Ulasan kami mengenai Hola VPN mendapati bahawa ia adalah perkhidmatan privasi Internet P2P (Peer-to-Peer) percuma yang mempunyai bahaya tersembunyi yang mungkin tidak disedari oleh banyak pengguna yang kurang teknikal. Hola adalah syarikat yang berpusat di Isreali yang dimulakan oleh Ofer Vilenski dan Derry Shribman pada tahun 2012. Mereka mempunyai aplikasi untuk VPN, penyekat iklan, percepatan video, dan lokasi GPS. Walaupun Hola memanggil perkhidmatannya sebagai VPN, ia sebenarnya berfungsi seperti proksi yang kadang-kadang disulitkan. Ini bermaksud bahawa ia berfungsi terutamanya sebagai pelanjutan melalui penyemak imbas anda. Hola VPN menutupi alamat IP anda dan menggantinya dengan yang lain di negara pilihan anda.

Kajian VPN HolaSecara teorinya, ini menjadikan anda lebih selamat dan tanpa nama semasa melayari Internet. Selain itu, ia membolehkan anda memintas penapisan dan mengatasi sekatan geo; sekali gus membolehkan anda menikmati pengalaman Internet yang lebih terbuka dari mana sahaja di dunia. Ini kedengaran bagus tapi bukan? Baca ulasan penuh kami dan ketahui semua butirannya sehingga anda dapat menentukan sendiri.

Harga VPN Hola

Hola VPN pada mulanya dimulakan sebagai rangkaian pertukaran nilai “P2P”. Ini membolehkan anda menggunakan rangkaian mereka secara percuma, sebagai ganti untuk membenarkan pengguna lain di rangkaian menggunakan komputer anda ketika dalam keadaan tidak aktif. Peranti dianggap tidak berfungsi apabila:

 • Komputer tidak digunakan (tidak ada aktiviti tetikus atau papan kekunci yang dikesan).
 • Ia disambungkan ke sumber elektrik dan bukan pada kuasa bateri.
 • Peranti disambungkan ke rangkaian tempatan atau Wi-Fi (bukan di selular).

Hola percuma untuk penggunaan peribadi (bukan komersial) pada PC dan Mac, dan memerlukan langganan pada iOS dan Android. Mereka juga memiliki layanan Hola Premium yang memungkinkan Anda menggunakan rangkaian VPN Hola tanpa harus menjadi bagian dari itu. Anda mesti log masuk ke laman web Hola agar keahlian premium anda berkuat kuasa. Sekiranya anda ingin menggunakannya pada beberapa penyemak imbas, setiap penyemak imbas mesti dilog masuk ke laman web mereka.

Harga VPN Hola

Perkhidmatan VPN dijual secara bulanan dan terkoyak. Sebulan akan dikenakan biaya $ 5 sebulan. Seperti banyak penyedia VPN lain, Hola menawarkan potongan harga untuk pakej jangka panjang mereka. Oleh yang demikian, anda dapat setahun Hola Premium dengan harga $ 45 yang bernilai sehingga $ 3,75 sebulan.

Bagaimana Hola VPN Berfungsi

Senibina Hola CDN (Content Delivery Network) dibina sebagai lapisan di atas HTTP. Ini adalah rangkaian hibrid yang nodenya terdiri daripada kedua-dua peranti rakan sebaya dari pengguna VPN percuma dan pelayan VPN konvensional. Mereka menyebut jaringan ini sebagai “Internet P2P kolaboratif” dan perkhidmatan mereka sebagai “VPN (Peer-to-Peer) VPN yang dikuasakan oleh komuniti”. Apakah maksud ini?

Ini bermaksud bahawa mereka menggunakan HolaCDN untuk menutupi IP anda dan kemudian mengarahkan trafik Internet penyemak imbas anda melalui peranti tidak aktif pengguna VPN percuma lain di rangkaian mereka. Sebagai pertukaran untuk perkhidmatan percuma ini, anda bersetuju untuk membenarkan mereka menggunakan komputer atau peranti anda untuk mengarahkan lalu lintas rakan sebaya yang lain ketika ia dalam keadaan tidak aktif. Mempunyai akses ke sekumpulan besar alamat IP pengguna tidak berturut-turut membolehkan anda menjadi lebih tidak dikenali. Selain itu, ia juga menjadikan rangkaian lebih sukar untuk dikesan dan disekat. Walau bagaimanapun, ini hanya sebahagian daripada kisah rangkaian VPN Hola.

Seperti yang kita nyatakan sebelum ini, perkhidmatan Hola VPN beroperasi di rangkaian hibrid yang terdiri daripada kedua-dua node rakan sebaya percuma dan pelayan VPN konvensional. Kedua-dua pelanggan berbayar premium dan pengguna percuma dapat menggunakan rangkaian ini tetapi pengguna berbayar tidak berfungsi sebagai simpul rangkaian untuk pengguna lain. Selain itu, pengguna komersial berbayar dari perkhidmatan saudara mereka, Luminati dapat mengakses banyak IP di rangkaian VPN Hola.

Skema VPN Hola

Ini bermaksud bahawa mesin pengguna VPN percuma dapat digunakan oleh pengguna bebas lain, pelanggan Hola berbayar, dan pelanggan komersial Luminati. Dalam “dunia Utopia”, ini adalah idea yang bagus untuk perkhidmatan VPN percuma. Walau bagaimanapun, kita hidup di dunia nyata dan bahaya mereka tersembunyi bagi pengguna percuma dalam rangkaian P2P komuniti ini. Sekarang, mari kita periksa beberapa bahaya ini dan perkhidmatan Luminati.

Bahaya bagi Pengguna VPN Hola

Botol Permulaan dan Potensi Luminati

Pertama, mari kita tinjau sedikit sejarah Hola VPN. Ia bermula pada tahun 2012 sebagai perkhidmatan proksi Internet P2P percuma. Pada tahun 2014 mereka memulakan perkhidmatan Luminati komersial mereka dan menyebutnya secara ringkas dalam Soalan Lazim mereka. Mereka diserang pada tahun 2015 ketika perkhidmatan komersialnya digunakan untuk melakukan serangan spam DDoS (Distributed Denial of Service) di papan pesanan kontroversi 8chan.

Ini menunjukkan bahawa Hola menjual akses ke mesin pengguna percuma sebagai node untuk pengguna komersial. Sebilangan besar pengguna mereka kecewa dengan perkara ini kerana kebanyakan tidak mengetahui bahawa Hola telah memulakan perkhidmatan Luminati. Mereka merasakan bahawa Hola menyembunyikannya dari mereka dengan tidak menjelaskannya dengan jelas di laman web mereka.

Ciri Rangkaian VPN Hola Berbanding dengan Ciri Botnet

Selanjutnya, banyak yang merasakan pada dasarnya mengubahnya menjadi simpul keluar untuk botnet yang berpotensi. Perbandingan di atas menunjukkan bahawa jika tidak dikendalikan dengan baik, rangkaian Hola / Luminati dapat menjadi sumber botnet. Kenyataan bahawa sekurang-kurangnya satu pengguna menggunakannya untuk menyerang 8chan menguatkan ini. Oleh itu, Hola mengemas kini Soalan Lazim syarikat untuk menunjukkan dengan jelas bagaimana perkhidmatan mereka beroperasi dengan perkhidmatan saudaranya Luminati.

Kerentanan Keselamatan Dalaman dalam Hola VPN

Tambahan pada masa yang sama, beberapa penggodam “topi putih” yang terkenal mengeluarkan nasihat untuk perkhidmatan VPN Hola yang menyoroti beberapa kelemahan keselamatan yang dapat dimanfaatkan oleh pengguna yang berniat jahat.

Kelemahan ini merangkumi perkara berikut:

 • Fail tempatan dibaca – membolehkan penggodam membaca fail sewenang-wenangnya pada hos.
 • Pendedahan maklumat – Itu boleh membolehkan penyerang mengesan anda secara berterusan di seluruh Internet sehingga menjejaskan privasi anda..
 • Tiga kelemahan pelaksanaan kod jauh – yang membolehkan pengguna yang tidak senang memuat turun dan menjalankan kod yang boleh dilaksanakan untuk memasang perisian berniat jahat ke komputer atau peranti mudah alih anda.
 • Peningkatan hak istimewa – boleh membenarkan rakan sebaya dan mungkin memberikan kawalan sepenuhnya PC anda.

Hasil kritikan terhadap layanan VPN mereka, pengasas Hola, Ofer Vilenski menulis surat terbuka kepada semua pengguna VPN Hola yang mengakui bahawa mereka telah melakukan kesalahan. Dia juga menangani masalah ini dan apa yang telah mereka atasi. Surat itu juga menggariskan perubahan yang mereka laksanakan untuk meningkatkan keamanan VPN Hola di masa depan. Keprihatinan khusus yang ditangani adalah:

 • Hola adalah mengenai berkongsi sumber – antara pengguna lain di rangkaian VPN.
 • Adakah Hola menjadikan anda sebahagian daripada botnet? – Walaupun ini mungkin, mereka memeriksa pengguna Luminati dan mempunyai rekod yang mengesahkan identiti sebenar mereka. Selain itu, mereka akan melaporkan pelaku buruk kepada pihak berkuasa undang-undang yang sesuai. Mereka merasakan ini menjadikan perkhidmatan mereka tidak menarik unsur jenayah.
 • Kerentanan pelanggan Hola – telah diperbaiki sehingga pelaku buruk tidak lagi dapat menjalankan kod jauh pada peranti yang menggunakan perkhidmatan Hola.
  Ulasan Privasi VPN Sempurna 2023

Selanjutnya, surat itu juga menggariskan perubahan yang mereka laksanakan untuk meningkatkan keamanan VPN Hola di masa depan. Secara khusus, dia menyatakan bahawa mereka sedang mengembangkan penyelesaian pemantauan teknikal untuk meminimumkan risiko penyalahgunaan perkhidmatan Hola / Luminati mereka dan meningkatkan pasukan keselamatan mereka dengan seorang Ketua Pegawai Keselamatan. Tidak semua orang (firma keselamatan siber Vectra, Adios-Hola) bersetuju dengan penilaiannya terhadap perkhidmatan Hola / Luminati pada masa itu.

Sejak saat ini, Hola mengatakan mereka telah memangkas dan mengunci konsol bawaan mereka yang merupakan bahagian yang tidak terpisahkan dalam proses meneruskan trafik sesama ketika peranti dalam keadaan tidak aktif. Mereka telah menangani beberapa masalah Adios-Hola dengan mengadakan pemeriksaan dan pengumpulan maklumat yang lebih baik untuk pengguna komersial Luminati. Kami akan membincangkan perkara ini semasa kami memeriksa privasi dan anonim anda semasa menggunakan perkhidmatan Hola VPN.

Bahaya Keluar Keluar

Satu perkara yang Hola turun adalah hakikat bahawa pengguna bebas di rangkaian mereka menggunakan mesin rumah mereka sebagai simpul keluar yang boleh menjadi masalah. Ini dilahirkan dengan memerhatikan bahawa beberapa pengendali node keluar Tor telah diserbu oleh pihak berkuasa undang-undang untuk pelbagai jenayah siber. Ini kerana banyak pihak berkuasa percaya bahawa lalu lintas yang keluar dari mereka dapat ditelusuri kembali ke alamat IP asalnya dan pelakunya..

Oleh kerana itu, EFF (Electronic Frontier Foundation) tidak mengesyorkan agar nod keluar Tor dikendalikan di rumah. Selanjutnya projek Tor mencadangkan petua berikut untuk mereka yang menguruskan simpul keluar:

 1. Maklumkan potensi ISP anda.
 2. Dapatkan IP berasingan untuk nod. Jangan arahkan lalu lintas anda sendiri melalui IP ini.
 3. Dapatkan DNS Terbalik yang dikenali untuk IP ini.
 4. Sediakan Notis Keluar Tor.
 5. Dapatkan pendaftaran ARIN (jika boleh).
 6. Pertimbangkan untuk menggunakan Dasar Pengurangan Keluar.
 7. Hadkan had dan pilihan QoS nod anda.
 8. Pertimbangkan untuk membuat LLC untuk menjalankan nod anda.

Pengguna VPN Hola percuma boleh menghadapi tuduhan serupa kerana aktiviti haram yang keluar dari komputer mereka akan dikesan kembali ke alamat IP mereka dan akhirnya mereka. Selain itu, Hola VPN menyimpan maklumat pada mesin anda untuk meningkatkan prestasi rangkaian mereka. Ini bermaksud sekiranya pihak berkuasa undang-undang merampas komputer anda, mereka dapat menemui bukti yang menyakitkan di atasnya kerana cache ini.

Walaupun Hola mengatakan mereka dapat mengarahkan pihak berkuasa ke pelakunya yang sebenarnya, sementara itu anda mungkin menghadapi masalah undang-undang dari pendakwa yang terlalu bersemangat. Sebagai contoh, bayangkan bahawa seseorang menggunakan IP anda untuk mengeluarkan semacam ancaman. Dalam kes ini, pihak berkuasa biasanya tidak bersuara ketika mereka merobohkan pintu rumah anda, menangkap anda, merampas alat elektronik anda dan menggeledah rumah anda.

Keselamatan, Privasi dan Tanpa Nama VPN Hola

Keselamatan VPN (Proksi) Hola

Sangat sedikit yang diketahui mengenai keselamatan yang disediakan oleh perkhidmatan Hola VPN selain mengatakan bahawa ia boleh disulitkan. Walaupun kita akan menganggap bahawa enkripsi seperti itu didorong oleh sijil menggunakan TSL. Kod yang mendasari rangkaian mereka adalah hak milik sehingga tidak dapat disahkan. Mereka hanya mengatakan bahawa bergantung pada peraturan proksi yang anda pilih, Hola akan menyulitkan sebahagian lalu lintas anda. Oleh itu, kami rasa sukar untuk bergantung kepada lalu lintas anda yang disulitkan.

Privasi dan Tanpa Nama VPN Hola

Privasi dan kerahsiaan dalam talian anda ditingkatkan dengan menukar alamat IP ketika mengakses laman web yang berbeza bersama dengan mod penyamaran penyemak imbas anda. Ini menjadikan orang lain tidak dapat mendapatkan maklumat dari penyemak imbas anda atau menjejaki permintaan dari IP anda kembali kepada anda. Namun, kami merasakan bahawa ini diimbangi oleh semua maklumat yang dikumpulkan oleh perkhidmatan Hola pada pengguna mereka.

Hola VPN mengumpulkan kedua-dua maklumat tanpa nama dan PII (Maklumat Pengenalpastian Secara Peribadi). Nampaknya jawapan mereka kepada kenyataan bahawa semua pengguna bebasnya menggunakan node keluar adalah untuk mengumpulkan sebanyak mungkin maklumat mengenai setiap sambungan yang dibuat dari pengguna mereka. Ini memastikan bahawa mereka dapat mengenal pasti pengguna yang menyalahgunakan sistem mereka dan melaporkannya kepada pihak berwajib. Kami merasakan bahawa ini bertentangan dengan cara perkhidmatan privasi beroperasi. Selain itu, melindungi pengguna mereka hanya setelah fakta dan seperti yang kami nyatakan ini boleh menyebabkan masalah undang-undang.

Petikan data tanpa nama yang mereka kumpulkan mengikut Dasar Privasi Hola:

Maklumat Tanpa Nama. Kami mengumpulkan Maklumat Tanpa Nama mengenai penggunaan Perkhidmatan oleh anda kerana tiga sebab: pertama, untuk membolehkan kami menyediakan Perkhidmatan dan terus meningkatkannya; kedua, atas sebab keselamatan; dan ketiga, supaya kami dapat mengaudit dan melacak penggunaan secara statistik, mengaudit ahli gabungan kami, dan mengira pembayaran kepada pihak ketiga. Maklumat Tanpa Nama semacam itu tidak memungkinkan pengenalan individu; ini merangkumi anggaran lokasi geografi, spesifikasi perkakasan, jenis dan versi penyemak imbas anda, tarikh pemasangan Perisian, tarikh penggunaan terakhir Perkhidmatan anda, jenis sistem operasi, versi dan bahasa anda, entri pendaftaran, permintaan URL anda, dan setem masa masing-masing. Kami tidak membuat sebarang usaha untuk mendedahkan identiti anda melalui maklumat ini. Kami juga dapat mengumpulkan maklumat yang akan membantu kami memahami sama ada peranti anda digunakan pada waktu tertentu sehingga kami tidak akan mengirimkan permintaan.

Walaupun ini adalah data “kononnya tanpa nama”, anda harus ingat bahawa telah terbukti bahawa jika seseorang mempunyai data anonim yang cukup pada anda, ia dapat digunakan dengan data lain untuk mengenali anda. Lebih-lebih lagi pengumpulan data yang besar ini diteruskan oleh maklumat peribadi yang mereka kumpulkan.

Petikan data PII yang mereka kumpulkan mengikut Dasar Privasi mereka:

Maklumat peribadi. Maklumat peribadi adalah maklumat yang mungkin bersifat peribadi atau sensitif, dan yang mengenal pasti atau mungkin mengenali anda. Maklumat Peribadi yang kami kumpulkan dan simpan merangkumi alamat IP anda, nama dan alamat e-mel anda sekiranya anda memberikan kami maklumat ini (misalnya ketika anda membuka akaun atau jika anda menghampiri kami melalui pilihan “hubungi kami”), layar nama, pembayaran dan maklumat penagihan (jika anda membeli perkhidmatan premium) atau maklumat lain yang mungkin kami tanyakan dari semasa ke semasa seperti yang diperlukan untuk penyediaan Perkhidmatan. Apabila anda membuat akaun di Perkhidmatan, anda dapat melakukannya dengan menggunakan bukti kelayakan anda dengan laman web atau perkhidmatan pihak ketiga yang ditentukan (“Akaun Pihak Ketiga”) seperti Facebook®. Melakukannya akan membolehkan anda memautkan akaun anda dan Akaun Pihak Ketiga anda. Sekiranya anda memilih pilihan ini, kotak pop timbul Akaun Pihak Ketiga akan muncul yang perlu anda setujui untuk meneruskannya, dan yang akan menerangkan jenis maklumat yang akan kami perolehi. Maklumat ini merangkumi Maklumat Peribadi anda yang tersimpan di Akaun Pihak Ketiga anda, seperti nama pengguna, alamat e-mel, gambar profil, hari jadi, jantina dan pilihan. Sebarang Maklumat Tanpa Nama yang secara khusus dihubungkan atau dihubungkan dengan Maklumat Peribadi apa pun, dianggap oleh kami sebagai Maklumat Peribadi, selagi hubungan atau hubungan tersebut wujud.

Perhatikan bahawa mereka akan membiarkan anda menggunakan Facebook untuk mendaftar ke perkhidmatan Hola VPN. Baru-baru ini diketahui oleh umum bahawa ini adalah bagaimana aplikasi mengikis maklumat dari akaun Facebook seperti yang ditunjukkan oleh Dasar Privasi mereka dalam senarai item yang akan mereka kumpulkan jika anda menggunakan akaun pihak ketiga tersebut. Perhatikan juga bahawa maklumat tanpa nama yang dapat dipadankan atau dihubungkan dianggap sebagai PII. Ini memindahkan beberapa data tanpa nama ke lajur PII.

  Kajian Psiphon 2023

Teknik yang Hola VPN Gunakan untuk Mengumpulkan Maklumat

Hola menggunakan pelbagai teknologi untuk mengumpulkan dan menyimpan apa yang kita lihat sebagai maklumat yang dapat mereka kumpulkan pada pengguna mereka. Kaedah ini merangkumi yang berikut:

 • Kuki – untuk membolehkan Hola dan rakannya “menyesuaikan kandungan, pengalaman, dan iklan yang diberikan kepada anda di laman web di seluruh Internet.”
 • Teg piksel – apabila digunakan dengan kuki membolehkan mereka mengesan aktiviti laman web anda.
 • Suara web – membolehkan mereka melihat siapa yang membaca laman web atau e-mel, ketika mereka membaca, dan dari komputer mana.
 • Data log – adalah data gabungan yang merangkumi alamat IP anda, jenis penyemak imbas, halaman web yang anda lawati, masa yang dihabiskan di halaman tersebut, masa dan tarikh akses, dan pengecam unik yang dihasilkan untuk peranti anda. Sekiranya anda menggunakan telefon bimbit, pengecam ini mungkin nombor telefon bimbit anda.

Selain mengumpulkan semua data ini, Hola VPN juga berbagi informasi tanpa nama dengan pihak ketiga untuk tujuan tambahan, termasuk tujuan pemasaran, penyelidikan, dan analisis. Ini pada dasarnya membolehkan mereka membagikannya kepada sesiapa sahaja yang mereka mahukan untuk tujuan penyelidikan. Inilah ideal di sebalik isu privasi Facebook baru-baru ini. Mereka juga berkongsi alamat e-mel anda dengan rakan kongsi lain dan dasar penyisihan mereka tidak konkrit.

Akhirnya dasar privasi berikut menunjukkan bahawa mereka menangani penyalahgunaan sistem mereka secara surut setelah peristiwa itu berlaku. Seperti yang kami nyatakan sebelumnya, ini berpotensi membuat anda terdedah kepada kesan undang-undang kerana dasar mereka nampaknya melindungi diri mereka dan pasangan mereka.

Petikan bagaimana Hola berkongsi PII dari Dasar Privasi mereka

Kami juga boleh berkongsi Maklumat Peribadi anda dan maklumat lain dalam kes-kes khas jika kami mempunyai alasan yang baik untuk mempercayai bahawa perlu: (1) mematuhi undang-undang, peraturan, panggilan pengadilan atau perintah pengadilan; (2) mengesan, mencegah atau menangani penipuan, keselamatan, pelanggaran dasar atau masalah teknikal kami; (3) menguatkuasakan peruntukan Dasar Privasi ini atau perjanjian lain antara anda dan kami, termasuk penyiasatan kemungkinan pelanggarannya; (4) melindungi dari bahaya terhadap hak, harta benda atau keselamatan kita, rakan kongsi, afiliasinya, pengguna, atau orang ramai.

Ringkasnya, jumlah maklumat yang mereka kumpulkan dan bagaimana ia dikumpulkan boleh meninggalkan suspek privasi anda pada pendapat kami. Ia juga berpotensi untuk menghancurkan nama anda. Mereka menyatakan bahawa beberapa data anda mungkin dienkripsi bergantung pada tetapan penyemak imbas anda. Kami merasakan bahawa perkhidmatan ini dibina terutamanya untuk membuka blokir perkhidmatan media kerana penyulitannya disyaki memandangkan hak miliknya.

Sokongan VPN Hola

Sokongan VPN Hola terutamanya melalui FAQ di laman web mereka. Anda juga boleh menghubungi mereka melalui e-mel tetapi jawapan mungkin memerlukan sedikit masa. Akhirnya, mereka mempunyai media sosial di mana anda boleh mendapatkan beberapa jawapan.

Perkhidmatan Hola VPN dan Sekatan Iklan: Hands On

Hola tidak menawarkan sokongan rangkaian tahap sistem yang sama seperti VPN lain. Daripada memasang klien yang mengalihkan semua lalu lintas melalui terowong n yang disulitkan, anda mesti memasang penyemak imbas berasaskan Chromium milik Hola, atau menggunakan pelanjutan penyemak imbas Chrome atau Firefox-nya. Ini bermaksud Hola VPN benar-benar bertindak sebagai perkhidmatan proksi. Hola juga mempunyai peluasan untuk sekatan iklan dan percepatan video. Ketiga-tiga aplikasi ini termasuk dalam penyemak imbas Windows mereka yang boleh dimuat turun dari laman web mereka.

Penyemak Imbas VPN Hola untuk Windows

Mereka juga memiliki aplikasi penempatan semula GPS untuk Android.

Relokator GPS Hola untuk Android

Penyemak Imbas Berasaskan Hola Chromium untuk Windows

Hola VPN dalam Tindakan

Selepas anda menyiapkan penyemak imbas berasaskan Hola Chromium ke PC anda, ia akan berada di baki sistem Windows. Mengkliknya akan memaksimumkannya ke desktop anda. Mengklik pada ikon api Hola VPN di kanan atas penyemak imbas akan menunjukkan laman web yang paling popular di AS. Anak panah ke bawah yang dilingkari akan membuka laman web VPN Hola dengan senarai laman web yang paling popular. Menatal dan memilih laman web akan membukanya di negara yang paling sesuai untuk mengaksesnya.

Laman Web Popular AS Hola VPN

Sekiranya laman web mempunyai lebih dari satu lokasi, yang paling popular akan digunakan seperti yang ditunjukkan dalam kes Netflix di bawah ini yang lalai ke pustaka kandungan AS. Perhatikan ikon VPN Hola telah diganti dengan bendera negara dari lokasi media yang tidak terkunci.

Perpustakaan Netflix US Hola VPN

Memilih bendera ini akan membolehkan kami mengubah lokasi perpustakaan kandungan Netflix kami. Perhatikan bahawa mengklik bendera akan membuka senarai negara. Tidak semua negara dalam senarai ini mempunyai perpustakaan Netflix. Sekiranya anda memilih salah satu negara ini, perubahan lokasi akan gagal yang boleh menjengkelkan kerana anda mungkin menganggap aplikasi tersebut gagal. Ini bermaksud bahawa selalunya anda harus menerima negara yang dipilih oleh aplikasi untuk membuka blokir laman web.

Namun, jika anda mengetahui negara lain yang mempunyai kandungan Netflix, anda boleh menukar ke negara tersebut. Contohnya, memilih ikon bendera AS dan menatal senarai negara ke Jepun menghasilkan perkara berikut. Ini membolehkan kita menukar dari AS-Netflix ke Jepun-Netflix.

VPN Hola Berubah dari Perpustakaan Kandungan Netflix AS ke Satu Jepun

Sebagai alternatif, kita boleh menggunakan bidang carian untuk membuat perubahan.

Menukar dari Perpustakaan Kandungan Netflix AS ke yang Jepun dengan Hola VPN

Anda juga boleh memilih laman web lain untuk dibebaskan dengan memasukkan nama laman dalam carian seperti raiplay, laman media Itali. Sebagai pilihan, anda boleh membuka semula penyemak imbas dan memilih laman web dari halaman laman web yang popular.

Pemilihan Raiplay VPN HolaPenyekat Iklan Hola dalam Tindakan

Klik kanan pada ikon perisai di sebelah ikon VPN Hola di sebelah kanan kotak url akan membuka pilihan untuk penyekat iklan Hola. Ia terbahagi kepada dua tab: domain umum dan senarai putih. Tab umum mempunyai dua togol pilihan:

 • Tunjukkan item menu klik kanan “Elemen Blok”
 • Tunjukkan panel “Penyekat iklan Hola” dalam alat pembangun

Pilihan Penyekat Iklan Hola

Tab domain yang disenaraikan putih membolehkan anda menambah dan mengalih keluar domain untuk laman web yang tidak mahu anda iklankan. Cukup, ketik nama domain dan kemudian pilih butang “Tambah domain”.

Untuk melihat jumlah iklan yang disekat di laman web semasa dan jumlah keseluruhan iklan yang disekat, klik ikon iklan yang disekat. Perhatikan juga bahawa ikon bertanda “1” menunjukkan bahawa satu iklan telah disekat di laman web semasa.

Penyekat Iklan Hola

Pemacu Video Hola Beraksi

Aplikasi terakhir yang disertakan dalam penyemak imbas Hola Custom adalah pemecut video. Penggunaannya telah dipermudah untuk hanya menghidupkan atau mematikannya untuk laman web semasa. Ia dapat mempercepat video dan membantu anda mengelakkan penyanggaan jika anda mengalaminya. Jika tidak, anda tidak akan melihat perubahan yang ketara.

Pemecut Video HolaAnda dapat melihat dari pemeriksaan kami mengenai penyemak imbas berasaskan Hola Chromium khusus bahawa ia bertujuan terutamanya untuk membebaskan kandungan terhad geo. Ia mempunyai tiga sambungan yang ditambahkan: Hola VPN, Hola Ad Blocker, dan Hola Video Accelerator. Ketiga-tiganya adalah aplikasi percuma P2P berbayar bernilai yang meminta penggunaan komputer anda untuk penggunaan aplikasi dan rangkaian yang berkaitan secara percuma. Mereka adalah aplikasi yang mudah dan senang digunakan. Aplikasi VPN lebih mudah digunakan jika laman web pilihan anda adalah antara senarai yang paling popular.

Lawati Hola VPN

Memasang dan Menggunakan VPN Hola untuk Android

Cari VPN Hola pada peranti Android anda. Ketuk “Pasang” untuk membuka Google Play Store untuk memulakan proses pemasangan ke telefon anda. Sesampai di sana, ketuk “Pasang” dan terima parameter akses yang diperlukan aplikasi. Setelah aplikasi selesai proses pemasangannya, ketuk “Buka” untuk menjalankannya.

  Semak Semak VPN Browsec 2023

Pemasangan Aplikasi Android Hola VPN

Apabila aplikasi dibuka, ia akan memberi anda akses P2P ke rangkaian mereka dan menjelaskan kepada anda bahawa itu adalah rangkaian sumber bersama. Sekiranya anda tidak mahu berkongsi sumber anda, anda boleh memilih pilihan Hola Premium. Sekiranya anda bersetuju untuk berkongsi telefon bimbit anda ketika tidak digunakan, ketuk “Saya mendapatkannya” dan kemudian “Terus” Anda boleh mengetuk ikon menu (tiga titik mendatar) untuk memilih pilihan aplikasi. Pilihan utama aplikasi adalah penyekat, senarai popular, dan tetapan. Pilihan lain membolehkan anda membersihkan sejarah dan berkongsi aplikasinya di media sosial.

Aplikasi secara lalai ke lokasi AS dan mengetuk ikon bendera AS akan membuka senarai laman web yang popular.

Laman Web Popular Hola VPN

Mengetuk salah satu laman web ini seperti Netflix membolehkan kita membebaskannya menggunakan negara yang dipilih dengan mengetuk “Buka”. Sebagai alternatif, kita boleh memilih ikon bendera dan mencari perpustakaan Netflix lain seperti di Jepun dan membukanya sebagai gantinya. Perhatikan ikon bendera AS telah digantikan dengan ikon Jepun.

Laman Web Netflix VPN Hola

Sebagai tambahan kepada togol untuk pembuka blokir dan senarai popular, tetapan tersebut adalah tetapan pilihan untuk penggunaan umum, pilihan web peranti, dan aplikasi. Skrin umum mempunyai pilihan untuk berinteraksi dengan laman web Hola termasuk mendapatkan bantuan, mengemas kini aplikasi, mengubah status rakan sebaya, mengakses FAQ, dan lain-lain. Layar Web memaparkan tetapan untuk berinteraksi dengan Web dari peranti mudah alih anda, serta beberapa tetapan laman web lanjutan. Skrin terakhir hanya mempunyai aplikasi untuk menukar penyekat dan cadangan.

Tetapan VPN Hola untuk Android

Selain membuka blokir laman web di telefon bimbit anda, Hola VPN juga memungkinkan Anda memilih aplikasi yang ingin anda jalankan melalui layanan VPN. Setelah mengetuk aplikasi yang ingin anda terowong, pilih “Buka”. Aplikasi ini meminta anda untuk mengatur layanan VPN pada perangkat Android anda. Mengetuk “Juga ubah lokasi GPS saya” akan membuka kedai untuk memasang aplikasi jika anda belum melakukannya.

Penggunaan Aplikasi Hola VPN

Memasang Aplikasi Relokasi GPS Hola untuk Android

Setelah berada di Google Play Sore, ketuk pasang untuk menambahkan aplikasi ke telefon Android anda dan terima akses yang diperlukan. Setelah selesai, ketuk “Buka” untuk menjalankan aplikasi. Pilih untuk log masuk ke versi aplikasi atau langganan percuma dan ketuk “Pergi”.

Pasang Relokator GPS Hola

Jika ini pertama kalinya anda menggunakan aplikasi, ketuk “Tetapan”. Perisian ini akan memberi amaran bahawa anda akan mengubah pilihan pembangun yang mungkin menghasilkan hasil yang tidak menentu. Ketik “OK” untuk menutup amaran ini. Pilih pilihan untuk “Pilih aplikasi lokasi tiruan” dan kemudian ketuk “Hola Fake GPS”. Aplikasi penempatan semula GPS kini siap digunakan.

Persediaan GPS Hola untuk Android

Pindahkan ikon lokasi Hola GPS ke wilayah yang ingin anda palsu dan ketik “Pergi”. Ini akan mengubah lokasi GPS anda yang jelas. Mengetuk “Berhenti” akan membolehkan anda memilih lokasi GPS lain untuk melakukan spoof. Anda boleh mengezum dan menatal peta untuk mempermudah pemilihan ini. Setelah anda mendapat lokasi baru, ketuk “Pergi” untuk menguncinya.

Penggunaan Penempatan Semula GPS Hola

Aplikasi Android Hola VPN semudah dipasang dan digunakan seperti rakan Windows. Satu atau dua ketukan akan membolehkan anda menukar negara asal penyemak imbas anda. Ini membolehkan anda menyahsekat laman web yang anda pilih. Anda juga dapat menjalankan aplikasi yang anda pilih melalui perkhidmatan VPN. Hola juga akan membiarkan anda menipu lokasi GPS anda. Ingat ini adalah aplikasi sumber perkongsian P2P percuma.

Kesimpulannya

Hola VPN adalah perkhidmatan berasaskan proksi yang dikendalikan oleh syarikat Hola yang berpangkalan di Israel. Ini adalah salah satu daripada beberapa perkhidmatan “pertukaran nilai” yang mereka tawarkan. Perkhidmatan ini termasuk Hola VPN, Hola Ad Blocker, Hola Video Accellerator, dan Hola GPS Locator untuk Android. Semua perkhidmatan ini mempunyai satu persamaan. Mereka semua percuma jika anda bersetuju untuk berkongsi komputer atau peranti mudah alih anda dengan rangkaian rakan sebaya ketika tidak digunakan.

Hola VPN adalah perkhidmatan privasi yang didorong oleh komuniti mereka. Ia digunakan sebagai pelanjutan untuk penyemak imbas Google Chrome atau Foxfire. Jika tidak, pengguna Windows boleh menggunakan penyemak imbas berasaskan Chromium khusus Hola untuk menjalankannya. Penyemak imbas mempunyai penyekat iklan dan pelanjutan pemecut video yang telah dipasang sebelumnya.

Daripada menjadi perkhidmatan VPN penuh, Hola VPN adalah proksi yang akan membantu anda menyahsekat laman web terhad geo seperti Rai Play, BBC iPlayer, Netflix dan lain-lain. Sangat sedikit yang diketahui mengenai penyulitannya. Hola menyatakan bahawa perkhidmatan ini kadang-kadang disulitkan bergantung pada tetapan anda tetapi kami tidak menemui tetapan yang dapat kami ubah yang akan mempengaruhi enkripsi pada versi penyemak imbas tersuai yang berjalan pada Windows 10. Oleh itu, kami mendapati enkripsi tidak wujud paling teruk dan disyaki sebagai yang terbaik.

Selain itu, pengguna bebas harus sedar bahawa mereka bertindak sebagai node keluar untuk rangkaian komuniti rakan sebaya melainkan mereka mendaftar untuk perkhidmatan berbayar premium. Bagi mereka yang tidak biasa dengan istilah “exit node”, ini bermaksud bahawa apa pun yang dilakukan oleh pengguna dapat dilacak ke mesin yang digunakan oleh mereka. Ini bermaksud bahawa jika rakan sebaya menggunakan komputer atau peranti mudah alih anda yang tidak berfungsi untuk tujuan yang tidak sah, ia akan dikesan kembali kepada anda.

Ancaman ini berpotensi meningkat kerana Hola juga memasarkan jaringan VPN P2P yang dibangunkan oleh masyarakat sebagai perkhidmatan menggunakan perkhidmatan saudaranya Luminati yang telah digunakan sebagai botnet untuk menyerang (DDoS) laman web pada masa lalu. Ini boleh menyebabkan masalah undang-undang bagi anda seperti halnya pengguna simpul keluar di rangkaian Tor. Cara Hola untuk memerangi ini adalah dengan mengumpulkan semua maklumat mengenai pelanggan individu dan komersial mereka untuk mengenal pasti dan mendakwa penyalahgunaan rangkaian mereka. Kami merasakan ini adalah antitesis terhadap idea perkhidmatan privasi dan paling tidak membimbangkan. Juga, kriteria penggunaan yang luas yang dinyatakan dalam Dasar Privasi mereka membuat kami tidak selesa mengenai privasi maklumat yang dikumpulkan.

Perkara yang kami suka mengenai perkhidmatan:

 • Mereka menawarkan proksi percuma untuk membuka blokir laman web terhad bagi mereka yang tidak mempunyai sumber kewangan atau akses ke perkhidmatan VPN yang sebenarnya kerana keadaan geo-politik mereka (VPN dilarang di negara mereka).
 • Mereka mempunyai penyekat iklan dan pemecut video.
 • Hola menawarkan langganan berbayar alternatif yang murah bagi mereka yang tidak mahu berkongsi sumber mereka dengan rangkaian.

Perkara yang kami tidak suka mengenai perkhidmatan tersebut:

 • Pengguna percuma digunakan sebagai node keluar yang tidak terhad.
 • Ia mempunyai beberapa kelemahan dalaman kerana reka bentuk infrastrukturnya.
 • Jika tidak dipantau dengan teliti, layanan Luminati dapat disalahgunakan sebagai botnet.
 • Oleh kerana kerentanan ini, Hola mengumpulkan dan menyimpan sejumlah besar maklumat anonim dan peribadi pada semua penggunanya untuk mencegah penyalahgunaan sistemnya.
 • Perlindungan bagi pengguna mereka aktif secara retroaktif, yang bermaksud bahawa mereka dapat membuktikan bahawa anda bukan pelakunya dengan menggunakan maklumat tersimpan mereka untuk mengenal pasti penjenayah siber yang sebenar selepas fakta tersebut. Ini boleh menyebabkan masalah undang-undang bagi sesetengah pengguna seperti yang berlaku untuk pengendali simpul keluar Tor.

Hola VPN adalah rangkaian privasi berasaskan P2P komuniti di mana pengguna berkongsi sumber untuk membuat rangkaian dan membagikannya secara bebas. Ia juga dimonetisasi dengan menjadikan nodenya tersedia untuk pelanggan komersial untuk melakukan penyelidikan jenama. Kami percaya bahawa ia hanya berguna dan pembuka blok proksi untuk laman web Internet yang terhad. Juga, ketahuilah bahawa jika anda mengambil bahagian dalam perkhidmatan percuma, anda bersetuju untuk menjadi node keluar untuk rangkaian tanpa kawalan terhadap apa yang dilakukan oleh rakan sebaya semasa menggunakan peranti anda. Oleh itu, kami tidak mengesyorkan perkhidmatan VPN Hola percuma melainkan satu-satunya pilihan anda. Kami sangat mengesyorkan Akses Internet Peribadi sebagai alternatif. PIA akan melindungi privasi anda dan melepaskan sekatan geo tanpa risiko menggunakan Hola.

Lawati Hola VPN

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me