringkasnya, mereka telah mencipta antara muka yang menyeronokkan dan mudah digunakan untuk pengguna Windows agar dapat menyambung ke rangkaian mereka dan melindungi privasi dalam talian mereka.

TunnelBear untuk Mac OS X

Aplikasi untuk Mac OS sangat serupa dengan aplikasi Windows Client. Ini berisi fitur canggih yang sama VigilantBear (kill switch), GhostBear (mod stealth), dan senarai putih rangkaian yang dipercayai untuk melindungi dari rangkaian Wi-Fi yang tidak terjamin. Ia mempunyai rupa dan nuansa yang sama dengan rakan sejawat Windows. Satu perbezaannya ialah ia memerlukan pemasangan alat bantu supaya perisian dapat mengembalikan semua tetapan internet anda kembali ke keadaan normal. Anda perlu memasukkan kata laluan pentadbir komputer anda untuk membolehkan TunnelBear memasang alat ini.

Lawati TunnelBear

TunnelBear VPN untuk Android

Pemasangan dan Permulaan Aplikasi Android

Proses Pemasangan untuk aplikasi Android TunnelBear VPN dimulakan dengan memilih ikon Android di halaman muat turun laman web mereka. Ini akan memaparkan skrin untuk muat turun aplikasi Android. Dari sini, ketik butang “Google play” untuk pergi ke kedai untuk memasang aplikasinya. Sesampai di sana, ketik butang “Pasang” dan klik pada semua mesej yang muncul sehingga pemasangan selesai. Ketuk butang “Buka” untuk membuka aplikasi untuk masa penumbuk.

Pemasangan Aplikasi Android TunnelBear

Setelah aplikasi dibuka, ia akan memaparkan skrin untuk membuat akaun. Sekiranya anda sudah mempunyai akaun seperti kami, kemudian ketik pada pautan “Log in”. Ini akan membuka skrin masuk di mana anda boleh memasukkan alamat e-mel dan kata laluan anda yang digunakan untuk membuat akaun anda. Setelah memasukkan kelayakan anda, ketik butang “Log masuk”. Anda kemudian akan melihat skrin sambutan yang lucu. Ketik pada “Dapatkan Tunneling!” butang untuk membuka papan pemuka utama. Pertama kali anda memulakan aplikasi, aplikasi akan dipaparkan dengan beberapa petunjuk berguna untuk mengaktifkan sambungan VPN dan mengubah negara maya di papan pemuka utama.

Log Masuk Aplikasi Android TunnelBear

Sebelum kita melihat aplikasi TunnelBear VPN dalam tindakan, mari kita periksa pilihannya terlebih dahulu. Skrin pilihan diakses dengan mengetuk ikon menu di kiri atas papan pemuka.

TunnelBear VPN untuk Ciri Aplikasi Android

Sebilangannya lucu dan menambah estetika pada antara muka aplikasi. Yang lain mempunyai sifat yang lebih serius untuk membantu menjaga keselamatan dan privasi dalam talian anda. Ciri-ciri estetik termasuk bunyi beruang yang menggeram pada sambungan, maklum balas getaran, dan awan bijak yang melayang di peta antara muka.

Ciri keselamatan yang lebih maju merangkumi yang berikut:

 • Sambungkan secara automatik ke Wi-Fis yang tidak selamat – Mengaktifkannya akan membantu menjamin bahawa anda dilindungi ketika bersantai di tempat panas kegemaran anda.
 • GhostBear – Mod stealth untuk sambungan VPN TunnelBear. Ini digunakan untuk menyembunyikan lalu lintas VPN anda dari mereka yang mungkin ingin membuang atau menapisnya.
 • KecergasanBear – Ini adalah suis pembunuh yang akan menghentikan sementara akses Internet jika sambungan VPN terputus sehingga dipulihkan.
 • SplitBear – Ini akan membolehkan anda memilih aplikasi yang dipasang pada peranti anda yang tidak ingin anda tunnel melalui VPN.
 • Rangkaian yang dipercayai – Menggunakan ini akan membolehkan anda membuat senarai putih rangkaian yang anda percayai. Sebarang rangkaian yang anda cuba sambungkan tidak terdapat dalam senarai ini secara automatik akan menyebabkan VPN dimulakan.
  Ulasan Psiphon 2023

Ciri Aplikasi Android TunnelBear VPN

Lawati TunnelBear

Aplikasi Android TunnelBear VPN dalam Tindakan

Anda boleh menyambung ke rangkaian TunnelBear dengan mengetuk lokasi peta yang diwakili oleh salah satu bakul madu. Ini akan membuka dialog yang bertanya sama ada anda ingin membuat terowong ke lokasi tersebut. Menjawab “Ya” akan menghubungkan anda ke pelayan VPN di negara itu. Kali pertama anda menyambung ke rangkaian TunnelBear, aplikasi akan meminta anda untuk membenarkan kebenaran untuk mewujudkan perkhidmatan VPN. Ketuk “OK” dan proses sambungan akan dimulakan. Anda akan melihat animasi lucu beruang yang menggali dari lokasi anda sekarang ke negara pilihan anda di mana dia kemudian akan memuncak dari bakul di sana dan bergantung pada pilihan yang anda tetapkan “mengaum” dengan kuat.

Aplikasi Android TunnelBear VPN Penggunaan Pertama

Negara maya anda juga dapat dipilih dengan mengetuk negara yang terakhir dihubungkan di bahagian bawah papan pemuka utama. Ini akan membuka senarai lokasi yang boleh anda sambungkan. Di bahagian atas senarai ini adalah pilihan “Auto”. Memilih ini akan menghubungkan anda ke negara berpuasa yang kini tersedia dari lokasi anda. Dalam kes kami, ia menghubungkan kami ke Kanada walaupun kami berada di Amerika Syarikat.

Sekiranya anda memilih negara maya lain semasa disambungkan ke rangkaian VPN TunnelBear, aplikasi akan memutuskan sambungan anda secara automatik dari pelayan semasa anda dan menghubungkan anda semula ke yang baru. Oleh itu, menukar lokasi maya dari Kanada ke Jepun hanya memerlukan satu ketukan. Sekiranya anda memilih lokasi semasa terputus dari rangkaian, maka ia akan menatal peta dan meminta anda untuk menyambung ke lokasi tersebut dengan mengetuk lokasi peta di atas. Menukar suis sambungan adalah yang diperlukan untuk memutuskan sambungan dari rangkaian.

Aplikasi Android TunnelBear VPN dalam Tindakan

Anda dapat melihat bahawa aplikasi Android TunnelBear VPN sangat mudah dipasang dan disediakan. Ini sangat serupa dari segi penampilan dan fungsi dengan perisian khas mereka yang lain. Antaramuka ringkas dan direka dengan baik. Ini memudahkan semua orang menggunakan peranti Android mereka untuk menyambung ke rangkaian mereka dan membuat alamat maya. Sebilangan besar butiran teknikal dikendalikan di belakang tabir. Namun ia termasuk beberapa ciri canggih seperti sambungan automatik ke Wi-Fis yang tidak selamat, suis membunuh, dan mod siluman.

TunnelBear VPN untuk iOS

Aplikasi TunnelBear untuk peranti iOS serupa dalam penampilan dan penggunaannya dengan rakan Androidnya. Ini memudahkan penyambungan menggunakan pelbagai jenis peranti. Namun ia tidak mempunyai kill kill atau stealth mode kerana kekangan yang dikenakan oleh Apple OS.

Lawati TunnelBear

Ujian Kelajuan VPN TunnelBear

Kami gembira dengan prestasi keseluruhan perkhidmatan Tunnelbear VPN. Ia berjaya dalam ujian kelajuan kami ke beberapa lokasi pelayan. Anda dapat melihat contoh kelajuannya ketika menggunakan VPN dari ujian kelajuan di bawah. Seperti yang dijangkakan, ada beberapa penurunan kecepatan ketika disambungkan ke pelayan VPN mereka kerana penyulitan lalu lintas Internet. Namun, ini kecil untuk perkhidmatan VPN TunnelBear.

Ujian Kelajuan VPN TunnelBear

Seperti yang anda lihat dari gambar di atas, sambungan terenkripsi VPN Tunnelbear menurunkan kelajuan muat turun ISP asas kami dari 23.65 Mb / s ke 22.24 Mb / s. Ini adalah penurunan kurang dari 6% kepada pelayan di Toronto, ON yang hampir dengan yang dicapai oleh perkhidmatan yang jauh lebih besar. Hasil serupa diperoleh ketika kami memeriksa lokasi VPN lain di rangkaian mereka. Purata penurunan antara julat 5% dan 10%. Kehilangan kelajuan sambungan yang kecil ini sepadan dengan ketenangan fikiran yang disediakan dengan melindungi semua data dalam talian anda. Selain itu, perkhidmatan VPN menambah faedah tambahan untuk meningkatkan pilihan hiburan dalam talian anda, melindungi anda daripada meletus oleh ISP yang bersemangat, dan membenarkan untuk menikmati pengalaman Internet yang lebih terbuka dengan menggagalkan penapisan jika ada.

TunnelBear VPN Mengkaji Pemikiran Akhir

TunnelBear VPN telah berada di industri VPN sejak 2011. Ia dimulakan oleh Ryan Dochuk dan Daniel Kaldor dan beribu pejabat di Toronto, Kanada. Walaupun kadang-kadang mereka mengambil pendekatan lucu, mereka sangat serius menjaga privasi dalam talian anda. Anda mungkin mengatakan bahawa mereka menjaganya “seperti beruang ibu melakukan anaknya”.

TunnelBear VPN mempunyai laman web yang ringkas tetapi direka dengan baik. Mereka telah mengembangkan perisian profesional dengan aspek humor untuk memudahkan anda menyambung dan menggunakan perkhidmatan VPN mereka. Perisian khusus ini merangkumi Windows, Mac OS X, Android dan iOS, dengan sambungan untuk penyemak imbas Chrome dan Opera. Mereka juga memiliki pelacak dan penyekat malware yang percuma untuk penyemak imbas Chrome yang dapat Anda gunakan bersama dengan layanan VPN untuk meningkatkan keamanan Anda ketika melayari Web. Pelanggan Windows, Mac OS X, dan Android mereka mempunyai tombol kill dan mod stealth untuk mengelakkan penapisan.

Rangkaian TunnelBear VPN direka menggunakan beberapa algoritma penyulitan terbaik yang ada sekarang. Ia menggunakan protokol OpenVPN untuk Windows, Mac OS X, dan Android. IKEv2 digunakan untuk menyambungkan peranti iOS. Semua penyulitan data menggunakan AES-256-CBC kecuali iOS 8 dan lebih awal yang menggunakan AES-128-CBC. Data anda disahkan dengan selamat untuk melindungi dari perubahan dari luar atau yang disebut “Man in the Middle Attacks”. Jabat tangan awal dengan perkhidmatan menggunakan pertukaran kunci Diffie-Hellman yang terbukti dengan kekuatan 4096 atau 2048 bit yang dianggap sangat selamat dan menyediakan kerahsiaan untuk sesi anda.

Semua aplikasi tersuai mereka senang dipasang dan digunakan. Hanya dengan beberapa klik tetikus atau ketukan pada skrin anda, anda akan menyambung ke rangkaian mereka dalam beberapa saat dan selamat dari mata memandang. Semua antara muka untuk perisian tersuai mereka serupa yang memudahkan anda mengaksesnya pada pelbagai peranti. Mereka mempunyai maklumat dan pangkalan data FAQ untuk membantu menjawab beberapa soalan anda. Mereka juga mempunyai sokongan e-mel dan akaun 24x7x365 di media sosial untuk membantu dengan sebarang masalah yang mungkin anda hadapi. Satu peringatan untuk perkhidmatan TunnelBear VPN adalah mereka mematikan port Torrent dan P2P sehingga mereka bukan calon yang baik untuk anda jika anda mencari VPN yang membolehkan perkongsian fail.

Perkara yang paling kami sukai mengenai perkhidmatan ini:

 • TunnelBear VPN mempunyai pelanggan untuk Windows, Mac OS X.
 • Mereka mempunyai aplikasi mudah alih untuk iOS dan Android.
 • Mereka mempunyai pelanjutan penyemak imbas untuk Chrome dan Opera yang dapat digunakan untuk melindungi data ke dan dari penyemak imbas anda.
 • TunnelBear mempunyai penambahan Chrome percuma untuk menyekat pelacak.
 • Mereka menawarkan potongan untuk rancangan jangka panjang mereka.
 • Anda boleh menyambungkan lima peranti secara serentak.

Idea untuk meningkatkan perkhidmatan:

 • Tambahkan jaminan untuk pelanggan berbayar.
 • Tambahkan lebih banyak lokasi VPN; khususnya di Eropah timur (kawasan Rusia) dan Afrika.
 • Benarkan pengguna memilih lokasi pelayan (bandar) tertentu ketika menyambung ke VPN.
 • Kembalikan Paypal sebagai pilihan pembayaran.

VPN Tunnelbear mungkin tidak mempunyai salah satu rangkaian VPN terbesar tetapi prestasinya sesuai dengan penyedia utama lain. Mereka telah memilih lokasi pelayan mereka untuk memaksimumkan liputan sambil tetap mempertahankan jaringan yang cepat dan responsif. TunnelBear menawarkan penggunaan percuma terhad yang akan membolehkan anda menguji keserasian peranti anda dengan perkhidmatannya. Beri perkhidmatan mereka sebagai penggerak dan lihat pendapat anda. Anda boleh mendaftar selama setahun perkhidmatan untuk mendapatkan wang sebanyak mungkin dengan hanya $ 4,17 sebulan.

Lawati TunnelBear

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me