Az ESET logójaAz ESET egy informatikai biztonsági társaság, amelyet 1992-ben alapítottak a mai Szlovákiában. Noha nem feltétlenül ismertek úgy, mint mások, ők is megnevezték magukat az antivírus iparban. A cég olyan termékcsaládot kínál több platformon, különféle funkciókkal, amelyeket egy pillanat alatt megvitatunk. Ebben az áttekintésben azonban a Windows 10 ESET Smart Security verzióját használjuk.

A Windows számára elérhető két elsődleges változat NOD32 és Smart Security. Egyéb verziók:

 • Több eszköz biztonsága – Windows, Mac és Android
 • Kiberbiztonság és Kiberbiztonsági Pro – Mac
 • Mobilbiztonság – Android
 • Szülői felügyelet – Android
 • NOD32 Antivirus 4 – Linux
 • DriveSecurity – USB

Felülvizsgáljuk a két Windows terméket, átnézzük a funkciókat, és beszélünk az árképzési struktúráról. Az alábbi képen az NOD32, a Smart Security és a Multi-Device Security árazását mutatjuk be egy évre. Más kombinációkat is megmutatunk Önnek.

Az ESET Security áraAmint az a képen látható, egy NOD32 egyéves éve 39,99 USD. Az ESET Smart Security csomag évi 59,99 USD egy számítógépre. Végül a több eszköz biztonsági csomagja egy évre 84,99 dollár. Ez azonban hat választott eszközt fed le.

Ha egynél több eszköze van fedezésére, vagy több évet szeretne, az ESET rájön, hogy fontos az egész család lefedése. Emiatt kedvezményeket kínálnak további eszközökre és évekre. Legfeljebb tíz eszköz számára biztosíthat védelmet egy és két éves tervben. Több mint 10 eszköz esetében üzleti megoldások is vannak. Az alábbi táblázatban csak 4 számítógép árait mutatjuk be.

1 PC2 PCs3 PCs4 PC
NOD32 – 1 év $ 39.99 $ 49.99 $ 59.99 $ 69.99
NOD32 – 2 év $ 59.99 $ 74.99 $ 89.99 $ 104,99
Intelligens biztonság – 1 év $ 59.99 $ 69.99 $ 79.99 $ 89.99
Intelligens biztonság – 2 év $ 89.99 $ 104,99 $ 119.99 $ 134,99

Megvizsgáljuk e termékek mindegyikének különféle funkcióit, hogy segítsünk a legjobb döntés meghozatalában. Mint korábban látta, az ESET támogatja a Windows, Mac, Linux és Android rendszereket. Ne feledje, hogy a több eszközből álló csomag jó lehetőség, mivel ugyanazzal a licenccel lefedi a Win, Mac és Android rendszert. Ellenkező esetben minden egyes típushoz kiegészítő védelmet kell vásárolni.

Vírusvédelem

Bár minden programhoz különféle funkciók vannak, általában ugyanazok a funkciók. Először a szoftver telepítésével és az első szkennelés futtatásával kezdődik. Amint ez gondoskodik, a program frissül. Az ESET számára elérhető szkennelések egyéni, teljes, cserélhető adathordozók, és utoljára ismétlődnek. Az igény szerinti szkennelés is ütemezhető. Szeretjük látni a cserélhető adathordozó beolvasását. Ez az antivírus-iparban nem gyakori. A szkennelés is szüneteltethető, ha erősen használja a számítógépet.

  Ookla Speedtest VPN áttekintés

Néhány évvel ezelőtt az ESET és néhány más iparági vállalat olyan problémákkal szembesült, amikor néhány felhasználónak ki kellene kapcsolnia víruskeresőjét. Ezek a felhasználók játékosok voltak, és a szkennelés rossz időben is megtörténne. Erre válaszul az ESET volt az egyik vállalat, amely játékmódot hozott létre. Ezzel a játékosokat továbbra is meg lehet védeni anélkül, hogy fel kellene áldozniuk a játék sebességét.

ESET gombBiztonsági és adatvédelmi szolgáltatások

Mi választja el őket, az általuk kínált szolgáltatások. Az ESET számos más funkciót kínál a szoftverükhöz. Vessen egy pillantást az ESET által kínált lehetőségekre. Az eszközök és szolgáltatások többnyire az alább látható eszközök és telepítési címsorok alatt találhatók. További elemek találhatók különféle helyeken, de átnézzük azokat, amelyek kiemelkednek.

Konzol az ESET számára

 • Adathalászat elleni védelem – Minden verzióban elérhető. Ez segít megvédeni a hamis webhelyektől, amelyek bizalmas információkat lopnak.
 • Közösségi média szkenner – Minden verzióban elérhető. Az ESET egyedülálló tulajdonsága, ez az eszköz blokkolja a rosszindulatú tartalmakat, és segíti az információk kezelését a közösségi médiában.
 • Banki & Fizetésvédelem – Az intelligens biztonság és a több eszköz biztonsági csomagjának része. Biztonságos böngésző, amelyet a banki és fizetési tranzakciók biztonságossá tételére használnak.
 • Lopásbiztos – Csak az intelligens biztonság és a több eszköz biztonsági csomagja. Ha laptopja hiányzik, ez az eszköz segít megtalálni. Követheti a készüléket wifi-hálózatok alapján, megnézheti a pillanatképeket a laptopról, és elküldheti a laptop üzenetek keresőjét.
 • Eszközvezérlés – Eszköz, például az USB-meghajtók és a CD-meghajtók letiltásához.
 • Gamer mód – Optimalizálja a teljesítményt játékok és más intenzív alkalmazások számára.
 • Személyes tűzfal – Csak az intelligens biztonság és a több eszköz biztonsági csomagja.
 • Szülői felügyelet – Ez az eszköz lehetővé teszi a webhelyek szűrését az életkor alapján, és megóvhatja családját. A NOD32 verzióban nem érhető el.
  Turbo VPN Review - vigyázzon erről az ingyenes VPN-ről

Bár nem említettük mindegyiket, egy rövid pillantás megmutatja, hogy jó néhány jó tulajdonság létezik. Mások más beállítások alatt találhatók. Nem nehéz belátni, hogy miért olyan népszerű az ESET a közösségben.

Telepítés és támogatás

A víruskereső szoftvernek könnyen telepíthetőnek kell lennie. Az ESET követi ezt a tendenciát. Miután letöltötte a szoftvert, nyissa meg és telepítse. Ezután ugorjon a tálcára (a képernyő jobb alsó sarkában található), és keresse meg az E kisbetűt, amely hasonló az áttekintés tetején található ikonra. Kattintson a jobb gombbal, és válassza az „Open ESET Smart Security” lehetőséget. Azt is mondhatja, hogy NOD32 vagy Multi-Device Security, attól függően, hogy melyiket választotta. A lopásgátló funkció használatához regisztrálnia kell egy ingyenes fiókot, amikor a rendszer kéri. Az alábbi képen láthat néhány elemet, amelyeket az ESET talált. Készítettük ezeket a fájlokat, hogy teszteljük a szoftver működését.

Beolvasó konzol az ESET számára

Innentől elvégezheti a beolvasásokat és elérheti azokat a funkciókat, amelyekről korábban beszéltünk. Ha problémái vannak valamelyik beállításával, többféle támogatási lehetőséget kínálnak. Az ESET tudásbázissal, video útmutatókkal, élő csevegési funkcióval és súgójegy-rendszerrel rendelkezik. Fórumokkal is rendelkeznek. Számos módja van annak, hogy kérdéseire válaszokat kapjon.

Antivírus teljesítmény és rendszerhatások

Antivírus program kiválasztásakor a dolog, amelyet meg szeretne tekinteni, a teljesítmény és a hatás. A teljesítmény az, hogy mennyire van védett a fenyegetések ellen, és a hatás az a mérték, amely a normál feladatok elvégzésekor tapasztalható. Senki sem akarja, hogy tevékenységük leálljon, csak az antivírus szoftver miatt. A független laboratóriumi teszteredményekben az ESET 92% -ot ért el a védelem szempontjából. Ez meghaladja az ipari átlagot. Az ütközések azonban csak 75% -ot értek el. Más szavakkal, néhány eredmény alacsonyabb volt az ipar átlagánál. Ez valószínűleg rendben van az Ön céljainak, de nem volt kérdésünk. Örülök, hogy az ESET jól teljesít védelmet, bár talán kissé lassabb, mint mások.

  Avira Antivirus Pro 2016 áttekintés

ESET gombVizsgálataink

Mindig szeretnénk saját teszteket elvégezni a termékeinkről, amelyekről írunk. Ily módon jó döntést hozhat. Ezeket a teszteket általában hamis vírusfájlok letöltésével végezzük el a tesztelési webhelyről, az eicar.org. Amint letöltöttük a fájlt, megkaptuk az alább látható üzenetet.

ESET fenyegetés felugró ablak

Egy másik teszt, amelyet szeretünk csinálni, az ugyanazon a weboldalon saját vírushúr létrehozása és mentése. Amint ezt megtettük, az ESET azonosította és törölte. A szoftver letette az összes tesztet, amelyet repülõ színekkel hajtottunk végre.

ESET mobil biztonság & Antivírus az Androidra

Az ESET segítségével két lehetőség közül választhat. Vagy védelmet kaphat az ESET Multi-Device Security segítségével, vagy megvásárolhatja az alkalmazáson belül. Az első lépések: menjen a Google Play Áruházba, és írja be az ESET-et. Látni fogja az ESET Mobile Security és Antivirus szolgáltatásokat. Menjen előre, és koppintson a telepítés gombjára. Ha kész, érintse meg a nyitott gombot.

Az ESET Mobile első három képernyője

Ezután fogadja el a megállapodást, és amikor a rendszer kéri, kattintson a Tovább gombra.

Az ESET Mobile Security második képernyőkészlete

Mint látható a harmadik képen, a számítógépes verzió minden szokásos feladata itt van.

Az ESET Mobile Security harmadik képernyőkészlete

Ismét megszerezheti a mobil programot a több eszközből álló csomag megszerzésével vagy az alkalmazás belsejéből a mobil biztonság megvásárlásával. Ha úgy dönt, hogy az Android verziót önmagában akarja megszerezni, a költségek 14,95 USD egy évre. Ha több eszköze van a védelemhez, akkor érdemes a Multi-Device Security Pack-et használni. Ez a csomag biztosítja a legjobb ajánlatot. Sajnos nincs elérhető iOS-verzió.

Végső gondolatok

Összefoglalva azt találtuk, hogy az ESET Smart Security nagyon stabil termék. Bár a feladatok elvégzése hosszabb időt vehet igénybe, jó eredményt kapott a védelemben az eredményeinkkel és a független laboratóriumi eredményekkel. Ha azonban aggódik a sebesség miatt, akkor mindig használhatja a játékmódot. Tetszik, hogy az egész program tele van funkciókkal és beállításokkal, hogy személyre szabhassa tapasztalatait. A konzol egyenesen előre és könnyen használható. Azt is szeretjük, hogy megtalálta a hamis vírusfájlokat, és felajánlotta, hogy ellenőrizze a külső meghajtót, amint bedugjuk. Ha nem intenzív tevékenységeket végez a számítógépével, akkor nem kell gondot okoznia. Az ESET az, amelyet érdemes megnézni.

ESET gomb

Kim Martin
Kim Martin Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me