OperaOpera megvásárolt SurfEasy tavaly, és elkezdi beépíteni a VPN-t böngészőjébe. A pontosabban az Opera beépíti a böngészőbe a SurfEasy proxy-ot. A VPN-től eltérően a proxy csak az Opera böngészőn átfolyó forgalmat titkosítja. Nem fogja titkosítani a más alkalmazásokból vagy az útválasztóból származó forgalmat. Ennek ellenére az Opera az első webböngésző, amely beépített VPN / proxy szolgáltatást tartalmaz. Ez pozitív előrelépés azok számára, akik online védelmet szeretnének biztosítani az Ön személyes adatainak védelme és feloldása érdekében.

Az új Opera VPN (proxy) szolgáltatás nem korlátozza a sebességet vagy a forgalmat. Az egyetlen korlátozás az, hogy az Opera böngészőn kívüli alkalmazásokon keresztüli forgalom nem a titkosított alagúton halad át. Ez azt jelenti, hogy ha a Skpye-t, az e-mailt vagy a kedvenc torrent klienseit privát módon szeretné futtatni, akkor is szüksége lesz egy harmadik fél VPN ezt megtenni. Ez továbbra is lehetővé teszi a magánélet védelmét és a tartalom feloldását az Opera böngészőben. Vessen egy pillantást az Opera által összeállított 30 másodperces videóra, amely bemutatja új VPN-funkciójukat.

Az Opera VPN egyenesen előre halad. Ennek beállításához egyszerűen lépjen be a beállításokba, és kattintson a „VPN engedélyezése”Ábrán látható módon. Ez a böngészőn áthaladó összes forgalmat titkosítja. A VPN-t a beállításokon belül vagy a böngésző címsorában letilthatja. A címsor közvetlenül bal oldalán található egy legördülő doboz, amely lehetővé teszi a VPN szolgáltatás egyszerű be- és kikapcsolását.

Az Opera VPN beállításai

Miután engedélyezte a VPN-t, az Opera használatával meglátogathatja kedvenc webhelyeit. A VPN jelenleg három helyet támogat – Kanada, Németország és az Egyesült Államok.  Az a kiszolgálóhely, ahova csatlakozik, nem számít annyira a magánélet védelme szempontjából. A böngésző forgalma titkosítva lesz, függetlenül a csatlakoztatott régiótól. A legjobb teljesítmény érdekében azt javaslom, hogy csatlakozzon a legközelebbi szerver helyhez.

A VPN helye nagyon fontos azok számára, akik más országokban szeretnének hozzáférni a tartalomhoz. Tegyük fel például, hogy az Egyesült Államokból származik, és Spanyolországban tervezi eltölteni egy kis időt. Nem akarja kihagyni az otthon kényelmét. Miután Spanyolországba érkeztél, rájössz, hogy a Netflixhez hasonló szolgáltatások tartalma megválasztása meglehetősen más, mint otthon. Az olyan szolgáltatások, mint a Hulu, még Spanyolországból sem érhetők el. Ez az, ahol az Opera VPN helyek kerülnek játékba. Csatlakozhat a VPN-hez az Egyesült Államokban, hogy megnézhesse az Egyesült Államok Netflix könyvtárát, Hulu-t és még sok más. Ugyanez vonatkozik a streaming szolgáltatásokra és csatornákra Kanadában és Németországban.

  Nézze meg az USA Netflix-et Ausztráliában

Az új Opera VPN (Proxy) szolgáltatás tesztelése

Most, hogy tudja, hogyan kell konfigurálni a VPN-t az Opera-ban, szánunk egy pillanatra, hogy átnézzük a szolgáltatás gyakorlati tapasztalatait. Mint alább látható, csatlakoztunk a YouTube-hoz és elindítottuk a Magnificent Seven előzetesét, miközben csatlakoztunk az Opera (SurfEasy) VPN-hez. A képernyőképe a VPN legördülő menüt is mutatja a rendelkezésre álló kiszolgálóhelyekkel. Könnyen be- és kikapcsolhatja a VPN-t. Az Egyesült Államok, Kanada és Németország VPN-kiszolgálói között közvetlenül a webböngészőből is válthat.

Opera VPN

Képeink nélkül továbbadhattuk a The Magnificent Seven trailerét. A videó teljes képernyőn futott, bármilyen pufferolás nélkül. A Netflix volt a következő tesztünk, mivel a közelmúltban erős álláspontot képviseltek a VPN és a SmartDNS szolgáltatások ellen. Arra biztattuk, hogy látjuk, hogy a Netflix nem lett blokkolva az Opera VPN-en keresztül. Videót meg tudtunk nézni a rettegett proxy üzenet nélkül. A kép nem volt tökéletes. Kicsit pixelezett volt, de ahhoz képest, hogy nem tudtam hozzáférni a Netflixhez, a kép nagyon jó volt.

Az új VPN mellett az Opera böngészőnek más, az adatvédelemmel kapcsolatos funkciói is vannak beépítve reklám blokkoló segít a sávszélesség megtakarításában, és akár háromszor gyorsabb böngészésben is az interneten. Küldhet egy „Ne kövesse nyomon”Kérés az ezt támogató webhelyekre. Ez egy jó tulajdonság, de sok olyan webhely van, amely figyelmen kívül hagyja a beállítást. Az privát böngészés funkció törli az internetes előzményeket, amint bezárja az ülést. Ez azonban nem helyettesíti a VPN-t. Még mindig engedélyeznie kell a VPN-t a forgalom titkosításához.

Az új Opera VPN szolgáltatás elérhető egy fejlesztői kiadásban. Úgy tűnik, hogy nem korlátozzák a kiadáshoz való hozzáférést. Tudjon meg többet róla és letöltheti az alfa-kiadást közvetlenül a Opera webhely. Alfaként valószínűleg néhány hibát várhat az út mentén. Megállapítottuk, hogy ha a VPN engedélyezve van, hosszú időbe telik a webhelyek előállítása. A sebességtesztünk és a video streaming jó volt, de a news.com webhelyek tartalmának betöltése sok időbe telt. Tesztelje magának az új Opera VPN-t, és tudassa velünk, mit gondol – @VPNFan.

  IPVanish Windows telepítési útmutató
Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me